Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 1374

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 wrz 2023, 19:32

Dlatego był kapitalny bo odbierał piłkę i podawał do najbliższego zawodnika. Taki to rozgrywający 😁

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1320

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 wrz 2023, 20:03

piotrcies pisze:
26 wrz 2023, 19:10
Krychowiak to w najlepszym czasie był przecinak, który nadrabiał odbiorem, nigdy żaden playmaker. U nas w kadrze kiedyś rozgrywał Michał Żewłakow, który miał najwięcej podań, ale nikt z niego rozgrywającego nie robi.

Krycha poszedł do PSG, to koledzy narzekali, że takiego drewna to nie widzieli dotąd. Taki rozgrywający.
PSG z przypadku go nie wzięło, a że w szatni był burdel i szybko został odstawiony to już inna para kaloszy. Był wystarczająco dobry na Sevillę, z którą wygrał dwukrotnie LE, w tym samym okresie w kadrze nie było lepszego od niego na tej pozycji. Nikt z niego drugiego Zielińskiego z Napoli nie robi.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 wrz 2023, 20:46

Najlepszy polski pomocnik od lat 80-tych, dzięki za wszystko, biały Makalele.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 978

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 27 wrz 2023, 8:20

Bernabeu pisze:
26 wrz 2023, 20:46
Wolałem Sobolewskiego w swoim szczycie formy.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1005

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 27 wrz 2023, 8:22

PietroBosman pisze:
27 wrz 2023, 8:20
Bernabeu pisze:
No bez jaj.

W swoim szczycie formy Krychowiak byl wazniejsza postacia tej kadry niz Lewandowski i bez niego takiego wyniku na euro 2016 by nie bylo. I nie mowie tu tylko o karnym ze Szwajcaria.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6255
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 wrz 2023, 8:29

piotrcies pisze:
26 wrz 2023, 19:10
Krychowiak to w najlepszym czasie był przecinak, który nadrabiał odbiorem, nigdy żaden playmaker. U nas w kadrze kiedyś rozgrywał Michał Żewłakow, który miał najwięcej podań, ale nikt z niego rozgrywającego nie robi.

Krycha poszedł do PSG, to koledzy narzekali, że takiego drewna to nie widzieli dotąd. Taki rozgrywający.
No to zadam ci to samo pytanie które już padło wcześniej i żaden kolega nie dał rady odpowiedzieć.

Kto rozgrywał piłkę w reprezentacji Polski w czasach Krychowiaka?

A swoją drogą skąd ten news że Michał Zełwaków miał w kadrze najwięcej podań? Jakieś źródło? :D

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 27 wrz 2023, 8:37

sickstick pisze:
27 wrz 2023, 8:29
Kto rozgrywał piłkę w reprezentacji Polski w czasach Krychowiaka?
Prawda jest taka, ze Krychowiaka od jakiegos czasu w tej kadrze nie powinno juz byc, ale z Twoim pytaniem trudno dyskutowac, bo oczywiscie nikt za rozgrywanie sie nie bral. Oprocz niego. Z roznym skutkiem to wychodzilo, ale jakos to wygladalo.
Troche mierzi mnie robienie takiej miernoty z Krychowiaka, bo w swoim primie byl na swojej pozycji naprawde dobrym zawodnikiem. W skali naszej kadry kluczowym i jednym z najlepszych, ciezko bylo sobie wyobrazic ta druzyne bez niego. Zwlaszcza w okresie kiedy gral w Sevilli, przeciez tam tez sobie swietnie radzil. Koncowka reprezentacyjna byla slabiutka i dalsze przeciaganie nie mialo juz zadnego sensu.
Tak jak i problemem bylo kto mial rozgrywac pilke za Krychowiaka, tak nadal aktualne jest pytanie kto w ogole ma grac za niego i nawiaze do trzymania naszego srodka pola. O takich skillach defensywnych raczej nie mamy zbyt wielu zawodnikow, mi to szczerze mowiac nie przychodzi nikt do glowy, a jesli jeszcze do tego mialby rozgrywac pilke to juz w ogole. Pewnie padnie nazwisko Modera, no ale tu sie klania chocby odbior pilki. Srodek pola tej druzyny jest do gruntownej przebudowy, bo juz wiemy, ze na Karolka liczyc nie mozemy, a reszta ma predyspozycje zeby grac wyzej.
E: Zapomnialem o Bieliku, ale to calkiem slusznie. Z nim tez juz zadnych nadziei nie wiaze.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 121
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 27 wrz 2023, 9:20

PietroBosman pisze:
Wtedy był inny poziom reprezentacjj, słabszy. Krychowiak u szczycie otarł się o półfinał Euro to o czym tu w ogóle dyskutować. Poza tym Sobol odjebał sobie coś we łbie przed Euro i zakończył karierę przez co nie ma u mnie szacunku.

Krychowiak przez prawię dekadę obstawiał pozycję nr. 6. Były lata kiedy nikt sobie bez niego nie wyobrażał reprezentacji, był też okres kiedy było słabiej i grał praktycznie dlatego bo nie było wartościowego zmiennika.
Teraz pytanie kto za niego, Bielik?

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 978

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 27 wrz 2023, 11:16

Przema pisze:
27 wrz 2023, 8:22
PietroBosman pisze:
Bernabeu pisze:
No bez jaj.

W swoim szczycie formy Krychowiak byl wazniejsza postacia tej kadry niz Lewandowski i bez niego takiego wyniku na euro 2016 by nie bylo. I nie mowie tu tylko o karnym ze Szwajcaria.
Tak.W 2016 grał bardzo dobrze.To był jego ostatni rok dobrej gry na 6.Makalele?Bez jaj.

Przypominam, że w Rosji Krychowiak grał jako 8 i na tej pozycji miał całkiem niezłe liczby.

W Sevilli jego zadaniem był odbiór piłki i podanie do Banegi, który wtedy był mózgiem zespołu.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 27 wrz 2023, 11:32

PietroBosman pisze:
27 wrz 2023, 11:16
W Sevilli jego zadaniem był odbiór piłki i podanie do Banegi, który wtedy był mózgiem zespołu.
I to wystarczalo, zeby byc graczem pierwszej jedenastki. W dodatku przeciez byl wytypowany do najlepszej jedenastki Euro 2016 :)
problem w tym ,ze teraz u nas nie ma nawet nikogo kto by przeprowadzil taki odbior i podal do mozgu zespolu, ktorego rowniez nie ma.

Poza tym gdzie Sobolewski, gdzie Krychowiak i gdzie Makelele. Kazdy gral na innym poziomie. Sobolewski do tego mial tendencje do partaczenia w kluczowych momentach, zwlaszcza jakas czerwien lubial zlapac.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6255
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 wrz 2023, 11:44

Przede wszystkim to Sobol te swoje 30 meczów w kadrze, czyli 1/3 tego co Krycha, rozgrywał w czasach gdy przed nim biegali Szymkowiak czy Mila, którzy naprawdę brali na siebie grę. Zaś Krycha, o czym już było od wczoraj pisane kilka razy, sam już musiał brać grę na siebie, bo Zielinskiemu czy Linettemu się nie chciało, a pozostali byli jeszcze bardziej drewniani od niego.

Arro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 121
Kibicuję: Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 27 wrz 2023, 11:55

Sobolewski i Krychowiak to zupełnie inna bajka, inny poziom piłkarski, różnica klas.

Zapomniałem jeszcze o Sliszu. Na to mi wychodzi że on i Bielik powinni być poważnymi kandydatami do grania. Trzeba też zaznaczyć, że poprzeczka nie jest jakoś wysoko zawieszona i nie mam tu na myśli ustępującego Krychowiaka, a cały zespół.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 wrz 2023, 12:07

Kończy karierę reprezentacyjną znienawidzony i wiecznie hejtowany Krychowiak i... okazuje się, że grać będzie musiał wieczny talent 25-letni już Krystian Bielik, który już poziomu Championship raczej nie przeskoczy. Zdecydowaniem wolałbym z wyżej wymienianej dwojki postawić na Bartosz Ślisza, który jesli formę utrzyma cały sezon to na pewno latem gdzieś wyfrunie z polskiej ekstraklasy, i to na wyższy poziom niż Championship. Choć... wg mnie do składu szykowany będzie Jakub Piotrowski z Ludogorca. Wiem, że liga bulgarska poziomem pewnie przypomina naszą, ale Piotrowski tę ligę wygrał, wcześniej nie przepadł w 2. bundeslidze, grał dużo w Dusseldorfie. Moim zdaniem powinien dostać szansę, bo to taka maszynka do biegania i walki jak Góralski, który tez przecież w Bułgarii grał ;)

Ciekaw jestem czy powolanie do kadry dostanie Jan Bednarek, czy może Michał Probierz zrobi podmiankę 1-1 i powoła... Michała Helika, który gra w tej samej lidze, a świetnie go zna z Cracovii.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2053
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 27 wrz 2023, 12:11

Śmiesznie to trochę wygląda jak jeszcze niedawno większość go krytykowała i za samą myśl o powoływaniu go chciała by wsadzać do więzienia, a teraz tyle osób go broni :D

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 27 wrz 2023, 12:17

Mr.Chris pisze:
27 wrz 2023, 12:11
Śmiesznie to trochę wygląda jak jeszcze niedawno większość go krytykowała i za samą myśl o powoływaniu go chciała by wsadzać do więzienia, a teraz tyle osób go broni :D
Bo ostatni czas Krychowiaka w kadrze nie powinien w ogole sie wydarzyc. Z momentem transferu do Arabii ta furtka powinna zostac zamknieta.
Natomiast nie mozna mu odbierac tego co tej kadrze dal i co z nia osiagnal. To dwie rozne rzeczy. ja z kolei mam wrazenie, ze odbior jego gry w tej druzynie sprowadzil sie do ostatnich 2-3 lat, a o calej reszcie zapomniano.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”