Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 140

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 09 mar 2007, 12:40

Michał M pisze:hoć dla mnie był taki karny jak jeszcze dużo wcześniej w finale LM'01 Bayern-Valencia (wtedy też była "niby" ręka Patricka Anderssona).

A później "niechcący" Jancker pomógł Pellegrino klepnąć piłkę :roll:

Co do losowania to chciałem uniknąć Liverpool'u (wiadomo Rafa 8) ) no i miałem nadzieję,że los nas zetknie z ManU.Heh już widzę nagłówki przed meczem z the Blues-"Abramowicz zaoferował 135 mln Euro za Villę".Pozytywem jest rewanż na Mestalla.Zostaje tylko czekać...

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 09 mar 2007, 12:40

Eindhoven-Liverpool

Sie Liverpoolowi udało nieźle. Zdecydowanie najsłabszy przeciwnik z jakim mogli się zmierzyć. Myślę, że mają duże szanse wygrać LM bo grają chyba najlepiej (przynajmniej w LM). Nie widze narazie kogoś kto by im mógł zaszkodzić, chyba, że Roma.

Mecz Milan Bayern ma być hitem, a obawiam się, że będzie kopanina i mało składnych akcji znając styl gry Milanu i Bayernu :roll: Zacięty mecz będzie w Valencii, bo ona tak łatwo się nie podda ;). Z pary Manu-Roma stawiam na Rome. To co zrobił ostatnio Mancini mówi samo za siebie ;)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 mar 2007, 13:04

no i trafilismy na ManU...czy dobrze czy zle?! na Lyon tez nikt nie chcial trafic, a nam sie udalo...podobnie jest teraz...tylko czy sie uda?! Kluczem mecz hmmm u siebie, nie stracic bramki, na wyjazd jechac po remis...tak jak to bylo z Lyonem...bedzie dobrze...jak to mowia na tym etapie rozgrywek nie ma juz slabych, i ja sie z tym zgadzam...niech oni sie boja nas!

Forza Roma

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 09 mar 2007, 13:12

dzieciol pisze:niech oni sie boja nas!
Zapeniam respekt mamy ale bac się nie bedziemy :]

Losowanie jak na ta faze rozgrywek to dobre nawet brdzo. Valencia , Liverpool czy Chelsea dopiero w finale :glass: ( niczego nie przesądzam :P ) Licze że sobie poradzimy a w 1/2 na kogo byśmy nie trafili z pary Milan/Bayern będe zadowolony 8)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 09 mar 2007, 13:18

Dosc ze najsilniejszy rywal z mozliwych to jescze 1 mecz u siebie.. ma Roma szczescie do losowan nie ma co :evil:

ale z Lyonem juz mielismy przeciez odpasc :P

FORZA ROMA !! nie mamy nic do stracenia

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 mar 2007, 13:38

nie ma co Manchester znowu ma szczescie :D

Z Valencia, Chelsea i Liverpoolem moze dopiero sie spotkac w finale, po drodze ma troche slabszye zespoly (niczego im nie ujmujac, bo na tym etapie nie ma slabych druzyn, sa tylko dobre i lepsze :) )

Najciekawiej sie wedlug mnie zapowiada pojedynek Chelsea z Valencia. Liverpool trafil na teoretycznie najslabszego rywala, ale the Reds juz pokazali na co ich stac.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 mar 2007, 13:39

Totnik_ASR pisze:Dosc ze najsilniejszy rywal z mozliwych
czy ja wiem :think: zreszta ten temat byl poruszany m.in przeze mnie wczesniej - MU nie gra zbyt rewelacyjnie w LM i z cala pewnoscia jest do ogrania :!:

Pary niezbyt mi sie podobaja :/
Bayern - Milan - Niby hit, zepsoly po przejsciach wracaja na wlasciwy tor - ciezko wskazac jednoznacznie kto awansuje dalej z tej pary :!:

Roma - MU - dosc ciekawa para - ale zbyt wielu goli bym sie nie spodziewal

Chelsea - Valencia - moze to byc specyficzny mecz dla Asiera (zakladajac ze wroci do dawnej dyspozycji czym wywalczy sobie msc w skaldzie :P) wg mnie bezwatpienia Chelsea :D

Liverpool - PSV - wiec odgrzewany kotlet grupowy :roll:

Ale juz polfinaly moga zapowiadac sie fascynujaco :D
MU - Milan czyli rewanz za LM sprzed zdaje sie 2 lat kiedy to po bramce Crepso Milan wygral na OT - a nie zapwoiadalo sie to przed emczem

Lub tez

MU - Bayern - czyli rewanz za najbardizje miazdzaca koncowke finalu z 99

Drugi polfinal to tez calkiem calkiem

Chelsea - Liverpool - czyli bramka ktorej nie bylo :lol:

Valencia - Liverpool - czyli szczegolny mecz dla Rafy :twisted:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 mar 2007, 13:48

Losowanie już za nami. Milan gra z Bayernem. Myśle że losowanie jest udane bo teoretycznie lepiej mogliśmy trafić tylko na PSV. Z Niemcami dobrze nam się gra ale mecz będzie ciężki.
Jedyne z czego nie jestem zadowolony to użeranie się z kibicami nie tylko Bayernu ale i całej niemieckiej piłki... wystarczy że odwiedziłem 2 polskie strony Bayernu i już mam dość. Komentarze są poprostu na poziomie podstawówki. Pamiętam że rok temu było dokładnie tak samo, nie pozostaje nam nic innego jak znów utrzeć im nosa.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 mar 2007, 13:52

Losowanie w sam raz :spoko:. Przede wszystkim dlatego, ze gramy pierwszy mecz na wyjezdzie. U siebie jestesmy niezwykle mocni i tym razem znowu na AA bedziemy swietowac awans. Przed losowaniem rywal byl mi obojetny [najbardziej jednak chcialem, zebysmy trafili na Chelsea badz Milan- wiadomo, trzeba pomscic wpadki sprzed odpowidniu 2 lat i roku], najwazniejsze bylo, zeby pierwszy mecz rozgrywac na wyjezdzie. Tak tez sie stalo i jestem bardzo zadowolony. Bedzie dobrze 8).

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 mar 2007, 13:57

Łukasz_ pisze:Losowanie już za nami. Milan gra z Bayernem. Myśle że losowanie jest udane bo teoretycznie lepiej mogliśmy trafić tylko na PSV. Z Niemcami dobrze nam się gra ale mecz będzie ciężki.
Jedyne z czego nie jestem zadowolony to użeranie się z kibicami nie tylko Bayernu ale i całej niemieckiej piłki... wystarczy że odwiedziłem 2 polskie strony Bayernu i już mam dość. Komentarze są poprostu na poziomie podstawówki. Pamiętam że rok temu było dokładnie tak samo, nie pozostaje nam nic innego jak znów utrzeć im nosa.
Na forach i stronach Milanu za to sami purryści językowi i rzeczowi fachowcy. Jak chcesz opinii na poziomie zerówki zapraszam na realmadryt.com. JA się z kolei ciesze, że Bayern znów jest lekceważony i skazywany na pożarcie. Po porażce nic nikt nie będzie gadać, a po wygranej będzie się z czego cieszyć.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 mar 2007, 14:08

Mam nadzieje, ze tym razem sedzia nie da handicupa Milanowi w postaci karnego z dupy w spotkaniu wyjazdowym. Szanse sa wyrownane, naszym atutem jest rewanz na wlasnym boisku. To powinno przesadzic sprawe awansu.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 mar 2007, 14:10

mistyk pisze:nie ma co Manchester znowu ma szczescie Very Happy
czy ja wiem?! tak mowice...ale caly Lyon sie cieszyl po losowaniu par 1/8 milismy byc chlopacami do bica dla faworytow z Francji, licze ze tutaj bedzie podobnie...jak mowie slabych na tym etapie nie ma...to jest scisla czolowka, i yspozycja dnia zadecyduje o przejsciu....

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 09 mar 2007, 14:14

Totnik_ASR pisze:to jescze 1 mecz u siebie
hehe to faktycznie nie jest dobra wiadomosć dla fanów Romy, ja osobiście sie ciesze z losowania w sumie wolałby żeby Manchester trafił na PSV ale mogło być gorzej(Liverpool) najbardziej obawiam sie Tottiego i Doniego ,ale naszczęście na ten mecz gotowi już będą Saha i Ole

moim zdaniem w półfinale spotakaja sie Manchester i Milan (który w LM zawsze gra dobrze)oraz Valencja i Liverpool

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 mar 2007, 14:16

Valencianista pisze:
Michał M pisze:hoć dla mnie był taki karny jak jeszcze dużo wcześniej w finale LM'01 Bayern-Valencia (wtedy też była "niby" ręka Patricka Anderssona).

A później "niechcący" Jancker pomógł Pellegrino klepnąć piłkę :roll:
I dzięki temu się "wyrównało" :twisted: Mozna powiedzieć, że jedynie karny, który przestrzelił Scholl w I połowie, faktycznie wtedy był :P

Życzę Wam powodzenia w meczu z Chelsea - dobrze będzie jak kolejny z tzw. "faworytów" szybko wyleci za burtę :wink: Może znowu spotkamy się w finale? :P

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 09 mar 2007, 14:25

Liverpool jak mówicie trafił na potencjalnie najsłabszego przeciwnika. Jednak obawiam się paru aspketów. Po pierwsze to, że PSV wyeliminowal inną angielska drużynę Arsenal (wiem, że nic wielkiego nie zaprezentowali Holendrzy, ale jednak wygrali w 2-meczu). I po drugie osoba Koemana. Jego Benfica wyeliminowała Liverpool sezon temu, więc Ronald dobrze zna klub z Anglii.

Valencia - Chelsea, mecz bardzo ciekawy. Jestem za Valencią, choć b. mozliwe, że Mourinho troche odpuści ligę, gdy uświadomi sobie, że nie dogonią MU i wszystkie siły rzuci na LM. Kadrowo Chelsea jest o wiele lepsza, ale liczę na małą niespodziankę :)

MU - Roma, Manchester nie gra tak dobrze w LM, jak w lidze. Roma za to odesłała przez wielu faworyzowany Lyon i to w dobrym stylu. Myślę, że MU ma większe szanse, ale Totti z ekipą mogą zaskoczyć Anglików.

Bayern - Milan, zdecydowanie najciekawszy mecz. Podobnie jak w meczu Real - Bayern, nie umiałem wytypować faworyta tak i teraz jest z tym problem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”