Polscy kibice - Strona 137

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 maja 2011, 14:36

To sie w pale nie miesci...

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 13 maja 2011, 15:47

no a na Ukrianie tak się wyprowadza steardow ze stadionu

:mrgreen: Tusku leć do Kijowa ratować Euro! BRAWO DYNAMO. :beer:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1527
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 maja 2011, 15:52

O 16.30 ma odbyć się konferencja prasowa wojewody łódzkiego w sprawie stadionów Widzewa i GKS Bełchatów. Podobno oba mają zostać zamknięte.

Stadion zamknięty, bo yyy no właśnie tego nawet pani wojewoda nie wie, zamknięte i już ! By żyło się lepiej ! :roll:

Ah jeszcze jedno. W nieodległym czasie były u nas dwie komisje, które sprawdzały przygotowanie stadionu pod kątem bezpieczeństwa, obie komisje stwierdziły, że nie ma żadnych nieprawidłowości, system monitoringu działa bez zarzutu etc etc. I w ciągu miesiąca nagle stadion jest już nie spełnia wymagań? :haha:

Zarządzająca rozgrywkami ligowymi spółka Ekstraklasa SA zdecydowanie sprzeciwiła się zamykaniu stadionów piłkarskich w Polsce. "To wypaczenie idei rywalizacji sportowej" - czytamy w oświadczeniu opublikowanym na stronie "www.Ekstraklasa.org".

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 13 maja 2011, 17:20

piwus pisze:[ Trzeba zadać pytanie - dlaczego wtedy dopuszczono stadion nie nadający się do organizacji meczu o podwyższonym ryzyku, .

a jaki stadion bedzie dobry? taki gdzie sektory dla tych bandziorów będą przypominały twiedzę hitlera w gierłożu? czyli 3 metrowy żelbetowy mur odgradzający obie strony. choć wtedy istnieje ryzyko że rozkruszą mur i bedą w siebie tym ciskać.

śmieszy mnie tłumaczenie policji że nie dała rekomendacji dla bydgoskiego stadionu. czyli po prostu się przyznała że nie da sobie rady z tym bydłem. więc lepiej nie organizować :mrgreen:

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 13 maja 2011, 17:30

MENDEZ pisze:
pepe00 pisze:czy to jest normalne że na lechu zarząd się dogadał z ich przywódcą i ten trzepie kase na prowadzeniu stadionowego kateringu?
A co w tym złego ? Ma koleś firmę, wygrał przetarg i na obiekcie miał stoiska z parówami z wody. Zrobiły Ci media papkę z mózgu i wyłączyli myślenie.
dla mnie to to złego, że to jest kulenie głowy przed bandytami którzy terroryzują stadiony, my ci damy zyski ze stadionowego żarcia, a wy nam dacie wzglądny spokój. i nie pisz mi tu o przetargach bo wygrał ten kto miał wygrać.

a co z tym całym "staruchem " z legii, odbierał puchar !!! bandzior który uderzył pare tyg temu piłkarza swojego klubu! to jakas chora granda, polska to kraj europejski, takie rzeczy to niech się dzieją w brazylii i meksyku. to trzeba przeciąć.

nie ma łatwego rozwiązania, ale może to spektakularne zamknięcie stadionów i trzepnięcie po klubowych kieszeniach będzie choćby małym kroczkiem ku zmianom.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 maja 2011, 17:48

pepe00 pisze:a co z tym całym "staruchem " z legii, odbierał puchar !!! bandzior który uderzył pare tyg temu piłkarza swojego klubu! to jakas chora granda, polska to kraj europejski, takie rzeczy to niech się dzieją w brazylii i meksyku. to trzeba przeciąć.

nie ma łatwego rozwiązania, ale może to spektakularne zamknięcie stadionów i trzepnięcie po klubowych kieszeniach będzie choćby małym kroczkiem ku zmianom.
Staruchowi puchar dali koledzy z drużyny Rzeźniczaka, więc jak widać oni mają go po prostu w dupie. :haha:
"Stowarzyszenie Kibiców Sandecji serdecznie zaprasza na wycieczkę krajoznawczą do miejscowości Łęczna

Cel podróży:
Starostwo Powiatowe w Łęcznej,
al. Jana Pawła II 95a, 21-010 Łęczna

Celem podróży jest zwiedzanie Łęcznej, w szczególności budynku Starostwa Powiatowego, który posiada unikalną i ciekawą architekturę.

Czas i miejsce zbiórki
sobota 14 maj 2011 rok, godzina 8:00

Czas przybycia do celu:
15.30

Czas zwiedzania:
60 minut

Czas wolny:
16.30 - 19.30

W czasie wolnym można w grupie niezorganizowanej obejrzeć mecz 1 ligi Górnik Łęczna - Sandecja Nowy Sącz.
Spotkanie zostanie rozegrane na znajdującym się nieopodal celu wycieczki stadionie Górnika Łęczna przy Al. Jana Pawła II 13.

Bilet na trybunę A (sektory 1-4) kosztuje 20 złotych, na trybunę B - 5 złotych, a na trybunę C (sektor 1-4) 10 złotych. Bilety do nabycia w kasach stadionu.

Powrót:
20.00

UWAGA !!

- ubiór dodowolny ale bez akcentów kibicowskich,
- odpowiednie zachowanie i kultura osobista,
- organizator zapewnia transport do miejsca docelowego oraz powrót do Nowego Sącza, pozostałe rzeczy uczestnicy wycieczki organizują we własnym zakresie,
- wszystkie osoby biorące udział w wycieczce mają obowiązek słuchać poleceń organizatorów wyjazdu,
- organizator nie ponosi odpowiedzialności za rzeczy pozostawione w środkach transportu.
- organizator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wykroczenia lub przestępstwa popełnione przez osoby biorące udział w wycieczce.
- uczestnik wyjazdu, który popełnił wykroczenie lub przestępstwo, odpowiada za nie indywidualne, ze wszelkimi konsekwencjami.
:beer:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 13 maja 2011, 17:58

pepe00 pisze:dla mnie to to złego, że to jest kulenie głowy przed bandytami którzy terroryzują stadiony, my ci damy zyski ze stadionowego żarcia, a wy nam dacie wzglądny spokój. i nie pisz mi tu o przetargach bo wygrał ten kto miał wygrać.
A masz na to dowody ? Tak, tak, wiem jakie. Bo w Wybiórczej napisali ! Człowieku nie znasz realiów, tylko ślepo czytasz wypociny, a potem nie gorsze wypisujesz. Po drugie podaj mi powód, dla którego jest on stadionowym bandytą.
Po trzecie. Nie pisz mi, że on (czy tam oni jak wolisz) terroryzują stadion, bo sam chodzę do Kotła i jest bezpiecznie, nikt mnie do niczego nie zmusza, nikt nie zastrasza - oczywiście spełniam wymagania Kotła - czynny udział w dopingu. Nie wypowiadaj się o sytuacji i klimatach na stadionie, na który nie chodzisz.
Terroryzują to Ciebie media, że niby na stadionie są same bijatyki. Połknąłeś te głupoty i teraz już nigdy na mecz nie przyjdziesz.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 maja 2011, 18:32

pepe00

Bez obrazy, ale siedzisz na Wyspach kawał drogi od naszego kraju i wysuwasz oderwane od rzeczywistości tezy nie mające nic wspólnego z realną sytuacją w naszym kraju. Przyjedź do Polski, zobacz jak to wygląda, zaznajom się z sytuacją w ruchu kibicowskim, spróbuj przeanalizować działania rządu PO w sprawie kibiców itd. Najłatwiej siedzieć na dupie tysiące kilometrów stąd i wymądrzać się nie mając racji.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 maja 2011, 18:37

Terroryzują to Ciebie media, że niby na stadionie są same bijatyki. Połknąłeś te głupoty i teraz już nigdy na mecz nie przyjdziesz.
A ty połknąłeś głupoty przez media o strasznym Kaczyńskim poleciałeś zagłosować na partie miłości, to teraz ponoś konsekwencje i miłuj się z nimi :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 maja 2011, 18:48

Jakiś policjant wypowiedział się na temat sektorówek. Otóż jego zdaniem służą one jedynie do tego, by kibice mogli się pod nimi przebierać i zamieniać miejscami utrudniając identyfikację. :haha:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 maja 2011, 19:16

- Liczyliśmy na rozsądek, ale się przeliczyliśmy. Sami bardzo restrykcyjnie pilnujemy, by nasz stadion był bezpieczny i konsekwentnie eliminujemy osoby zakłócające porządek na naszym obiekcie. W tym sezonie policja ani razu nie interweniowała na naszym stadionie w sprawie kibiców Widzewa i tylko jeden raz weszła na sektor gości podczas meczu z Legią. Decyzja Wojewody o zamknięciu stadionu za wulgarne okrzyki jest po prostu irracjonalna. Potwierdza to też fakt, że postępowanie zostało rozpoczęte przez Urząd Wojewódzki jeszcze przed meczem. Tymczasem przeklina się nie tylko na stadionach, ale też na ulicach, w urzędach, w szkołach, nawet w parlamencie. Jakoś żadnej z tych instytucji się nie zamyka. Absurd sytuacji jest tym większy, że w większości z protokółów pomeczowych, a przeanalizowaliśmy wszystkie z tego roku, wulgaryzmy nie zostały uznane przez odpowiednie organy jako rażące naruszenie ustawy. Nie znalazły się też w zaleceniach pomeczowych wskazujących, z którymi zjawiskami należy szczególnie walczyć. Aż tu nagle zamyka się nam stadion z tego powodu - mówi Marcin Animucki, prezes zarządu RTS Widzew Łódź SA.

- Na co się zdały nasze wzmożone działania w zakresie dbania o bezpieczeństwo, co nam z tego, że chwalił nas w tym zakresie minister Kwiatkowski, a minister Miller obiecywał, że stadiony na których będzie wykonywana dobra praca klubu, nie będą zamykane? Na nic. Dlatego zarząd wystąpi do rady nadzorczej z wnioskiem o rozważenie, czy zasadne jest organizowanie meczów z udziałem publiczności powyżej 1000 osób, co może narażać klub na straty finansowe. Wydaje się, że podejmowanie takiego ryzyka nie ma sensu do czasu wybudowania przez miasto nowego obiektu bądź dopóki nie zostanie przywrócona przewidywalność w zakresie decyzji dotyczących organizacji imprez masowych. Zresztą angażowanie się przez nas we wspólną budowę stadionu z władzami miasta, który potem, jak się okazuje, może stać pusty, też nie ma sensu. Absolutnie nie poczuwamy się do winy i nie zamierzamy ponosić tego konsekwencji finansowych - dodaje Marcin Animucki.

- Mamy się restrykcyjnie stosować do przepisów prawa? Stosujmy się wszyscy. Tymczasem policjanci w cywilu wchodzą na nasz obiekt anonimowo i nie mamy możliwości identyfikacji ich i ich zachowań. Do jakich standardów w Polsce dążymy i czego oczekujemy – trudno powiedzieć. Warto, by odpowiednie organy to wyartykułowały - uważa prezes Widzewa.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 13 maja 2011, 23:45

ok nie wiem co się dzieje w kotle, nie siedze w tym ale jak ktoś się brata z takimi debilami co kopał kamerzyste, ci co wyłamywali ławki byle je wyłamać, to jest to troche siara. ja bym nie stanął koło takiego aby dopingować, choćby i swoją drużyne. mam paru znajomych z mojego miasta, kibole zawiszy, i wiem jak wyglądały ich wyjazdy :mrgreen: wpadali na sklep i robili sobie promocje :boruta:

a już fakt że dowódca tej chołoty, prowadzi interesy na stadionie...no sorry, ale to nie świadczy dobrze o gospodarzu stadionu.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 maja 2011, 23:47

pepe00 - myślisz, że te wszystkie protesty oznaczają popieranie kopnięcia kamerzysty? :shock:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2011, 23:55

pepe00 pisze:mam paru znajomych z mojego miasta, kibole zawiszy, i wiem jak wyglądały ich wyjazdy :mrgreen: wpadali na sklep i robili sobie promocje :boruta:
I mam 13 lat.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 maja 2011, 0:13

Ja jestem ciekawy, czy jakbym wpadł do sejmu i rzucił petardę to by go nam Tusk zamknął :roll: Odpowiedzialność zbiorowa, to odpowiedzialność zbiorowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”