FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1371

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 05 cze 2011, 14:07

bez "gdyby". zapytali i powiedzial dokladnie to: "Tylko ślepiec nie chciałby Kuna". ale pamietaj: transfer do realu oznacza konkurencję i silna ławkę, transfer do barcelony spadek na samo dno(lub trubuny). wszak to barcelona ma 30 pilkarzy w kadrze :haha:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 cze 2011, 14:08

Mentor pisze:
W Realu jakby zapytano np: Higuaina na konferencji prasowej o potencjalny transfer Aguero to pewnie powiedziałby, że się nie zgadza :)

Mówisz, masz.
Higuaín: Tylko ślepiec nie chciałby Kuna
Jeśli Kun poprosi mnie o radę, to bez zastanowienia odpowiem mu, żeby przychodził, gdyż Real Madryt to prawdziwe szaleństwo. Trzeba być ślepym, żeby nie chcieć Kuna. To jeden z najlepszych napastników i każdy trener chciałby go mieć w zespole", stwierdził Argentyńczy
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34626

:wink: :lol:
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 14:15 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 05 cze 2011, 14:15

Nie mówiąc już o tym, że Bojan na temat transferu Rossiego powiedział: "Jest kompletnym, bramkostrzelnym napastnikiem. Myślę, że posiada umiejętności potrzebne do gry w Barcelonie", a panowie z onetu dodali swój tytuł, że Bojan liczy na przyjście Rossiego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 cze 2011, 14:51

grzegorzfcb pisze: Rafa Alcantara, Gerard i chyba Dalmau już byli powoływani do Barcy B przez Lucho, podobnie jak stoper Sergi Gomez, wiec mają pewne doświadczenie.
Na pewno bedą też transfery, szczególnie troche starszych, doświadczonych zawodników, którzy mogą być oparciem dla młodszych. Oby znaleziono taich jak klasy Soriano czy Nolito
Sergi Gomez zagrał 10 spotkań, reszta młodzików z Youth A chyba razem tyle nie zaliczyło. Dalmau, Balliu, Rafa, Gerard to mogą być zawodnicy włączeniu już na stałe nie na epizody wynikające z zapożyczeń Pepa czy urazów. Podobnie Espinosa, może Palau. Transfery będą potrzebne szczególnie z przodu gdzie już odszedł Nolito, a najlepszego strzelca ciężko będzie zatrzymać, młodzi jak Deulofeu czy być może Etock będą mieli ciężko ich zastąpić.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 07 cze 2011, 14:45

31 mln + Thiago <---> Fabregas :?
W przypadku akceptacji owej oferty, Barcelona zagwarantowała sobie prawo pierwokupu swojego wychowanka, ale tylko jeśli Arsenal wygra Premier League.
:roll:

Mam nadzieję, że to przykry żart.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 cze 2011, 14:51

W przypadku akceptacji owej oferty, Barcelona zagwarantowała sobie prawo pierwokupu swojego wychowanka, ale tylko jeśli Arsenal wygra Premier League.
To sobie poczekają :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 15:24

W takim wypadku chyba Barcelona nie wiąże zbyt dużych nadziei z Thiago.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 cze 2011, 16:26

Wprost przeciwnie, ale bądźmy szczerzy: przy Cescu, Xavim i Inieście Thiago wiele mógłby nie pograć, co byłoby groźne dla jego rozwoju, poza tym Thiago to przyszłość, zawodnik który może decydować o obliczu Barcy za kilka lat, przy dobrym prowadzeniu natomiast Fabregas jest gotowy do gry w Barcy na najwyższym poziomie teraz. No i jest piłkarzem, który za klika sezów może być następcą Xaviego, nie jest jego klonem, ale i tak jest bardziej podobny od Iniesty czy Thiago.

Cheć wpisania Thiago klauzuli wykupu wskazuje wskazuje, ze Barca nie niego liczy, to chyba oczywiste.
Z resztą Cruyff o tm pisał : w Barca ma wielu młodych pomocników, nie każdy może grać nawet w Barcy B, le nie można ich zmarnować.
Oddawanie ich z klazulą wykupu to chyba najlepsza opcja.

Osobiście mnie oddawanie Thiago się nie podoba m.in bo nie wiem w jakim stanie fizycznym jest Fabregas. On podobno już zagrał ponad 300 spotkań dla Arsenalu, a Xavi dal Barcy 530, tylko między nimi jest 7 lat różnicy.
Cesc jest świetny, ale gdzieś mam wtyle głowy obawę, zę Barca kupi wrak piłkarza. Niby u nas mógłby odżyć, ale zawsze jest niebezpieczeństwo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 cze 2011, 16:26

Ile meczow zagral w tym sezonie Thiago ? Co mozecie o nim wiecej powiedziec ? Nada sie na kreatora gry/playmakera grajacego tuz za plecami napastnikow ?

Chodza sluchy,ze bardzo chce go Atletico. Meczow Barcy w La Liga unikam jak ognia,wiec za duzo o tym chlopaku nie wiem. Z gory dziekuje za wszelkie info :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 16:31

To co na temat Thiago napisałem to oczywiście forma żartu, zważywszy na to, że prawo pierwokupu miałoby być aktywowane po wywalczeniu przez Arsenal mistrza.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 cze 2011, 16:35

mete pisze:To co na temat Thiago napisałem to oczywiście forma żartu, zważywszy na to, że prawo pierwokupu miałoby być aktywowane po wywalczeniu przez Arsenal mistrza.
Nie doczytałem :lol: .
Chyba nikt w Barcy nie jest tak głupi, żeby zgodzić się na taki warunek :rotfl: :haha:
To chyba radosna twórczość angielskich(?) mediów

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 cze 2011, 17:16

Osobiście mnie oddawanie Thiago się nie podoba m.in bo nie wiem w jakim stanie fizycznym jest Fabregas. On podobno już zagrał ponad 300 spotkań dla Arsenalu, a Xavi dal Barcy 530, tylko między nimi jest 7 lat różnicy.
Zgadza sie. Tutaj sa dokladne statystyki wg. sezonu (w formacie starty + wejscia z lawki)

http://www.arsenal.com/first-team/players/cesc-fabregas

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2011, 17:36

Mi tam się taka opcja generalnie nie podoba, ale Guardiola stoi przed ciężkim dylematem i żadne rozwiązanie mnie nie zaskoczy. Nie podoba mi się to, że drzemy szaty o powrót Cesca godząc się (być może oczywiście) na oddanie bodaj najbardziej utalentowanego zawodnika spośród naszych młodych chłopaków. Z drugiej strony wiadomo, że szykuje się morderczy sezon, wiadomo, że potrzebujemy jeszcze lepszego zespołu niż w roku ubiegłym a niewielu jest piłkarzy, którzy mogą nas realnie wzmocnić. Thiago może się okazać kozakiem już teraz, ale równie dobrze może jeszcze nie dać rady. Gdyby się okazało, że pozostaje 'tylko' doskonale rokującym zawodnikiem to w kontekście następnego sezonu nie daje nam to tak na dobrą sprawę nic.

Tak czy inaczej ja mam nadzieję, że zostanie. Jeżeli by się okazało, że będzie sprzedany to nawet opcja odkupienia na rozsądnych warunkach mnie nie uspokoi. Należy pamiętać też o jego młodszym bracie, który również robi furorę i w najbliższym sezonie będzie go można pewnie pooglądać w Segunda Division.

Ten tłok, nadmiar talentu jest problemem, ale trzeba to jakoś mądrze rozegrać. Umiejscowienie Cesca na szczycie listy priorytetów mnie nie dziwi. Rozumiem to i akceptuję, ale nie chciałbym jego transferu za wszelką cenę a czasem wygląda to tak jakbyśmy byli zdesperowani. Mam nadzieję, że ostatecznie zachowamy rozsądek i odpalimy jakiś Plan B. Po to prowadzimy negocjacje z różnymi zawodnikami/klubami, aby mieć kilka opcji w razie fiaska transferu Fabregasa. Cesc jest priorytetem, ale jego przybycie uznaję z najmniej prawdopodobne.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2011, 17:40

Dzisiaj prezydent Udinese potwierdził, że Sanchez ma z wami umowę(3 mln na rok) i macie priorytet w jego kwestii. Jak myślisz Mentor znajdziecie kasę i na Chilijczyka(około 30 mln) i na Fabregasa(około 40 mln)?

Patrząc na waszą szkółkę to zaniedługo możecie mieć niezły problem. Thiago i dos Santos już. Brat Thiago chyba też jest pomocnikiem, jest jeszcze ten chłopak co debiutował chyba z Realem co też ponoć ma spory potencjał. Będzie ciężki orzech do zgryzienia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”