Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 gru 2022, 23:41
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Reinach » 05 mar 2023, 20:31
Reinach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 24 mar 2026, 12:21
XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026 odbędą się w Kanadzie, Meksyku i Stanach Zjednoczonych w 2026 roku. Będzie to pierwszy turniej mistrzostw świata, który zostanie zorganizowany w trzech państwach. Po raz pierwszy również wystąpi 48 reprezentacji narodowych (do tej pory kwalifikowały się 32 reprezentacje).
Maple – Łoś (Kanada), Zayu – Jaguar (Meksyk) i Clutch – Bielik Amerykański (USA) to trzy maskotki Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej 2026
czubatka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 mar 2026, 12:41
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 kwie 2026, 14:48
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 26 kwie 2026, 15:36
Tennessee
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 kwie 2026, 16:12
jak co turniej bedzie pewnie troche nieobecnych przez urazy, teraz taki okres ze juz kazda kontuzja grozi wypadnieciem z turnieju. najgorzej jak na razie ma ancelotti, bo juz stracil rodrygo, militao i chyba estevaoTennessee pisze: ↑26 kwie 2026, 15:36Ja tam zaczynam się trochę interesować, co i jak. My nie zagramy więc dyskusja będzie mniej żywiołowa, ale już zaczynam sprawdzać jak inne kadry np. Serge Gnabry na mundial nie pojedzie z uwagi na kontuzję.
Faza grupowa pewnie będzie ciężka do ogarnięcia, playoffy to już inna sprawa. Będzie zainteresowanie.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 26 kwie 2026, 16:26
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 kwie 2026, 16:56
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 26 kwie 2026, 20:30
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matsuyama » 26 kwie 2026, 20:33
Po barażach spojrzałem na fazę grupową: na 80 spotkań jest max 5 ciekawych.Ilka pisze: ↑26 kwie 2026, 20:30Też jakoś nie czuję tego Mundialu. Godziny, liczba organizatorów i uczestników pewnie mają na to wpływ. A największy brak Polski. Ale myślę, że po sezonach ligowych trochę bardziej to poczuje.
Na pewno będę oglądać Hiszpanów i Argentynę. Pewnie lukne na Urugwaj, a prawdziwy Mundial zacznie się dopiero od ćwierćfinałów![]()
Matsuyama

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 26 kwie 2026, 20:40
Dlatego spojrzę tylko na drużyny z którymi sympatyzuję, a oglądać na poważnie zacznę od ćwierćfinałówMatsuyama pisze: ↑26 kwie 2026, 20:33Po barażach spojrzałem na fazę grupową: na 80 spotkań jest max 5 ciekawych.Ilka pisze: ↑26 kwie 2026, 20:30Też jakoś nie czuję tego Mundialu. Godziny, liczba organizatorów i uczestników pewnie mają na to wpływ. A największy brak Polski. Ale myślę, że po sezonach ligowych trochę bardziej to poczuje.
Na pewno będę oglądać Hiszpanów i Argentynę. Pewnie lukne na Urugwaj, a prawdziwy Mundial zacznie się dopiero od ćwierćfinałów![]()
Ilka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 26 kwie 2026, 21:16
Dlatego optymalny wariant Mundialu to 32 zespoły, a te kijowy pomysł (dla kasy) z 48 reprezentacjami jest wielce lipny, chociaż ja akurat obejrzę całą masę spotkań, bowiem jestem nocnym markiem.
yedraz
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 26 kwie 2026, 21:35
No to właśnie druga część zdania się trochę wyklucza z pierwszą. Przeanalizuj sobie Ilko w jakiej dupie znalazł się właśnie Urugwaj w układzie grup z Argentyną i Hiszpanią. Wyjdą z drugiego miejsca za Hiszpanią to trafią na Argentynę w tak zwanej round of 32 czyli to nawet nie jest 16-ka.
Leszek
Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio