Liverpool (zbiorczy) - Strona 140

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 maja 2009, 22:55

szura pisze:heheheh :P dobre sobie
A co w tym śmiesznego? Póki co wydaje się, że tevez chce zmienić otoczenie. A jeśli faktycznie tak jest, to ani ferguson, ani rooney, ani ronaldo, nie będą stanie go zatrzymać. W tej kwestii mają po prostu gówno do gadania, bo tevez jest do manchesteru jedynie wypożyczony z firmy MSI.
Chyba, że powodem tych wszystkich plotek i spekulacji związanych z carlosem jest po prostu chęć wymuszenia podwyżki przez Argentyńczyka. Bardzo podobnie było z ronaldo, który rok temu groził odejściem, aż wreszcie dostał więcej pieniędzy i się zamknął.

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 25 maja 2009, 14:56

Sorry, ale jeśli pojawi się widmo, że Tevez może trafić do LFC to SAF stanie na głowie i wyłoży za niego choćby 50 mln - jak z było z Heinze? Gra na Anfield?

Co do powalczenia o cokolwiek w wykonaniu LFC... Sorry, ale tak jak napisał kolega kilka postów wyżej - nie z tym trenerem. Rozbraja mnie komentarz Szpaka: "genialny, komputerowy, ścisły, wyscylany w kosmos umysł Hiszpana"... Niby gdzie? Raz cufalsko wygrał LM i wielki kozak:P Nie ma konceptu na jakąś błyskotliwą taktykę (1), nie wie, kogo sprowadzać(2), nie potrafi się zatroszczyć o wychowanków(3). Zaraz mi wyskoczy jakiś kibic LFC z argumentami:
1. Wcale nie, bo ma!
2. A Torres?
3. A czyja młodzieżówka o mały włos zdobyła jakiś-tam puchar i czyj młodzik jest na liście 10 potencjalnych gwiazd UEFA?

No tak, ale:
1. Nawet mi się nie chce pisać, wystarczy rzucić okiem na zmiany, które wprowadza w trakcie meczu i analiza taktyki nie będzie potrzebna.
2. A Morientes, Keane, Lucas, Dossena, Riera, Babel? Sorry, jak na zespół z taką marką (choć to zamierzchłe czasy, gdy markę sobie wyrabiał) to po tych piłkarzach można było oczekiwać więcej.
3. A ilu wychowanków gra potem w składzie seniorskim?

W przyszłym sezonie podejrzewam, że przebudzi się Arsenal, a i Chelsea wyjdzie z dołka. Wierzę, że LFC znowu będzie toczyło boje o 4. miejsce z zespołami w stylu Tottenhamu, Aston Villi, czy Evertonu... Powinno być jeszcze Newcastle, ale skoro im się udało spaść, to dlaczego LFC nie mogłoby podzielić ich losu?:P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 maja 2009, 16:56

Nie ma to jak sensowne argumenty. A ten z Rierą najlepszy.

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 25 maja 2009, 21:03

No tak, ja zapomniałem, że dla kibiców LFC Reina to najlepszy bramkarz świata, Gerrard najlepszy pomocnik, Carragher najlepszy obrońca, Skrtel to taki ulepszony model Vidica, a Babel to w ogóle Cristiano Ronaldo, tylko że ma ciemniejszą karnację i też jest lepszy:P Musze się kiedyś nauczyć tego specyficznego "liverpoolańskiego" spojrzenia na futbol i będę wiedział, że Riera jednak był udanym transferem, a LFC liczy się w walce o mistrzostwo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 maja 2009, 21:09

Jestem jak najdalszy od bycia kibicem Liverpoolu, ale jak widzę podobne brednie, to potrzebuję je sprostować:
Nie ma konceptu na jakąś błyskotliwą taktykę (1)
Nie, wcale. Widać to po tym, że z grupą słabszych piłkarzy od Arsenalu (1 skład) i Chelsea - jest przed nimi w lidze właśnie dzięki taktyce.
,
nie wie, kogo sprowadzać(2)
To nie jest głupi trener. Sprowadza tych, którzy się podporządkują taktyce. A że większość najlepszych piłkarzy ma ustawienie czasami w nosie - czego Benitez nie trawi - to już nie jego wina.

Zaślepia Cię nienawiść, bo piszesz brednie, co nawet taki od czasu do czasu oglądający Premierleague kibic jak ja potrafi stwierdzić.
Uważać Beniteza za kiepskiego trenera potrafi tylko ktoś kompletnie zaślepiony.
-
(Pisząc to myślałem, że to jednorazowy wybryk, a tu się okazuje, że Ty po prostu odgrywasz franza. Cóż, powodzenia.)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 maja 2009, 21:12

Elfin pisze:Musze się kiedyś nauczyć tego specyficznego "liverpoolańskiego" spojrzenia na futbol i będę wiedział, że Riera jednak był udanym transferem, a LFC liczy się w walce o mistrzostwo.
Głupoty gadasz. Wchodzisz tutaj i najeżdżasz na kibiców Poolu. Po cholerę to robisz. Jak ktoś się tu zachowuje dziwnie to na pewno nie Daaaaaaaamian, ale ty właśnie. Jak chcesz się ponapinać to rób to chociaż na poziomie.

Awatar użytkownika
Budep
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Budep » 07 cze 2009, 19:44

Elfin pisze:No tak, ja zapomniałem, że dla kibiców LFC Reina to najlepszy bramkarz świata, Gerrard najlepszy pomocnik, Carragher najlepszy obrońca, Skrtel to taki ulepszony model Vidica, a Babel to w ogóle Cristiano Ronaldo, tylko że ma ciemniejszą karnację i też jest lepszy:P Musze się kiedyś nauczyć tego specyficznego "liverpoolańskiego" spojrzenia na futbol i będę wiedział, że Riera jednak był udanym transferem, a LFC liczy się w walce o mistrzostwo.
O lol. Wcale tak nie jest. Reina to bramkarz dobry, ale bez rewelacji. Gerrard to jeden z najlepszych na świecie pomocników, a jeśli chodzi o Babela... CR7? Brakuje mu do niego lat świetlnych. Nie wiem kto ma takie spojrzenie, ale czy nie jest tak, że każdy kto kibicuje danemu zespołowi mówi, że jego piłkarze są najlepsi? :) I nie ma żadnego "liverpoolańskiego" spojrzenia :)

Jip
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jip » 22 cze 2009, 1:04

Póki co coraz głośniej na temat transferu Glena Johnsona z Portsmouth. Media podają cenę w granicach 17 mln Ł , 20 mln E. W rozliczeniu ma być dług Portsmouth w postaci 7mln Ł ( bądź E, nie jestem pewien). Póki co trzeba czekać na oficjalne info w sprawie tego transferu. Myślę, że byłby to dobry ruch.

Ps. Dawno mnie tutaj nie było, nawet nie wiedziałem że to ja założyłem ten temat i już tyle wpisów w nim powstało heh ;)

YNWA !

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 22 cze 2009, 11:13

Elfin pisze:Sorry, ale jeśli pojawi się widmo, że Tevez może trafić do LFC to SAF stanie na głowie i wyłoży za niego choćby 50 mln - jak z było z Heinze? Gra na Anfield?
O ile mi wiadomo to nie Manchester United ma prawa do karty Teveza i za niego nic siana nie dostanie.Tevez jest tylko wypożyczony i ManU ma prawo wykupu Teveza za 23 mln czy coś koło tego.Za Teveza trzeba zapłacić lekko ponad 30 mln żeby go wykupić , ManU miało 'tylko' 23 bo 10 z ogonkiem zapłaciło już za wypożyczenie i z tego co mi wiadomo SAF chciał wykupić Teveza tyle , że on nie chciał zostać.Pewnie pójdzie do Arabów gdzie dostanie najwiekszą kase i będzie biegał z Robinho w ataky a Ligę Mistrzów oglądał w TV ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2009, 11:26

Dramatic pisze:i z tego co mi wiadomo SAF chciał wykupić Teveza tyle , że on nie chciał zostać.
nie chcial zostac, czy chcial tylko zazyczyl sobie kontraktu znacznie przewyzszajacego jego pilkarskie mozliwosci?

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 cze 2009, 11:56

O ile mi wiadomo to nie Manchester United ma prawa do karty Teveza i za niego nic siana nie dostanie.Tevez jest tylko wypożyczony i ManU ma prawo wykupu Teveza za 23 mln czy coś koło tego.Za Teveza trzeba zapłacić lekko ponad 30 mln żeby go wykupić , ManU miało 'tylko' 23 bo 10 z ogonkiem zapłaciło już za wypożyczenie i z tego co mi wiadomo SAF chciał wykupić Teveza tyle , że on nie chciał zostać.Pewnie pójdzie do Arabów gdzie dostanie najwiekszą kase i będzie biegał z Robinho w ataky a Ligę Mistrzów oglądał w TV
Dysponujesz kapitalną wiedza na ten temat. Po 1 . oferta zostala zaakceptowana - 25,5 mln funtow a nie jak piszesz Po 2. Carlos uniosl sie honorem , bo klub dal mu okreslona ilosc czasu na przyjecie oferty kontraktu, a sama oferta pewnie by go zadawalala bo oznaczalo to podniesienie tygodniowki o 15 tys funtow czyli do 110 Po 3. W grze pozostalo City i Chelsea, wiec to ze pojdzie do Arabow to chyba wymysl twojej wyobrazni Po 4 . nie pisz na temat , w ktorym gowno lub jeszcze mniej wiesz

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 22 cze 2009, 13:00

ManU ma prawo wykupu Teveza za 23 mln czy coś koło tego.
Po 1 . oferta zostala zaakceptowana - 25,5 mln funtow a nie jak piszesz
Napisałem 23 mln czy coś koło tego?2,5 mln to wielka różnica.Po 2 całą kwotę jak ManU miało by zapłacić to ponad 30 mln , tyle , że te około 10 mln już zostało zapłacone za wypożyczenie i jeżeli jakaś drużyna chcę Teveza to musi wywalić ponad 30 mln ...
W grze pozostalo City i Chelsea, wiec to ze pojdzie do Arabow to chyba wymysl twojej wyobrazni Po 4 . nie pisz na temat , w ktorym gowno lub jeszcze mniej wiesz
A co może do Chelsea pójdzie? Ściągną lepszego napastnika i pewnie Tevez pójdzie do Arabów ..

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 cze 2009, 13:09

:haha:

fck moj blad , nie udana napinka z mojej strony , myslalem ze piszac Araby masz na mysli arabski klub :angry2: chyba sie nie wyspalem dzisiaj :| sory

Tak coby od tematu nie odbiegac - Jip , jak tam jezeli chodzi o wasze transfery ? Z tego co slyszalem tylko Glen, w dodatku kluby bija sie o Xabiego , Barca chce Maszczerano (:haha:) , jakos nie slychac zebyscie jakies konkrety czynili na rynku . No chyba ze za wzmocnienie uznac powrot Woronina :boruta:

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 22 cze 2009, 13:12

SPox ;)

Następnym razem napiszę bardziej przejrzyście :)

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 22 cze 2009, 13:22

Tak coby od tematu nie odbiegac - Jip , jak tam jezeli chodzi o wasze transfery ? Z tego co slyszalem tylko Glen, w dodatku kluby bija sie o Xabiego , Barca chce Maszczerano (:haha:) , jakos nie slychac zebyscie jakies konkrety czynili na rynku . No chyba ze za wzmocnienie uznac powrot Woronina
Zapomniałeś dodać kupno 15-letniego Jesusa Fernandeza Saeza. :jupi: 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”