Manchester United (zbiorczy) - Strona 139

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2005, 13:41

Dombroś pisze:A co do Sagnola to chrapkę ma na niego też Barca
IMHO nie po to Barca dogadała się w sprawie pierwokupu Daniela Alvesa żeby teraz kupować starszego już zawodnika jakim jest Sagnol.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 01 paź 2005, 20:04

Wyjazdowy mecz Fulham - Manchester United zakonczyl sie zwyciestwem diablow 3:2.
Bramki strzelil 2x RvN i raz Rooney.
Niesamowity mecz rozegral Park, zaliczajac dwie asysty i wypracowujac karnego po swoim swietnym rajdzie.
Bardzo dobry mecz Giggsa Rooneya.
RvN zrobil co do niego nalezalo.
Gorzej wypada obrona, czekam na powrot Garego, moze wtedy cos sie ustatkuje.
Co niezmienia faktu ze zagralismy ofenyswnie i to znowu systemem 4-4-2 z czego sie bardzo ciesze,

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 01 paź 2005, 20:59

Niestety nie oglądałem meczu. Cieszy mnie wynik, postawa Ruuda oraz aktywność Parka. Jestem również zadowolony z powrotu do taktyki 4-4-2, ponieważ wtdey większe możliwości mogą poakazać Ronaldo, Giggs, Park i Fletcher.
Osobiście nie napawa mnie optymizmem postawa naszej defensywy. Silvestre gra bardzo słabo (kiedy wróci Brown?!). Trzeba sprowadzić klasowego obrońcę np. Oguchi Onyewu albo Diego Milito.
Trzeba również napomknąć o zaangażowaniu w grę (a raczej jej brak :roll: ) środkowych pomocników. Ballack, Kallstrom, Sneijder... Zokora?

Wraca sprawa transferu Sagnola. Jak wiadomo w lecie Fergie był bardzo zainteresowany sprowadzeniem Francuza na Old Trafford. Jednak Bayer "zaśpiewał" niebagatelną (jak dla mnie) sumkę ponad 20 mln euro. Willy od czerwca 2006 będzie wolnym zawodnikiem, a byłby znakomitym wzmocnieniem prawej strony obrony. Jest jednym z najlepszych piłkarzy występujących na tej właśnie pozycji.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 02 paź 2005, 11:28

Meczu rowniez nie ogladalem. Moge jedynie wysnuwac wniuosi i opierac sie na tym, co przeczytalem. Zwyciestwo cieszy, ale pozostaje pewien niedosyt. Stracilismy 2 bramki, jedna na pewno nie powinna pasc. Z kazdym meczem nasza defensywa popelnia coraz wiecej bledow, dobrze ze jest niezawodny Ruud :D chyba w tym sezonie mierzy w korone krola strzelcow :)

CO do obroncow, to mysle ze nie sa nam potrzebne jakies wzmocnienia. Gdy wykuruja sie nasi kontuzjwoani obroncy, wszystko powinno byc w porzadku z nasza defensywa.

Co do nastepcy Roya Keane, to narazie nikt nie przychodzi mi do glowy. Ballack - ewentualnie, ale jego wiek nie robi na mnie pozytywnego wrazenia :p

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 02 paź 2005, 14:57

Ja uważam że sprowadzenie Sagnola wyszłoby naszej obronie na dobre..większa konkurencja i rotacja zawodników w składzie. A Ballack następca Keane'a? Nie wydaje mi sie żeby był to dobry pomysł. Ja bym proponował jakiegoś młodszego DM w stylu Pinzi'ego z Udinese-przed tym chłopakiem niezła kariera sie szykuje!!!!

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 02 paź 2005, 18:53

Ruud chce rzekomo odejść z Old Trafford i przenieść się do... Madrytu?!
Rodger Linse - manager Holendra, a osobiście jego przyjaciel poinformował, jakoby van Nistelrooy chciał następny sezon zacząć na Santiago Bernabeu. Czy to prawda? Ruud często przekonywał kibiców, iż kocha grać w ManU i tutaj chciał zakończyć karierę. W lecie również napastnik był łączony z "Królewskimi". Do transferu jednak nie doszło, a Ruud zaprzeczył jakoby chciał zmienić otoczenie.
Linse wspomina również, że liga hiszpańska to właściwe miejsce pracy dla bramkostrzelnego reprezentanta Holandii i jeśli będzie miał okazję przeniesie się tam. Czy okazja do zarobienia większych pieniędzy przekona zawodnika (jeszcze) United czy jednak pozostanie lojalny i postanowi zostać w MU?

Jeśli odejdzie ja widzę zawodnika na jego miejsce: Ricardo Oliveira z Betisu Sevilla. Ten 25 - latek jest nie tylko dobry technicznie, ale również szybki. Moim zdaniem razem z Rooney'em tworzyliby świetny duet napastników.

Środek obrony: Onyewu (postać w moim avatarze; Standard Liege), Juan (Bayer), Heitinga (Ajax), Metzelder (BVB) oraz Meira (Stuttgart) i Milito (RSSS)

Defensywny pomocnik: Kallstrom (Rennes), Zokora? (St. Etienne)

Ofensywny pomocnik: Ballack (Bayern), Sneijder (Ajax).

Prawy obrońca: Sagnol (Bayern)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 paź 2005, 19:12

To bł by w 100% spalony transfer . Niepotrzebne wydnie kasy Przez Real . Moim zdaniem nie powinno byc takich transferów jak np Gerrard .
Jego miejsce jest w Liverpoolu , Ibrahimowicza w Juventusie a Szewczenki w Milanie.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 paź 2005, 20:13

To jest twoje zdanie, Perez moze miec troche inne.
Nie wiem czy bedzie go chcial sciagac, to nie jest az tak medialny pilkarz, choc koszulki by sie pewnie sprzedawaly....
Ja mysle ze Perezowi bardziej sie mazy C.Ronaldo...poki co moze sobie tylko pomarzyc.Po za tym Ruud jest teraz na topie i jego cena moze byc wygorowana.A na koniec artykul ten napisal typowy angielski szmatławiec( nie pamietam nazwy :P ) wiec to moze byc dalekie od prawdy.
Jesli Ruud bedzie chcial odejsc jego sprawa, nie ma ludzi nie zastapionych.Ale mnie to bardzo dziwi bo nie raz mowil ze jest bardzo silnie zwiazany United.Czekam na ewentualna wypowiedz Ruuda.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 03 paź 2005, 10:38

Boss Newcastle wciąż dąży do pozyskania Alana Smith'a. Tym razem oferuje za niego Lee Bowyer'a plus 5 mln funtów. Souness jest pod wrażeniem gry i umiejętności Anglika i chciałby mieć go w swoim składzie.
Do transferu miałoby dojść w zimowym okienku transferowym. Ostatnimi czasy Smithy gra w pomocy, ale patrząc obiektywnie, to raczej trudno byłoby mu wywalczyć miejsce w tej formacji. Manager "Srok" widziałby go raczej w ataku z Michaelem Owenem.
Tymczasem pojawiła się informacja, iż Sven Goran Ericsson chce powołać Smitha na mecz z Austrią i Polską. Jak wiadomo, ostatnio Alan odmówił gry w reprezentacji Albionu, gdyż powiedział, że gra w Manchesterze United jest dla niego najważniejsza.

Natomiast Wayne Rooney wypowiedział się co do ostatnich meczów Czerwonych Diabłów:
„Dwa zwycięstwa w 5 dni wszystko całkowicie odmieniły. Postaramy się wygrywać wszystkie nasze mecze”
Podsumował również grę Koreańczyka - Ji - Sung Parka:
„Park miał znakomity występ. Mogę to oglądać codziennie na treningach. On jest tak szybki, że obrońcy nie wiedzą, co mają zrobić” - podsumował Anglik.

EDIT:
Rodger Linse zaprzeczył, jakoby Ruud van Nistelrooy miał zmienić klub. Powiedział również, iż zaczyna go śmieszyć to, że ludzie tworzą plotki i dochodzi do pomówień.
To chyba nie ma większego sensu. On zaprzecza sam sobie :roll:

Tymczasem pojawiła się informacja, że United są zainteresowani sprowadzeniem zawdonika Olympique Lyon - Mahamadou Diarra. Miałby być następcą Keano. (choć tych spekulacji zapewne będzie jeszcze wiele, to jak przyjdzie do zakupów zakupimy jednego marneg zawodnika, który nic nie wniesie do drużyny)

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

A mogło być tak piknie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 03 paź 2005, 22:22

Nie wiem dlaczemu, ale zaczynam być oprawcą wyłącznie samych trenerów..no ale tak jest w rzeczywistości..gdyby w czasie przejmowania MANU przez Glazerów, zmieniono by menedżera..to w ost. wtorek byśmy oglądali zupełnie inny MANU...a tak..no cóż kicha!! :lol: myśle, że tak jak "ich troje " nie jest wieczne tak samo sir Aleks tesh nie może piastować tegoż jakże szczytnego urzędu całą swoją trenerską karierę...

Pozdrawiam

P.S.:Van der Sar RULEZZZZZ
odkąd ten jegomość zmienił barwy klubowe na bardziej czerwone..mnau zaczęło lepiej grać ...i jush bardziej polubiłem :wink: manu

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 paź 2005, 10:57

Sir Alex nie poddaje się i zaciekle walczy o nigeryjczyka Johna Obi Mikela, 18 latka z Lyn Oslo.
Jak wiadomo na początku było słowo.... potem Obi Mikel postanowił przejśc do ManU, a jeszcze później stwierdził, ze zawsze marzył o grze w Chelsea [ciekawe czy jak Romka nie było to marzenia były ta samo silne]

Wg Alexa F. John został zmuszony do podpisania kontraktu z Chelsea, przez ludzi Mourinho, ponoć w bezczelny spoosób wywierali presje na rodzicach piłkarza i na nim samym. Alex zachowanie ludzi Chelsea określił jendym słowem : "disgusting" czyli obrzydliwe :lol:
kto ma rację? gdzie pojdzie nigeryjczyk? Walka trwa, Alex gra teraz tego dobrego,Chelsea powołuje się na marzenia chłopaka z dzieciństwa - może Wy wiecie co będzie dalej :?:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 paź 2005, 14:43

fieldy pisze:Sir Alex nie poddaje się i zaciekle walczy o nigeryjczyka Johna Obi Mikela, 18 latka z Lyn Oslo.
Jak wiadomo na początku było słowo.... potem Obi Mikel postanowił przejśc do ManU, a jeszcze później stwierdził, ze zawsze marzył o grze w Chelsea [ciekawe czy jak Romka nie było to marzenia były ta samo silne]

Wg Alexa F. John został zmuszony do podpisania kontraktu z Chelsea, przez ludzi Mourinho, ponoć w bezczelny spoosób wywierali presje na rodzicach piłkarza i na nim samym. Alex zachowanie ludzi Chelsea określił jendym słowem : "disgusting" czyli obrzydliwe :lol:
kto ma rację? gdzie pojdzie nigeryjczyk? Walka trwa, Alex gra teraz tego dobrego,Chelsea powołuje się na marzenia chłopaka z dzieciństwa - może Wy wiecie co będzie dalej :?:
Podobno to jego agent naciskany przez ludzi Mourinho wywarł presję na Mikelu i tym samym młody Nigeryjczyk od tamtego czasu pragnie grać dla Chelsea. Jak było tego chyba nikt dokładnie nie wie (prócz Mikela).

Jonathan Spector - jeden z młodych i utalentowanych piłkarzy United jest bardzo zadowolony z wypożyczenia do Charltonu. Ostatnio pojawiły się informacje, iż sir Alex Ferguson będzie chciał by młody Amerykanin wrócił szybciej z wypożyczenia, gdyż ManU ma problem z obsadą obrony (kontuzje). Spector został powołany przez Bruce'a Arene na mecz reprezentacji USA z Kostaryką.

Gazeta "The Sun" podała, jakoby Roy Keane miał zostać zastępcą Briana Kerr'a na stanowisku selekcjonera reprezentacji Irlandii.
Wczoraj jeszcze była mowa o reprezentacji Kataru... :roll: (ahh The Sun).

Papa Bouba Diop znalazł się w kręgu zainteresowań Fergiego. Ma 27 lat i gra w londyńskim Fulham. Cris Coleman - trener drużyny z Craven Cottage ostrzegł jednak, iż suma jaką musi wyłożyć klub, który zgłosi się po Senegalczyka opiewa w granicach 12 - 15 mln funtów. Zainteresowanie zawodnikiem zgłosił również Arsenal Londyn i włoska Fiorentina. Zokora, Diarra, Ballack, Diop. Kto jeszcze?

Trwają również poszukiwania następcy sir Alexa Fergusona. Tym razem padło nazwisko Svena Gorana Ericssona :roll:

Reasumując jest dużo piłkarzy, którzy mogliby zastąpić Roy'a Keane'a. Od Kallstroma, Diopa poprzez Diarre, Ballacka, a kończąc na Mascherano, de Rossim i Zokorze. Ja osobiście widziałbym Diarre lub Kallstroma, Diopa i Ballacka.

Jeśli chodzi o trenera to pary Paul Le Guen - Keane, Guus Hiddink - Keane, Deshamps - Keane czy O'Neill - Keane były by nabardziej odpowiednie. :wink:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 13 paź 2005, 12:16

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 13 paź 2005, 12:38