O futbolu na luzie... - Strona 1354

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 18 maja 2013, 23:23

Griezmann jest niesamowity! Kapitalne zawody dzisiaj rozgrywa na Sanchez Pizjuan!

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 maja 2013, 23:32

jazda sociedadek, proszę. potem go knicks, pliska.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 maja 2013, 23:36

Sevilla do boju!!

Obrazek

Żegnaj legendo.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 maja 2013, 11:10

Wy serio wolicie Sociead zamiast Valenci w LM? Nie boicie sie ze eliminacji nawet nie przejdą, Ew z grupy nie wyjdą? Jak dla mnie to byłaby podobna historia jak Borussia Moenchengladbach w tym sezonie, trzymam kciuki za VCF

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 19 maja 2013, 11:11

Valencia przynajmniej jest w stanie do ćwierćfinału dojść. Sociedad nie wytrzyma nawet eliminacji, a co dopiero faza grupowa.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 19 maja 2013, 11:16

To bardziej o to chodzi, że co poniektórzy wolą jakiś powiew świeżości w Lidze Mistrzów. Tak samo jak w niemieckiej lidze szanse na dostanie się na miejsce premiowane eliminacjami LM miał Freiburg, który nie grał jeszcze w tych rozgrywkach, ta sama sytuacja ma miejsce w La Liga. Sam po sobie wiem, że wolałbym zobaczyć taki Sociedad, jakby sobie ewentualnie poradził w tych rozgrywkach, zamiast Valencii, którą już tyle razy oglądałem. Zresztą, nie przekreślajcie szans takich ekip. Malaga też miała nie przejść grupy, a patrzcie gdzie doszli.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 19 maja 2013, 11:36

cru pisze:Wy serio wolicie Sociead zamiast Valenci w LM? Nie boicie sie ze eliminacji nawet nie przejdą, Ew z grupy nie wyjdą? Jak dla mnie to byłaby podobna historia jak Borussia Moenchengladbach w tym sezonie, trzymam kciuki za VCF
Zgodzę się, że większe szanse na udany występ ma Valencia, ale jeśli ktoś by powiedział mi przed sezonem, że Malaga w ostatnich minutach rewanżowego meczu przegra awans do półfinału LM to bym lekko z niego zadrwił, ale tylko lekko. Jeśli uda się wywalczyć awans do grupy, uefa sypnie groszem i może z tego Sociedad jeszcze coś będzie.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 19 maja 2013, 11:39

Głupoty opowiadacie. Sociedad gra w tym sezonie zarąbisty futbol, nie wiem czy nie najładniejszy w całej lidze, są bardzo, bardzo mocni i są w stanie utrzymać najważniejszych zawodników na przyszły sezon (już na pewno jeśli zajmą te 4. miejsce). Valencię w tym roku obili potwornie w obu meczach, radzą sobie nawet z najsilniejszymi drużynami w lidze, jestem przekonany, że mają co najmniej takie same szanse na sukces (np 1/4) w Lidze Mistrzów jak Valencia.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 19 maja 2013, 11:43

BarcaQzYN pisze: jestem przekonany, że mają co najmniej takie same szanse na sukces (np 1/4) w Lidze Mistrzów jak Valencia.
Nie zapominaj, że nie mają za bardzo doświadczenia w europejskich rozgrywkach. To dość istotny szczegół, trafią im się jakieś wyjazdy do Moskwy i będzie krucho z solidnym rywalem na kombinowanej trawie. Tak czy siak życzę im jak najlepiej ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2013, 11:57

Dokładnie tak jak piszecie. Sprawa jest prosta, mają 4 miejsce i przed sobą mecze z Realem i Deportivo. Wytrzymają i zrobią swoje to dostaną szanse na LM. Inna rzecz jakby sobie tam poradzili. W poprzednim sezonie Newcastle do samego końca biło się o top4 ligi angielskiej i potrafili u siebie rozstrzelać United 3:0 nie dając im kompletnie dojść do słowa, w tym niemal do ostatniej kolejki bili się o utrzymanie. To, że Sociedad gra w tym sezonie fajny, efektowny futbol jest spoko ale czy mamy do czynienia z nową siłą w Hiszpanii czy tylko jednosezonowym wybrykiem przekonamy się dopiero w następnym sezonie. Ja tam nie mam nic przeciwko ich występowi w LM, jak się ośmieszą to Anglia może odrobi trochę punktów do La Liga, jak odpalą to zawsze może to być jakiś powiew świeżości.

Swoją drogą ciekawe co zostanie z tegorocznych Atletico i Napoli i jak te zespoły zaprezentują się w kolejnej LM.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5291
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 maja 2013, 13:23

gdzie znajdę jakiś najbardziej obszerny (tylko nie wiecej jak 10min) skrót piątkowego meczu Wisły? Bo bym chociaz bramki zobaczył :D

I co polecicie pooglądać z piątku i soboty z meczów? było coś ciekawego? Bo jestem aktualnie w takiej formie że nie wiem co siedziało przez ostatnie 2 dni.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2013, 13:35

3:22 z cyklu sędziowanie w gejlidze.

BTW też chciałbym w CL Sociedad zamiast Valencii, bo ich gra bardziej mi się podoba, tak samo jak chciałbym Tottenham zamiast Arsenalu. Tylko to nie koncert życzeń.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 maja 2013, 13:58

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5291
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 maja 2013, 14:10

właśnie akurat jak napisałeś to go kończyłem oglądać. Musze jeszcze inne poszukać, bo widzę że było pare ciekawych meczów w weekend, a nie wiem nic co sie działo. Wczoraj wieczorem ogarnałem dopiero że Legia już grała z Lechem :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2013, 14:20

http://ekstraklasa.net/skrot-meczu-polo ... 2762010000 - tu są bramki z meczu Polonia-Warta. Gol Jarki całkiem całkiem 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”