F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 139

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 wrz 2005, 8:41

Jednym z niewielu pozytywnych aspektów tego meczu jest dla mnie fakt, że Barca potrafiła wygrać pojedynek (w dodatku nie tracąc gola) pomimo żenująco słabej i schematycznej jak na ten zespół gry.

zawdi --> zgadzam się z Tobą - przesunięcie Presasa na prawą stronę i wstawienie na środek Edmilsona było świetnym posunięciem; Belletti jak dla mnie nic nie zagrał - każda próba dośrodkowania z prawej strony kończyła się na trafieniu w obrońcę :?

Werder miał za dużo miejsca w środku pola, co dziwi tym bardziej, że większość bramek w lidze niemieckiej zdobywali gdy mieli właśnie swobodę w środku i dużo czasu na zgranie do boku i/lub dośrodkowanie.

Chętnie zobaczyłbym dłużej niż przez 15-20 minut takich graczy jak van Bommel, Ezquerro, nie wspominając już o Messim. W tak krótkim czasie ciężko jest wejść w mecz i coś pokazać - choć Leo dał radę :P

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 15 wrz 2005, 8:49

Barcelona wygrało o Deco :wink: Zawsze ma więcej szczęścia niż inni, bo tak jest, że ktoś odda strzał i odbije się od kogoś i mają już wynik, a inni się starają i starają i nawet takie coś nie wychodzi, nie maja takiego szczęścia. Szkoda, że Werder nie miał wcale szczęścia i nie był skuteczny bo ogółem zagrali niezły mecz i mieli tam te akcje, słupek itd. ale szczęścia zabrakło i niestety wynik jest taki jaki jest. Barca nie zachwyciła, bo dla mnie widoczny był tylko w tym meczu w Barcelonie jeden jedyny Deco. Giuly coś tam sam próbował, ale nie wychodziło i w końcu został zmieniony, Xaviego to prawie nie słyszałem żeby coś o nim komentator mówił tak samo o Marquezie no chyba, że o tym, że dostali zółte kartki. Ronaldinho tak naprawdę nie istniał, zasadził parę siat, ale nic więcej tak samo z Eto`o. Wygrał sam Deco, który rozdawał i dzielił na tym boisku. Werder nie powinien przegrać tego meczu, ale jest jak jest i Barcelonie gratuluję Deco.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 wrz 2005, 9:09

RauL pisze:Szkoda, że Werder nie miał wcale szczęścia i nie był skuteczny bo ogółem zagrali niezły mecz i mieli tam te akcje, słupek itd.
Po pierwsze: po strzale Deco piłka również trafiła w słupek - jak widzisz Blaugranie też w tej sytuacji zabrakło szczęścia

Po drugie: Werder miał dużo szczęścia jeśli chodzi o pracę sędziów liniowych - dwie sytuacje Eto'o, w których wychodził sam na sam z bramkarzem, ale Stevie Wonder z chorągiewką nie zauważył obrońcy Werderu stojącego metr przed Kameruńczykiem, to samo w sytuacji gdy na czystą pozycję wychodził Giuly, a Eto'o był na pozycji spalonej, ale nie biegł do piłki...

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 15 wrz 2005, 12:40

janiofcb pisze:
RauL pisze:Szkoda, że Werder nie miał wcale szczęścia i nie był skuteczny bo ogółem zagrali niezły mecz i mieli tam te akcje, słupek itd.
Po pierwsze: po strzale Deco piłka również trafiła w słupek - jak widzisz Blaugranie też w tej sytuacji zabrakło szczęścia

Po drugie: Werder miał dużo szczęścia jeśli chodzi o pracę sędziów liniowych - dwie sytuacje Eto'o, w których wychodził sam na sam z bramkarzem, ale Stevie Wonder z chorągiewką nie zauważył obrońcy Werderu stojącego metr przed Kameruńczykiem, to samo w sytuacji gdy na czystą pozycję wychodził Giuly, a Eto'o był na pozycji spalonej, ale nie biegł do piłki...
TO WERDER POWNIENI WYGRAC !!

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 wrz 2005, 13:30

zawdi pisze:co ty masz z ta barsa? pisze sie barca. strasznie mnie to wkurza.
Mnie wkurza miardy u Ciebie, wiec widzisz, takie zycie.
zawdi pisze:co do karnego. uwazasz, ze nie byl faulowany?
To nie tak. faul pewnie byl, ale tak jak nie gwizdza przeciez kazdego trzymania za koszulke, tak mogl i tego nie gwizdnac. dlatego napisalem tak, bo ciekawy jestem, czy jakby sytuacja byla odwrotna, tzn. Werder gralby na CN dostalby takiego karnego. albo inny mniej znany zespol.
welcome pisze:(...)
Czlowieku zacznij sie leczyc! naprawde dla Ciebie nie jest wazna Barsa tylko Real! moze jednak kibicujesz Krolewskim? przeciez kazdy post to nawiazanie do Realu. ale co tam, dzien bez napinki to dzien stracony.
Zastanawiam sie czy bardziej jestes smieszny czy zalosny. i nie moge sie zdecydowac.
Ciebie tez ktos chyba okradl... z mozgu (jezeli go znalazl). pozdro internetowy chuliganie, wlasnie otrzymales zaszczyt pierwszego ignorowanego przez Jarzyne.

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 15 wrz 2005, 13:55

janiofcb pisze:

Co oprócz tego słupka było? Ile akcji miał Werder, a ile Barca popatrz... A jak się gra tak na krawędzi spalonego to tak bywa i jak chce się obwiniać sędziego to popatrz co wyprawiał w meczu Realu z Celtą.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 wrz 2005, 14:06

RauL pisze:
janiofcb pisze:

Co oprócz tego słupka było? Ile akcji miał Werder, a ile Barca popatrz... A jak się gra tak na krawędzi spalonego to tak bywa i jak chce się obwiniać sędziego to popatrz co wyprawiał w meczu Realu z Celtą.

Werder miał słupek plus trzy, cztery naprawdę dobre okazje do zdobycia gola. Barcelona miała słupek plus trzy okazje na strzelenie bramki z czego wykorzystała dwie. Jeżeli doliczyć do tego ewidentne pomyłki liniowego (przynajmniej dwie) na niekorzyść Blaugrany to nie ma mowy o niezasłużonym zwycięstwie, farcie itp.

Proste??

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 15 wrz 2005, 14:32

Werder byl lepszy koniec kropka.

Tak naprawde to Xavi, Eto'o oni byli na boisku :?: Ronaldinho tez nie blyszczał...tak samo reszta...za to Werder zagrał znakomicie, ale mieli pecha...no coz nie zawsze wygra lepszy w danej chwili oczywiscie..

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 15 wrz 2005, 14:45

Nie takie proste, ale każdy wie swoje i ja wiem, że jak napisał toł Toudinho nie zawsze wygra lepszy w danej chwili w danym meczu...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 wrz 2005, 14:49

Toudinho pisze:Werder byl lepszy koniec kropka.

Tak naprawde to Xavi, Eto'o oni byli na boisku :?: Ronaldinho tez nie blyszczał...tak samo reszta...za to Werder zagrał znakomicie, ale mieli pecha...no coz nie zawsze wygra lepszy w danej chwili oczywiscie..
Toudinho -> LOL
"Pierwsze pół godziny nie było dla nas najlepsze. Później uzyskaliśmy znaczną przewagę, niestety nie potrafiliśmy znaleźć sposobu na umieszczenie piłki w siatce. W drugiej połowie Barça grała o wiele lepiej. Nasi rywale grali spokojnie, kontrolowali piłkę i stwarzali sobie sytuacje."

Wiesz czyja to wypowiedź?? Trenera Werderu Thomasa Schaafa.
I co z niej wynika?? Mniej więcej tyle, że Werder miał przewagę przez pietnaście minut (od 30 do 45 minuty).
Czyli Barcelona była lepsza. Koniec kropka.
I udokumentowała to strzelając dwie bramki i nie tracąc żadnej.

Nie był to świetny występ Katalończyków, ale na pewno bardzo poprawny.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 wrz 2005, 16:55

Krzysztof Jarzyna pisze: To nie tak. faul pewnie byl, ale tak jak nie gwizdza przeciez kazdego trzymania za koszulke, tak mogl i tego nie gwizdnac. dlatego napisalem tak, bo ciekawy jestem, czy jakby sytuacja byla odwrotna, tzn. Werder gralby na CN dostalby takiego karnego. albo inny mniej znany zespol.
real napewno by dostal

Smiesza mnie opinie typu Barca nie zwyciezy LM bo gra slabo i ma farta. To jest 4na 5 meczow w ktorym VV nie puscil bramki choc styl gry daje duzo do zyczenia to pamietajcie ze forma przyjdzie z sezonem

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 15 wrz 2005, 20:04

dopiero teraz komentuje mecz bo wczesniej nie miałem czasu :!:
Tak wiec ogólnie ciesze sie z wyniku ale z gry to juz raczej nie :!:
Słabo zagrali liderzy z Ronim na czele, lae widocznie jeszzce nie są w rytmie meczowym. Messi pokazał sie z dobrek strony bo zrobił to co do niego zalezało :!:
A co do komentarzy zrozpaczonych fanów realu to nie nalezy im sie dziwic bo muszą narzekac i wyzywac sie na odwiecznym rywalu, który jest teraz o klase leprzym zespołem :!:
teraz czekam na meczyk z Atletico :lol:

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 15 wrz 2005, 20:10

Krzysztof Jarzyna pisze:To nie tak. faul pewnie byl, ale tak jak nie gwizdza przeciez kazdego trzymania za koszulke...
Oprócz trzymania za koszulke podciął go
Toudinho pisze:Werder byl lepszy koniec kropka.
Tak naprawde to Xavi, Eto'o oni byli na boisku Ronaldinho tez nie blyszczał...tak samo reszta...za to Werder zagrał znakomicie, ale mieli pecha...no coz nie zawsze wygra lepszy w danej chwili oczywiscie..
Według mnie lepszy jest ten który wygrywa. barca była gorsza w Meczu z Chelsea a Werder z Barcą. Werder nie był az taki znakomity, Barca zagrała słabo. Xavi i Eto'o byli niewidoczni bo w ogóle nie mieli miejsca zostawionego (co nie oznacza że gracze tej klasy moga byc w ten sposób usprawiedliwieni).

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 15 wrz 2005, 20:46

Optyczną i statystyczną przewage mial Werder. Grali lepiej szybciej i co wazne walczyli do konca. Za to naleza im sie wielkie brawa jednak ten mecz porownuje do tego z cyklu PSV vs Milan pierwsi przegrali z podniesioną glowe drudzy ze wstydem przyjeli zwycięstwo. Sami wiecie kibice barcy ze wasz klub nie zachwycił, sami z pewnoscia wiecej oczekiwaliscie, tu nie ma zadnej napinki z mojej strony tylko mowie to co wczoraj widziałem. Pierwszy gol to czysty przypadek, Deco słynie z tego i na 5 strzelonych bramek Deco 4 to rykoszey :wink: . A drugi to karny w którym prawdopodobienstwo stzrelenia gola wynosi 99% do 1% ze zostanie obroniony. (jeśli na bramce stoi Ikier troszke inaczej :wink: ) Werderowi nie mozna zarzucić niczego ich kibice byli zadowoloni nie z wyniku ale gry hiszpanskie przysłowie "gramy pięknei jak nigdy, przegrywamy jak zawsze" dziś pasowalo do niemieckiego klubu. Zaś kibice barcy z pewnością z wyniku sa zadowoleni gorzej z postawy swych kopaczy. I taka jest prawda. Nie zawsze wygrywa lepszy w danej chwili...Moje zdanie. :)

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 15 wrz 2005, 20:50

fRUSTRACJA jarzyny posuwa sie w zastraszającym tempie: LOL

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”