Krótki podsumowanie sezonu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 28 maja 2011, 13:18
Professor Chaos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 28 maja 2011, 14:47
Cieszę się z Twojego postu. Po prostu cieszę się. Dziękuję.pasza pisze:A to ciekawe bardzo, obrazoburcze i politycznie niepoprawne. Staram się znaleźc jakieś potencjalnie wytłumaczenie tego 17th, ale sobie nie radzę. Myślę, że fani Madrytu jakoś zgrabnie to wytłumaczą, lub... udadzą, że nie widzą.Mentor pisze:82% - Victor Valdes saved 82% of the shots he faced in LigaBBVA this season, the highest % in the competition (Casillas 71%, 17th).
Valdes zajebistym bramkarzem jest bez cienia wątpliwości. Refleks ma wyjebany, dzięki czemu na linii jest świetny, czy najlepszy? Nie wiem, ale jak nie można tego definitywnie stwierdzić o Valdesu, to nie można o nikim. Dośrodkowań wielu do złapania nie ma, ale jest w tym dobry, czy najlepszy? Pewnie nie, bo nie ma ku temu wielu okazji. Na przedpolu - mistrz. Barcelona gra w takim stylu, że jest ostatnim obrońcą i w tym jest najlepszy, bez żadnych wątpliwości.
Czy jest najlepszym bramkarzem na świecie? Nie wiem, ciężko ocenić, być może. Czy jest lepszy bramkarz dla Barcelony? Nie!
Typowe pytanie brzmi: czy lepiej ma być ktoś taki wypożyczony do klasowej drużyny, np. Valencii (przykład bez powiązań z newsami), czy może jednak ten Racing jest w sam raz? Inaczej mówiąc: ma walczyć o miejsce w jedenastce w bardzo dobrym klubie czy jednak mieć "pewne" miejsce w drużynie "niezłej"? Odpowiedź z moich ust nie padnie, bo nie wiem na pewno. Z jednej strony chodzi o to, by ktoś się ogrywał, ale jest ten problem z obecną Barceloną, że prezentuje tak wysoką klasę, że jej wychowankowie, kto wie, czy nie byliby "w sam raz" dla drużyn od miejsca 3. do 6, co przed erą Guardioli wydawało się nawet nie do pomyślenia. Taki Bojan, o którym mówiło się w przypadku Valencii, byłby pewnie sobie poradził, ale Jonathan - wątpię. Ale wyrażam tylko swoję wrażenie; intuicyjnie.Mentor pisze:http://www.blaugrana.pl/news/7094/braci ... razem.html
Wypożyczenie Jonathana to dobra opcja choć nie wiem czy akurat Racing jest dobrym kierunkiem, ale i tak chyba lepiej by na tym wyszedł niż na kolejnym sezonie w rezerwach![]()
Futbolski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 29 maja 2011, 7:48
Pelart

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 29 maja 2011, 9:21
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2011, 9:47
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 maja 2011, 12:58
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2011, 13:22
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 maja 2011, 13:31
i to jest ta roznica ktorej nie da sie zapisac w statystykach. Jest takze najwazniejsza po strzelonych bramkach. Dodam jeszcze ze Ibra gral na swojej pozycji a Villa zszedl na bok.Statystyk może nie ma zajebistych, ale reszta przy nim miała większą swobodę.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2011, 20:20
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 maja 2011, 20:26
http://www.fcbarcelona.cat/web/castella ... recte.htmlJarzinho pisze: Jak ktoś znajdzie jakiś link z przylotu, przejazdu czy czegokolwiek związanego z fiestą jaka się szykuję to niech zarzuci...
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 maja 2011, 11:18
W skali szkolnej oceniłbym go na 4. Tak samo jak oceniłem pierwszy (i ostatni) sezon Zlatana.Bienias pisze:Mentor mamy koniec sezonu i czekam na twoja ocene transferu Villi do Barcy.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 30 maja 2011, 11:31
Fakt, może być świetny z tego transfer. Ja bym jednak dopowiedział: to JUŻ jest dobry / bardzo dobry transfer.Mentor pisze: Przy okazji zgoda co do Ibisza. To może być świetny transfer, już mi się podoba i warto będzie mieć takiego zawodnika na ławce (bo zdecydowanie w roli jokera najbardziej go widzę) i patrząc na cenę to rzeczywiście może to być jeden z lepszych transferów ostatnich lat.
Futbolski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 30 maja 2011, 11:36
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 maja 2011, 11:43
Oczywiście Ibisz nie stoi na straconej pozycji w walce o pierwszy skład, ale ja widzę go jako jokera również z tego względu, że ma lepsze niż Pedro predyspozycje do poprawienia gry, zmienienia czegoś w grze. Jest chyba nawet bardziej przebojowy, bardziej nieszablonowy i potrafi oraz lubi uderzyć z dystansu. Świetni się nadaje, aby wejść z ławki i coś zmontować. Pedro natomiast ogólnie świetnie pracuje podczas meczu, Pep bardzo docenia poruszanie się Hiszpana po boisku także, aby go wyprzeć z pierwszego składu (mówię o takim regularnym wyparciu a nie pojedynczych występach) jego rywal musiałby być w zdecydowanie lepszej formie IMO albo być po prostu zdecydowanie lepszym piłkarzem.Futbolski pisze:Niemniej w przypadku niższej, albo porównywalnej, formy w porównaniu np. z Pedro, Ibi ma szansę nawet na wybiegnięcie na murawę wraz z kolegami w spotkaniu ważnym.
Raiola już podobno się wścieka, że Maxwell w finale LM usiadł na trybunach. Niech bierze swojego podopiecznego i zabiera się jak najdalej od Barcelony choć do Maxa nic nie mam.grzegorzfcb pisze:O "grze" jego menago w lecie litościwie nie wspomnę
Grał takie same gówno jak Villa w drugiej połowie sezonu tyle tylko, że Ibra siadł na ławce i pograł (z dobrym skutkiem Bojan) a w tym sezonie Villa grał bez względu na wszystko.grzegorzfcb pisze:a co grał Zlatan pod koniec sezonu to widzieliśmy
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 30 maja 2011, 11:45
Futbolski
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio