AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1380

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 08 kwie 2012, 12:59

dexter12 pisze:Media coraz więcej spekulują, że jak nie będzie mistrza to Allegri poleci. Wolałbym żeby to nie była prawda, ale znając Berlu i jego fantazje piłkarskie to wszystko jest możliwe.
Ja to powtarzam, Allegri nie jest złym trenerem, nawet powiem szczerze, że obecnie najlepszym we Włoszech, tylko, że on z Giallanim, albo sam Giallani nie ma pomysłu na transfery, bo jeśli przejdzie jeszcze transfer Robinho, Ibry i Cassano, ale kolejny w tym samym stylu Teveza to słabo, pomoc która jest do wymiany obrona która jest do dobudowania, to wszystko wymaga nakładu myślowego i finansowego. Juventus ma odwrotnie, atak do wzmocnienia, pomoc również. Obrona nie koniecznie, szkoda, że przez arabów ceny poszybowały w górę, bo założę się, że plasowalibyśmy się wyżej w atrakcyjności i mieli więcej gwiazd w lidze. We Włoszech nie ma kasiory takiej kurde. Niestety, widać to po Unii Europejskiej, że które kraje się dobrze finansowo trzymają to te ligi też. Hiszpańska za to to złudzenie, dwa kluby, które są najbardziej rozpoznawalne na świecie, spore pożyczki, to co innego. Czekam na finansowe fair play.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 kwie 2012, 13:07

Meczu nie widziałem bo byłem w Grudziądzu, ale dziś nadrobię zaległości.

Wygląda na to, że walka o mistrzostwo Włoch będzie toczyć się do końca, co prawda wydaje się, że mamy łatwiejszy terminarz od Juventusu, ale zaś ci drudzy ostatnio na prawdę grają dobrze.Pozostaje teraz trochę liczyć właśnie na Lazio [ już w przyszłej kolejce ], Rome czy nawet te Cagliari bo wątpię, żeby Cesena czy Novara dały radę ekipie Conte.Oczywiście zakładam przy tym tylko zwycięstwa Milanu bo na ten moment nie jesteśmy panami swojego losu.

Na własne życzenie mamy taką sytuację jak mamy, na pewno cieszy, że wrócił Cassano, ale teraz to cała drużyna musi wspiąć się na wyżyn i pokazać skuteczną grę na miarę Mistrza Włoch.

Nie mam zamiaru wdawać się w przepychanki z jedynymi sprawiedliwymi kibicami Juventusu bo niektórzy mogli by popatrzeć na swoje wpisy po ''karnym'' w meczu z Bologną i rzeczywiście nie byłoby tak miło i wtedy zacząć nazywać kogoś beznadziejnym.Najlepiej niech się zajmą wpisywaniem do tematu statystyk i tego typu dyskusji bo trochę bez sensu wprowadzają tutaj gęstą atmosferę.Kebab robi bardzo dobrą robotę na głównej to niech reszta zajmie się tym na forum.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 kwie 2012, 13:24

Po pierwsze odniosę się do wypowiedzi wloskiego. Ty o czyimkolwiek poziomie nie powinieneś się odzywać. Bana raczej nie dostałeś za konstruktywne posty i ciekawą wymianę zdań. I nie wtrącaj się między wódkę a zakąskę, bo nie masz nic ciekawe do powiedzenia i pewnie nie wiedziałeś o czym w ogóle się toczyła dyskusja pomiędzy mną a Panem "eksperckim i nadinterpretacja". Pozdrawiam.

Panowie Allegri podpisał niedawno nowy kontrakt. Wydaje się wam, że w środku sezonu podpisaliby z nim nowy kontrakt gdyby jego praca była niepewna? Wierzycie w te bajki, że Berlusconi siedzi mu nad uchem i mówi, że jeśli nie wygra Scudetto to go zwolni rozsiewanie przez dziennikarzy Tuttosport, które jest projuventusowskie? Dziś taką wiadomość podało również CDS, ale nie przejmowałbym się tym. Ancelotii w pracy w Milanie wygrał 1 Scudetto, miał gorsze wpadki w Europie niż Allegri a lepszy skład i był trenerem bardzo długo. Co jak co, ale Milan nie wymienia trenerów jak skarpetki (Leonardo to nie trener). Oczywiście może się zdarzyć wszystko, bo Berlu jest nieobliczalny, ale na razie takimi plotkami bym się nie przejmował, zwłaszcza, że niedawno Allegri podpisał dwuletni kontrakt a zwolnienie wiąże się z utratą dobrego trenera jak i sporej gotówki.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 kwie 2012, 13:58

Skąd to ciśnienie u niektórych na posadę Allegriego? :think: Owszem, Milan gra ostatnio słabiej, to wkońcu musiało nadejść. Szczególnie gdy się patrzy na wasze problemy kadrowe. Pech chciał, że słabsza forma przyszła na ostatnią prostą w walce o scudetto i jeśli szybko czegoś nie zmienicie, Juve ucieknie. Są w gazie i niewiele zapowiada, by miało to w najbliżych meczach ulec zmianie. W najgorszym wypadku jednak będzie drugie miejsce i start w LM, tragedii nie ma. BTW, Silva wróci do gry w tym sezonie, czy już nie?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 kwie 2012, 14:27

Jak myślicie kto zagra ostatniego pomocnika w meczu z Chievo? Ambrosini zawieszony (zresztą Aquilani też), Van Bommel miał być kontuzjowany tylko chwilkę, ale jak to ostatnio w Milanie ta chwila się gwałtownie przeciąga. Naprawdę nie mam pomysłu kto by tu pasował.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 kwie 2012, 14:33

(L)oczkerson pisze:Jak myślicie kto zagra ostatniego pomocnika w meczu z Chievo?
Seedorf, jak będzie zdrowy, zapewne tam zagra.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 kwie 2012, 14:38

właśnie tak myślałem, ale on znów nie pasuje do pomysłu Allegriego na tą pozycję. Tak sobie pomyślałem, że Gattuso gdyby był zdrowy to by pewnie był tą opcją numer 3, ale czy jest w stanie raczej ciężko powiedzieć. Inna sprawa, że rozgrywający by Mialnowi się bardzo przydał, bo ostatnio wyprowadzenie akcji to leży i kwiczy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 kwie 2012, 15:20

Macie jakieś statystyki ile miał Pirlo asyst w lidze w konkretnych sezonach w Milanie?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 08 kwie 2012, 15:35

Na transfermarkt.de w zakladce pilkarza masz asysty z poprzednich sezonow

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 kwie 2012, 15:36

Ta, ale już doszliśmy do tego, że dane z przed kilku lat się nie zgadzają.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 kwie 2012, 15:36

właśnie tak myślałem, ale on znów nie pasuje do pomysłu Allegriego na tą pozycję. Tak sobie pomyślałem, że Gattuso gdyby był zdrowy to by pewnie był tą opcją numer 3, ale czy jest w stanie raczej ciężko powiedzieć. Inna sprawa, że rozgrywający by Mialnowi się bardzo przydał, bo ostatnio wyprowadzenie akcji to leży i kwiczy.
Seedorf już grał kilka razy na tej pozycji i śmiałbym zaryzykować stwierdzenie, że na przykład z Tottenhamem rok temu był to jeden z jego lepszych występów ostatnich lat. Allegri na tej pozycji wymaga gracza z doświadczeniem, który dobrze się ustawia i czyta grę i co bardzo ważne umie dobrze i szybko podać do kolegi. Nie ma to być klasyczny rozgrywający. To raczej jak go się po angielsku nazywa "anchor" a podoba mi się również jak MazurXIII swego czasu pisał o tej pozycji - topór. Gattuso na tej pozycji nie zagra, bo się nie nadaje. Idealnym graczem jest van Bommel i będzie ciężko znaleźć następce dla niego, bo kandydatów nie ma wielu. Wcale się nie zdziwię jeżeli od przyszłego roku na tej pozycji będzie grał Montolivo. Chłopak ma charakterystykę by grać i coraz poważniej się mówi, że on właśnie przychodzi na tą pozycję.

Rozgrywający by się przydał, ale mówimy o takim co gra bliżej lewej strony a nie przed obroną. Podobno Hernanes chce odejść z Lazio, mówi się o Eriksenie. Zobaczymy jak o będzie, ale w pomocy trzeba wzmocnień i to poważnych.

Nie można wykluczyć, że na tej pozycji zagra Muntari (były takie plotki przed meczem z Fiorentiną), ale on mi tu nie pasuje.

BTW - podobno Berlusconiemu wpadł w oko wczoraj Jovetic :D Oby to była prawda. Dodatkowo Muriel obserwowany przez Braidę wczoraj strzelił dwie bramki z tym druga bardzo ładna. Ten chłopak ma coś w sobie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 kwie 2012, 11:56

Berlusconi powiedział, że nie wróci do polityki i że chce się teraz bardziej skupić na Milanie. Mówi się również, że Silvio powiedział iż w klubie jest za dużo graczy za słabych na Milan. Ciekawe co z tego wyjdzie. Na jakieś wielkie transfery nie liczę, ale może przynajmniej Berlu sypnie kasy na kilku ciekawych, młodych graczy jak to zrobił 10 lat temu, bo trzon ekipy jest.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 kwie 2012, 13:38

Ja osobiście Berlu nie wierzę. Myślę, że do niczego ciekawego nie dojdzie.

LGdS zażartowała sobie, że w miejsce Allegriego może być nawet Seedorf :lol:

PS
http://demotywatory.pl/3762428/Pilka-nozna
Futbol :?:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 kwie 2012, 14:06

mete pisze: Na jakieś wielkie transfery nie liczę, ale może przynajmniej Berlu sypnie kasy na kilku ciekawych, młodych graczy jak to zrobił 10 lat temu, bo trzon ekipy jest.
Balotelli już tupie nóżkami. Niby Raiola mówił, że jego powrót do Włoch najwcześniej za rok, ale jestem niemal pewien, ze będą zaawansowane rozmowy na jego temat.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 kwie 2012, 14:15

Właśnie martwi mnie to, że Balotelli i Tevez prawdopodobnie będą na sprzedaż. Znając upodobanie Silvio to kupi któregoś z nich albo obu a do pomocy i obrony ściągniemy jakiegoś Mesbaha.

Tak jak pisałem - wraz z przyjściem Berlusconiego nie oczekuje cudów, ale też nie wyobrażam sobie aby było tak jak jest. Po rezygnacji z polityki został mu tylko Milan by nadal być w centrum zainteresowania. Nie wrócił chyba po to by patrzeć jak odpadamy w Europie na pierwszym lepszym przeciwniku a w lidze mamy poważne problemy w walce o Scudetto.

Jak już jesteśmy przy trenerach to media piszą o Guardioli. Oczywiście nie wierzę na razie w zmianę trenera i tym bardziej przyjście Pepa, ale fajnie by to wyglądało. Nie dość, że Ibra w Mediolanie (pewnie by odszedł) to jeszcze jakby Pep zobaczył pomocników Milanu to złapałby się za głowę :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”