AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1394

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 maja 2012, 9:18

Mirek15 pisze:W połowie maja być spotkanie w sprawie możliwego przedłużenia kontraktu z Seedorfem :badziewie:
To był tylko tekst taki sam jak rok temu, gdzie po sezonie zaczną się rozmowy. Nie mam wątpliwości i cieszę się z tego bardzo bo pożegnamy raczej na bank Holendra (co jeszcze ostatnie dni potwierdziły). Mistrzostwo wygrywa się ogrywając głównie ogórków więc jak Milanowi uda się zdobyć mistrzostwo to co powiesz :?: Juventus je oddał bo nie chciał czy to, że Milan konsekwentnie gromadził punkty :?:

Jeśli chodzi o Juventus jestem jakoś dziwnie przekonany, że Pirlo spuchnie w przyszłym sezonie a to przecież on ma ogromny wpływ na tę drużynę, ale oczywiście jest to moje zdanie i mogę być w błędzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 maja 2012, 10:05

Po 13 maja mają być rozmowy z wszystkimi graczami, którym kończą się kontrakty. Nie tylko ze Seedorfem. IMHO Clarence w przyszłym sezonie nie będzie już grał u nas. Pójdzie do Brazylii(Są już bardzo poważne rozmowy prowadzone z Botofogo) lub do USA. Po roku lub dwóch wróci do nas pełnić jakąś role w zarządzie. van Bommel już jest dogadany z PSV i szkoda, bo poza Nestą chciałbym go bardzo nadal w przyszłym sezonie w Mediolanie. Sandro albo zostanie albo pójdzie do USA. Ja chciałbym, aby został i pomógł w rozwoju Acerbiemu, który już chyba jest naszym graczem. Ostatnio tuttosport rozpuścił plotki o odejściu Mexesa i nowym kontrakcie dla Yepesa, ale w to nie wierzę. Francuz to nienajwyższa półka, ale jest klasowym graczem i jest dla niego miejsce w Mediolanie. W tym sezonie mi się podobał. Oddo, Inzaghi, Zambrotta i raczej Roma są niemal pewni odejścia. Niewiadomo co się stanie z Gattuso i Ambro, ale im dałbym zakończyć kariery w Milanie. Obaj w przeciwieństwie do Seedorfa nie psioczą jak nie grają i kontrakty też mają niższe.

Suma sumarum uważam, że zostaną Gattuso, Nesta, Ambrosini. Z resztą się pożegnamy. Wszystko wskazuje też na to, że Muntari dostanie stały kontrakt. Jeżeli nie będzie za wysoki to jestem za. IMHO zagrał więcej dobrych niż słabych meczów u nas i wchodzi teraz w najlepsze lata kariery a umiejętności ma spore.

Na przyszły rok prawdopodobnie mamy już zaklepanych Acerbiego, Montolivo i Traore. Mam nadzieję, że nie będziemy brać więcej pomocników za free (Mudingay) tylko uda nam się ściągnąć jeszcze przynajmniej jednego gracza do tej formacji - marzenie to defensywny pomocnik(Strootman, Sandro - obaj nie powinni cenowo od nas odbiegać) oraz półlewy skrzydłowy(Eriksen).

Na temat mistrzostwa już się wypowiadałem. Powiem tylko, że o błędach jak karnych z dupy zaczął pisać fan Juventusu i o tym, że Milan na nie nie zasłużył w razie czego. Powtórzę jeszcze raz - drużyna, która na koniec sezonu będzie pierwsza w pełni na to zasłużyła.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 maja 2012, 10:34

Akurat Mexes mi się nie podoba i pożegnałbym go bez żalu.Zawalił nam dwumecz z Barcą i LM,zawalił nam np. mecz z Violą i w efekcie być może scudetto...Poza tym nigdy nie wiadomo kiedy mu odwali i osłabi zespół poprzez głupią kartkę...do tego dochodzi wysoka pensja (ponad 100k-120k €/tydz ?)...Przy sensownej ofercie do widzenia a w jego miejsce choćby Astori...Bo jeśli mamy robić w lecie jakąś wyprzedaż to wolę pozbyć się takiego Mexesa niż np. KPB...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 maja 2012, 10:43

Mexes ma niecałe 4 bańki na rok. Owszem jest to sporo. Jak dla mnie nie jest to zawodnik najwyższej klasy, ale wolę mieć jego w zespole niż Yepesa. Dodatkowo ja cały czas liczę, że Francuz to opcja numer 3 na środku obrony. Zresztą na Francuzie i tak dużo nie zarobimy, bo kto da za niego większą kwotę. Jak dla mnie mimo tych dwóch błędów kluczowych uważam go za dobry transfer i jak zostanie na przyszły rok to będę zadowolony a jak ściągniemy kogoś młodszego a lepszego to też będę zadowolony. Oby się tylko nie skończyło na odejściu Mexesa i pozostaniu Yepesa.

Galliani ostatnio mówił, że teraz bardziej będzie uważał ile daję graczom za free na rękę. Francuz to chyba ostatni gracz, który tyle od nas wydoił (Montolivo ma dostać 2,5 mln euro a Traore 1 mln euro). Na red&black forum ostatnio ktoś fajną rzecz wyliczył. Mexes kosztował nas będzie przez 4 lata 32 miliony euro (pensja + podatek). Za taką kasę można by było wyciągnąć młodego (jak Silva) obrońcę na lata i jeszcze opłacić mu mniejsza pensję na rok. Z tym, że chyba Berlusconi ma awersję do wydawania kasy i robi się tak jak robi. Na prawdę można wiele zaoszczędzić a działacze mimo iż nie mają kasy to robią tak, że jej sporo wydajemy.

EDIT

Pojawia się coraz więcej informacji, że Gattuso, Ambrosini i Yepes podpiszą nowe kontrakty. Przyszłość Nesty ma się rozstrzygnąć za tydzień.

Cassano ma przejąc 10 po Seedorfie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 maja 2012, 11:25

jeszcze wracając do tematu ibry i miłości mou do niego - wg mnie jeśli tłumacz go tak bardzo chce, to niech da higuaina i 10/15 baniek, świetny dil dla milanu, agrentyńczyk na bank by miał mniejszą pensje no i milan kiedyś sie musi uzależnić od szweda, bo jak na razie jest za bardzo uzależniony od jego dyspozycji

co do traore - dla mnie totalny anonim, może ktoś coś powiedzieć o jego charakterystyce?
i wie ktoś czy milan ma jakieś plany wobec verthongena/eriksena? wg mnie dwaj świetni gracze i warto byłoby sypnąć groszem na nich, moze berlu by coś zdefraudował?
no i jak wygląda sytuacja giovinco? wraca do juve po sezonie? idealny na trequariste by był w mediolanie

tak w ogóle to witam, miałem tutaj kiedyś konto i napisałem z 10 postów ale zapomniałem loginu/hasła więc założyłem nowe:)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 maja 2012, 12:27

Montolivo, Traore a mówi się jeszcze dużo w kontekście Keity. Zarząd poszedł po rozum do głowy i widzi gdzie mamy największe braki a jak na tą chwilę wzmacniamy się 2 zawodnikami bardzo ciekawymi płacąc za nich okrągłe 0 dając kontrakty które są bardzo ekonomiczne. Oczywiście nam wszystkim marzy się aby linię pomocy poprowadził typowy crack jednak znając realia budżetowe Milanu będzie o to bardzo trudno. W tym roku z nowu w lecie będą duże zmiany z samej pomocy niemal pewne są odejścia Van Bommela, Seedorfa i Aquy do tego mogą dojdą najpewniej Yepes i Oddo a nie wykluczone jest odejście Pato. Bardzo liczę na pozostanie Nesty w składzie bo jeszcze przez rok jest w stanie zagrać 20-25 meczy w sezonie na swoim bardzo wysokim poziomie.
milan kiedyś sie musi uzależnić od szweda, bo jak na razie jest za bardzo uzależniony od jego dyspozycji
Milan wcale nie jest uzależniony od Szweda jak się nie którym wydaje. Nasz atak i bez niego dawał sobie radę a wręcz dzięki jego absencji Milan grał trochę inaczej i dobrze to wychodziło. Teraz powrót Cassano tylko pokazał jaki mamy potencjał z przodu który przez kontuzje w tym roku nie do końca został wykorzystany. Przez pół sezonu nie mieliśmy Antonio przez prawie cały sezon Pato, ciągle z urazami i brakiem formy zmagał się Robinho a jesteśmy punkt za Juve. Już dawno kibice Milanu po sezonie swojej drużyny nie pluli sobie w brodę jak prawdopodobnie po tym kiedy i scudetto i nawet finał LM był tak blisko a obejdą się tylko smakiem.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 04 maja 2012, 12:49

rekinho pisze:no i jak wygląda sytuacja giovinco? wraca do juve po sezonie? idealny na trequariste by był w mediolanie
Chyba nie uważasz, że Giovinco zagra u was, dwa nie jest żadnym rozgrywającym tylko napastnikiem sam to powiedział ostatnio. Jeśli nie wróci do Juve (z powodu Parmy) to albo zostanie w klubie którym jest na kolejny sezon albo odpłynie do Hiszpanii, Conte jest świadom umiejętności Seby, więc go bardzo chciał i dalej chce, ale jeśli finanse na to nie pozwolą no to sorry memory ale na pewno nie dla Milanu będzie.

gilardino11 pisze:Milan wcale nie jest uzależniony od Szweda jak się nie którym wydaje. Nasz atak i bez niego dawał sobie radę a wręcz dzięki jego absencji Milan grał trochę inaczej i dobrze to wychodziło.
Dokładnie to Milanowi może wyjść na lepsze szczególnie w obliczu powrotu Cassano, który rozruszał na koniec sezonu tą drużynę. Jak zawsze jak gra Milan z Juventusem boję się, żeby nie było absencji dla Zlatana, bo nigdy nic nie strzelił ani nie jest groźny. Zaś bez niego zagraliście świetny mecz z nami, ten który tak wielu lubi wspominać. Gdyby był Ibra pewnie nie byłoby takiego widowiska (zajebisty mecz, szybki, żywiołowy).

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 maja 2012, 13:14

Milan wcale nie jest uzależniony od Szweda jak się nie którym wydaje. Nasz atak i bez niego dawał sobie radę a wręcz dzięki jego absencji Milan grał trochę inaczej i dobrze to wychodziło. Teraz powrót Cassano tylko pokazał jaki mamy potencjał z przodu który przez kontuzje w tym roku nie do końca został wykorzystany. Przez pół sezonu nie mieliśmy Antonio przez prawie cały sezon Pato, ciągle z urazami i brakiem formy zmagał się Robinho a jesteśmy punkt za Juve. Już dawno kibice Milanu po sezonie swojej drużyny nie pluli sobie w brodę jak prawdopodobnie po tym kiedy i scudetto i nawet finał LM był tak blisko a obejdą się tylko smakiem.
no i to przecież głownie dzięki ibrze, bo przecież nie dzięki lopezowi albo faraonowi? swoją drogą szwed w dwóch ostatnich spotkaniach był niesamowicie żenujący, więcej leżał niż grał

włoski wyluzuj troche. zresztą nie zdziwiłbym się, gdyby gio strzelił focha na juve za kilka lat zmarnowanej kariery

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 04 maja 2012, 14:20

O co Ci facet chodzi? Po co mam luzować, jeśli jest git. Przestań pierdoły cisnąć, bo jest to nierealne, piłkarz nie ma w ręku swojej karty tylko dwa kluby, a jeden z nich na pewno nie da takiego potencjału rywalowi.

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... rby-report

Zła wiadomość dla obrony Milanu. Jak wyglądała obrona (jacy piłkarze grali) w ostatnich 3 meczach waszej ekipy?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 maja 2012, 14:31

no dla parmy milan jest rzeczywiście groźnym rywalem do miejsca 6-8 ;)
zreszta jakie pierdoły, czy ja gdzieś napisałem, że seba IDZIE do milanu, czy że fajnie byłoby go widzieć w mediolanie? spiąłeś się jak kiedyś na forum ślizgu hehe

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 maja 2012, 14:34

Jemu pewnie chodziło, że Juventus go nie odda Milanowi. Co nie znaczy, że jak zwykle się spiął nie czytając całego posta poprzednika.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 maja 2012, 14:48

w sumie ja też nie doczytałem, że JEDEN z nich (w domyśle stara dama), mój błąd

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 maja 2012, 23:38

Nie stoję dobrze z meczami od powrotu Cassano. Gra coś Shaarawy po powrocie Cassano :?:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 maja 2012, 8:09

Coś tam gra. Mniej, ale grał. IMHO El Shaarawy jak na swój wiek dostał wystarczającą minut w tym sezonie. Pokazał, że ma talent, ale musi jeszcze pracować. Jeżeli będzie się dobrze rozwijał to w przeciągu 2 lat powinien zagościć w pierwszym składzie. Szkoda tylko, że oddajemy prawdopodobnie Merkela za niego.

Cytat dnia:
Silvio Berlusconi: "Guardiola to Milan? This is not the right time to be spending money."

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 maja 2012, 20:16

Co prawda tytuł za zasługi jest już w Turynie, ale dziś Milan gra derby z Interem.

Składy :
INTER: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo; Guarin, Cambiasso, Zanetti; Sneijder, Alvarez, Milito.

MILAN: Abbiati, Abate, Nesta, Yepes, Bonera; Nocerino, Van Bommel, Muntari; Boateng, Ibrahimovic, Robinho.
Yepes na środku mi się nie podoba, ponadto Robson w ataku, a nie ma Antka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”