Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 140

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 maja 2007, 13:42

Ja bym chciał jakiegoś kreatywnego pomocnika, bo tam najbardziej licho. Co do Toniego to na Eurosporcie też podali, że przechodzi do Bayernu. Jestem nawet zadowolony, nie narzekam że stary, bo Milan gdzie główne role grają tacy piłkarze jak Seedorff, Maldini czy Inzaghi zdobył Puchar Europy.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 maja 2007, 14:15

Ebi pisze:Ja bym chciał jakiegoś kreatywnego pomocnika
Jeśli myślisz o ofensywnym pomocniku, takim typowym rozgrywającym, to podejrzewam, że może spotkać Cię zawód :? Najprawdopodobniej zdecydowano już, że taktyka Bayernu w przyszłym sezonie, jesli chodzi o grę w pomocy, będzie polegała głównie na silnych ofensywnie skrzydłach oraz dwóch defensywnych pomocnikach. Dlatego teraz nazwiska jakie słyszymy to głownie skrzydłowi (Ribery, Robben, Quaresma czy van Persie), a w ogóle ucichły już spekulacje na temat takich graczy jak Sneijder czy Riquelme (że nie wspomnę o zupełnej fantazji w stylu Deco). Wg aktualnych spekulacji parę środkowych defensywnie ustawionych pomocników utworzą najprawdopodobniej van Bommel i Ze Roberto, a za zmienników robić będą Altintop, Ottl i ewentualnie Demichelis.

Nie wiem, czy będzie to dobre rozwiązanie, ale zobaczymy. Najwyżej za rok Bayern będzie szukał kolejny raz rozgrywającego :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 maja 2007, 14:19

Michał M pisze:
Ebi pisze:Ja bym chciał jakiegoś kreatywnego pomocnika
Jeśli myślisz o ofensywnym pomocniku, takim typowym rozgrywającym, to podejrzewam, że może spotkać Cię zawód :? Najprawdopodobniej zdecydowano już, że taktyka Bayernu w przyszłym sezonie, jesli chodzi o grę w pomocy, będzie polegała głównie na silnych ofensywnie skrzydłach oraz dwóch defensywnych pomocnikach. Dlatego teraz nazwiska jakie słyszymy to głownie skrzydłowi (Ribery, Robben, Quaresma czy van Persie), a w ogóle ucichły już spekulacje na temat takich graczy jak Sneijder czy Riquelme (że nie wspomnę o zupełnej fantazji w stylu Deco). Wg aktualnych spekulacji parę środkowych defensywnie ustawionych pomocników utworzą najprawdopodobniej van Bommel i Ze Roberto, a za zmienników robić będą Altintop, Ottl i ewentualnie Demichelis.

Nie wiem, czy będzie to dobre rozwiązanie, ale zobaczymy. Najwyżej za rok Bayern będzie szukał kolejny raz rozgrywającego :P
No jeślki pierwsza runda będzie niezadowalająca to przecież w zimie można kogoś kupić :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 maja 2007, 14:28

Ebi pisze:No jeślki pierwsza runda będzie niezadowalająca to przecież w zimie można kogoś kupić :wink:
Niby tak, ale Bayern jakoś nigdy nie był dobry w ściąganiu piłkarzy w przerwie zimowej - że wspomnę choćby ostatni przypadek Julio dos Santosa, a wcześniej np. Emila Kostadinova (sezon 94/95). Zresztą z reguły świetni piłkarze rzadko zmieniają barwy klubowe akurat zimą :wink: Chociaż teraz Riquelme był niby do wzięcia, ale podobno Magath postawił weto :?:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 29 maja 2007, 15:43

No jesli rzeczywiscie jesli wyrwaliscie Luce to szczere gratulacje. Nie spodziewalem sie ze pojdzie do Bayernu, i jeszcze za taka smiesznie niska cene. To juz wogule. Musial byc bardzo zdeterminowany. Ale zakup rewelacyjny i chyba najlepszy z mozliwych bo widac ze w tym sezonie brakowalo wam takiego kilera pola karnego. A takim zawodnikiem jest wlasnie Luca.

Gomez pisze:Luca(13mln tylko Shocked Ulli to sie potrafi targowac Twisted Evil )
Jansen(9mln)
Schlaudraff(1mln)
Altintop(free)
Sosa(5ml)

Cool jak narazie jestem zadowolony ze wzmocnien Cool
Wedlug mnie to poza Tonim to nic rewelacyjnego. Ci zawodnicy to raczej uzupelnieni waszej lawki niz pierwszego skladu (chocia lawka rezerwowych tez jest bardzow wazna). Grac chyba tylko beda Toni i Jansen.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 maja 2007, 16:26

Mates pisze:Wedlug mnie to poza Tonim to nic rewelacyjnego. Ci zawodnicy to raczej uzupelnieni waszej lawki niz pierwszego skladu (chocia lawka rezerwowych tez jest bardzow wazna). Grac chyba tylko beda Toni i Jansen.
Ale popatrz Schlaudraff i Altintop beda bardzo mocnymi jokerami w talii Hitzfelda. Janek pokazal w tym sezonie ze strzelac bramki potrafi, nawet takiemu klubowi jak Bayern. A Altintop znany jest z mocnego uderzenia z rzutow wolnych czy z gry wiec jego bramki nie raz beda ratowac Bayern przed strata punktow ;) A jakie zakupy zrobil do tej pory Milan? Mozesz odpisac w temacie Rossoneri. Zakupy sie dopiero zaczely a ty juz mowisz ze to nic szczegolnego. Ja jestm w tym momencie zadowolony z transferow.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 29 maja 2007, 16:35

Mnie zastanawia to, czy Toni się przyjmie w Bayernie. Jest już wiekowym piłakrzem i na początku będzie musiał się przyzwyczaić do nowego stylu gry i klimatu. Tyle lat grał w lidze włoskiej, że na początku nie bedzie mu łatwo. Ale z drugiej strony to bardzo dobry napadzior, więc powinien sobie poradzić.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 29 maja 2007, 16:52

Jaro1910 pisze:Mnie zastanawia to, czy Toni się przyjmie w Bayernie. Jest już wiekowym piłakrzem i na początku będzie musiał się przyzwyczaić do nowego stylu gry i klimatu. Tyle lat grał w lidze włoskiej, że na początku nie bedzie mu łatwo. Ale z drugiej strony to bardzo dobry napadzior, więc powinien sobie poradzić.
A co to za problem przestawić sie z silnej ligi włoskiej na przeciętną niemiecką. Jeżeli Toni na prawde odszedł, to chyba jedynym argumentem były pieniadze. Wybrał: słabszą lige i puchar UEFA, który miał w Violi. Szkoda piłkarza, ale sam tak zadecydował. Mimo wszysko zycze mu powodzenia
Martinho pisze:A jakie zakupy zrobil do tej pory Milan? Mozesz odpisac w temacie Rossoneri. Zakupy sie dopiero zaczely a ty juz mowisz ze to nic szczegolnego. Ja jestm w tym momencie zadowolony z transferow.
tylko zauważ że jeżeli chodzi o Milan to za bardzo nie ma co wzmacniać. Mają świetny, kompletny skład.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 maja 2007, 16:54

'Del Piero' pisze:tylko zauważ że jeżeli chodzi o Milan to za bardzo nie ma co wzmacniać. Mają świetny, kompletny skład.
wybacz nie ma takiego klubu na swiecie w ktorym nie ma czego zmieniac.... Niedlugo obroncy Milanu poumieraja na boisku (bez obrazy)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 maja 2007, 17:12

Obroncom Milanu do umierania daleko chociaz od 23 maja sa w niebie.

Transfer Toniego (chyba jeszcze nie oficjalny?) to bedzie duze wzmocnienie Bayernu.Ten napastnik potrafi niemal wszystko (nie widzialem jeszcze zeby z przewrotki strzelil bramke :P) co jest niezbedne do strzelania goli.Sadze ze "sprawdzi sie" w lidze niemieckiej i bedzie postrachem tamtejszych bramkarzy.
Co do ofensywnego pomocnika to skoro macie tyle pieniedzy mozecie postarac sie wyciagnac Sneijdera.Wczoraj podobno Valencia spasowala bo nie chca dac wiecej niz 12 milionow euro a Ajax taka suma nie satysfakcjonuje.Mam nadzieje ze Milan wyrazi nim zainteresowanie.

Forza 7 Milan.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 maja 2007, 17:29

Co do Snajdera to podobno złożyliśmy ofertę w wysokości 14 mln euro. Nie wiem jaką odpowiedź dostał klub (o ile oczywiście złożył tą ofertę). Wesley mówił, że woli grać w Valencji, ale cóż Toni też zaprzeczał :P
A Uli jest Bogiem :love: jak on to zrobił, że płacimy za niego tylko 13 mln euro to nie wiem, ale zrobił :ok:

Obrazek

no i gra gitaga :mike:

Czyli ciekawe kto zostanie zaprezentowany "w pakiecie". Ja myślę, że żadnego pakietu nie będzie :wink: o wszystkich się dowiemy pojedyńczo i tym samym do 5 czerwca poznamy cały skład. Zresztą się zobaczy :wink:

Buon giorno, Luca! Witamy w Monachium! :pijemy: :mike:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 maja 2007, 20:00

Ja uważam jak Mates, że poza Tonim to szału nie ma, raczej nieźli bądź solidni gracze na zmienników lub mecze ze słabszymi rywalami i puchary ligowe. No cóż, wielkie kluby musza mieć też dobrą ławkę. Toni moim zdaniem może odmienić grę w ataku Bawarczyków. Poza Makaayem, który i tak na 7 sytuacji w meczu czasem jedną wykorzystywał i Podolskiego, któremu dam jeszze szanse, bo jest dobry to nie było nikogo naprawde klasowego. No cóż, TOni to klasa światowa i trzymam kciuki za niego. Dodatkowo wciąz licze na wzmocnienie pomocy z którą po odejściu kilku piłkarzy jest krucho.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 maja 2007, 20:13

Ja będe niewiernym Tomaszem. Dopóki nie ujrzę Toniego w barwach Bayernu to nie uwierze.

Nie wiem co kierowało Luca. Rozumiem, że Toni nie chciał odejśc do innej włoskiej drużyny. Trudno tez zakładać aby Bayern drugi rok z rzędu nie dostał się ligi mistrzów, ale przecież we Florencji szykuje się świetna ekipa. Przy całym szacunku do Bawarczyków, czołowej europejskiej drużynie, ale nie moge sobie wyobrazić Toniego na boisku w Chociebużu.

Luca opamietaj się. Nie wiem czy kiedykolwiek o tym wspomniałem, ale Toni mimo tego że rywal to swój :P Ubóstwiam go. Może inaczej - ubóstwiam jego gre.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 21:23 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 29 maja 2007, 21:19

Mimo iż nic nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzone, transfer ten można już uznać za dokonany. Skoro nawet Della Valle mówi o odejściu Toniego do Bayernu, coś musi być na rzeczy.
Takim obrotem sprawy jestem zachwycony. Włocha chciałem w Bayernie już poprzedniego lata. Wtedy się nie udało, ale co się odwlecze... Piłkarz takiej klasy za takie pieniądze to naprawdę skarb. Mam nadzieję, że to nie ostatnia takowa transakcja tego lata :glass:.

Kicker wspomina o zainteresowaniu Bawarczyków innym zawodnikiem Fiorentiny, Czechem Ujfalusim. Tomas ma już za sobą przygodę w Bundeslidze, mianowicie do Włoch trafił z Hamburga. Ciekawa propozycja. Niestety, zwiastowałaby odejście van Buytena, czemu jestem całkowicie przeciwny.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 maja 2007, 22:13

Babel pisze:Ja będe niewiernym Tomaszem. Dopóki nie ujrzę Toniego w barwach Bayernu to nie uwierze.
niewierny ty :won:
podobno umowa transferowa ma zostać podpisana jutro, więc jeśli wszystko zostanie uzgodnione to być może już jutro będziemy mieli oficjalną informację na fcbayern.de. Oby.
Babel pisze:Ubóstwiam go. Może inaczej - ubóstwiam jego gre.
to będziesz musiał ubustwiać jego grę kiedy walnie Interowi hattricka w LM :P w barwach czerwonych- Bayernu. Radzę się z tym pogodzić :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”