FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1382

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 cze 2011, 20:36

Oczywiscie,ze tak. Pastore jest gwiazda Palermo odkad przybyl na Sycylie z Argentyny. Z Sanchezem sytuacja jest bardziej skomplikowana,bo przez dluzszy czas szukano m odpowiedniej pozycji na boisku co nie zmienia faktu,ze praktycznie zawsze gral swietnie. Obaj sa gwiazdami Serie A i obaj sa gotowi na gre w najwiekszych klubach swiata. Nie mam co do tego watpliwosci.

Awatar użytkownika
Cypek
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cypek » 20 cze 2011, 22:25

To, że mogą grać w najlepszych klubach i mają do tego aspiracje nie podlega żadnych wątpliwości. Chodzi tutaj głównie o ich ceny. Bo z całym szacunkiem, ale wg. mnie żaden z nich nie jest wart więcej niż 30 mln. Poza tym Zamparini znany ze swojego charakterku wycenia swojego Argentyńczyka na dużo wyższą sumę. I nie jestem wcale pewny czy Sanchez wskoczy od razu do pierwszej jedenastki Barcelony. Mają oni dwóch dobrych skrzydłowych napastników a z tego co wiem to Chilijczyk lubi śmigać po prawej flance.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 20 cze 2011, 22:35

Oczywiście, że nie są warci takich pieniędzy, tak samo jak Ronaldo nie był wart 90 milionów. To, że wartości zawodników są zawyżone tak samo jak zarobki piłkarzy w naszej ekstraklasie wszyscy doskonale wiemy. Niestety takie ceny za piłkarzy to już codzienność. Skoro Nilmar jest wart 40 milinów, to Sanchez na pewno więcej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2011, 22:36

Sanchez nie musi wskakiwać od razu do podstawowej jedenastki. W sumie to wcale nie musi wskakiwać :lol: Oczywiście kupując gościa za taki hajs należy wymagać, że będzie grał na miarę pierwszego składu, ale jeżeli okaże się, że Pedro będzie wymiatał (zmotywowany konkurencją) to dla mnie Chilijczyk może grzać ławę. Chcemy tego lata wzmocnić atak w sensie ilości opcji, niekoniecznie siły ognia w pierwszym składzie. Ławka rezerwowych z Pedro czy Sanchezem będzie (mam nadzieję!) wyglądać dużo lepiej niż z Jeffrenem.

Jeżeli Alexis okaże się tak dobry jak go wiele osób maluje to śmiało może powalczyć o pierwszy plac. Inna sprawa, że takiego Pedro wcale nie będzie łatwo ruszyć. Jest bardzo dobry, rozumie system jak mało kto (odsyłam do wypowiedzi Davida Villi, który mówi o tym, że uczy się gry od Pedro właśnie), ciężko i pokornie pracuje no i strzela bramki w najważniejszych meczach.

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 21 cze 2011, 1:18

śmieszą mnie troszkę wasze wywody odnośnie pieniędzy, gadka typu "30 mln to za dużo, wart jest najwyżej 25"

to są dla nas tak abstrakcyjne sumy, że trudno ogarnąć, a zawodnik wart jest tyle ile za niego ktoś chce dać, poza tym finansowanie tych wielkich drużyn troche pogmatwane jest, mają milionowe długi, więc parę kolejnych różnicy nie zrobi...

uefa ma wprowadzić jakieś restrykcje dotyczące kwot transferów- i całe szczęście bo jak pojawi się jakiś szejk- bożek napompowany petrodolarami, to dla niego 30 mln, czy 100 mln, to jest pierdnięcie, i co wtedy powiemy jak wykupią wszystkich i posadzą na ławce :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2011, 1:59

Wszystkich wykupią. Siłą ich zmuszą. Tak będzie.

No i oczywiście racja co do długów! Kilka(naście/dziesiąt) milionów w te czy w tamte nie robi różnice. A potem jeszcze kilkanaście. I jeszcze kilkadziesiąt. I jeszcze kilka...

Tak w ogóle to napisałbym o ostatnich sukcesach oszczędnościowych Sandro Rosella, ale się wstydzę :lol2: Niech ktoś to zapoda bo na pewno nie tylko ja o tym czytałem :mrgreen:

Asysta Leo z dzisiejszego meczu. Przy pierwszej bramce też asystował, ale ta lepsza.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 cze 2011, 2:16

Asysta Leo z dzisiejszego meczu. Przy pierwszej bramce też asystował, ale ta lepsza.
Identyczne bramki strzelam w PES-ie,tyle tylko,ze u mnie asystuje Forlan :wink:

Az strach pomyslec co by bylo gdybyscie kupili Kuna :boje się: Duet Messi & Aguero po prostu rozwalilby jadra.

Mentor,masz moze sklad Argentyny na to spotkanie ? Sorki za OT :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 cze 2011, 9:02

Tak w ogóle to napisałbym o ostatnich sukcesach oszczędnościowych Sandro Rosella, ale się wstydzę :lol2: Niech ktoś to zapoda bo na pewno nie tylko ja o tym czytałem
FC Barcelona jednak w czyms przypomina Urzedy m.st. Warszawy.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 21 cze 2011, 10:49

Odkąd robimy czarno-białe fotokopie, zaoszczędziliśmy 30 tysięcy euro na tonerze
To ja zapodam :wink:
W zasadzie powinno się tę wypowiedź usunąć, bo jest kompromitująca dla klubu, którego ten człowiek jest prezesem, ale prawda nas wyzwoli :rotfl:
co to za argument w ustach prezydenta Barcelony, kuffa ?

http://www.youtube.com/watch?v=nlUtZTGA ... r_embedded
"Obietnica" Sancheza :roll:
Telenowela z transferami mnie męczy.
Tyle ma do powiedzenia.

Urgi
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 21 cze 2011, 11:42

Nie jest jedyna. W mojej firmie też ostatnio weszły oszczędności dot. drukowania. Tylko czarno-białe dwustronne :D
Nazwy nie będę podawał bo nikt mieszkań od nich nie kupi, ale możmy się szczycić, że jesteśmy jak Barcelona :D

Ale jeszcze zaoszczędzili 300tyś na sekcji baseballa. Razem 330. Coś mi się jednak wydaje, że na Sancheza nie starczy... Ale podobno transfer Kiko rozbija się o 400tyś. Jeszcze Sandruszko niech zaoszczędzi 70tyś i mamy pierwszy transfer. :P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 21 cze 2011, 13:00

Barcelona and Hercules have a total deal on wing player Kiko Femenia (20) for 2M+variables and are now dealing with the paper work. [md]
Kiko Femenia (20) will sign a three-year contract at Barcelona, with an option for a 4th year depending on number of games played. [md
http://twitter.com/#!/barcastuff

Kiko fichado ?

tores916
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tores916 » 21 cze 2011, 19:37

barca wymiata :afro:

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 21 cze 2011, 20:26

Leci Alexis!
Tym razem już na pewno. Chilijczyk opuścił zgrupowanie reprezentacji i jest w drodze na lotnisko, skąd o 21:45 wsiądzie na pokład lecącego do Paryża samolotu linii Air France. W Barcelonie ma się pojawić jutro rano.(za ONA FM)
Agent Sancheza podobno zaprzeczył w rozmowie z dziennikarzem ONA FM że ten leci do Barcelony, opuścił zgrupowanie żeby załatwić jakieś swoje sprawy. Selekcjoner Chile potwierdzil, że jeszcze dziś wróci na zgrupowanie
\info zaczerpnięte z fcblog.pl

Tyle sprzecznych informacji że głowa może rozboleć. Jedno jest natomiast pewnie że lepiej byłoby ten transfer dopiąć przed rozpoczynającymi się rozgrywkami Copa America. Bo jeżeli reprezentacja Chile zajdzie wysoko to cena jeszcze wzrośnie, a jakby nie patrzeć już jest trochę zaporowa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 cze 2011, 21:12

Sam jakąś godzinę temu napisałem posta o tym całym zamieszaniu, ale usunąłem bo w niecałą minutę po wysłaniu był już nieaktualny :lol: Trzeba czekać i tyle. Jeśli chodzi o finalizację przed startem CA to jestem przekonany, że się uda.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 21 cze 2011, 21:15

Wakacje się nie zaczęły a już mamy turystów. Z Sanchezem sprawę może pogmatwać City, prezydent Udine jak chyba każdy gość z Włoch jest łasy na kasę i ma rację. Barca ich nie przebije ale na pewno zawodnik woli grę w takiej drużynie. Co do transferów Kiko i Angela to jak wcześniej pisałem, mordowanie LL, tacy piłkarze powinni wzmacniać biedniejsze drużyny i tam zostawać gwiazdami, ewentualnie solidnymi ligowcami. Real poszedł po rozum do głowy i ściąga talenty z zagranicy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”