FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1379

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 cze 2011, 22:04

Trzeba sprzedac Bojana, poki ktos chce jeszcze dac za niego te 10 mln. Po ostatnim sezonie Ryjka myslalem, ze bedziemy mieli napastnika na lata. Po ostatnich sezonach wiem, ze nic z niego nie bedzie.

Odnosnie Alexisa to bylby to bardzo dobry transfer, ale mimo wszystko bardziej czekam na przyjscie Cesc`a.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2011, 12:00

http://www.blaugrana.pl/news/7328/alexi ... lony!.html

Trochę mnie przytkało. Kwota 28 + 11 jest dla mnie delikatnie mówiąc trudna do zaakceptowania bez względu na to jakie są warunki tych zmiennych. Niemniej jednak - Alexis, przybywaj :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 12:05

Jeżeli zmienne są od sukcesów to zapewne je zapłacicie. Wydaje mi się, że nawet będziecie chcieli je zapłacić :D Co do Alexisa - spłaci się. Chłopak jest wart fortuny.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 cze 2011, 12:25

Trochę mnie przytkało. Kwota 28 + 11 jest dla mnie delikatnie mówiąc trudna do zaakceptowania bez względu na to jakie są warunki tych zmiennych.
A jakby tyle kosztował Villa? (Nie pamiętam jego ceny, podaję tylko przykład gracza świetnie do stylu gry pasującego i o olbrzymim potencjale).
Sanchez we Włoszech pokazał, że stać go na grę niewiele gorszą od Messiego. Argentyńczyk jest wyjątkowy, ale Sanchez ma papiery, by być wybitnym. Plus jest trochę silniejszy fizycznie. Cholernie się cieszę, że nie będę musiał go już oglądać w Serie A, ale z drugiej strony jak Pedro mnie nie przekonywał, tak Barcelona łata największy swój problem - krótką ławkę. I zaczyna faktycznie wyglądać jak ekipa z FMa.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2011, 12:28

Czyli Pedro lub Villa ława/rotacja?Raczej nie płaci się circa 40 baniek za rezerwowego... :roll: Żebyście nie wyszli na tym jak na transferze Zlatana...Guardiola wie,że Sanchez zaliczył ten dobry sezon jako napastnik (czyli obecna pozycja...Messiego),a nie skrzydłowy?Na skrzydle macie dobrze rokującego Affelaya...coś czuję,że Chilijczyk jest sprowadzany właśnie na pozycję napastnika (świadczy o tym m.in jego bezpośredni konkurent do wzmocnienia przedniej formacji Barcy - Rossi czy potencjalne odejście Bojana)...

BTW - Galliani wyjąłby go za 15 ;)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 19 cze 2011, 12:32

Ja do Sancheza przekonany nie jestem. Ale z taką ławką nie ma co narzekać. Mam nadzieję, że to tylko moje złudne przypuszczenia i Alexis pokaże się z jak najlepszej strony :)

Zlatan nie pasował do stylu Barcelony. Sanchez raczej tego problemu nie sprawi Guardioli. Pep powinien częściej wpuszczać chociażby takiego Sancheza od początku, dając odpocząć Villi czy Pedro. Nie powinno być takiej sytuacji, że w meczu gdzie jest 3:0 ze słabym przeciwnikiem katowani są podstawowi zawodnicy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 12:38

Sanchez świetnie będzie pasował na prawego napastnika w waszej taktyce. A jak MazurXIII już podał Alexis będzie mógł również zastąpić Messiego. IMHO świetny deal a patrząc na cenę Carrolla to zakup Sancheza nie wygląda na bardzo drogi. Co do Udinese to będą mieli swój klub finalny w La Liga. Dobre :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2011, 12:49

Wilmore pisze:A jakby tyle kosztował Villa? (Nie pamiętam jego ceny, podaję tylko przykład gracza świetnie do stylu gry pasującego i o olbrzymim potencjale).
No Villa gdzieś około 40 mln nas kosztował właśnie :P Może trochę mniej :think: W każdym bądź razie kwota podobna.
MazurXIII pisze:coś czuję,że Chilijczyk jest sprowadzany właśnie na pozycję napastnika
No przecież to jest oczywiste :>
MazurXIII pisze:Czyli Pedro lub Villa ława/rotacja?Raczej nie płaci się circa 40 baniek za rezerwowego...
Wiem, że trudno Ci to zaakceptować, ale Sanchez w momencie podpisania kontraktu nie posadzi na ławce kogokolwiek. Jeżeli natomiast jest tak dobry jak niektórzy piszą to nie widzę problemu w tym, aby wygrywał rywalizację z Villą czy Pedro. To jednak Chilijczyk będzie na starcie musiał udowadniać swoją klasę a nie tamci dwaj.

Na papierze wydaje mi się, że Sanchez dobrze do nas pasuje.

Tylko kurde póki co to jeszcze jest piłkarzem Udinese :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 12:56

Wiem, że trudno Ci to zaakceptować, ale Sanchez w momencie podpisania kontraktu nie posadzi na ławce kogokolwiek. Jeżeli natomiast jest tak dobry jak niektórzy piszą to nie widzę problemu w tym, aby wygrywał rywalizację z Villą czy Pedro. To jednak Chilijczyk będzie na starcie musiał udowadniać swoją klasę a nie tamci dwaj.
Jak dla mnie to całkiem oczywiste. Sanchez przychodzi do całkiem innego świata. Barcelona gra inną piłkę niż inne kluby i trzeba będzie się dotego przyzwyczaić. Alexis będzie musiał dostać czas na zapoznanie się z tym stylem gry, ale czas działa na jego korzyść i jestem przekonany, że wywalczy sobie miejsce w pierwszej jedenastce. Dodać trzeba, że liczba meczów Barcy w przyszłym sezonie będzie bardzo duża, więc granica między pierwszą jedenastką a rezerwowymi będzie naprawdę cienka.

Z Sanchez da wam też świetny drybling na skrzydłach. Villa i Pedro są w tym aspekcie słabsi od niego. Od czasów Dinho i przejścia Messiego na środek nie mieliście tak dobrego dryblera na skrzydle. Alexis zaliczył też w tym sezonie w Seria A 12 asyst co jest dobrym wynikiem i świadczy, że Sanchez już nie jest takim bezgłowym dryblerem jak był na początku kariery w Udinese.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2011, 13:11

mete pisze:Jak dla mnie to całkiem oczywiste.
Nie wątpię - pisałem do Mazura :wink:

W ewentualnym transferze Sancheza bardzo mi się podoba właśnie to, że daje nam coś innego. Z dwójki Rossi - Sanchez wolałem tego pierwszego ponieważ wydaje mi się być większym pewniakiem (trzyma wysoki poziom od lat, ostatni sezon znakomity, ograny w lidze w zespole, który naprawdę stara się grać w piłkę), ale Chilijczyk ma ten plus, że może robić większą różnicę 1vs1, może dać nam drybling, którego trochę brakuje. Villa jak gra wiadomo - drybling to nie jest jego pierwsza ani druga broń. Pedro również przejawia nieco inne cechy i nie angażuje się zbyt często w indywidualne pojedynki na zrobienie przewagi. Alexis może nam dać właśnie coś nowego choć trochę obawiam się tego, że przy skomasowanej obronie przeciwnika nie będzie mu dane tak dobrze tego wykorzystywać. Co innego przy szybkich akcjach po natychmiastowych odbiorze piłki.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2011, 13:15

Mentor pisze:
Wilmore pisze:
MazurXIII pisze:coś czuję,że Chilijczyk jest sprowadzany właśnie na pozycję napastnika
No przecież to jest oczywiste :>
MazurXIII pisze:Czyli Pedro lub Villa ława/rotacja?Raczej nie płaci się circa 40 baniek za rezerwowego...
Źle mnie zrozumiałeś.Wobec odejścia Bojana upatruję w Sanchezie zmiennika Messiego na środku waszego ataku jako tzw. wolny elektron (charakterystyką Alexis tu pasuje - niektórzy już w nim widza drugiego Messiego :lol: ).Na skrzydłach macie Pedro/Villę i Affelaya do rotacji...Chyba,że Villa będzie zmiennikiem Argentyńczyka?40 baniek za rezerwowego...mocarstwowy gest,na który nie było stać nawet Pereza w okresie świetności...
Z drugiej strony - odkładając wszelkie emocje na bok - szykuje się jednak ławka dla Pedro...kurczę,zastanawia mnie jak to wasz treneiro poukłada,biorąc pod uwagę,że niektórzy sądzą,że przyjdzie Sanchez i Rossi,a personalnie Barca posiada jeden z najlepszych ataków świata już teraz...

30 baniek z 45 out,czyli Barca odpuszcza Cześka...Galliani działaj ;),a ty Mentor szykuj kasę na wódkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 cze 2011, 13:48

A jak Sanchez pracuje w pressingu? Dla Barcelony to istotne.

Jak dla mnie to Barcelona może kupić kogokolwiek. Ich gra będzie taka sama jak była. W schemacie nic się nie zmieni. Należało się spodziewać, że przed nowym sezonem zainwestują w ławkę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 cze 2011, 13:52

MazurXIII pisze:30 baniek z 45 out,czyli Barca odpuszcza Cześka...Galliani działaj ,a ty Mentor szykuj kasę na wódkę.
Cesc chce odejść, ale do Barcy. Jak Barca go nie pozyska, to zostanie na kolejny sezon w Londynie, by za rok znów liczyć na transfer do Barcy. On nie chce koniecznie odejść z klubu już teraz, tzn. jak Barca go nie kupi, to nie będzie szukał innych opcji. IMO oczywiście.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2011, 14:39

MazurXIII pisze:niektórzy sądzą,że przyjdzie Sanchez i Rossi
Niektórzy? Chyba co setny ankietowany :lol: Mieliśmy sprowadzić napastnika a Sanchez i Rossi byli faworytami. Na dzień dzisiejszy Chilijczyk prowadzi w wyścigu i wydaje się być tuż przed metą. Zwycięzca może być tylko jeden.
MazurXIII pisze:a ty Mentor szykuj kasę na wódkę.
:lol2:
MazurXIII pisze:Wobec odejścia Bojana upatruję w Sanchezie zmiennika Messiego na środku waszego ataku
Niby czemu? Bojan grywał na bokach. No i jeszcze nie odszedł :wink:
MazurXIII pisze:Na skrzydłach macie Pedro/Villę i Affelaya do rotacji
Skrzydła i skrzydła... Widziałeś jak wygląda nasza gra kiedy Messi gra jako fałszywy, środkowy napastnik? Villa teoretycznie gra bocznego a w praktyce jest bliżej pola karnego niż skrzydła. Pedro podobnie. Po prawej stronie skrzydłowym jest Alves a po lewej pracuje Villa, ale również Pedro choć z papierowego ustawienia wynikałoby, że powinien latać po drugiej stronie.
RealFan pisze:A jak Sanchez pracuje w pressingu? Dla Barcelony to istotne.
Podobno całkiem nieźle choć mogliby się na ten temat wypowiedzieć fani Calcio.

RealFan pisze: Ich gra będzie taka sama jak była. W schemacie nic się nie zmieni.
W schemacie nie, ale Sanchez indywidualnie daje nam coś czego nie daje Villa, Pedro czy Bojan.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 cze 2011, 14:48

A jak Sanchez pracuje w pressingu? Dla Barcelony to istotne.
O to się nie ma co obawiać. Alexis jest zadziorny i tak jak w ataku szturmuje jak wściekły pies kiedy tylko może zawsze starając się być tam gdzie akcja, to po stracie nie staje w miejscu jak Ronaldo tylko goni z rywalem. On naprawdę pod każdym względem pasuje do Barcelony. Ma szałową technikę, jest koszmarnie szybki, doskonale współpracuje z partnerami (kiedyś miał z tym problem). Zresztą ze swoim dryblingiem czy zdolnością zagrażania w każdej strefie w ataku powinien wnieść coś nowego.
No i mam nadzieje, że czasem będzie miał okazję wychodzić ze swoimi kontrami, które uwielbiam, a których w Barcelonie mi brakuje. Nie chodzi mi tylko o to, że Barcelona nie ma okazji do kontr, bo rywale się cofają jak tylko mogą. Raz na sto lat widzę taką możliwość, a Barca z niej nie korzysta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”