Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 137

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 05 sie 2007, 9:23

Juve może nie jest mistrzem SErie A jak kiedyś, ale mają wyrównany i silny skład z którego każdy ma szanse na gre w pierwszej 11, więc mogą być bardzo wysoko, nawet na podium, choć to bardzo optymistyczne nastawienie

:P :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 sie 2007, 19:49

coś słaba aktywność ostatnio.Odświeżę trochę...,przegraliśmy z Interem...ja cie...:D

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 sie 2007, 20:40

arek_ahig pisze:coś słaba aktywność ostatnio.Odświeżę trochę...,przegraliśmy z Interem...ja cie...
Jak masz odswiezac w taki sposob to lepiej nie pisz nic :?

Przegralismy, ale zagralismy dobre spotkanie i to się liczy najbardziej. To nawet nie był sparing tylko połowa sparingu więc do wyniku nie ma co przykładać zbytniej uwagi.

Teraz lepiej spojrzec w strone Malezjii gdzie gra Primavera Juventusu, narazie po pierwszym meczu maja 1 punkt (remis z Katarem) ... Niewykorzystany karny i czerwona kartka :roll: .

No i oczywiscie wciaz czekamy na nowego obronce, obysmy sie doczekali :roll:.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 10 sie 2007, 14:34

Sawyer pisze:Jak masz odswiezac w taki sposob to lepiej nie pisz nic
oj kolego Sawyer widzę, że jest pewna cnota, której ci brakuje...ja cie..
Po to są mecze towarzyskie, żeby móc ocenic stopien przygotowania i formę drużyny przed sezonem, więc piszę: przegraliśmy z Interem i czekam...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 sie 2007, 15:03

arek_ahig twój komentarz jest tak rozbudowany jak lalka Prusa :D

A co do mojej opinii na temat Birra Morretti to zgadzam się z Sawyerem, to tylko sparing i w dodatku krótki, oba zespoły zagrały w rezerwowych składach, więc sam wynik jest tu kompletnie nieważny, dobrze że stworzyli parę dobrych okazji bramkowych i pokazali potencjał, przypomniał o sobie Zalayeta...

A co do transferów to chyba warto zwrócić uwagę że oprócz obrońcy brakuje nam też bramkarza po zablokowaniu przez Lega Calcio transferu Venstrattana (zresztą jakoś mi go brakować nie będzie bo kompletnie nieznany mi człowiek)....

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 sie 2007, 15:11

Ja jestem zadowolony z faktu, że graliśmy z Interem jak równy z równym. Trójząb to dobre rozwiązanie, aczkolwiek wolałbym 2 napastników i porządnego DM. Mówi o Gilberto Silvie, ale wątpie, że Kanonierzy nam go oddadzą.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 sie 2007, 15:51

arek_ahig pisze:Po to są mecze towarzyskie, żeby móc ocenic stopien przygotowania i formę drużyny przed sezonem, więc piszę: przegraliśmy z Interem i czekam...
Jak masz pisać takie posty to lepiej tutaj nawet nie zaglądaj.

(L)oczkerson pisze:przypomniał o sobie Zalayeta...

Który najprawdopodobniej odejdzie z klubu ... Nie jest to jakas "Tuza" :wink: , ale mam sentyment do tego gracza, szkoda troche bedzie :? .

(L)oczkerson pisze:brakuje nam też bramkarza po zablokowaniu przez Lega Calcio transferu Venstrattana

Zawsze może zagrać Belardi :wink: , ale zgadzam sie, przydałby sie ktos choćby o takich umiejetnosciach jak Chimenti.

No Ranieri w wywiadzie powiedział, że bedziemy grać w systemie 4-4-2, wiec z 4-3-3 nici i ja jestem zasowolony z takiego rozwiazania :)

Powiedzial tez ze skład jest kompletny i jesli kogos kupią to bedzie to obronca ... Czekamy...

Snipp_ pisze:Trójząb to dobre rozwiązanie, aczkolwiek wolałbym 2 napastników i porządnego DM

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 sie 2007, 17:23

Wątpie aby Silva odszedł z Arsenalu po tym, jak został jego wicekapitanem...

Co do meczu z Interem, ja się nie przejmuje. To sparingi a gra Juve mi się podoba. Przynajmniej gramy piłką, widać jakiś pomysł w grze. Trzeba to jeszcze doszlifować i jazda na Serie A...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 11 sie 2007, 22:47

Nikt nic nie pisze? :?

Przeciez pokonalismy Rome 5-2 ! Chociaz przegrywalismy juz 0-2

Tak szczerze, patrzac na koncowy wynik, to mozna pomyslec, ze to Juventus tyle przegral, bo kto by smial zaryzykowac, ze Roma mogla by przegrac 2-5 z 'beniaminkiem' :P

Teraz tylko czekac na start Serie A :D

Juventus - AS Roma 5:2 (2:2)

29' Trezeguet, 35' Trezeguet, 67' Iaquinta, 77' Del Piero, 90+3 Zalayeta - 11' Vucinic, 24' Mexes

Juventus (4-4-2): Buffon - Birindelli (26' Zanetti), Andrade, Criscito, Molinaro - Salihamidzic, Almiron, Nocerino, Nedved - Iaquinta (72' Zalayeta), Trezeguet (61' Del Piero).
Ławka rezerwowych: Belardi, Novembre, Boumsong, Legrottaglie, Molinaro, Tiago, Olivera, Zalayeta

Roma (5-4-1): Doni - Cassetti, Panucci, Mexes, Tonetto, Aquilani, Brighi - Taddei, Giuly, Vucinic - Totti.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 11 sie 2007, 22:49

Gratuluje... ale to tylko sparing zobaczymy jak w lidze :) wyniki w sparingach czesta sa nieadekwatne pozniej do sezonu.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 sie 2007, 22:57

Lakier pisze:Nikt nic nie pisze?
spokojnie jeszcze jest czas :p

Chłopaki grają coraz lepiej, co wlewa duży optymizm w moje serce. Trzeba oczywiscie pamiętać, że to dopiero sparing,a w tych bywa różnie... Ale wynik i dobra gra chłopakow z pewnością cieszą. Niepokoją trochę błedy w obronie. Na szczęście jest jeszcze czas...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 11 sie 2007, 22:57

Lakier pisze:Roma mogla by przegrac 2-5 z 'beniaminkiem'
No właśnie :roll: heheh

Meczu nie widzialem co prawda, ale z relacjii wiem, ze Nocerino, Nedved, Trezeguet się popisali 8) Szczegolnie cieszy postawa młodego Antonio :D Oby tak dalej.

Co prawda to jeszcze sparing, ale rozmiar zwyciestwo zadawala i to bardzo :) z 0:2 na 5:2 Brawo.

Podobno byl jeszcze niezauwazony karny dla juve, ale nie badzmy drobiazgowi :lol:

FORZA JUVE !!!!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 sie 2007, 23:04

No to ja jestem po tym meczu bardzo optymistycznie nastawiony, w szczególności że rozjechaliśmy Romę co zawsze daje mi dodatkową satysfakcje :twisted:

Tylko trzeba jeszcze pracować nad grą w obronie bo ofensywę mamy kapitalną i jak dojdzie zgranie i pewność w defensywie to będzie naprawdę świetnie

A i jeszcze chciałem pochwalić mojego ulubieńca Nocorino, będzie z niego kapitalny defensywny pomocnik

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 sie 2007, 23:15

(L)oczkerson pisze: bo ofensywę mamy kapitalną
hmmm...gra Iaquinty mimo bramki pozostawia wiele do zyczenia. Niby chłopak sie staral, duzo biegal, wychodzil na pozycje, ale niewiele bylo z tego pożytku... No chyba, że zagral fantastycznie pierwsze 10 minut drugiej polowy, bo nie widzialem, gdyz sie kąpałem :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 12 sie 2007, 1:25

braffo, braffo! wynik robi wrażenie :] Zaczęło się nieciekawie... Żadna z tych bramek dla Romy nie powinna wpaść, niefrwasbliwość obrońców bardzo zakuła, zwłaszcza przy pierwszym golu. Ale to 0-2 odzwierciedlało chyba to, co działo się na początku spotkania. Roma grała dojrzale i z łatwością budowała akcje. Po 2 bramkach wyraźnie spoczęli na laurach, a później już nie potrafili odzyskać kontroli nad tym, co siędziało na boisku. A Juve?? Cholernie irytowały mnie długie piłki 'byle do przodu' z pominięciem linii pomocy... Nawet Trezeguet sie wkurzył, bo sam wracał głęboko po piłke. Na szczęście chłopaki się opamiętali, szybka odpowiedz Davida x2 i druga połowa, to już koncert Starej Damy i przede wszystkim gra piłką! Lepsze zgranie przyjdzie z czasem ale piłkę trzeba rozgrywać, a nie... :roll: Piłka czasem odskakiwała ale myślę, że to gwestia ogrania i koncentracji. Almiron... potwierdzę tylko zdanie kilku poprzedników, że ten zakup może okazać się strzałem w dziesiątke :] W tym zawodniku drzemie ogromny potencjał i możliwości. Asysta przy golu Alexa :brawo: Wszyscy wychwalają Nocerino ale momentami doprowadzał mnie do szału :P Ładnie wypracował drugiego gola ale w wielu sytuacjach brakowało mu zimnej krwi. Zepsuł kilka dobrych akcji, zamiast podawać piłkę do lepiej ustawionych partnerów, to ładował w trybuny :P Ale może oceniam go zbyt surowo ;) Dużo pracował zarówno w defensywie, jak i w ofensywie, szukał gry, wychodził do podań, a dojrzałości jeszcze nabierze :] Nedved i Mexes :rotfl: Przedsmak tego, co bedzie się działo w sezonie. Aż dziw, że żaden z nich nie wyleciał, chyba ze 3 razy się porządnie spięli, no i ten kibic, co zaczął całować Tottiego :D ale sympatycznie, bo i Buffona uściskał :)

Ogólnie wrażenia na + Gdyby tylko nie ten kiepski początek, bo w meczu ligowym mało który zespół z taką łatwościął oddałby nam zwycięstwo. Fjnie by było sprowadzić jeszcze jakiegoś naprawdę klasowego obrońce, coby strzegł nas przed głupimy błędami. Z całym szacunkiem ale Criscito czy Molinaro, jeszcze chyba nie na Milan i Inter... jeszcze nie. Ale zobaczymy jak się będzie spisywał Zdenek :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”