Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 cze 2011, 22:04
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2011, 12:00
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 12:05
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 cze 2011, 12:25
A jakby tyle kosztował Villa? (Nie pamiętam jego ceny, podaję tylko przykład gracza świetnie do stylu gry pasującego i o olbrzymim potencjale).Trochę mnie przytkało. Kwota 28 + 11 jest dla mnie delikatnie mówiąc trudna do zaakceptowania bez względu na to jakie są warunki tych zmiennych.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2011, 12:28
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 19 cze 2011, 12:32
Professor Chaos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 12:38
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2011, 12:49
No Villa gdzieś około 40 mln nas kosztował właśnieWilmore pisze:A jakby tyle kosztował Villa? (Nie pamiętam jego ceny, podaję tylko przykład gracza świetnie do stylu gry pasującego i o olbrzymim potencjale).
No przecież to jest oczywisteMazurXIII pisze:coś czuję,że Chilijczyk jest sprowadzany właśnie na pozycję napastnika
Wiem, że trudno Ci to zaakceptować, ale Sanchez w momencie podpisania kontraktu nie posadzi na ławce kogokolwiek. Jeżeli natomiast jest tak dobry jak niektórzy piszą to nie widzę problemu w tym, aby wygrywał rywalizację z Villą czy Pedro. To jednak Chilijczyk będzie na starcie musiał udowadniać swoją klasę a nie tamci dwaj.MazurXIII pisze:Czyli Pedro lub Villa ława/rotacja?Raczej nie płaci się circa 40 baniek za rezerwowego...
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2011, 12:56
Jak dla mnie to całkiem oczywiste. Sanchez przychodzi do całkiem innego świata. Barcelona gra inną piłkę niż inne kluby i trzeba będzie się dotego przyzwyczaić. Alexis będzie musiał dostać czas na zapoznanie się z tym stylem gry, ale czas działa na jego korzyść i jestem przekonany, że wywalczy sobie miejsce w pierwszej jedenastce. Dodać trzeba, że liczba meczów Barcy w przyszłym sezonie będzie bardzo duża, więc granica między pierwszą jedenastką a rezerwowymi będzie naprawdę cienka.Wiem, że trudno Ci to zaakceptować, ale Sanchez w momencie podpisania kontraktu nie posadzi na ławce kogokolwiek. Jeżeli natomiast jest tak dobry jak niektórzy piszą to nie widzę problemu w tym, aby wygrywał rywalizację z Villą czy Pedro. To jednak Chilijczyk będzie na starcie musiał udowadniać swoją klasę a nie tamci dwaj.
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2011, 13:11
Nie wątpię - pisałem do Mazuramete pisze:Jak dla mnie to całkiem oczywiste.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2011, 13:15
Źle mnie zrozumiałeś.Wobec odejścia Bojana upatruję w Sanchezie zmiennika Messiego na środku waszego ataku jako tzw. wolny elektron (charakterystyką Alexis tu pasuje - niektórzy już w nim widza drugiego MessiegoMentor pisze:Wilmore pisze:No przecież to jest oczywisteMazurXIII pisze:coś czuję,że Chilijczyk jest sprowadzany właśnie na pozycję napastnika
Wiem, że trudno Ci to zaakceptować, ale Sanchez w momencie podpisania kontraktu nie posadzi na ławce kogokolwiek. Jeżeli natomiast jest tak dobry jak niektórzy piszą to nie widzę problemu w tym, aby wygrywał rywalizację z Villą czy Pedro. To jednak Chilijczyk będzie na starcie musiał udowadniać swoją klasę a nie tamci dwaj.MazurXIII pisze:Czyli Pedro lub Villa ława/rotacja?Raczej nie płaci się circa 40 baniek za rezerwowego...
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 cze 2011, 13:48
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 cze 2011, 13:52
Cesc chce odejść, ale do Barcy. Jak Barca go nie pozyska, to zostanie na kolejny sezon w Londynie, by za rok znów liczyć na transfer do Barcy. On nie chce koniecznie odejść z klubu już teraz, tzn. jak Barca go nie kupi, to nie będzie szukał innych opcji. IMO oczywiście.MazurXIII pisze:30 baniek z 45 out,czyli Barca odpuszcza Cześka...Galliani działaj ,a ty Mentor szykuj kasę na wódkę.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2011, 14:39
Niektórzy? Chyba co setny ankietowanyMazurXIII pisze:niektórzy sądzą,że przyjdzie Sanchez i Rossi
MazurXIII pisze:a ty Mentor szykuj kasę na wódkę.
Niby czemu? Bojan grywał na bokach. No i jeszcze nie odszedłMazurXIII pisze:Wobec odejścia Bojana upatruję w Sanchezie zmiennika Messiego na środku waszego ataku
Skrzydła i skrzydła... Widziałeś jak wygląda nasza gra kiedy Messi gra jako fałszywy, środkowy napastnik? Villa teoretycznie gra bocznego a w praktyce jest bliżej pola karnego niż skrzydła. Pedro podobnie. Po prawej stronie skrzydłowym jest Alves a po lewej pracuje Villa, ale również Pedro choć z papierowego ustawienia wynikałoby, że powinien latać po drugiej stronie.MazurXIII pisze:Na skrzydłach macie Pedro/Villę i Affelaya do rotacji
Podobno całkiem nieźle choć mogliby się na ten temat wypowiedzieć fani Calcio.RealFan pisze:A jak Sanchez pracuje w pressingu? Dla Barcelony to istotne.
W schemacie nie, ale Sanchez indywidualnie daje nam coś czego nie daje Villa, Pedro czy Bojan.RealFan pisze: Ich gra będzie taka sama jak była. W schemacie nic się nie zmieni.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 cze 2011, 14:48
O to się nie ma co obawiać. Alexis jest zadziorny i tak jak w ataku szturmuje jak wściekły pies kiedy tylko może zawsze starając się być tam gdzie akcja, to po stracie nie staje w miejscu jak Ronaldo tylko goni z rywalem. On naprawdę pod każdym względem pasuje do Barcelony. Ma szałową technikę, jest koszmarnie szybki, doskonale współpracuje z partnerami (kiedyś miał z tym problem). Zresztą ze swoim dryblingiem czy zdolnością zagrażania w każdej strefie w ataku powinien wnieść coś nowego.A jak Sanchez pracuje w pressingu? Dla Barcelony to istotne.
(L)oczkerson
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio