FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1389

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lip 2011, 8:56

Ja w ta kwote nie wierze. Chyba ze wliczymy La Masie i koszta zwiazane z jej prowadzeniem.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 01 lip 2011, 9:15

250 mln euro kto wymysla te bzdury?

-------
to jest za sezon 2010/11:

1. Barcelona (football) £93,000
2. Real Madrid (football) £86,000
3. NY Yankees (baseball) £79,000
4. LA Lakers (basketball) £76,800
5. Orlando Magic (basketball) £75,000
6. Chelsea (football) £70,700
7. Inter Milan (football) £70,500
8. Boston Red Sox (baseball) £70,350
9. Denver Nuggets (basketball) £70,300
10. Manchester City (football) £69,000

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 lip 2011, 9:20

miguel indurain pisze:1. Barcelona (football) £93,000
Ale tu rozumiem, ze jest o 3 zera za malo tak? :P

Poza tym jak przejdziesz na Euro to wychodzi okolo 103 mln... no i teraz wzrosnie o kolejnych kilkanascie (Cesc 9, Sanchez 3 + podwyzka Thiago (nie mam pojecia ile dostal)... No troche duzo... ale:
jordan20 pisze:posiadanie najlepszych pilkarzy swiata musi kosztowac
.

Przy tym jeszcze bym sie zastanowil czy to sa kwoty brutto czy netto?? Tzn. tyle wydaje klub czy tyle dostaja pilkarze?

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 01 lip 2011, 9:25

@miguel
To nie sa wydatki osobowe (na pensje), nie w klubach piłkarskich przynajmniej. W Realu w sezonie 08/09 kwota wydatkow osobowych (takze pracownikow klubu) wynosila 180 mln euro, teraz moze byc ok 30-40 mln wieksza, u was pensje sa wieksze, macie wiecej sekcji, wiec 250 mn moze byc sensowna liczba, zreszta wszystko jest do sprawdzenia na oficjalnej gdzie macie sprawozdania finansowe.
Budzet Barcelony na sezon 09/10 przewidywal 201 mln wydatkow osobowych
Ostatnio zmieniony 01 lip 2011, 9:32 przez tylerdurden, łącznie zmieniany 1 raz.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 01 lip 2011, 9:31

1. * ceny sa rzecz jasna netto /wczesniej napisalem z rozpedu brutto, bo akurat wystawialem fakture :)
2. zaden cesc nie przyjdzie do barcelony ani teraz ani za rok ani za 5 lat ani tymbardziej za 10.
3. nalezy pamietac ze najwyzsze place posiadaja wychowankowie klubu, jedynie villa jest w drabince z nimi.
4. problem sa wielkie kontrakty takich gosci jak hleb, keirrison czy nawet henrique. trzeba posprzatac finansowe gowno jakie zostalo po laporcie, rosell sie w tym napewno sprawdzi.
5. nawet jak dojdzie alexis, to jego stawka 3mln rownowazy sie ze stawka chocby cacersea ktory rowniez pobieral 3mln ale juz odszedl na szczescie (a byl wliczany do tego rankingu).
6. podwyzka dla thiago jest poki co owiana tajemnica, ale raczej na pewno nie wskoczyl powyzej 2mln/sezon, wiec to sa "grosze".
tylerdurden pisze:250 mn moze byc sensowna liczba
250mln euro przy 25 osobej kadrze daje srednią 10mln/zawodnika rocznie.
raz. barcelona nie posiada 25osobej kadry,
dwa, powyzej dziesieciu mln zarabia tylko messi, a w okolicach dziesieciu 4-5 pilkarzy. reszta jest puplapie powiedzmy 3-6

chyba ze liczymy jakis hardkor zwiazany z caloscią obslugi, wszystkie druzyny mlodziezowe, moze nawet sekcje. ale co to ma wtedy do "pensji pilkarzy"?
Ostatnio zmieniony 01 lip 2011, 9:48 przez miguel indurain, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 lip 2011, 9:42

tylerdurden pisze: was pensje sa wieksze, macie wiecej sekcji,
miguel indurain pisze:chyba ze liczymy jakis hardkor zwiazany z caloscią obslugi, wszystkie druzyny mlodziezowe, moze nawet sekcje. ale co to ma wtedy do "pensji pilkarzy"?
Trzeba Ci powtarzac dwa razy?
miguel indurain pisze:takich gosci jak hleb, keirrison czy nawet henrique.
Nie wydaje mi sie, zeby Barcelona placila im pensje, a nawet jak tak to nie byly one napewno tak wysobie, zeby mialy rownowazyc potencjalna pensje Fabregasa...
miguel indurain pisze:zaden cesc nie przyjdzie do barcelony ani teraz ani za rok ani za 5 lat ani tymbardziej za 10.
Mozesz to wytlumaczyc? Komputerowa wrozka? Karty Ci podopowiedzialy?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 01 lip 2011, 9:52

rozmawiamy o pensjach pilkarzy czy o sekcjach? bo ja sie ustosunkowalem do tego:
jordan20 pisze:posiadanie najlepszych pilkarzy swiata musi kosztowac i nie dziwota ,ze na pensje rocznie klub wydaje jakies 250 mln euro
a co do cesca, zycie pokaze. mozna grac na skybet, mozna wierzyc elmundodeportivo czy agencinews. ja wierze ze cesc zakonczy kariere na emirates, o ile nie wykupi go wczsniej perez.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 lip 2011, 9:58

Ja jestem pewien, ze Fabregas wroci na Camp Nou. Moze nie w tym roku, moze nie za dwa lata, ale najpozniej w lipcu 2014 zostanie pilkarzem Blaugrany :)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 01 lip 2011, 10:01

http://fcbarcelona.com/web/downloads/pd ... _BAIXA.pdf

strona 160 - PRESSUPOST TEMPORADA 2010/11 - BUDŻET na sezon 2010/11

pozycje:
1 - Despeses de personal - wydatki na wynagrodzenia - 219 285 mln
2 - Sous i salaris del personal esportiu - wynagrodzenia sportowcow - 185 737
- w tym 140 mln na pierwsza ekipe
3 - Sous i salaris del personal no esportiu - wynagrodzenia pozasportowe - 23 333
4 - Càrregues socials - składki na ubezpieczenie społeczne - 10 215

strona 192 - punkt 19,3 - El saldo de l’epígraf “Despeses de personal” dels exercicis acabats el 30 de juny de 2010 i el 30 de juny de 2009 presenta la composició següent - Saldo pozycji "Koszty osobowe" na dzien 30.6 2009 i 2010 roku:
1- Sous i salaris personal esportiu - Wynagrodzenia pracowników sportowych: 127 504
2- Variable - zmienne zalezne od sukcesow klubowych,liczby wystepow zawodnika 70 752

reszte tlumaczen mozna sobie zrobic korzystajac z http://translate.google.com/#ca|pl| - metoda kopiuj -wklej ze sprawozdania finansowego klubu

te 250 mln to wczoraj podalem "na oko" z glowy, bez sprawdzania
dzis znalazlem te dane na oficjalnej stronie

emerald - w budzecie zawsze podaje sie kwoty brutto - bo jak taki messi dostaje netto (na reke) 10 mln euro rocznie to jego utrzymanie kosztuje klub jakies 17,5 mln (placa brutto,ubezpieczenie spoleczne itd)

miguel - wczoraj po prostu polaczylem 2 rzeczy - wynagrodzenia 1 ekipy pilkarskiej i wydatki na wynagrodzenia ogolem (wyszlo ponad 220 mln,co stanowi jakies 70 % kosztow klubu)

tyler- oczywiscie niby mamy 0 kapitalow wlasnych bo w ksiegach wartosc wychowankow jest rowna 0 a w realu wiekszosc pilkarzy jest kupiona-wiec ich wartosc z automatu wchodzi do bilansu
wartosc xaviego,iniesty,messiego-0
ronaldo,benzema,kaka-prawie 200 mln

real ma wiec wieksze aktywa

gdyby jednak przyszlo sprzedac klub to jego wartosc wzroslaby drastycznie (przez te wlasnie nie ujete w bilansie 0 -za wartosc wychowankow)

emerald - miguel podal dane jakie kwoty netto wydaje klub na place
w ogole we wszystkich zrodlach podaje sie kwoty "na reke" a nie ile jego utrzymanie kosztuje klub
Ostatnio zmieniony 01 lip 2011, 10:30 przez jordan20, łącznie zmieniany 3 razy.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 01 lip 2011, 10:07

jordan pisal o pensjach rocznie, bez uscislania kogo to dotyczy, zreszta, w kwestii kosztow jakie to ma znaczenie? Liczy sie wydatek dla calego klubu, zreszta te liczby podane przez miguela tez sa bardzo zanizone, jezeli zakladamy, ze to pensje pierszej druzyny.
Dla mnie osobiscie jest lekko szokujace,ze mimo takiego sukcesu sportowego, mimo takiego wzrostu przychodow od 2003r, Barcelona nadal przynosi straty, i bajki o wysokich pensjach dla najlepzych zawodnikow mnie nie przekonuja, bo ci najlepsi z drugiej strony powinni generowac wyzsze dochody tzn takie aby komensowac ich pensje i inne wydatki.
Oczywiscie macie sporo sekcji, ktore jak kiedys zerknalem przynosza 10-15 mln straty corocznie, ale i tak bez uwzglednienia tego jestescie chyba na minus, do tego zero kapitałow własnych

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 lip 2011, 10:12

jordan20 pisze:emerald - w budzecie zawsze podaje sie kwoty brutto - bo jak taki messi dostaje netto (na reke) 10 mln euro rocznie to jego utrzymanie kosztuje klub jakies 17,5 mln (placa brutto,ubezpieczenie spoleczne itd)
Ja wiem jak sie podaje w budzecie... tylko nie wiem czy netto czy brutto podawane sa zarobki pilkarzy przez Was :) I wlasnie ze wzgledu na ta roznice pytam czy to jest netto czy brutto...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 lip 2011, 16:16

nie wiem czy było ale ...

współczucia.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 lip 2011, 16:44

:)

No coz... zaplacil to potrenowal. Tez bym chetnie za taka przyjemnosc zaplacil :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 lip 2011, 22:18

Kilka informacji stanowiących miłą odmianę w stosunku do mniej lub bardziej wiarygodnych doniesień i plotek.

http://www.blaugrana.pl/news/7399/andre ... uzyny.html

To było jasne oczywiście, ale takie info na oficjalnej stronie to jednak konkretny i jasny sygnał. Dobrze.

http://www.blaugrana.pl/news/7401/jeffr ... lonie.html

To już niestety gorsze info jak dla mnie. Liczyłem na to, że odejdzie teraz i da zarobić te kilka baniek idąc przy okazji do zespołu w którym miałby regularne szanse na grę. Ten jednak zdecydował się wypełnić kontrakt a więc spędzi kolejny sezon grając pewnie jakieś śladowe minuty a potem odejdzie za darmo :/

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=37258

Pozostaje czekać na finalizację transferu i szczegóły transakcji. Poza tym mam nadzieję, że dopinanie tego transferu oznacza, że ktoś lada moment do nas przyjdzie. Niedawno czytałem, że nie puścimy Bojana dopóki nie dopniemy transferu innego napastnika (najpewniej Sancheza) także dawać tego Chilijczyka już :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2011, 16:22

Pedro przedłuży umowę do 2016 roku :) http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=37268

Polecam poczytać i pooglądać to ---> http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=37281

Informacji o Barcelonie B i młodzieży nigdy zbyt wiele. Szczególnie w sezonie ogórkowym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”