Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 137

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 09 sie 2008, 0:28

romantyk_emil pisze:Real nie puści go po takie i po takiej cenie, bo tego nie wiemy.
Jest sens. Z prostego względu. Chelsea zaoferowała śmieszną kwotę. Za tyle to zaoferowałbym im Drenthe 8)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 sie 2008, 1:24

romantyk_emil pisze:Tylko niema sensu wypisywać że Real nie puści go po takie i po takiej cenie, bo tego nie wiemy.
no, na pewno jeśli już puści to nie za cene którą można porównać do równowartości 25 piłek

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 sie 2008, 2:00

Zapewne Real odrzuci tą ofertę ale na pewno Chelsea bierze pod uwagę i taką ewentualność więc pewnie wyślą kontr-ofertę która zadowoli Real.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 sie 2008, 9:09

nie Real nie odrzuci tej oferty - Real po prostu na nie nie zareaguje

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 sie 2008, 10:08

vakabayashi pisze:nie Real nie odrzuci tej oferty - Real po prostu na nie nie zareaguje
hahaah a ty skąd możesz to wiedzieć ? pracujesz tam ? xD

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 sie 2008, 10:29

a widzisz żeby po tej ofercie Robinho sie pakował i leciał do Londynu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2008, 13:09

KajoFC pisze:Zapewne Real odrzuci tą ofertę ale na pewno Chelsea bierze pod uwagę i taką ewentualność więc pewnie wyślą kontr-ofertę która zadowoli Real.
Ehe. Juz jedna byla - jeszcze smieszniejsza od obecnej. I podniesli ja o uwaga dwa czy trzy mln euro dzieki czemu mamy 25. Czyli nastepna bedzie 27? :lol: Nie, taka oferta nie zadowoli Realu.

Chelsea musi sie okreslic. Albo chca kupic zawodnika naprawde, albo wola robic gierki w mediach.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 09 sie 2008, 13:11

skoro Barca sprzedała Dinho za 25 mln Euro to oferta Chelsea jest całkiem rozsądna i odzwierciedla umiejetnosci Robinho. z całym szacunkiem ale 2-3 miesiące w sezonie dobrej gry to troche mało... statystycznie wypadł podobnie co beznadziejny w poprzednim sezonie Dinho. nie przekonują mnie jego przekładaneczki i błyszczenie w meczach z Olimpiakosem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2008, 13:33

Cienkie porownanie, ale szukaj dalej.

Nawet nie chce mi sie pisac dlaczego. Licze na twoja blyskotliwosc, choc znajac zycie sie rozczaruje.

Aha. Dodam tylko, ze oferta Chelsea nie przypadla nikomu w Realu do gustu. Calderon po raz kolejny zapewnil, ze zawodnik sprzedany nie zostanie.

A jak beda sie dalej pojawiac rownie komiczne oferty to na mojej buzi ani przez moment nie pojawi sie zaniepokojenie. Co najwyzej usmiech.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 09 sie 2008, 15:11

George Jung pisze:statystycznie wypadł podobnie co beznadziejny w poprzednim sezonie Dinho. nie przekonują mnie jego przekładaneczki i błyszczenie w meczach z Olimpiakosem.
Mocne :] rozumiem, że mecz z Pireusem widziałeś w TVP bo go pokazali więc zobaczyłeś raz w akcji Robinho i możesz go oceniać.

Zastanaiwam się Dżordż po uj Real płacił za Robinho prawie 30 baniek 3 lata temu? Może po to by Chelsea który wydawała ogromne kokosy za fatalnych graczy kupiła go za te śmieszne 22 mln? czy nawet 25 mln...

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 09 sie 2008, 15:43

wow . skoro za Gago dali 20 mln to sprzedadzą go za drożej? dobrze rozumiem? skoro za Baptiste dali ponad 20mln to dlaczego za 12 mln puszczą go do Romy?
masz racje realfanie, porównanie Robinho do Ronaldinho nie ma sensu, dzielą ich lata świetlne na korzyść Dinho.

nie winą Chelsea jest to że Real przepłacił 3 lata temu.

Toudinho Chelsea kupiła Deco za 9mln, a porównanie jego umiejętności, tego ile daje drużynie, ilości pucharów z "dokonaniami" Robinho jest śmieszne. Robinho to fajny piłkarz ale niestety w meczach przeciwko lepszym zespołom częsciej zawodzi niż błyszczy.

Mistrzostwa Realu to też nie jest jakaś wielka zasługa Robinho.

z drugiej strony to zastanawiam się po co Robinho Chelsea. poza tym czy sprawdziłby się w Anglii? Joe Cole'a w formie stawiam wyżej niż Robinho w formie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 09 sie 2008, 15:57

George Jung pisze:Joe Cole'a w formie stawiam wyżej niż Robinho w formie.
George - to nie ulega wątpliwości. Joe w formie jest nieobliczalny.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 sie 2008, 16:00

George Jung pisze:skoro Barca sprzedała Dinho za 25 mln Euro to oferta Chelsea jest całkiem rozsądna i odzwierciedla umiejetnosci Robinho. z całym szacunkiem ale 2-3 miesiące w sezonie dobrej gry to troche mało... statystycznie wypadł podobnie co beznadziejny w poprzednim sezonie Dinho. nie przekonują mnie jego przekładaneczki i błyszczenie w meczach z Olimpiakosem.
Wedlug Ciebie Dinho byl beznadziejny w zeszlym sezonie? Bo wedlug mnie gral dobrze, o ile gral oczywiscie. Strzelil kilka bramek i zaliczyl kilka asyst, a jego gra naprawde zle nie wygladala. Osobiscie tez wyzej cenie Robinho niz Joe Cola i nie dziwie sie Realowi, ze nie chce go puscic za takie pieniadze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 sie 2008, 16:02

Oj biedny George Jung ja wiedzialem, ze tak bedzie.

Nie wiem skad ci sie wzial przyklad z Gago. Z Baptista tez jest fajny. Dlaczego chca go sprzedac za 12 mln?
- Siedzi w Realu od paru lat i nigdy nawet nie zblizyl sie do poziomu jaki prezentowal w Sevilli. Ani u nas, ani nawet w barwach Arsenalu.
- Nie jest klubowi potrzebny. Na jego pozycji moga grac Guti, van der Vaart, Sneijder i De la Red. Czyli jest czwarty lub piaty w kolejce do gry w drugiej linii. Jest rowniez czwarty lub piaty do gry w ataku.

Jego jedynymi atuatami na chwile obecna sa sila i wszechstronnosc. W zeszlym sezonie zagral ledwie kilka dobrych spotkan.

- Nikt nie zaplaci za niego wiecej. Rok temu Real dostalby prawie 20 mln.

Nie wiem gdzie widzisz te lata swietlne na korzysc Dinho. Chyba widziales je pare lat temu. Bo obecnie jest to melodia przeszlosci, ale zyj sobie dalej w swoim swiecie. Nikt nawet nie moze zagwarantowac ze Dinho odzyska swoja najlepsza dyspozycje. Swoje zrobil nawet w zeszlym sezonie gral niezle, ale sam dobrze wiesz o ile spuscil z tonu. Aaaa i przytylo mu sie troszke :P

No i Barcelona byla otwarta na oferty jego sprzedazy. Real nie jest.

Nie, cena jaka zaplacil Real nie jest wina Chelsea. Ale Robinho jest obecnie lepszym graczem niz trzy lata temu. Real nie chce sprzedawac swojego pilkarza i to w interesie Chelsea lezy zlozenie zadowalajacej Real oferty. Nie odwrotnie. My nie mamy zadnego obowiazku isc na niekorzystne kompromisy.

Przyklad Deco jest jeszcze fajniejszy. Robinho ma 24 lata. Ile ma Deco?
George Jung pisze:Mistrzostwa Realu to też nie jest jakaś wielka zasługa Robinho.
Przeciez wszyscy wiemy, ze strzelic 10 bramek i zaliczyc 8 asyst w ciagu 2057 minut gry potrafi nawet nawet Eidur G. z wykrecona noga o 180 stopni.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 09 sie 2008, 16:13

przykład z Gago miał Tobie pokazać że niekoniecznie sprzedaje się drożej niż się kupiło - chyba nie masz wątpliwości że sprzedadza go za ponad 20mln...

Robinho przez 3 lata rozwinął się że hohohoho. tak że w 3 sezonie zaliczył 10 bramek i 8 asyst :D masakra normalnie.

Deco ze względu na wiek sprzedano za 9 mln, Robinho dlatego że jest młodszy jest wart te 25 mln. nie ma różnicy w cenie?

forma Dinho to melodia przeszłosci a Robinho przyszłośći. mimo wszystko łatwiej jest mi uwierzyć w powrót czegoś co widziałem niż wyobrazić sobie wielkiego Robinho , którego nigdy nie widziałem .

pamiętaj też że zawodnik chce odejść a ma to chyba znaczenie, nie uważasz realfanku?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”