AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1369

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 02 kwie 2012, 19:55

Jestem zdecydowanie za powtórkami video. Problem pojawiłby się jedynie w sytuacjach, których nawet po obejrzeniu powtórki nie da się jednoznacznie rozstrzygnąć. W tenisie tego problemu nie ma - albo jest aut, albo linia - a w piłce jeden sędzia powie 'karny', a drugi 'gramy dalej'. Nie zmienia to jednak faktu, że łatwiej byłoby sędziemu podjąć decyzję po obejrzeniu powtórki, niż na gorąco widząc całe zdarzenie tylko raz. A chip w piłce to absolutna konieczność i pewnie dziesięć razy większy pożytek niż z sędziów za bramką. Kwestii czy piłka przekroczyła linię nie można czasem rozstrzygnąć nawet na powtórce, a z chipem sprawa jest prosta i szybka.

Co do Cassano, to życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia, wprawdzie w Romie często pajacował, ale mimo wszystko darzę sentymentem tego piłkarza i w sumie z chęcią jeszcze raz zobaczyłbym go w naszych barwach.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 kwie 2012, 22:14

Ja nie pojmuje z kolei dlaczego czesc z Was chce nagle robic z pilki noznej sport uczciwy, który przeciez takim nie jest od poczatku swego istnienia. Co roku od 100 lat jest masa popelnianych bledow, goli ktorych nie bylo i tych ktore jakims cudem zostaly zaliczone. Wszytko to jednak na przestrzeni dziesiecioleci nie spowodowalo upadku pilki noznej, a wrecz przeciwnie - futbol stal sie najpopularniejszym sportem na swiecie razem ze swoimi plusami jak i minusami.

Piszecie, ze chcecie czystej sportowej rywalizacji bez kontrowersji. To co z takimi rzeczami jak zle przygotowane boiska, za krotka badz za dluga trwa, za sucha lub za wilgotna trawa, niesluszne kartki, symulowane karne, faule mozliwe do zobaczenia tylko po analizie wideo, prowokacje i inne nie sportowe zachowanie? Co prawda czesc tych rzeczy podlega karom, ale co z tego skoro one dotycza meczu ktory juz sie odbyl i moglo w nim dojsc do wypaczenia wyniku. Czyniac futbol uczciwym trzeba wyeliminowac wszystkie kontrowersje bo to jest sport zlozony z wielu czynnikow i wprowadzenie powtorek nie zmieni nic, bo dalej beda kwestie, w ktorych beda istniec naduzycia. Dla mnie pilka nozna jest idelana jak jest. Akceptuje jej reguly choc czasem nie ida one z duchem uczciwosci, ale jakos mnie to specjalnie nie razi, bo odkad pamietam futbol zawsze potrafil byc niesprawiedliwy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 kwie 2012, 22:23

Chlopaczek pisze:
Ozdobny pisze: Zawsze sa plusy i minusy. Musi byc jednak rownowaga, bo jak jeden element zostanie wyeliminowany z tego sportu to bedzie nudno.
Nudno? Esencja pilki nie sa bledy sedziowskie. Nie wlaczam meczu poniewaz chce sie "rozerwac" ogladajac jak wyniki spotkan sa wypaczane. Naprawde nie moge pojac Twojego toku rozumowania Ozdobny. Jeszcze ten tekst ze pilka nozna idealnie odzwierciedla zycie. Ok zycie nie jest sprawiedliwe nie wszyscy dostaja po rowno ale nie przesadzajmy ze kibice za to kochaja pilke poniewaz tam podobnie jak w zyciu tez moga doswiadczyc niesprawiedliwosci. Jak bede chcial w tv obejrzec imitacje zycia to wlacze sobie "Klan".
Dle mnie pilka nozna to nie tylko gra i sport. Ja lubie te kontrowersje, dyskusje, zlosliwosci, chamskie zachowania, niuznane badz uznane gole, ktore podnosza mi cisnienie. Ten sport nie pasjonuje mnie tylko w tym jednowymiarowym czysto spotrowym uczciwym wydaniu, bo lubie przezywac takze te kontrowersje, ktore dla mnie sa razem ze sportowa rywalizacja tworza swoiste jing jang.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 kwie 2012, 22:44

Nie da się powstrzymać:
Bronić obecności sędziowskich błędów mógł chyba tylko fan Juventusu. Tyle w temacie.

Co do jutra, to mam złe przeczucia. Pato nie będzie miał czucia piłki, a na treningach samodzielnych na pewno opuścił się trochę szybkościowo, dlatego nie chcę go w pierwszym składzie, ale już na zmęczonych obrońców w drugiej połowie. Zobaczymy zresztą, nie to mnie martwi, co brak Van Bommela. Ambrosini gra ostatnio bardzo dobrze, ale nie jest już w takiej formie, jak kiedyś, w tym roku Van Bommel był decydujący w paru meczach, z Barceloną na pewno spisałby się znakomicie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 kwie 2012, 23:49

Tu nie chodzi o sympatie klubowe, ale o caloksztalt postzregania futbolu Wilmore. Jezeli przez tyle lat ogladania pilki noznej dalej oburzaja Was kontrowersje i bledy to ja Was do nieczego nie przekonam, ale skoro wycholwaliscie sie na nieuczciwym futobolu to z cala pewnoscia dziwnie byloby zobaczyc jego w 100 % sprawiedliwa wersje, bo nie byloby procz aspektow sportowych o czym gadac.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2012, 0:13

Jezeli kogos to bawi. Mnie na przyklad nie bawia te ciagle wirtualne tabele przepychanki miedzy kibicami ze wam sedziowie pomagaja wiecej a nam mniej nam nie daja karnych wam za to daja karne z kapelusza. W ogole mnie nie bawi gdy druzyna ktorej kibicuje traci przez bledy arbitra punkty. Nawet nie bawi mnie gdy przez te bledy zyskuje bo patrz wyzej.
Dla mnie naturalna jest chec w dazeniu do tego aby wyniki spotkan pilkarskich byla w jak najmniejszym stopniu zalezna od pomylek sedziowskich. Nie wiem jak mozna sie do nich przyzwyczaic i uznawac za element wrecz pozadany. To chyba cos na ksztalt syndromu sztokholmskiego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2012, 1:12

Też nie bawią mnie wirtualne tabele, ale Twoje idealistyczne podejscie jest dla mnie niezrozumiale. Nawoluje Cie do zaakceptowczywania rzeczywistości, którą jest niesprawiedliwy i pelen bledów oraz kontrowrsji futbol. Nic nie mozesz na to poradzic i gwarantuje Ci, że w najbliższej przyszłości nic sie w kwestii powtórek dla arbitrów lub czujników w pilkach oraz bramkach nie zmieni się. Dlaczego? Bo była by to ogromna i kosztowna zmiana technologiczna a poza tym, co najważniejsze według mnie, cala bukmacherka padłaby na pysk jezeli wszytkie mecze bylyby pozbawione pierwiastka oznaczonego mianem konrowersji i blędów, bo nie wmówisz, że czasem nie odnosisz wrażenia, że ten futbol, który tak kochamy jest w pewnym stopniu pewna mistyfikacja majaca na celu napychac pewnym ludziom kieszenie. To nie był, nie jest i nie bedzie uczciwy sport, a nam pozostaje wiara, że tak nie jest, choć gdzieś tam w środku wiemy, że sie mylimy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 kwie 2012, 8:14

Moim zdaniem taki challange jak w tenisie czy siatkowce sie nie sprawdzi w pilce nozej, bo pilkarze bede wymuszac, oszukiwac, zabierac czas, wywierac presje na arbitrow. Rozwiazanie jest prostsze: jeden sedzia ogladajacy mecz w tv bedacy w ciaglym kontakcie z arbitrem głownym. Jeden lub drugi ma jakies watpliwosci zglasza to drugiemu i sie konsultuja. Owszem nie bedzie to 100% rozwiazanie, ale takie spalone czy ewidentne faule i gole beda wylapywane w 100% (takie jak ostatni Muntariego czy Lamparda z MŚ) i zajmie to kilkanascie sekund (tyle ile komentatorom czy nam widzom). Te chipy w pilkach to tez niegłupi pomysl, tylko tu sie nie znam na ile technicznie mozna to wykorzystac i jakie to daje mozliowsci, tu zbawienne wydaje sie to "sokole oko" jak w tenisie pokazujace co do mm czy pilka byla styczna z linia.

UEFA czy FIFA bede zrzucac wszystko na to, ze pewne systemy sa kosztowne i nie wszystkie zwiazki w Europie czy na świecie beda w stanie wprowadzic go w pierwszej czy drugiej lidze, a przeciez kazdy powinien miec taka sama mozliwosc korzystanie z udogodnien zarówno w rozgrywkach ligowych np. Mołdawii jak i w Anglii, tak samo pozniej podczas meczu miedzy tymi reprezentacjami. Wydaje sie, ze koszty jednego dodatkowego arbitra i dobrej klasy telewizora nie przekrocza mozliwosci zwiazkow.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2907

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 kwie 2012, 11:39

Cassano może już grać :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2012, 12:54

Babel pisze:UEFA czy FIFA bede zrzucac wszystko na to, ze pewne systemy sa kosztowne i nie wszystkie zwiazki w Europie czy na świecie beda w stanie wprowadzic go w pierwszej czy drugiej lidze, a przeciez kazdy powinien miec taka sama mozliwosc korzystanie z udogodnien zarówno w rozgrywkach ligowych np. Mołdawii jak i w Anglii, tak samo pozniej podczas meczu miedzy tymi reprezentacjami. Wydaje sie, ze koszty jednego dodatkowego arbitra i dobrej klasy telewizora nie przekrocza mozliwosci zwiazkow.
Tak to jest swietny argument starszych panow ktorzy decyduja o wspolczesnej pilce noznej. Zostawmy wszystko tak jak jest nawet jezeli czesto rozstrzygniecia sa nieuczciwe w imie uczciwego podzialu tych nieuczciwych rozstrzygniec dla wszystkich.

Z Cassano swietna wiadomosc :)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 kwie 2012, 13:00

Cassano może już grać
Zaejbiście 8)
Najważniejsze że beż żadnych komplikacji wraca do gry. Miało być od 4 do 6 miesięcy i jesteśmy po środku bo Antonio wraca po 5 miesiącach do gry bo trenował a w zasadzie utrzymywał kondycję już wcześniej.

Dzisiaj mecz z Blaugraną, nie zdziwi mnie obecność PAto nawet w pierwszym składzie. Max mówi że Brazylijczyk jest po 2 treningach z zespołem i czuje się bardzo dobrze. Oczywiście wszystkie włoskie dzienniki awizują trójkę Boa-Robinho i Zlatan jednak tak odważne posunięcie mogłoby zaskoczyć Guardiole :wink:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2012, 15:19

Chlopaczek pisze:
Babel pisze:UEFA czy FIFA bede zrzucac wszystko na to, ze pewne systemy sa kosztowne i nie wszystkie zwiazki w Europie czy na świecie beda w stanie wprowadzic go w pierwszej czy drugiej lidze, a przeciez kazdy powinien miec taka sama mozliwosc korzystanie z udogodnien zarówno w rozgrywkach ligowych np. Mołdawii jak i w Anglii, tak samo pozniej podczas meczu miedzy tymi reprezentacjami. Wydaje sie, ze koszty jednego dodatkowego arbitra i dobrej klasy telewizora nie przekrocza mozliwosci zwiazkow.
Tak to jest swietny argument starszych panow ktorzy decyduja o wspolczesnej pilce noznej. Zostawmy wszystko tak jak jest nawet jezeli czesto rozstrzygniecia sa nieuczciwe w imie uczciwego podzialu tych nieuczciwych rozstrzygniec dla wszystkich.

Z Cassano swietna wiadomosc :)
A teraz zapytam Ciebie jako zwolennika uczczciwego futbolu co zrobisz w memencie, gdy dzis wieczorem Milan po bramce ze spalonego wyeliminuje Barcelone? Bedziesz sie cieszy? Moze nawet napiszesz na forum, ze jestes zniesmaczony takim zwyciestwem Milanu, ale w glebi duszy bedziesz odczuwal radosc z takiego stanu rzeczy. Dlaczego wiec chcesz zmienic obecna forme futbolu zawierajaca bledy i kontrowersje skoro tak naprawde go akceptujesz ze wszystkimi wadami? Futbol daje i odbiera. Mam ogromna nadzieje, ze tak pozostanie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 kwie 2012, 15:24

Ozdobny pisze:A teraz zapytam Ciebie jako zwolennika uczczciwego futbolu co zrobisz w memencie, gdy dzis wieczorem Milan po bramce ze spalonego wyeliminuje Barcelone? Bedziesz sie cieszy? Moze nawet napiszesz na forum, ze jestes zniesmaczony takim zwyciestwem Milanu, ale w glebi duszy bedziesz odczuwal radosc z takiego stanu rzeczy. Dlaczego wiec chcesz zmienic obecna forme futbolu zawierajaca bledy i kontrowersje skoro tak naprawde go akceptujesz ze wszystkimi wadami? Futbol daje i odbiera. Mam ogromna nadzieje, ze tak pozostanie.
Ozdobny... argument zupelnie od czapy.

Futbol daje i odbiera... jesli mowimy o sprawiedliwych rozwiazaniach, ktore sprawia, ze mniejszy wplyw na wyniki beda mialy bledy sedziow to nie patrzymy na zaden konkretny mecz tylko myslimy "globalnie".

Kazdemu kibicowi, kazdej druzyny powinno na tym tak samo zalezec chocby z tego powodu, ze latwiej jest przebolec porazke kiedy wynikala ona ze slabszej gry a nie z bledow sedziego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 kwie 2012, 15:36

Przeczyutaj sobie cala dyskusje, a zobaczysz, ze rozmawiamy o futbolu jako calosci z jego jasna jak i czarna strona. Przez ostatni post chce poznac doprecyzowane zdanie Chlopaczeka na ten temat.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2012, 15:43

Ozdobny jasne ze bede sie cieszyl. Musialbym byc nienormalny zeby sie nie cieszyc. Co niczego w tej sprawie nie zmienia. Chcialbym zeby Milan awansowal dzieki pracy trenera i pilkarzy na boisku a nie pana z gwizdkiem. Gdy system jest wadliwy kazdy sie raczej ucieszy jezeli defekt systemu zadziala na jego korzysc ale to nie znaczy ze jest to dobre poniewaz czasami my zyskamy a ktos inny straci.
Nie wiem jak mozna spytac dlaczego ktos chce to zmienic. Zmienic cos co jest wadliwe i sa instrumenty zeby temu zapobiec. Jak chorujesz to starasz sie wyleczyc czy siedzisz i akceptujesz pewna nieuczciwosc ze Ty zachorowales a Twoj znajomy nie? Dlaczego nie chcesz uleczyc pilki z bledow sedziowskich?
Nie zgadzam sie na taki stan rzeczy jaki jest obecnie ale musze to tolerowac poniewaz nie mam innego wyjscia nic nie moge w tej sprawie zrobic. Ty akceptujesz to bo najwyrazniej pociaga Cie element chaosu i nieuczciwosc. Gdybym byl zlosliwy to bym napisal ze jakies znaczenie ma tu zapewne to komu kibicujesz.
Wierz mi gdyby to ode mnie zalezalo zrobilbym wszystko zeby wplyw blednych decyzji sedziowskich na wynik spotkania byl marginalny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”