Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1371

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 wrz 2011, 13:59

Ktu u was zagra w środku pola obok Alonso ? Bo Coantrao i Pepe(może grać na pivocie) wym wypadł
Lass wraca do łask, czy np Granero ?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 20 wrz 2011, 14:23

Lass wraca.

Tu nie chodzi o lamenty czy goraczkowanie sie, bo porazka moze zdazyc sie zawsze i jeden mecz o niczym nie swiadczy - wkurza mnie po prostu fakt, ze Mou nie uczy sie na bledach i podobne punkty jeszcze nie raz potracimy. Wuefista Barcy ma jaja zeby wyjsc trojka w obronie, a my wystawiamy lewego obronce na skrzydle.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 wrz 2011, 14:25

pewnie Lass zagra bo Granero nawet do 18meczowej sie nie łapie , ponoć w bardzo słabej formie.Osobiście chciałbym zobaczyć samego Alonso w środku myślę że dałby radę bo Racing to ta raczej niższa półka a przydałoby się zaaplikować im parę bramek by wróciły morale.Oby zagrał Kaka w pierwszym bo wyglądał dość dobrze z Levante. Czekam na jakiś ofensywny wariant i mam nadzieję że Mou nas nie zawiedzie po tej ostatniej wpadce.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 20 wrz 2011, 14:36

Kaka wyglądał dobrze? Bez przesady. Z tego piłkarza już nic nie będzie, nie oszukujmy się. Jak w meczach z takimi ogórkami nie potrafi nic pokazać to można go śmiało wystawić na listę transferową. Przez te dwa lata wierzyłem w jego słowa i zapewnienia że wróci do formy jaką prezentował w Milanie, ale teraz po tym jak przepracował sezon przygotowawczy nie pokazuje chociaż ułamka tego czego każdy kibic się po nim spodziewa. Sprzedać go do Anji i to jak najszybciej i się nie cackać, bo taką kasę co on bierze w porównaniu z padaką którą gra to woła o pomstę do nieba. Gracz który miał napędzać ofensywę Realu, jedyne co potrafi to podać do najbliższego kolegi lub do tyłu. Jednak Mourinho dobrze zrobił że dał szansę Ozilowi i ten piłkarz się rozwinął. Talent ma, ale piłkarzem na miarę Xaviego, Iniesty czy Fabregasa nie będzie. Osiągnie pewien poziom, zapewne wyższy od tego któy prezentował w tamtym sezonie, ale już go nie przeskoczy.
Co do Coentrao, jak zobaczyłem jego pseudo rajdy na lewej stronie to aż zwiesiłem ręce. Marcelo może spać spokojnie, bo chyba najlepiej będzie jak zostanie w środku pomocy. Tam w miarę ogarna. Zostaje jeszcze lewa obrona, jest dobry w defensywie ale słąby w ataku. Na ligę portugalską to wystarczało ale nie tutaj. Realowi potrzeba właśnie dobrego lewego obrońcy który tnie do przodu, bo z prawej Ramos to już nie to co kiedyś.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 20 wrz 2011, 14:58

Polecam oglądnąc jeszcze raz mecz (apropos Kaki), bo byl najlepszy na boisku obok Benza, polecam tez nie oceniac zawodnika po jednym meczu (apropos Klentrao) zwłaszcza takim, w ktorym cala druzyna nie funkcjonowala i lezała totalnie fizycznie,
Vianuch
Po przerwie reprezentacyjnej gralismy tak samo średnio jak przed nią,a nasza postawa w meczach z Geta i Partizanem nie ma kompletnie nic wspolnego z wystepem z Levante (przynajmniej od 10-15 minuty tego meczu)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 20 wrz 2011, 18:46

Kto jak kto, ale Benzema raczej nie mogl tego meczu zaliczyc do udanych :lol: Wystarczy wspomnieco sytuacjach, ktore mial. Kaka zagral w miare dobrze, ale nie rozumiem dlaczego Ozil nie gral pod poczatku... z Partizanem (no, co? :lol:) zagral ponizej swoich mozliwosci, ale to o niczym nie swiadczy. No nic, jutro trzy punkty muszą być. Licze, ze Callejon dostanie choc kilka minut.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 20 wrz 2011, 20:46

pasza pisze:
RealFan pisze:Obaj wiemy, że liga jak najbardziej jest zbyt słaba (przy wszystkich jej atutach) i pojedyncze wyniki tego nie zmienią. Nie wiem czemu polskie środowisko cules tak uparło się na negowanie tej tezy.
Obaj to wiemy my. Stary rupieć najwyraźniej nie wie.

Swoją drogą takie traktowanie sprawy jak prezentowane przez rupiecia przypomina mi korwinistów... taka dygresja

Przy okazji gratuluję porażki i posiadania Pepe w drużynie

Nie dostał nic za grzebalca. Olali tę sprawę, może i dobrze... po co się kopać z koniem
Stary rupieć wie o tym, że liga jest słabsza niż parę lat temu, ale nie tak beznadziejnie słaba jak niektórzy piszą. Sevilla, Atletico, Villarreal czy Valencia w ostatnich latach głównie wymieniały piłkarzy dobrych na słabszych, no ale takie czasy, mamy kryzys. No i pocieszającym jest fakt, że mistrz słabej ligi potrafi wygrać finał z mistrzem mocnej ligi, ale nie odsmażajmy już tego kotleta.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 wrz 2011, 21:21

Premo pisze:Kto jak kto, ale Benzema raczej nie mogl tego meczu zaliczyc do udanych Wystarczy wspomnieco sytuacjach, ktore mial.
Ocenianie gry zawodnika wyłącznie na podstawie tego, czy strzelił gola czy też nie jest bardzo płytkie i nieobiektywne. To, że Benzema i Kaka byli w tym meczu najlepszymi zawodnikami Realu to po prostu fakt. Też o tym już pisałem po meczu. To, że przy takiej grze kolegów nietrudno było o bycie tym najlepszym to też fakt.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 21 wrz 2011, 13:17

Nie oceniam go wyłącznie na podstawie tego, że nie wykorzystał sytuacji, które miał. Jednakże te sytuacje w znacznym stopniu przyczyniają się do oceny danego zawodnika, a tym bardziej napastnika.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 21 wrz 2011, 19:24

Iker
Arbeloa - Verane - Carvalho - Marcelo
Lass - Xabi
Callejon - Ozil - CR7
Benzema

jestem pozytywnie zaskoczony , może Arbeloa posadzi na trochę Ramosa? bo ten ostatnio słabe zawody rozgrywa nawet w defensywie.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 21 wrz 2011, 19:50

Ja właśnie nie wiem co sądzić - fajnie, że zagra Varane, ale kurcze, akurat Ramos ostatnio nie był zły, wolałbym żeby to Marcelo został posadzony, bo wyraźnie sobie nie radzi. No i szkoda też Kaki, który ostatnio w mojej opinii po Benzemie był naszym najlepszym zawodnikiem, Callejon za Di Marię to oczywisty plus.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 94

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 21 wrz 2011, 20:49

Bez urazy panowie, ale jak na razie nie da się na to patrzeć...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 21 wrz 2011, 20:50

Arbeloa w defensywie jak zwykle świetnie , dobrze że posadził Ramosa który wątpie by zachował się tak dobrze jak Alvaro szczegolnie przy tej akcji gdzie był minimalnie szybszy i zagarnal pilke w ostatniej chwili + pare ladnych odbiorów.

ogólnie do 30min straszna kaszana , później trochę zaczeliśmy grać piłką ale brakuje wyraźnie przedostatniego i ostatniego podania , na 20-30 metrze od bramki nie ma żadnego pomysłu jak rozegrać jedynie wrzucamy z każdej strony , Ozil bez formy.

edit : bez urazy ale musisz mieć strasznie nudne życie jeżeli oglądasz mecze przeciwnika tylko po to by...? rozumiem jakby to był mecz z Atletico czy jakąś Valencia ale z Racingiem ?

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 94

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 21 wrz 2011, 20:58

Oglądam większość meczów ligowych Realu, bo interesuję się piłką hiszpańską (niesamowite!) i żeby w przeciwieństwie do Ciebie mieć pojęcie o tym co zdarza mi się mówić i pisać na temat "przeciwnika".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”