FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1362

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2011, 10:43

barcastuff pisze:Shakhtar Donestk are willing to let go Brazilian winger Willian (22), whose contract expires in 2012, for 15M. [sport]
Nie no super oferta :lol: Kolesiowi za rok wygasa umowa a Szachtar chce go oddać za 15 mln? Spoko :] Z Sandro u sterów to nie przejdzie - na szczęście.
barcastuff pisze:If the clubs can find a deal, Villarreal player Rossi will join Barcelona on a 5-year (or 4+1) contract worth 3M plus bonuses a year [sport]
To by było dobre. Wygląda na to, że rzeczywiście będziemy teraz oferować nowym zawodnikom bardziej rozsądne pieniądze.

Z innej beczki ---> http://lockerz.com/s/105502373

Wszystkie fotki znane, ale w jednym miejscu przynajmniej.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 cze 2011, 11:20

Willian to jest opcja numer ileś tam, po Cescu, Rossim, Chilijczyku, czy może nawet Kunie, szanse na jego transfer są bliskie zeru.
Moim zdaniem Barca kupi jednego cracka z w/w i tego Kiko plus może Jose Angela.
Out będą Milito, Jeffren i w zależności od okoliczności Max i może nawet Bojan
Środkowego obrońcy Pep nie chce, czyli stawia na Fontasa.
Jak kupimy dwóch crackow to się zdziwię. Bardzo

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 cze 2011, 11:22

Czytalem gdzies,ze Bojana chce wypozyczyc wracajacy do La Liga Betis. Jak oceniacie szanse tej transakcji ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2011, 11:23

Kiedy Rossi będzie wasz, bo ponoć pytaliście Łysego o Pato. A dzisiejsza Marca ponoć informuje, że Guardiola chce Silve...Już po tamtym sezonie wiedziałem, że Barca prędzej czy później zgłosi się po Thiago, a po tym to już byłem pewien. Ale chyba na żadnego z nikt nie macie szans. Silva podpisał nowy kontrakt, a Pato póki posuwa Baśkę to z Mediolanu też się nie ruszy.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 cze 2011, 11:24

A Willian to nie jest czasem piłkarz w typie Iniesty ?
Szachtar wprawdzie widziałem tylko kilka razy i wydawało mi się, że on gra jako środkowy ofensywny pomocnik.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2011, 11:33

Dr.Football1 pisze:Czytalem gdzies,ze Bojana chce wypozyczyc wracajacy do La Liga Betis. Jak oceniacie szanse tej transakcji ?
Małe szanse moim zdaniem. Wydaje mi się, że Bojan mógłby się gdzieś ruszyć tylko w przypadku zakontraktowania Cesca oraz jakiegoś napastnika.
mete pisze:Kiedy Rossi będzie wasz, bo ponoć pytaliście Łysego o Pato.
Może wcale? :lol: Cesc pozostaje priorytetem, ale myślę, że nie ma się co na niego oglądać i trzeba jakiegoś napastnika kupić bo z Fabregasem prawie na pewno nie wyjdzie. Ta saga potrwa jeszcze lata aż będzie mu się kończył kontrakt.
mete pisze:A dzisiejsza Marca ponoć informuje, że Guardiola chce Silve...Już po tamtym sezonie wiedziałem, że Barca prędzej czy później zgłosi się po Thiago, a po tym to już byłem pewien. Ale chyba na żadnego z nikt nie macie szans. Silva podpisał nowy kontrakt, a Pato póki posuwa Baśkę to z Mediolanu też się nie ruszy.
Krótko i na temat - możesz spać spokojnie.

Guardiola chyba zrezygnował w ogóle z chęci zakupu nowego stopera :think: Na 100% pewny tego nie jestem, ale takie doniesienie czytałem. Jakby nie patrzeć mamy inne priorytety i to dosyć drogie a hajs jest ograniczony. Pato? Jeżeli jest na liście życzeń to raczej gdzieś daleko. Nie tyle ze względu na umiejętności co skalę trudności transferu. Nie ma o czym mówić moim zdaniem tak samo jak w przypadku Silvy w sumie. A plotek takich należało się oczywiście spodziewać także zero zaskoczenia.
Sammyy pisze:A Willian to nie jest czasem piłkarz w typie Iniesty ?
Szachtar wprawdzie widziałem tylko kilka razy i wydawało mi się, że on gra jako środkowy ofensywny pomocnik.
Pewny nie jestem, ale to chyba taki raczej skrzydłowy/napastnik :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2011, 11:41

Mentor pisze:Cesc pozostaje priorytetem, ale myślę, że nie ma się co na niego oglądać i trzeba jakiegoś napastnika kupić bo z Fabregasem prawie na pewno nie wyjdzie. Ta saga potrwa jeszcze lata aż będzie mu się kończył kontrakt.
NIe jestem przekonany. Cesc ewidentnie chce odejść, Wenger może w końcu odpuścić. Tyle tylko, ze nie ma moim zdaniem szans na taki scenariusz jaki wczoraj tu nakreśliliście, tzn. ze Cesc w ciągu kilkunastu najbliższych dni powie co chce. Cesc pewnie będzie milczał (publicznie), a prywatnie bedzie rozmawiał z Wengerem. I tak to się pewnie będzie ciągnęło do końca sierpnia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2011, 11:45

Co do Cesca to ile Rossel jest w stanie zaoferować? Bo wczoraj czytałem, że więcej niż 25 milionów(tylko nie wiem czy euro czy funtów) nie przeznaczy na ten transfer. Prawda to?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2011, 11:50

W takim razie do końca sierpnia będziemy się frustrować doniesieniami (kibiców Arsenalu denerwować będą kwoty a kibiców Barcelony denerwować będzie zdenerwowanie kibiców Arsenalu :lol: ) medialnym chociaż w rzeczywistości negocjacje mogą nawet nie istnieć. Sandro to nie Laporta - na pewno nie da tyle ile skłonny byłby dać Joan. Poza tym woli przeprowadzać transfery ciszej. Jeżeli Arsene nie spuści z ceny to sprawa nie ruszy, obydwa kluby zajmować się będą innymi sprawami a transfer będą robić media. Tak to widzę.
Wenger (coach Arsenal): "Last year, there were contacts regarding Cesc Fabregas, but this year there haven't been any." [rtl]
Wenger: "My main wish is to keep Fabregas. For me, he's the best midfielder in the world, our captain, and we've built the team around him."
mete pisze:Co do Cesca to ile Rossel jest w stanie zaoferować? Bo wczoraj czytałem, że więcej niż 25 milionów(tylko nie wiem czy euro czy funtów) nie przeznaczy na ten transfer. Prawda to?
Nie no bez przesady :P Nie spotkałem się z takimi doniesieniami a nawet jeśli to nie uwierzyłbym w nie.

Gdybym miał obstawiać to myślę, że jakieś 35 mln euro gotówki. W grę być może mogliby wchodzić jeszcze jacyś piłkarze :think:

No i Rosell :wink: Sporo osób się myli w nazwisku naszego nowego El Presidente :lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 cze 2011, 11:50

To w takim razie Cesc ma rozdwojenie jaźni lub nie ma jaj :roll:
Wątpię, zeby Barca nie niego długo czekała, Pewnie Pep chce mieć kompletną kadrę prze rozpoczęciem przygotowań, czyli chyba połowa lipca, dwa lata temu mieliśmy sagę z Ibrą, który przyszedł w sierpniu z kontuzją :?
W zaczynacie ligę wcześniej a poza tym macie eliminacje LM

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 01 cze 2011, 11:51

Poruszę w kilka słowach kwestię sprowadzania hiszpańskich talentów przez Real i Barcę. Denerwuje mnie trochę to obrabianie mniejszych klubów przez duet katalońsko - kastylijski. Angel, - Canales, Dziwić się później ,że jest to liga 2 drużyn. Tacy zawodnicy powinni trzymać się mniejszych ekip lub starać się robić karierę choćby w takiej Sevilli czy Valencii miast siedzieć z dupą na ławce rezerwowych. Strasznie mnie martwi,że drużyny z miejsc 3- 8 nie mają siły przebicia jeżeli chodzi o dobrych piłkarzy ze słabszych klubów. Zgłasza się Barca, piłkarz jej, Real to samo. Szkoda,że młodym brakuje cierpliwości.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 cze 2011, 11:56

Tacy zawodnicy powinni trzymać się mniejszych ekip lub starać się robić karierę choćby w takiej Sevilli czy Valencii miast siedzieć z dupą na ławce rezerwowych.
To samo mowilem w tamtym roku RealFanowi w kontekscie transferu Pedro Leona do RM... :roll: Co zrobic,mlodych przyciaga nazwa,a potem siedza na lawie i modla sie o wypozyczenie do Santander czy Getafe.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2011, 12:03

Primo - Angel? Jaki Angel? Ten piłkarz Sportingu? Może będzie nasz a może nie. Jeżeli będzie to pewnie dostanie więcej szans gry niż młodzi piłkarze u Was.
Secundo - w przypadku takich transferów nie decydują pieniądze, nie na tym etapie. Także trudno winić kluby za to, że ktoś woli iść do Barcelony/Realu niż do Sevilli/Atletico chociaż wiem do czego zmierzasz i zgadzam się, że rozwój powinien przebiegać etapami. Tak więc polityka klubów to jedno a postawa piłkarzy (ich agentów?) to drugie.

Poza tym napisałeś to tak jakby Barcelona i Real regularnie i na masową skalę ograbiały mniejsze kluby z młodych piłkarzy. Nie wiem jak u Was, ale w Barcelonie nie ma takich transferów jakoś szczególnie dużo. Mamy swoją szkółkę do której trafiają zawodnicy w różnym wieku, ale takie transfery jak potencjalne zakupy Jose Angela czy Kiko to jednak nie jest coś do czego jesteśmy przyzwyczajeni.

Swoją drogą to jest dobre ---> http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34571 :lol:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 cze 2011, 12:03

Mam podobne zdanie.
ale też to nie wina Barca i Real, że Atletico, Valencia czy Sevilla robią jakieś dziwne akcje mają kłopoty finansowe czy ich sternicy popisuja się niekompetencją
Dlatego m.in chciałbym w Barcy Fabregasa, ale nie widzę powodu dla których Barca miałaby się poświęcać, skoro Rossi nam pasuje, a i zapłacimy za niego godziwie.
Oczywiście duzy plus dla Realu za ściagniecie do La liga Ozila i Sahina :spoko:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 cze 2011, 12:15

Swoją drogą to jest dobre ---> http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34571 :lol:
Co w tym zabawnego? Jak wy wyciągaliście 12 letniego Messiego czy ile tam miał to było ok, a jak Real tak sobie wyciąga dzieciaków to jest bee?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”