FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1370

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 cze 2011, 16:23

Magnum pisze:Ale panowie naprawde nie ma sensu tu się pieprzyć, zostawcie rkoemana i miguela w spokoju, po uj się kłócić, bezsensowna ta dyskusja.
Magnum nie psuj zabawy. Otworzyłem już piwko i kupiłem chipsy. Rozrywka trochę niskich lotów, ale jak na godzinę 16 w sobotę nie ma co oczekiwać fajerwerków.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 cze 2011, 18:27

Fuck, chyba dawno nie było tak fajnie. I Doktorek, i Franz wpadł, MVB też się dobrze bawi, Duch nawet zaopatrzył się jak na wrestling :D A tak na poważnie, to boli mnie to, że pod personaliami takich ludzi jak Koeman i Indurain kryją się ludzie o bardo wąskich horyzontach. Rozumiem pasję, miłość, przywiązanie do klubowych barw, lecz... trzeba mieć do tego dystans. A gdzie się owi panowie nie pojawią, tam napierdalanka słowna na 102! Z tego co wiem, to nie macie po naście lat, a zachowujecie się jak rozkapryszone bachory, co ich rower jest lepsiejszy...
rkoeman pisze:w kazdej chwili zapraszam. kazdy kto chce sie dowiedziec wie gdzie bywam i ogladam mecze barcelony

jakos cie tam nie widzialem.

chcesz to przyjdz, powiedz co ci lezy na sercu i oczekuj reakcji badz nie

proste
No kiedyś miałem przyjemność przebywać w Waszym towarzystwie. Ogólnie spoko, ale jeden cwaniak się znalazł, bo do fana Juve się przysapał, bo ten był za Polonią... Cwany był z kolegami, a trafił na lekkiego leszcza, to pokozaczył. Ja jakoś siedziałem w koszulce VCF obok (mecz z nami na CN) i nie przeszkadzało mu to. Zważywszy, że byłem jedynym kibicem Nietoperzy...

Uważaj, bo MVB kończył korespondencyjny kurs karate...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 cze 2011, 18:31

bartbuks pisze: Ogólnie spoko, ale jeden cwaniak się znalazł, bo do fana Juve się przysapał, bo ten był za Polonią... Cwany był z kolegami, a trafił na lekkiego leszcza, to pokozaczył
O kurde, może do bagga skakali...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 cze 2011, 18:40

maciek_88 pisze:O kurde, może do bagga skakali...
Nie wiem, taki szczupły w okularach, chyba brunet. W sumie sam nie pękał i starał się uspokoić sytuację, ale zachowanie fanów Barcelony było jednym słowem żenujące...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 cze 2011, 18:52

Nie wiem jak w Warszawie, ale w Gdansku srodowisko kibicowskie Barcelony to same leszcze. Nie raz w naszym stalym barze, gdzie ogladamy mecze Juve kolidowaly terminy spotkan obu zespolow. Grzeczne "wypierdalac" i kibicow Dumy Katalonii juz nie bylo. Duza czesc z nich to byli Hiszpanie, wielu osob tej narodowosci nie znam, ale na przykladzie tamtej grupy moge stwierdzic, ze strasznie lekliwy ten narod. :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2011, 18:54

proponuje zakończyć dyskusje o innych userach i skoncentrować się na Barcelonie, albo nie pisać wcale.

naprawdę żenująca dyskusja o tym, którzy kibice mają silniejszych przedstawicieli w których miastach :roll:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 cze 2011, 18:57

arek_ahig pisze:Nie wiem jak w Warszawie, ale w Gdansku srodowisko kibicowskie Barcelony to same leszcze. Nie raz w naszym stalym barze, gdzie ogladamy mecze Juve kolidowaly terminy spotkan obu zespolow. Grzeczne "wypierdalac" i kibicow Dumy Katalonii juz nie bylo. Duza czesc z nich to byli Hiszpanie, wielu osob tej narodowosci nie znam, ale na przykladzie tamtej grupy moge stwierdzic, ze strasznie lekliwy ten narod.
Nie wiem, gdzie oglądasz mecze, ale raczej nie w Pick & Roll'u. Po pozostałych pubach kręci się mnóstwo piknikowców i to co mówisz, może być prawdą.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 cze 2011, 19:00

arek_ahig pisze:Nie wiem jak w Warszawie, ale w Gdansku srodowisko kibicowskie Barcelony to same leszcze. Nie raz w naszym stalym barze, gdzie ogladamy mecze Juve kolidowaly terminy spotkan obu zespolow. Grzeczne "wypierdalac" i kibicow Dumy Katalonii juz nie bylo. Duza czesc z nich to byli Hiszpanie, wielu osob tej narodowosci nie znam, ale na przykladzie tamtej grupy moge stwierdzic, ze strasznie lekliwy ten narod. :lol:
3city to bardzo mocna ekipa. Mysle ze nie spotkales flagowej grypy z tego rejonu bo w zyciu bys nie uzyl slowa leszcz

Awatar użytkownika
LongerSOAD
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LongerSOAD » 05 cze 2011, 0:01

Ja tak się wtrącę może nie w temat, ale muszę powiedzieć, że ubiegły sezon w wykonaniu Barcelony był genialny. Może i nie wygrali finału CdR z Realem, ale to co grali, co tydzień było świetne, wspaniałe, fantastyczne. Oczywiście zdarzały się słabsze mecze, lecz drużyna po tych słabszych, przegranych meczach wracała jeszcze lepsza. W Finale Ligi Mistrzów mogliśmy tylko przekonać się, że na chwilę obecną nikt nie jest w stanie rywalizować na poziomie z Barceloną, nawet nie piszcie, że Real. Nie mogę doczekać się meczu z FC Porto, może to być na prawdę dobre spotkanie, z racji takiej, że oba te kluby były w sezonie 10/11 najlepsze.

PS Tak na marginesie to chciałbym się z wami przywitać, bo jestem tu nowy, jak zapewne widzicie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 cze 2011, 12:42

Kapitalną robotę wykonał Luis Enrique z drugą drużyną Barcelony. Jasne, że jeśli chodzi o Barce B to najważniejsze, żeby chłopaki grali i zbierali doświadczenie, awans do Segunda i teraz gra na zapleczu z pewnością u wielu zaprocentuje. Kilku już sobie otworzyło furtkę czy to do pierwszej drużyny czy do transferu do dobrej drużyny. Osiągnięcie 3 pozycji na sam koniec jako beniaminek to jednak świetna sprawa, tym bardziej, że Luis miał młodą ekipę, drużynę z której Pep co jakiś czas kogoś wyciągał- Thiago, Nolito, Bartra, Fontas... Do tego dochodziły wyjazdy na zgrupowania, a wiadomo jak liczna grupa młodych zawodników może z Barcy być powołana. Dość zaskakująca rotacja bramkarzami, nie zagłębiałem się mocno w ten temat ale 3 bramkarzy, którzy zaliczyli przynajmniej 12 występów. Ciekawe. Po tej dobrze wykonanej pracy nie dziwię się, że o Luisie mówi się w kontekście tylu dobrych klubów(czy on już dogadał się z Romą?).
Mam tylko nadzieję, że Eusebio da sobie radę. Drużyna za rok będzie mocno przebudowana, zapewne także spadnie średnia wieku. "Doświadczeni" Vasquez, Nolito już znaleźli sobie kluby, Soriano po takim sezonie na zapleczu pewnie znajdzie nie jedną ofertę z Primera, najstarszy Armando także ma odejść. Thiago i Fontas już nie będą wędrować z jednej drużyny do drugiej, a Jonathan dos Santos raczej także nie będzie chętny do pozostania w Barcy B, a raczej przyszłość przed nim w pierwszej drużynie nie maluję się kolorowo. Do drużyny pewnie dołączą Rafa Alcantara, Gerard czy Dalmau, więc sporo się zmieni.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 cze 2011, 12:52

Jarzinho pisze:Jasne, że jeśli chodzi o Barce B to najważniejsze, żeby chłopaki grali i zbierali doświadczenie, awans do Segunda i teraz gra na zapleczu z pewnością u wielu zaprocentuje.
Jak to jest dokładnie z tą Barceloną B? Na razie maja 3 miejsce w Segunda, na 2 raczej nie wskoczą, ale będą grać baraże. Oni w ogóle mogą grać w Primera?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 05 cze 2011, 12:54

Nie mogą więc i baraży grać nie będę. Ot zostaną zwyczajnie pominięci.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 cze 2011, 13:22

Dwie drużyny z jednego klubu nie mogą w grać tej samej klasie rozgrywkowej, na tej samej zasadzie Barca B i Villareal B nie mogą występować z Copa del Rey.
Jarzinho pisze: Mam tylko nadzieję, że Eusebio da sobie radę. Drużyna za rok będzie mocno przebudowana, zapewne także spadnie średnia wieku. "Doświadczeni" Vasquez, Nolito już znaleźli sobie kluby, Soriano po takim sezonie na zapleczu pewnie znajdzie nie jedną ofertę z Primera, najstarszy Armando także ma odejść. Thiago i Fontas już nie będą wędrować z jednej drużyny do drugiej, a Jonathan dos Santos raczej także nie będzie chętny do pozostania w Barcy B, a raczej przyszłość przed nim w pierwszej drużynie nie maluję się kolorowo. Do drużyny pewnie dołączą Rafa Alcantara, Gerard czy Dalmau, więc sporo się zmieni.
Rafa Alcantara, Gerard i chyba Dalmau już byli powoływani do Barcy B przez Lucho, podobnie jak stoper Sergi Gomez, wiec mają pewne doświadczenie.
Na pewno bedą też transfery, szczególnie troche starszych, doświadczonych zawodników, którzy mogą być oparciem dla młodszych. Oby znaleziono taich jak klasy Soriano czy Nolito

Co do transferów, to jeśli Barca kupi Kiko z Herculesa, to ma on trafić wlaśnie do Barcy B

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 05 cze 2011, 13:59

"Bojan Krkić liczy na przyjście Giuseppe Rossiego"

cukierkowo w tej barcy, nie mozna sie zle wypowiadac o transferach jaki zamierze przeprowadzac klub, nawet jesli sie spadnie w hierarchii napastnikow na samo dno :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 cze 2011, 14:01

Słonko przygrzało sigane pepe? :)

Albo nie, masz rację. Klub napisał Bojanowi na kartce co ma mówić bo jak nie to kocówa.

W Realu jakby zapytano np: Higuaina na konferencji prasowej o potencjalny transfer Aguero to pewnie powiedziałby, że się nie zgadza :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”