Mercato Rossonerich - Strona 138

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sie 2006, 18:54

Myhalek a tam myślałem rozbawić towarzystwo ? ale mówie nie bo Niggaz mnie zabije :P naśle terrorystów :P Na takie ploty powinień być jeszcze inny temat "KOSZ" :p

Dzis troche nam sprzedali info. Cały świat szuka Milanowi napastnika. Zastanawiam sie czy jeśli potwierdza sie info o Sobisie to bedzie jedynym z przednich formacji ? Bo coś mi sie nie chce wierzyć że Ancelotti podejmie taki ryzyko. Szkoda ze z drugiej strony np. dla Tevez to też był by pierwszy sezon w europie. Prasa pisze że "Inter" chce 10 milionów wiec to chyba nie taki wydatek by zamkną okno. Bardzie transfer "ponad planowy" same papiery na gre to za mało. A trzeba pamiętac że pewnie odejdzie Borriello. AEK chce Amoroso. Wiec moze przypuszczać że bedzie sie jeszcze działo. Nie mam nic przeciwko zastąpieniu Marcio i Marco przez duet Tevez - Sobis a patrząc na to całkiem poważnie do ten duet zmieści się w kwocie celu nr. 1 mercato ...

Jutro pewnie znów bedzie tyle plotek że hoho. Sezon ogórkowy :P teraz juz nie pozostaje nam nic innego jak czekać - Oby Milan wygrał z Crveną na jej terenie i będzie się działo :] A w ramach uzupełniania bo tak dużo pisalismy o napadzie ze zakomnieliśmy - Coppola za Amelia - Vogel w premeirship - :wink:

Jak Milan pozyskał by Amelia to zaraz odżyje temat Dida = Corinthians, Marco nadal nie podpisał umowy [dzis to zrobił Lucerelli] A prezydent Livrono nie tak dawno mówił otwarcie że ma oferty z Milanu. Buffon odpadł chyba na dobre z rynku [choć temat zyje] to mogą zrobić ciekawą operacje :] Coppola plus kasa za Amelia - Dida za Teveza plus kasa - Simic za Oddo plus kasa - Sobic 10 i zamykamy okno na plus.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sie 2006, 19:05

a o co chodzi z tym newsem??Messi w Milanie??To uwiezylbym jakbym byl mieszkancem Madrytu i czytalbym AS.....

Co do ataku tak jak Zaza pisze Sobis i Tevez lepsze rozwiazanie niz Amoruso i Boreillo....i wtedy atak mamy kompletny i na lata(procz Inzaghi ale ogrywa sie nam Pozzi) Gila-Sobis-Tevez-Pipo to brzmi niezle duza rywalizacja rozne mozliwosci do tego Kaka to nasa sila razenia olbrzymia

co do obronny to Oddo i Gallas i mamy kompletna ale nie sprzedajac Simica bo trudno znalezc teraz takiego zawodnika jak(malo meczy w sezonie) dla mnie Oddo jest juz na 99% a na Gallasa po cichu licze bo z niewolnika nie ma pracownika a Mourinho szanuje decyzje swoich pilkarzy choc bedzie go dalej namawial

Pomoc mamy kompletna choc taki Diarra by nie zaszkodzil ale sprawa juz raczej zamknieta

Bramka hmm Zaza zgodzilbym sie z toba zeby temat Buffona byl juz zamkniety lepiej mlodszego Amelie(24?) sciagnac bo tanszy i dluzej pogra Dide plus kasa do Corinthians i Tevez nasz

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 18 sie 2006, 19:23

witam również, niestety brak czasu i pewne sytuacje nie pozwalają mi zagościć na dłużej. takie życie.
Cieszy Mnie niezmiernie jednak nowa rzesza "milanistów" , z jakże uroczymi paniami.

mercato.jak dla Mnie najlepszym ruchem tego lata jest i pozostanie.. oczywiście zatrzymanie Kaki :!:
nie popadłem jednak w samozachwyt i podobnie jak całe czerowno czarne środowisko uważam iż potrzebujemy wzmocnień. musimy być jednak cierpliwi, wujek Silvio wkrótce nam to wynagrodzi :wink:

nie mam nic przeciwko Sobisowi. nie wydaje Mi sie jednak iż przyjdzie jako następca Shevy. Już od dłuzszego czasu mam dziwne przeczucie/jestem przekonany iż wkrotce zasili nas ktoś z dwójki Torres/Adriano. może i wydawać się to śmieszne, ale moje dziwne przeczucia, ktore mam żadko - czesto się sprawdzają!

co do Oddo to również jestem za, ale obcowałbym tutaj bardziej przy sprowadzeniu Gallasa. nie sądze jednak by jeden i drugi zasilili Milan.

zostały dwa tygodnie, najpierw jednak należy awansować do LM odbierając nadzieje piłkarzą z Belgradu..

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 18 sie 2006, 19:45

Kaka nie mam nic przeciwko Torresowi (razem z Sobisem :smoke: :pray: ale to chyba tylko sfera marzeń.
Lepiej nie kracz z Adriano. :roll:
Sobis z Tevezem. Masz mieć takie przeczucia :P
Cieszę się zwłaszcza z postępów w sprawie Rafaelita, naprawdę Łysy, Porto Alegre to wspaniałe miejsce na wakacje. Słysząc o tym aż człowiek uspokaja się wewnętrznie.
Miałeś rację Zaza, zarząd wie co robi (w zeszłym roku zapomieli).
We wtorek to chyba na raz będzie pięć odcinków telenoweli brazylijskiej :?: argentyńskiej :?: a może w kooprodukcji :wink: pod tyułem "Napastnik dla Milanu"...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 9:57

www.acmilan.pl :arrow:
Marcos odniósł się również do możliwego transferu swojego rodaka Rafaela Sobisa:
„Znam go dosyć dobrze, to bardzo dobry gracz. Jest znany z tego jak grał w Copa Libertadores, dzięki świetnej dyspozycji otrzymał powołanie do reprezentacji. Jest pomocnikiem ale gra również jako cofnięty napastnik, choć nie jest typowym sępem pola karnego.”

Widać Pendolino wiec co mówi :wink: zgadzamy sie jak nic - choc ja go tak dobrze nie znam :P
Zaza pisze:Rafael Sobis - wczoraj w nocy oglądałem mecz Copa Libertadores Internacional Porto Alegre - San Paolo - w którym grał piłkarzy który jest na liście rossonerich...

Powiem szczerze że po jednym meczu na żywo ciężko miec jedno znaczna opinie o tym pikarzu ale mecz to nie to samo co skrót czym komplikacje i tak:

Sobis pokazał się z dobrej strony - naprawde mimo że był pilnowany jak bandyta :wink: nie strzelił bramki choc to tez nie problem.

Czesto schodził na prawą strone - operuje lewą jak i prawa nogą na luzie - częsciej schodzi na prawa noge - piłkarz któremu strasznie trudno odebrać piłka - max trzyma się na nogach ! - jest bardzo ale tobardzo szybki i ruchliwi :!: nie gra w lini z obrońcami a hasa wokół pola :] Ma wade :? ale i zarazem kapitalny drybling - wade w senscie kierunek europa :roll:

W takim senscie że czasem drybluje "na siłe", nie żadko mu to wychodzi albo rywale nie mają szans i faulują ale w europie musiał by to zmienić - tu sie gra inna piłka i nie moze tak czesto grac jeden na jeden - choć z drugiej strony Inter od pewnego czasu drugiej połowy grał jak by 10 na własnej i jeden Sobis jak mucha latający do piłek z głębi pola. To spowodowało że czesto nie miał komu zagrać i musiał dryblingiem grać by albo wyjśc na czystą albo dac się sfaulować i wtedy koledzy zajma pozycje w ataku.

Zrobił na mnie pozytywne wrażenia choć w tym meczu kilka razy sie podpalił. Ma 21 lat i po pierwszym meczu pokazał mi to co najbardzie mnie interesowało - jaki styl prezentuje - nie był to jego może najlepszy mecz ale to napastnik który lubi dograć - od dostawy nogi ma kolege z zespołu. Sam aktywny szybki ruchliwy i o fantastycznej technice. Teraz ciekawe jak to się zakończy - nawet jak nie trafi do Milanu a do innego klubu w europie warto śledzić jego kariere :] Podobnie jak 1,5 roku temu warto było sledzić poczyniania Freda :]
Hunter jak bedziesz podaj mi link do wczorajszej informacji La Gazzetta na temat Oddo Bonery i Simica bo nima - nima :P

Corriera wietrzy spisek :twisted: Sobis w Milanie - Berlusconi blokuje operacje :wink: ale nie przejmował bym się tym bo jak wiemy prezydent wraca 1 września na stołek oficjalnie wiec musi miec mocne wejscie - a jak teraz oznajmią transfer to on "spłynie to 1 września" - dziś natomiat SportItalia podała że celem podróży Gallianiego do Brazyli nie jest sam Sobis ale i Carlitos - co ciekawe w opisywanym wyżej meczu finałowym Copa Libertadores [na którym niby byli ludzie od Nas] zagrał nie tylko Sobis ale i Diego Lugano [dobry meczy] teraz Urugwajczyk jest w drodze to Turcji :roll: A co także ciekawe w tym meczu kilku innych graczy pokazało się z dobrej stronyi już może przeczytac o zainteresowaniu mi. Romy :wink: Mnie interesuje jak już Lenilson a Roma wykazuje zainteresowanie osoba Fernandao z Internacionalu

Ronaldinho a w zasadzie jego agent podziekował mi. Milanowi za kuszące oferty [czyli były jakieś ?] i nie ma tematu - Non Grazie :P

Aga a skąd masz info na temat upodobań Kaki ? wypowiedział się też cos jak Cafu ?

Wczoraj prasa wyczerpała temat hehe ale pewnie nie bawem bedą nowe ciekawe plotki z zawsze wiarygodnych źródeł :] Wczoraj nie które serwisy przeczuwały oficjal :P ale to nic nie zmienia mecz LM najważniejszy ...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 sie 2006, 10:09

Już na dniach Oddo powinien zagościć w naszych skromnych progach. Transfer oczekiwany od dość dawna ale wkońcu po długich staraniach o tego piłkarza Milan jest bliski jego pozyskania. Bardzo dobrze bo napewno jest to wzmocnienie :twisted:

Co do ataku jestem pewien że kogoś pozyskamy. Nasze ostatnie działania wkońcu moge pochwalić, może nie tyle działania co nasz krąg zainteresowań bo szukamy napastnika w Ameryce :lol: Nasi działają, niech tylko dobrze trafią i luka po Szewie zostanie jak narazie " zacerowana". Sobis, Tevez jest jak najbardziej na tak a z tego co widze Zaza pisze jeszcze o innych piłkarzach ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 10:30

Łukasz_ pisze:Co do ataku jestem pewien że kogoś pozyskamy. Nasze ostatnie działania wkońcu moge pochwalić, może nie tyle działania co nasz krąg zainteresowań bo szukamy napastnika w Ameryce

Łukasz czyli wcześniej nie dobry Galliani ! nic nie robi tylko chodzi do fryzjera :P śpi i je a nie działa na rynku - bo prasa pisała o Ronaldo i Iaquincie ? :roll: Jeszcze z 5 napastników dojdzie na liste :wink: Tak jak uważałem wcześniej ze wiedzą co robią tak nadal mam taka opinie. Szkoda że tak to rozegrali ale widać mecz LM będzie najważnieszy.

Radze zachować troche dystansu bo wcześniej też były takie informacje a'la pewka mercato :wink: Co prawda teraz inna jest sytuacje i coraz mniej czasu ale puki takie ploty jak Sobic - Tevez = rossonero - nie zostana oficjalnie potwierdzone to wiesz :roll: Fajnie sie spekuluje bo od tego jest sezon ogórkowy :twisted:

Trzeba pamiętać że Milan mógł kupić napastnika miesiąc temu ! a to że prasa nie pisze czy że ma swoje wizje to całkiem inna sprawa. Z Bonera zaskoczyli wszystkich ale to nie jedyny przykład - nie długo gramy z Crveną rewanż - Silvio wraca 1 września i wtedy każdy będzie mądrzejszy :P

Wczoraj jeden z fanów Milanu przypomniał sytuacje z Sandro Nesta - Inter kupuje Cannavaro i każdy w szoku :? taki obrońca :? max transfer :? ale dali plame nasi :? itd za "5 minut - 0:00" Milan potwierdza transfer kapitana Lazio - Sandro Nesty - który był nie do wyrwanie i chyba każdy fan Milanu zadał sobie pytanie - Jaki Cannavaro ? nie znam :wink: Czekaj bo to podobnie wygląda :]

Niby wiemy wszystko :!: a tak naprawde, nic nie wiemy :] - drugie motto tego mercato :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 sie 2006, 11:01

Zaza niedobry bo jakieś drewna chciał sprowadzić. Nie twierdziłem że nie robi nic tylko że robi źle a to jest różnica :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 12:00

Sam zainteresowany zabrał głos :]
Obrazek

Rafael Augusto Sobis: "Wybrałem Milan" [czy przyjde do Milanu jak to woli :P]

Finalizacja operacji ma sie skończyć nie długo - wszystko jest już ustalone - w następnym tygodnu ma podpisać umowe. :twisted:

EDIT Faktycznie Hunter miałeś racje co to wczorajszego info LGdS na temat oddania nawet Bonery za Oddo :shock: Prawede mówiąc śmieszna informacje bo zabrali by chłopakowi marzenia :P ale skąd taki temat ? Simic o.k od dawna przypisywany podobnie jak Foggia. Nie dawno Brocchi a tu takie ploty.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 sie 2006, 13:12

Zaza pisze:Roma wykazuje zainteresowanie osoba Fernandao z Internacionalu

No juz klika miesiecy temu byl temat ... nie widzialalem chlopaka :arrow: nie wypowiadam sie :roll: moze Ty cos powiesz o nim :?: ... z tego co slyszalem to chyba taki napastnik typu Mido czyli wysoki itp...

Ciekawe czy transfer Sobisa oznacza koniec tematu Torres :wink: bo inaczej chyba byloby za ciasno w ataku Milanu ... i ciekawe jak beda ze soba wspolpracowac Sobis i Kaka :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 sie 2006, 13:27

Goofii widziałem go tylko raz w akcji ale nie było on obiektem moich obserwacji :P hehe z tego co pamiętam został wybrany najlepszym graczem drugiego finału Copa Libertadores - strzelił bramke ale taka z lini. Ma sznute bo kilka razy był blisko - silny napastnik - dobra gra głową wiecej Ci nie powiem. Oprócz tego że jest chyba kapitanem - Internaciolanu Porto Alegre.

Jak dobrze kojażymy to mowa o tym piłkarzu

Nome Completo: Fernando Lúcio da Costa (Fernandao)
Posicao: Atacante
Altura e peso: 1,90m e 85kg
Nascimento: 18/03/1978

Fred po lewej i Fernandao z prawej
Obrazek

Czy wyklucza transfer Torresa ? ja sądze że tak ! ale nie wyklucza Teveza - wiesz jeden Torres przy dobrych wiatrach bedzie kosztował tyle ile ten duet ... wiec może to i dobrze że znów cel nr. 1 nie bedzie osiągnięty. Choć plotki nadal są na temat Nino to wydaje mi sie to mało prawdopodobne. Wiemy wszystko ! a tak naprawde nic nie wiemy :roll:

Szkoda że wywiad z Sobisem tej w takim języku :? :roll: i co ma Valencia do tego :P TU
Może jakieś europejskie serwisy go przerobią :P

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 19 sie 2006, 15:20

Berlusconi ponoc blokuje transfer Sobisa.On woli Ronaldo :shock: .
:arrow: http://www.ilveromilanista.altervista.org/
i mam pytanko co to znaczy
:arrow: http://www.tuttomercatoweb.com/index.ph ... d&id=37039

Edit;Pamieta ktos temat Diego Lugano z Sao Paulo.Skonczył on sie definitywie bo przeszedł on do Fenerbacze

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 19 sie 2006, 15:27

Zaza aleśmy się zrozumieli :lol: ,
Z przykrością stwierdzam że nie znam upodobań Kaki :wink: (a chętnie bym poznała :P ).
Pomyłka wynikła trochę z mojej winy, bo zamiast Kaka ACM, napisałam samo Kaka. I tak :
Kaka ACM napisał:
Już od dłuzszego czasu mam dziwne przeczucie/jestem przekonany iż wkrotce zasili nas ktoś z dwójki Torres/Adriano.
Więc ja odpowiedziałam:
Kaka nie mam nic przeciwko Torresowi (razem z Sobisem Fajka Pray ale to chyba tylko sfera marzeń. Lepiej nie kracz z Adriano. Rolling Eyes
:lol: :lol: :lol:
Jak poznam Kaki upodobanie lojalnie cię poinformuję :wink:

A co do transferu Sobisa, to moja opinia jest znana. Napastnik dochodzący, a nie lis pola karnego, utalentowany, czeka tylko na wykazanie się w Milanie :D . Byle nie czekał do finału Pucharu Interkontynalnego, Łysy nie ma wyboru, musi go przekonać. Najpóźniej za tdzień, dwa melduje się w Mediolanie. 8)

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 19 sie 2006, 16:18

Chłopaczka pewnie ucieszy krytyka Berlusconiego, ale jesli to prawda ze woli grubasa niz Sobisa to faktycznie przez ostatnie 5 lat był bardzo zapracowanym człowiekiem ze nie wie co "potrafi" grubas. A może to tylko jest kara dla Calderona, niech poczuje się w podobnej sytuacji jak Milan i innej klubu, którym chciał podstępnie podkraść piłkarzy. Milan musi być biczem bożym na takich "gangsterów" jak Calderon :D Ale jesli Lysy załatwi i Sobisa i Teveza to kurde wypaśnie :D

P.S Camoranesi nadal nie daje za wygraną, pewnie opuści Juventus i pujdzie do Lyonu, natomiast Niedzwiedz (Nedved) powiedział, że wszystko sie może zdażyć. Lyon teraz dostanie kupe kasy z transferu Diarry, oni powinni kupic napadziora przedewszsytkim , ale takiego wlasnie ala dostaw noge. Idealny byłby Trezege, nietrudno byłoby go wyrwać wraz z Camorem w pakiecie, a wtedy napewno Buffon zmądrzeje i też przyjdzie do Milanu i byłoby to super roziwązanie :D

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 sie 2006, 16:37

a wtedy napewno Buffon zmądrzeje i też przyjdzie do Milanu i byłoby to super roziwązanie Very Happy

Wez juz nie przynudzaj, bo te Twoje teorie spiskowe sa beznadziejne. Buffon oswiadczyl, ze zostaje to zostaje, za duzo juz powiedzial zeby teraz odejsc. Camoranesi od poczatku mowil, ze Serie B mu nie pasuje, niech spada, od pol roku nie ma formy.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”