FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1391

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 09 lip 2011, 11:22

Maciek (interista) pisze:Jestes pewny tej wypowiedzi bo ja tylko widze, ze Pozzo zapodal, ze Napoli pytala o Chilijczyja, ale to nadal Barcelona jest nablizej sfinalizowania transferu i ma byc spotkanie w przyszlym tygodniu. No i mozliwe jest wlaczenie zawodnikow Barcelony w transakcje.
Ja gdzieś w necie wyczytałem, że to młodszy Pozzo (syn właściciela) powiedział, że Napoli coś tam kombinuje, ale oni negocjują tylko z Barcą...

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 09 lip 2011, 12:13

Arsenal have rejected Barcelona's latest 34.9M bid for midfielder Cesc Fabregas (24) but said they can have him for 39.4M [daily mail]
Niech to się w końcu skończy :pray:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 lip 2011, 13:44

Arsenal have rejected Barcelona's latest 34.9M bid for midfielder Cesc Fabregas (24) but said they can have him for 39.4M [daily mail]
Odrzucił czy nie odrzucił, ale angielski brukowiec chyba coś dodał od siebie siląć się na złośliwość :lol:
Chociaż paradoksalnie mogą mieć racje z tyli ok 40 mln :think:

Z wieści okołosanchezowych:
http://www.blaugrana.pl/news/7426/jeffr ... sciem.html
Jeffren został spacyfikowany(według Sportu), co może otiwrać możliwość dorzucenia go do transferu chiljczyka.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 09 lip 2011, 13:53

Bojan i Jeffren są bliscy odejścia. Oznacza to, że w kolejnym sezonie będziemy mieli lepszych rezerwowych i nie powtórzy się sytuacja, że w pierwszej rundzie strzelamy 2/3 a w rewanżowej 1/3 bramek. 40 mln za Cesca to za dużo.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 lip 2011, 14:18

Na jakim świecie wy żyjecie?40 mln € za pomocnika klasy Cesca z kontraktem do 2015 to promocja.Oferty z 3-ką z przodu narażają was na śmieszność.Jeszcze zważywszy na napięte stosunki między klubami...Dużo do powiedzenia będzie miał sam zawodnik,ale jeśli otwarcie się zbuntuje nikt Wengerowi nie zabroni przyjąć np. oferty rzędu 50 mln € od Realu czy City...

Mnie osobiście rozbawiły plotki o ofercie 29+6,gdzie 6 baniek to zawodnicy,których Wenger LEGALNIE pozyskał od was za darmo :haha: Przecież takie numery tylko pogarszają sytuację...ale skoro wasi negocjatorzy potrafili kupić Zlatana za 45 mln € + Eto'o by rok później oddać go za 24 mln € w 3 ratach,to mnie żadna ekscentryczna strategia negocjacyjna w waszym wykonaniu nie zdziwi...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2011, 15:12

MazurXIII pisze:Dużo do powiedzenia będzie miał sam zawodnik,ale jeśli otwarcie się zbuntuje nikt Wengerowi nie zabroni przyjąć np. oferty rzędu 50 mln € od Realu czy City...
A ten dalej swoje :angry2:

Wenger przyjmie ofertę od Realu i Cesc wyląduje w Madrycie :( Na pewno tak będzie.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Jeffren jednak odejdzie wbrew doniesieniom, które się pojawiły kilka dni temu. Cieszy mnie to.

http://www.blaugrana.pl/news/7426/jeffr ... sciem.html

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 09 lip 2011, 15:18

Mnie nie cieszy. Jeffren znowu nic nie pogra a kontrakt kończy mu się w 2012. 8 mln piechotą nie chodzi a tak potem odejdzie za friko.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2011, 15:42

Professor Chaos pisze:8 mln piechotą nie chodzi a tak potem odejdzie za friko.
???

Przecież skoro teraz odchodzi to właśnie oznacza, że jest szansa ugrać jakieś grosze. Oczywiście nie 8 mln to tyle to nikt nigdy by za niego nie dał, ale liczę na jakieś 3 mln. Przecież gdyby został ten rok w klubie to po sezonie skończyłby mu się właśnie kontrakt i odszedłby za darmo więc nie rozumiem co chciałeś przekazać :>

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 09 lip 2011, 15:47

Mój błąd. Myślałem, że cieszy Cię to ,że nie odejdzie. Zdarza się. Co do tych 8 mln to gdzieś widziałem news o takiej ofercie, ale to mogła być zwykła plota :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 lip 2011, 16:40

Jeśli Mentor wytłumaczysz mi jaki interes ma Arsene w sprzedawaniu Cesca do Barcy nawet nie po kosztach w momencie,kiedy inne kluby mogą Katalończyków sporo przebić,a transfery wewnątrz Premier League są stanowczo przepłacone (20-30 mln za angielskie ogórki)i sam zawodnik ma długoletni kontrakt to ok...to wam się wydaje,że Francuz nie ma jaj i np. nie postawi Cesca pod ścianą - "możesz odjeść ale za minimum 40-50 mln € - a tyle daje np.Real...chcesz do Barcelony?Najwyraźniej nisko cię cenią skoro oferują 30 mln €.A tak w ogóle to zostań,bo jesteś kluczowym graczem,kapitanem zespołu i tu zostałeś najlepszym pomocnikiem świata".IMHO Fabregas w Realu z pensją podobną do Kaki to nie jest jakieś totalne SF (np.Perez i Figo w przeszłości) jeśli koniecznie będzie chciał odejść...ale ma kontrakt do 2015,a to u was Xavi się starzeje a Thiago może nie wypalić (tak jak Bojan).To wam ciężko zrozumieć,że Barcelona jest w tej sytuacji petentem (napędzane przez bzdurne artykuły w katalońskich dziennikach),a stanowisko 'nie będziemy płacić za wychowanka 50mln €' pewnie gówno Wengera jak i zarząd Arsenalu obchodzi.Sam zawodnik na szczęście nie dał się zbałamucić (te komentarze Cesc nie ma jaj :haha: ) i wie komu najwięcej zawdzięcza (pierwszy skład w czołowym europejskim klubie w wieku 18-19 lat).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2011, 17:54

taki interes ze cesc chce odejsc do barcelony a nie do np milanu

mysle ze tak naprawde to cie wlasnie boli i stad zolc ktora przelewasz na ekran komputera

wyjdz na spacer. ladna pogoda. moze ci sie poprawi

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 lip 2011, 18:19

ach no tak...zapomniałem.Zwracam honor.Cesc chce odejść do Barcy (by Mundo Deportivo czy inne wiarygodne źródło) więc Arsenal łaskawie wypnie tyłek i da się wydymać...tak,tak...BTW - ponoć Zlatana jeszcze będziecie spłacać 2 lata Interowi,nieprawdaż?

Trzeźwa ocena sytuacji to nie żółć...no ale teraz każdy,kto nie oddaje hołdów lennych Barcelonie (zwaną w niektórych kręgach FC Zraszaczami) czy śmie dostrzec,że Messi w reprezentacji daje ciała (stąd 'największy piłkarz w historii' budzi uśmiech politowania)albo,że Busquets czy D.Alves to perfidne nurki to co najmniej zgorzkniały człowiek... :lol:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 09 lip 2011, 18:21

Myślałem, że niewolnictwo dawno zniesiono. A tu okazuje się, że w Arsenalu nadal panuje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 lip 2011, 18:33

Na jakiej zasadzie w Arsenalu panuje niewolnictwo?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2011, 19:05

Mazur ale prawda jest taka, że Cesc własnie chce odejść tylko do Barcy. On nie chce odejść z Arsenalu dlatego, że mu się tam nie podoba, po prostu bardziej mu się podoba Barca. Jak Barca da za mało i Wenger oferty nie przyjmie, to Cesc zostanie w Arsenalu i tak aż do skutku, aż pewnego dnia Barca złoży zadowalającą Arsenal ofertę, albo kontrakt mu się skończy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”