Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 07 cze 2011, 17:54
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2011, 17:57
Trudne pytanie. Wydaje mi się, że transfer Cesc + napastnik (Sanchez albo Rossi) to bardzo mało prawdopodobna opcja, ale mimo wszystko nie niemożliwa. Szukamy konkretnych, poważnych wzmocnień, mamy podobno 50 mln + to co ugramy na sprzedażach. Do szerszego, silniejszego składu niejako dorósł sam Pep i jesteśmy chyba gotowi podejmować trudne decyzje (ewentualne handlowanie Thiago czy Bojanem - inna sprawa czy sami piłkarze by na to poszli w razie potrzeby).mete pisze:Jak myślisz Mentor znajdziecie kasę i na Chilijczyka(około 30 mln) i na Fabregasa(około 40 mln)?
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 cze 2011, 17:58
Dokladnie. Juz rok temu o tym wspominalem czego efekty bylo widac w tym sezonie. Jak dla mnie transfer Cesca to duze ryzyko.Osobiście mnie oddawanie Thiago się nie podoba m.in bo nie wiem w jakim stanie fizycznym jest Fabregas. On podobno już zagrał ponad 300 spotkań dla Arsenalu, a Xavi dal Barcy 530, tylko między nimi jest 7 lat różnicy.
To jest typowy srodkowy z La Masi w mieszanym stylu Xaviego i Iniesty w wiekszym znaczeniu tego drugiego. Z czasem i tak bedziemy mowic ze ma wlasny styl. Jak dla mnie spokojnie moglby grac na pozycji mediapuntoNada sie na kreatora gry/playmakera grajacego tuz za plecami napastnikow ?
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LongerSOAD » 07 cze 2011, 23:58
LongerSOAD
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 cze 2011, 0:03
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LongerSOAD » 08 cze 2011, 0:04
Tak nawet nie można myśleć, a co dopiero pisać.Mentor pisze:Na szczęście Cesc trafi do Barcelony za 70 mln + Bojan + Afellay także luzik
LongerSOAD
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 cze 2011, 0:15
Mentor najzwyczajniej w świecie wyśmiał Twój post i to co napisałeś. W prasie pojawiła się oferta 31 mln. + Thiago, za 50 to by go Wenger sam zaniósł do Barcelony.LongerSOAD pisze:Tak nawet nie można myśleć, a co dopiero pisać.
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 08 cze 2011, 10:09
jordan20

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 cze 2011, 10:33
No właśnie, czyli wychodziło by na zerojordan20 pisze: pragne zwrocic uwage na jedna rzecz o,ktorej raczej nikt nie wspomnial...
w dzisiejszych czasach platnosc wiekszosci transakcji rozlozona jest na raty (np villa kupiony rok temu za 40 mln bedzie splacany przez 3 lata po 13 mln,ibra w milanie to samo -3 razy po 8 mln)
sa wyjatki jak np jednorazowa platnosc realu za ronaldo....
jest tez druga strona medalu-w tym sezonie barcelona musi zaplacic zalegle raty za ville (13),czygrynskiego,alvesa, chyba keite
grzegorzfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 cze 2011, 10:51
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 cze 2011, 11:00
Ja też uważam, że to nie przejdzie i bardzo mnie to cieszy bo na definitywną sprzedaż bez klauzuli odkupienia się nie zgodzimy i Thiago zostanieMazurXIII pisze:Z tą klauzulą odkupienia zawodnika (Thiago) to kogoś za bardzo słonko przygrzało.Już widzę jak Arsenal godzi się na stanie się de facto klubem filialnym Barcy![]()
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 cze 2011, 11:13
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 08 cze 2011, 11:23
tylerdurden

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 08 cze 2011, 11:26
Chcemy (tzn ja a dalej to nie wiem) jednego "wielkiego" transferu i może jednego uzupełnienia, czy raczej wymiany na młodszy model(np Jose Angel za Maxa)fieldy pisze:Cesc, Sanchez i Rossi. Pewnie nie uda się wszystkich pozyskać, ale nie uważacie (wy, którzy byście chcieli tych transferów) że Barca jest na tyle zgrana i dobra, ze nie potrzebuje aż tylu nowych zawodników, którzy będą chcieli grać ?
grzegorzfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 08 cze 2011, 11:27
jordan20
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio