Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 138

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 wrz 2006, 10:34

Z Garguła nie należy przesadzać, bo tylko zrobi mu sie krzywdę. On nie zbawi naszej reprezentacji. Strzelił bardzo ładną bramke i chwała mu za to. Ale przez 20 min jakie był na boisku nie miał ani jednego dobrego (nie mówię nawet o jakims kluczowym) podania do przodu, czy na skrzydło. Dlatego proszę w następnym meczu nie spodziewać się po nim cudów bo znów będzie rwanie włosów i spalimy chłopaka.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 wrz 2006, 10:39

Głowacki do momentu straty drugiej bramki był wg mnie naszym najlepszym obrońcą. Był nie do przejścia. Przy tej sytuacji z Eremenką Jr. (jak dobrze pamiętam) dał się ograć jak dziecko. Słuszna czerwona kartka.

Dudek :pogrzeb: Kończ waść, wstydu oszczędź!

Linia obrony zagrała fatalnie. Wasilewski był kompletnie nieprzydatny. W całym meczu zaliczył tylko jedno ofensywne wejście. Z czym do ludzi? To samo Żewłakow.

Pomoc: Błaszczu - fatalny występ, którego okrasą było podanie z pierwszej połowy do napastnika Finlandii. Spalił się chłopak po prostu. Jego zmiennik, Jeleń, zagrał dużo lepiej. Krzynówek, Radomski, Szymkowiak - dno. To samo Frankowski. Żurawski też poniżej oczekiwań, ale przynajmniej się starał.

Niesamowity pomysł naszych na rozgrywanie akcji. Obrona - Pomoc - Obrona - Dudek - długa piłka. I tak w kółko.

Polska piłka :pogrzeb:

Amen.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 wrz 2006, 11:10

AnYa pisze:Moze to i lepiej ze pozbawili nas zludzen juz na samym poczatku bo po co mamy sie ludzic :/ Ale mysle ze nie tylko Polacy zawiedli,we Wloszech kibice sa rownie rozczarowani. Czekajmy na mecz z Serbia,nie jest powiedziane ze przegramy wszystko po kolei
Tyle tylko, że w przypadku Włochów to wypadek przy pracy. Jeśli mówimy o porażce Polaków, to nie ma w tym żadnego przypadku. We Włoszech można rozważać, dlaczego ich reprezentacja przegrała w dużo słabszym od siebie rywalem. W Polacy przegrali z wyraźnie(przynajmniej wczoraj) lepszym od siebie rywalem. Włosi mają nadzieję, że po małych korektach w składzie znów zaczną grać wielką piłkę. U nas na to nadziei być nie powinno. Bo we Włoszech już widać wielu następców obecnych gwiazd(mistrzów świata), a u nas następców tych przeciętnych kopaczy nawet ciężko znaleźć. We Włoszech są środki,aby sytuację naprawić. U nas nikomu na górze nie chce się nic ruszyć. I nie widać światełka w beznadziejnym tunelu...Chyba, że za takiego upatrywaćw młodych chłopakach z Polski, wyjeżdżających,aby się szkolić na Zachodzie(albo i na Wschodzie - bo chociażby w Rosji, czy na Ukrainie są o niebo lepsze warunki ku temu). Tylko czy o to w tym wszystkim chodzi?

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 03 wrz 2006, 11:41

Przegrac z Finlandią to wstyd a w dodatku 2 bramki szczela 35 letni Litmanen
Przecierz to obok azerbejdzanu i kazachstanu najslabszy zespół w grupie.
Niby z kim mamy wygrywać jak ze slaba Finlandią.
Co bedzie jak zagramy z Serbią potem z Portugalią i Belgią.
Jeżeli w srode Polska przegra z Serbią to koniec marzeń o Euro 2008.
Nieoszukujmy sie ci co powołał Beenhaker to najlepsi piłkarze jakich mamy
W lidze polskiej nie ma lepszych co widać wyraznie w europejskich pucharach.
Wisła czy Legia opiera swoje składy na obcokrajowcach.
Polska piłka umarła i już nigdy sie nie podniesie .
Widać nawet i w sporcie jesteśmy na końcu Europy
Sad But True :cry:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 03 wrz 2006, 12:52

Pewnie dużo cierpkich słów tu padło, ale nie wiem czy macie tą świadomość że taktyka na mecz z Finami była źle dobrana i selekcja chyba nie byłą najszczęśliwsza. Napewno trzeba zrezygnować z Szymkowiaka, nawet jeśli nie ma lepszych od niego to może ci gorsi na takich wyrosną. Smolarek też powinien siąść bo jest zupełnie bez formy , co z tego że walczy jak nic z tego nie ma. Jeśli chodzi zaś o Głowackiego to dla mnie był wczoraj najgorszy zawodnik na boisku, zawinił przy obydwu bramkach i jak dla mnie nie powinno być dla niego miejsca w kadrze. Z Franka i szymka zrezygnowałbym , nawet Janas dostrzegał potrzebę zmian :). Co do Garguły nie miał za wiele czasu żeby się pokazać.
Dudek też się nie nadaje, są zdecydowanie od niego lepsi .
Drogi selekcjonerze , nie możemy grać tak wolno , tu trzeba szybkiej piłki inaczej Serbia nas rozjedzie

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 03 wrz 2006, 12:59

j1mmy pisze:PJeśli chodzi zaś o Głowackiego to dla mnie był wczoraj najgorszy zawodnik na boisku, zawinił przy obydwu bramkach i jak dla mnie nie powinno być dla niego miejsca w kadrze.
Głowacki najgorszy na boisku ? :roll:
To w takim razie jak ocenisz występ Szymkowiaka, Radomskiego, Smolarka, Frankowskiego ?
Może zawinił przy tym karnym tu jestem juz w stanie się zgodzić, jednak przy pierwszej bramce był faulowany a i tak zdołał wybic piłke, jednak pech chciał ze trafiła pod nogi Fina.
Najlepiej by było jakby Głowacki wybijając piłke podał pod drugą bramke gdzie Frankowski by bramke strzelił :roll:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 wrz 2006, 13:02

j1mmy pisze:Jeśli chodzi zaś o Głowackiego to dla mnie był wczoraj najgorszy zawodnik na boisku, zawinił przy obydwu bramkach i jak dla mnie nie powinno być dla niego miejsca w kadrze

Przy obu bramkach?! No chyba że winisz go o to, że nie przewidział, że bramkarz grający na codzień w takim klubie jak Liverpool nie umie wykopnąć łatwej piłki. Jeśli tak to się zgodzę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 wrz 2006, 13:17

slawinho pisze:rac z Finlandią to wstyd
To już nie chodzi o samą porażkę, tylko o styl w jakim daliśmy wczoraj ciała. Można przegrać po walce i po zacietym spotkaniu, a to co pokazali nasi piłkarze to była kompromitacja. Nawet nie widziałem, żeby ktoś się specjalnie starał i chciał poderwać zespół do walki. Nie mamy lidera z prawdziwego zdarzenie i to widać na boisko. Z całym szacunkiem do Maćka Żurawskiego, to jak na mój gust marny z niego kapitan i przywódca zespołu.

Do do gry poszczególnych piłkarzy, to naprawdę, dla takich zawodników jak Szymkowiak, czy Głowacki miejsca w pierwszym składzie kadry być nie powinno - przynajmniej w obecnej formie. Jeśli chodzi o naszę linię napadu do doskonale widać, że gra Franka od pierwszych minut jest nieporozumieniem i widać też, że Żurawski nie ma z kim wymienic kilku podać (tak jak ma to miejsce w Celticu). Błaszczykowski się troszkę podpalił, ale powinien już zostać w pierwszej reprezentacji, bo będą z niego ludzi. Występ Garguły cieżko ocenić. Strzelił ładnego gola, ale poza tym nie wielkiego nie pokazał (choć akurat jego jak i Błaszczykowskiego można śmiało usprawidliwić)

Na koniec jeszcze kilka słów o Dudku. Nie skreślałbym go tak do końca. Zwalanie winy tylko na niego (że niby po tym fatalnym będzie, skończyła się dobra gra Polaków), jest nieporozumieniem. Cała drużyna zagrała fatalnie. Poza tym przed tym feralnym wykopem wybronił jedną okazję sam na sam. Nie chodzi mi o to żeby Dudek był niekestionowanym numere 1 w kadrze, bo jak wróci Boruc to właśnie on powinien stanąć w bramce, ale miejsce w reprezentacji dla Jurka być powinno.

Byle do środy :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 wrz 2006, 13:44

Tym razem postaram się, by ankieta była cykliczna, powiedzmy co tydzień ;). Już za 11 tygodni powinniśmy zmontować cacaną 11, Leo tylko zajrzy na forum i będzie problem z głowy.

Poprzednia:
Polska piłka potrzebuje:
Ryszarda Tarasiewicza 2% [ 2 ]
Jana Urbana 8% [ 6 ]
Stefana Majewskiego 0% [ 0 ]
Mirosława Trzeciaka 7% [ 5 ]
Leo Beenhakkera 48% [ 34 ]
innego, ale zagranicznego trenera 18% [ 13 ]
a może... Pawła Janasa 14% [ 10 ]
Wszystkich Głosów : 70

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 03 wrz 2006, 13:59

piwus szkoda ze ta ankieta nie pojawila sie tu 11 tyg. temu wtedy wygralibysmy wczoraj z finami ;P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 wrz 2006, 14:42

deltinho pisze:Z Garguła nie należy przesadzać, bo tylko zrobi mu sie krzywdę. On nie zbawi naszej reprezentacji. Strzelił bardzo ładną bramke i chwała mu za to. Ale przez 20 min jakie był na boisku nie miał ani jednego dobrego (nie mówię nawet o jakims kluczowym) podania do przodu, czy na skrzydło. Dlatego proszę w następnym meczu nie spodziewać się po nim cudów bo znów będzie rwanie włosów i spalimy chłopaka.
Jestes pewny, ze nia miał zadnego dobrego na skrzydło czy do przodu. Ja zapamietałem troche inaczej. Wydaje mi sie takze, ze to własnie on rozegrał z klepki pilke do Ebiego i wybiegł na akcje 2vs.2 tylko szkoda, ze Ebi jak to on zaczął dryblowac i stracil jak dzieciak pilke.....

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 wrz 2006, 14:56

Messi E2 Ronaldinho pisze:
Jestes pewny, ze nia miał zadnego dobrego na skrzydło czy do przodu. Ja zapamietałem troche inaczej. Wydaje mi sie takze, ze to własnie on rozegrał z klepki pilke do Ebiego i wybiegł na akcje 2vs.2 tylko szkoda, ze Ebi jak to on zaczął dryblowac i stracil jak dzieciak pilke.....
Tak jestem pewien. Nie mówię o podaniu na 5 metrów (choć takie też może być kluczowe, jak obrona gra wysoko, albo siedzi sie na polu karnym przeciwnika) ale takim na 25. A takiego podania Garguły nie było - takie piły posłał parę razy na Jelenia wracający się Żuraw.

Od razu mówię - nie mam nic do Garguły. Bardzo bym się cieeszył, gyby znalazł się zawodnik przypominający Szymka w najleszych chwilach kariery. Ale już widzę jak robi się z niego "lek na całe zło" w pomocy. A takim podejsciem mozna tylko spalić chłopaka i zrobić mu wiele krzywdy.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 wrz 2006, 21:52

Ale pajace z naszych orłow Benhakkera <--- on też pajac i to największy. Po 1 połowie myślałem chociaż, że obrone mamy jako taką, przynajmniej gdy gramy z takim dobrym zespołem jak Finlandia, ale 2 pokazała, że jestem w całkowitym błędzie. Pomoc + atak jak już wspominał Pisakk :pogrzeb: . Myślę, jednak, że to w głownej mierze wina Leo, bo ci sami kolesie jeszcze 2 lata temu wymiatali w najlepsze. Szymek jednak bez formy, Krzynio chyba maluje woldzwageny zamiast trenować, a Ebi powinien grać na ataku. Jelonek pare razy ładnie solo coś zawalczył(chyba jedyny plus naszej reprezentacji), Żurawski od kąd jest kapitanem tylko sie z sędziami kłuci :/. Żenada.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 wrz 2006, 21:56

Żenada drogi uzytkowniku to twój post

Największa wina Leo, bo ci piłkarze grali lepiej 2 lata temu ?
chyba pora wyłaczyć komputer i zacząć samemu myśleć.

Leo jest bardzo dobrym trenerem - co do tego nie powinno być żadnych watpliwości. Niestety jednak są.

Ci kolesie, jak to ich nazwałeś, to forme stracili z własnej winy - a nie z winy trenera, który miał ich na 2 zgrupowaniach - w ogóle w głowie mi się nie mieści, jak mozna pisac takie bzdury :!:

Sam Leo nic nie zrobi - musi mieć piłkarzy, ktorzy zrealizują jego załozenia przedmeczowe - na dzień dzisiejszy takowych nie mamy - ci co byli dobrze, stracili miejsca w swoich klubach i dlatego grają tak a nie inaczej - Leo tez odpowiada za ta porażkę - ale w najmniejszym stopniu.
Miał bardzo mało czasu na przygotowanie kadry do walki w tych el.
w dodatku trafilismy na silną grupe.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 wrz 2006, 22:00

Jednak z Finami na własnym boisku nie powinniśmy przegrywać 3-1. Byłby Janas byśmy wygrali. Nie mówie, ze Leo to zły trener, ale narazie nic dobrego nie zrobił tylko cwaniakuje :/.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”