Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 139

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 lut 2008, 17:02

Dzięki Zico, miałem pytać o to. A orientujecie się, czy będą materiały z kliniki uzależnieniowej Grosickiego, czy jednak to wycofują w związku z transferem? Bo jak czytałem zapowiedź, to najbardziej napaliłem się na to kto gra najlepiej w Playstation i na klinikę właśnie.
Bienias pisze:Niby Wisla kupuje Lobo ale tak jak kiedys pisalem Wisla bedzie miala Grzelaka:D a Matusiak wraca tylko na pol roku i nie wierze ze przy dobrej formie zostanie w Polsce. zal jedynie Garguly bo jezeli ten wroci do formy to bedzie najlepszym polskim pomocnikiem w lidze(gdybanie).

Zresztą nawet z tymi wzmocnieniami, to powiedzmy sobie szczerze; czy Wisła ma naprawdę lepszy zespół? Edson gorszy od Zieńczuka :lol2:? Garguła (jeśli ile przyjdzie) lepszy od magicznego Rogera? Radović był lepszy od Błaszczykowskiego, to od Łobodzińskiego gorszy (a jest/był jeszcze Grosicki)? Brożek przereklamowany, Matusiak nie grał przez rok. W czym oni są lepsi od Chinyamy? To wina doświadczenia. dobrze powiedział Urban że "jego piłkarze w lidze rozegrali w sumie 500 spotkań, z czego sam Szala 200. Wiślacy mają na koncie 1500 spotkań ligowych." Bo przecież Legia nie gra gorzej od Wisły, tylko jest mniej skuteczna.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lut 2008, 17:24

piwus pisze:Edson gorszy od Zieńczuka Lol?
Nie ma co patrzyć na umiejętności - spójrz na statystyki, co obaj dają zespołowi.
piwus pisze:Garguła (jeśli ile przyjdzie) lepszy od magicznego Rogera?
Tu też chyba nikt nie ma wątpliwości, że porównanie Garguły sprzed roku do Rogera krzywdzi tego pierwszego.
piwus pisze:Radović był lepszy od Błaszczykowskiego
:lol: Bez komentarza.
piwus pisze:Brożek przereklamowany, Matusiak nie grał przez rok. W czym oni są lepsi od Chinyamy?
Niech pomyślę - w skuteczności jest lepszy Brożek (co katastrofalnie świadczy o Chinyamie), technikę też ma lepszą. Matusiak to w ogóle piłkarz w każdym punkcie od Chinyamy lepszy. Niech dojdą do formy, to o Takesure nie będzie już się nic mówić.
piwus pisze:Bo przecież Legia nie gra gorzej od Wisły, tylko jest mniej skuteczna.
Nie, wcale. :lol: Wisły można lubić lub nie lubić, ale gra zwyczajnie lepiej od Legii - Warszawa była lepsza na początku sezonu, gdy defensywa była rewelacyjna, a w ataku zawsze coś wpadało i szliście jak burza. Później Wisła pokazała magię - była od Legii zdecydowanie lepsza, co pokazała nawet w meczu bezpośrednim.

Po obecnych wzmocnieniach (a przecież mają być kolejne) Skorża ma trudne zadanie, żeby zgrać zespół. Jeśli uda mu się dokonać tego samego, czego dokonał pół roku temu, to nie będzie pytania, kto będzie mistrzem, ale pytanie - kto będzie za Wisłą.
Choć bardzo bym chciał, żeby Legia zaczęła grać dobrze, bo jest tam sporo utalentowanych piłkarzy, którzy później mogą być cenni dla kadry. Wisła takiego zaplecza zdolnych juniorów niestety nie ma.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lut 2008, 17:31

Nie wiem czy to ironia z Twojej strony, ale jest w tym wiele prawdy. Jednakże to nie zwalnia ich od wzmocnienia drużyny. Sam Chinyamya przez całą rundę nie będzie grał, bo na Grzelaka i Korzyma nie ma co liczyć. A w obliczu kontuzji Choto solidny środkowy obrońca też by się przydał. Wysoki i chudy murzynek może i ma talent ale prędzej będzie z niego drugi Balde niż Ouattara.
piwus pisze:To wina doświadczenia. dobrze powiedział Urban że "jego piłkarze w lidze rozegrali w sumie 500 spotkań, z czego sam Szala 200.
A najwięcej goli w lidze zdobył ... Kiełbowicz.

piwus pisze:A orientujecie się, czy będą materiały z kliniki uzależnieniowej Grosickiego, czy jednak to wycofują w związku z transferem? Bo jak czytałem zapowiedź, to najbardziej napaliłem się na to kto gra najlepiej w Playstation i na klinikę właśnie.
Ja tam w sumie na klinikę się nie napaliłem i nie sądzę żeby jeszcze ten temat ciągnęli.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lut 2008, 17:33

Czytam i uwierzyc nie moge :lol: Piwus dał posta w swoim stylu, a ta podrobka uzytkownika znowu dała sie nabrac :lol:

A co do Grosickiego, czytalem, ze na 4 lata ma isc do Szwajcarii :lol: :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 lut 2008, 17:59

Wilmore pisze:Wisła takiego zaplecza zdolnych juniorów niestety nie ma.
Nie jestem w stanie wymienić żadnego z tych legijnych młodych wilków, którzy mogą być lepsi od Małeckiego, Kokoszki, Ćwielonga czy Boguskiego. A przecież procent udziału młodych zawodników w ubiegłej rundzie wyniósł 8%, podczas gdy Wisły.. 0,33%.
Zico_FCI pisze:Nie wiem czy to ironia z Twojej strony, ale jest w tym wiele prawdy.
Nie jestem zaskoczony, bo Radović lepszy od Błaszcza, to przecież teoria Twojego autorstwa./. To co napisałem, to odpowiedź na głosy, które pojawiły się, po tygodniu od wzmocnień Wisły i zastąpiły entuzjastyczne opinie, głosy deprecjonujące te wzmocnienia oczywiście. W tym momencie żyjecie trochę pod kloszem, z Choto najlepszym obrońcą ligi (ile w tym prawdy pokazał przereklamowany Brożek objeżdżając go jak dziecko w tej rundzie) i elektryzującym Chinyamą, który przecież miał największe cyrkowe (nie mylić z technicznymi) umiejętności tuż po Gizie w ostatniej rundzie. Przypominam, że kiedy ostatnio Legia zdobyła mistrzostwo, tłumaczenia ze strony wiślaków dotyczące skuteczności były seryjnie wyśmiewane. Wisła wtedy gorsza była o jeden punkt, Legia w tym momencie jest 10 w plecy...

Obecnie nawet Zieńczuk jest lepszy OBIEKTYWNIE od Edsona, nie mówiąc już o reszcie zawodników. Jeszcze jedna różnica między Wisłą a Legią - Legia nie posiada napastników. Do tego stopnia, że po zawodniku wracającym po rocznej kontuzji (polski Messi) oczekujecie natychmiastowego wzmocnienia składu. To oczywiście nie rozstrzyga o losach tegorocznych rozgrywek, bo liga się jeszcze nie zaczęła i ciężko wyrokować o formie zawodników, ale myślę, że w tej sytuacji legioniści powinni unikać porównań.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 lut 2008, 18:05

Bienias pisze:Mysle ze wtedy sie druzyne rozliczy a przede wszystkim Trzeciaka
Tylko czy go będzie za co rozliczać. Mam, miejmy nadzieje złudne wrażenie, że Mirek jest w tym klubie tylko figurantem. Ma robić dobre wrażenia, udzielać ładnych wywiadów, być medialnym, jeździć do Hiszpanii i wydawać nikomu niepotrzebne oświadczenia a o wszystkim i tak decyduje mityczna "góra" (i wcale nie chodzi tu o Ayers Rock czy inne Araraty)

Bienias pisze: boj o 2 lokate bedzie emocjonujacy
Obawiam się, że faktycznie będzie bo co z tego, że może Urban ma dobrą wizje skoro działacze zamiast pomagać mu tą wizje realizować to jeszcze ją niszczą.
Zico_FCI pisze:jasne
Nie wierszy?! Oj człowieku małej wiary, bóg cie pokara. Obejrzyj najbliższy odcinek z bajek od wujcia Rocco Sifreddi (Rocco and franz invades Joanna Senseszyn) a się przekonasz.

No dobra może trochę przekoloryzowałem (o pół centymetra). Zresztą nie ważne przesłanie jest jasne jak albinos na śniegu jesteś po ICH stronie to masz prze.. no i tyle.

piwus pisze: Bo jak czytałem zapowiedź, to najbardziej napaliłem się na to kto gra najlepiej w Playstation i na klinikę właśnie.
Ja też czekałem z drżeniem końcówki prącia na ten moment a tu nic. Oszukali mnie… banda decydentów, złodziei ITIowskich.

Ps1: Dobra wkręta staruszku (very nice hardcore action homie)

Ps500: Pewne drugie miejsce i może Puchar Polski na osłode daj nam Maryjo!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lut 2008, 18:09

piwus pisze:W tym momencie żyjecie trochę pod kloszem
Oczywiście. :lol: Nie sądzę żebym żył pod jakimiś kloszem. Nie krytykowałem (tzn. chwaliłem) Bednarza po oddaniu na darmo Kosowskiego, a przed „super” transferami Lobo i Matusiaka.
piwus pisze:Obecnie nawet Zieńczuk jest lepszy OBIEKTYWNIE od Edsona
OBIEKTYWNIE to jest skuteczniejszy pod bramkami rywali.

Poza tym jest jeszcze jedna zasadnicza różnica pomiędzy Legią a Wisła. Mamy teraz większe zmartwienia niż walka o mistrzostwo ogórkowej ligi. Tak naprawdę co raz to nowsze kompromitacje Papy i spółki to woda na nasz młyn.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 lut 2008, 12:13

piwus pisze:
Zresztą nawet z tymi wzmocnieniami, to powiedzmy sobie szczerze; czy Wisła ma naprawdę lepszy zespół? ... Bo przecież Legia nie gra gorzej od Wisły, tylko jest mniej skuteczna.

NIe oszukujmy sie ale Wisla ma najlepszy sklad w Polsce i od paru lat prawie zawsze gra najladniejsza pilke dla oka. ALe co z tego kiedy w lidze zajela 8 miejsce a w pucharach ogrywana jest przez amatorow? Dla wislakow liga nie powinna byc powinnoscia a puchary wyzwaniem w przeciwienstwie do reszty klubow na czele z Legia, ktora marzy zeby odebrac najpierw korone Wisle a potem powalczyc w pucharach.
Wasze wzmocnienia sa dobre ale znowu tylko na lige i boje sie ze znowu bedzie powtorka z rozrywki....
A co do najlepszego zawodnika ligi to jestem pewien ze w formie Roger zamiata kazda gwiazde naszej ligi pod murawe ;)

Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 17 lut 2008, 13:02

Porównując składy Legii i Wisły

Mucha.....................Pawełek
-------.....................--------
Rzeźniczak..............Baszczyński
Choto.....................Cleber
Inaki Astiz..............Głowacki
Edson.....................Dudka
Radović..................Łobodziński
Vuković..................Sobolewski
Giza.......................Cantoro
Roger.....................Zieńczuk
Grzelak...................Brożek
Chinyama................Matusiak

Tłustym drukiem zawodniczy lepsi!
5:6 na korzyść Wisły...czyli niewielka różnica. Baszczyński, Głowacki, Dudka, Łobidziński, Zieńczuk...to przecież reprezentanci Polski, a w składzie Wisły są przecież jeszcze Kokoszka, Paulista, Jirsak, Brożek, Niedzielan....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 lut 2008, 13:20

Hamek84 pisze:Porównując składy Legii i Wisły

Mucha.....................Pawełek
Rzeźniczak..............Baszczyński
Choto.....................Cleber
Inaki Astiz..............Głowacki
Edson.....................Dudka
Radović..................Łobodziński
Vuković..................Sobolewski
Giza.......................Cantoro
Roger.....................Zieńczuk
Grzelak...................Brożek
Chinyama................Matusiak

Tłustym drukiem zawodniczy lepsi!
To żeś zniszczyl teraz pewnie co niektorych tym porównaniem :lol:

Wg mnie Mucha jest duzo lepszy, a Rzezniczak slabszy, Cleber tez jest niepewny, za duzo baboli popelnia, Wisla ma jednakze duzo lepsza druga linie, ani Aco, ani Giza, a tymbardziej mlodsi-slabsi Smolinski czy Burkhardt nic zrobic tam nie potrafili :wink: Grzelak tez gra slabo, a Takesure zdobywa gole tylko swoja masą, porownalbym go do Asamoah, oczywiscie zachowujac wszelkie proporcje :P

Wisla w tym sezonie musi byc mistrzem kraju, kupujac Matusiaka i Lobodzinskiego wrecz to sobie IMHO zapewniła. Legia pozostaje walka o II miejsce, a i tak bedzie ciezko.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 lut 2008, 13:42

Przede wszystkim Legia gra ustawieniem 4-5-1, a nie 4-4-2. Edson nie gra na lewej obronie tylko na lewej pomocy, a Roger w środku.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lut 2008, 14:11

Zico_FCI pisze:Przede wszystkim Legia gra ustawieniem 4-5-1, a nie 4-4-2.
Czepiasz się kibica pewnie wciąż świętującego mistrzostwo kraju. ;)

Hamek 84 - trudno się zgodzić z Rzeźniczakiem, Edsonem - nie dość, że rundę miał średnią, to w Wiśle na jego pozycji grał raczej Piotr Brożek, lepiej się prezentujący pod koniec od Brazylijczyka, stawianie wyżej mającego za sobą marną rundę Radovica od Łobodzińskiego i Rogera od Zieńczuka to żart?
Roger ma wielkie umiejętności, ale Zieńczuk był na jesieni dalece od niego lepszy. Może na wiosnę będzie odwrotnie, ale to gdybanie. ;)
Jakby porównywać te składy, które podałeś, to Legia jest lepsza tylko na środku obrony i lewym skrzydle - według mnie. ;) Tyle że takie składy to o kant dupy otłuc, bo Legia gra zupełnie inaczej, w Wiśle też może być parę zmian.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 20 lut 2008, 0:39

Legia - GKS.
Gorszego meczu nie widziałem dawno.

+:
- Booysen
- Rybus
- Skaba
- powrót Szałacha
- Leo na trybunach

-:
Wszystko inne.

A Booysen, oprócz z 2ch niepewnych interwencji zagrał naprawde bardzo ładnie. Na tle drugoligowca.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 lut 2008, 21:00

Nie będzie nawet Booysen’a… nie będzie niczego.

A nie, przepraszam, będzie N na koszulkach bo od roku nie potrafią znaleźć sponsora.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2008, 21:06

Zico_FCI pisze:Nie będzie nawet Booysen’a… nie będzie niczego.
Ej, przecież podobno Legii naprawdę potrzeba tylko doświadczenia, trzysta meczów więcej na piłkarza, jak ma Wisła, i już wygracie w cuglach wszystko ;)
Swoją drogą słyszałem że ten Booysen zagrał nieźle, to czemu nagle rezygnujecie z niego? Kasy z Janczyka brak? :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”