Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1399

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lut 2012, 22:03

Etus2 pisze: oh jak smutno w koncu ktos pomogl nie wam tylko komus innemu , poza tym ktora to byla minuta ? bo real jakby remisowal to bez problemu by strzelil kolejna bramke.
Nie stosuj putkologiki. Zostaw to ekspertom.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 lut 2012, 0:23

Bienias wpada tu jak jakiś troll i rozpoczyna dyskusję mocnym uderzeniem :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lut 2012, 2:11

kaczy ja tylko zabawilem sie w Realfana. Widac gdyby nie ten sam szal..... to chyba ta putkologia. yeah

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 05 lut 2012, 9:25

Kibic zdefiniowany przez Real Madryt zapomniał napisać, że Miguel Torres powinien wylecieć z czerwem po dziesięciu minutach, skoro już tak rozlicza pana z gwizdkiem.
Poza tym apropos ręki Pepe, warto przeczytać przepisy, bo może się okazać, że nie była taka oczywista.

Taka putkologika w najczystszej niedoścignionej postaci.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 05 lut 2012, 13:47

Dla mnie tam najważniejsze, że Real zdobył cenne 3 ptk na trudnym terenie. Można wypominać decyzje sędziowskie, ale akurat w wypadku kibiców czy piłkarzy albo sztabu FC Barcelony, to jest nie na miejscu, bo kto jak kto, ale oni powinni nabrać wody w usta i się zamknąć, cieszyć się swoimi wypaczonymi tryumfami w LM. Wracając do meczu z Getafe, to może gra porywająca nie była ze strony Realu, mecz dla widza też nie był ciekawy. Ale istotne 3 ptk a nie styl... Solidna gra Pepe i Ramosa, bardzo dobrze się zaprezentował też Xabi oraz Ozil - najwięcej gorzkich słów należy się Coentrao, zdecydowanie Portugalczyk nie daje tej jakości w ataku co Marcelo. Ten mecz był jednym z niewielu, gdzie w tym sezonie się kalkulowało, że Królewscy mogą stracić punkty, tak więc jedna przeszkoda na drodze do mistrzostwa pokonana i w sumie, nie dziwię się pewnej frustracji kibiców Barcelony... No ale niestety, w tym sezonie role się odwrócą i tym razem Blaugrana zostanie z Pucharem Hiszpanii na pocieszenie a Real ugra Mistrzostwo i miejmy nadzieję, także Ligę Mistrzów :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lut 2012, 13:58

Bienias pisze:kaczy ja tylko zabawilem sie w Realfana.
Tylko pozostałeś przy swoich cechach charakterystycznych. Nie wycieraj sobie klawiatury innymi.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 lut 2012, 22:12

http://aguilablanca.pl/pl/news/amsterdam-zdobyty.html

Relacja z wyjazdu do Amsterdamu na mecz z Ajaxem

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 lut 2012, 17:59

Oglada ktos Castille w miare regularnie, i jest w stanie wyrazic ew. nadawanie sie Carvajala do gry w pierwszym zespole? Coraz wiecej glosow spotykam, ze chlopak na pozycji bocznego to prawdziwa perelka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2012, 18:35

Jakoś nigdy nie przyglądałem się Carvajalowi w kontekście jego przydatności do pierwszej drużyny. Nie oglądam może wszystkich meczów Castilli, ale nie przypominam sobie rażących błędów z jego strony, a jak ktoś mnie tam nie irytuje (wielu to robi) to znaczy, że jest niezły. :lol:

Może faktycznie warto zacząć go oceniać w takim właśnie kontekście. Zazwyczaj indywidualne obserwacje robiłem względem innych zawodników i mogę np. stwierdzić, że brak szans dla Moraty to nie jest zła wola Mou (co polskie środowisko mu często zarzuca). On po prostu nie ma łatwości strzelania bramek i tak sobie się ustawia w polu karnym. Joselu bije go pod tym względem o klasę.

Następnym razem zwrócę większą uwagę na niego (Carvajala) właśnie jako potencjalnego zawodnika pierwszej drużyny, bo to aż dziwne, że dotychczas tego nie robiłem względem zawodnika zbierającego takie opinie. Chyba dlatego, że jakiś czas temu założyłem, iż Mourinho nie będzie grał dwójką niskich bocznych obrońców, jeśli nie będzie musiał. :P

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 lut 2012, 0:19

Ja się zastanawiam, czy obserwacja zawodników na bazie spotkań w Castilli i w kontekście wdrożenia do pierwszego składu mają jakikolwiek sens ?
Zawodnik raczej w mniej ważnych meczach, nawet sparingach przed sezonem powinien pokazać swoją wartość i ile jest w stanie zaoferować zespołowi, rozgrywki Castilli nie są wyznacznikiem potencjału do oceny. Chociaż nie wiem jaki potencjał ma Carvajal i na pewno nie skreślam zawodnika, ale uważam, że jego umiejętności powinny być oceniane na tle rywalizacji z zespołami z górnej półki, wówczas będzie wiadomo na ile stać tego chłopaka. Inna sprawa, że nie jestem zwolennikiem oddawania takich perspektywistycznych zawodników i mówię tu o Jose Angelu Pozo jaki wzmocni szeregi Manchesteru City, co prawda gracz ma dopiero 15 lat ale na pewno pojawia się tutaj dyskusja o tym jak łatwo Real pozbywa się utalentowanych wychowanków, chociaż tym razem zabezpieczyli się pewnie jakąś klauzulą odkupu zawodnika... Ale nie sądzę, by to miała być mała kwota i jak City teraz za Pozo zapłaci 5 mln. Tak Real zapłaci później za niego pewnie 4x tyle.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 07 lut 2012, 9:53

Problem w tym, ze biorac pod uwage ile Mou daje szans wychowankom (realnych, nie epizodow 10min na tournee u chinczykow), nie ma co liczyc ze Carvajal bedzie sprawdzony z powaznym przeciwnikiem. Moze jestem zbytnim optymista, ale zgaduje ze grajac zamiast takiego np. Altintopa na prawej obronie nie spisiwalby sie gorzej. Sytuacja jest o tyle sprzyjajaca, ze zmiennik na prawa obrone to jedna z nielicznych pozycji, gdzie mamy brak - fajnie byloby chlopaka tam sprawdzic, a gdyby mial grac np. przeciwko Racingowi w meczu na Santiago, tez by mysle tragedii nie bylo.

Btw, bawimy sie? ;] http://www.sporcle.com/games/Freddie/UCLRealMadrid U mnie 144pkt, co ciekawe nie pamietalem 3 nazwisk z ostatnich 3 lat :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lut 2012, 11:18

157 (ostatnie 11 sezonów wypełniłem całe - duży sukces, bo ciężko sobie przypomnieć niektórych asów), ale zapomniałem wpisać Fernando Redondo. :oops: Wstyd jak stąd do księżyca. :rotfl:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lut 2012, 13:49

145/165 ale zapomnialem o Becksie :angry2:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 09 lut 2012, 23:41

nowy wyglad mou:

Obrazek

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 lut 2012, 23:58

140

Brak: Chendo, Amavisca, Zamorano, Panucci, Seedorf, Jarni, Campo, Karanka, Guti, Solari, Cambiasso, Raul Bravo, Samuel, Emerson, Heinze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”