AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1399

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 09 maja 2012, 14:13

gilardino11 pisze:bynajmniej dla mnie nabiera sensu.
bynajmniej «wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)».

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 maja 2012, 14:28

Montolivo u Was to już pewniak?

W którymś temacie Doktorek pisał o tym, że w przyszłym sezonie Milan będzie miał brzydkie stroje. Macie jakieś zdjęcia tych koszulek?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 maja 2012, 14:31

Obrazek

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 09 maja 2012, 14:34

Byłyby świetne, gdyby nie rozmiar kołnierzyka. Nie zmienia to jednak faktu, że koszulki ładne.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 maja 2012, 14:36

Właśnie przez te kołnierzyki te koszulki trochę takie sobie są, jak grają to strasznie podskakują.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 maja 2012, 14:52

gilardino11 pisze:prawdopodobne odejścia są Seedorfa, Muntariego, Van Bommela i Aquillaniego
Muntari zostaje. Nie wierzę, że odejdzie.

Koszulki są ładne(prawie). Tylko kołnierzyk jest zupełnie nie potrzebny, a jak już to powinien być mniejszy i czarny. Biały zupełnie nie pasuje. Osobiście bardziej mi się podobają niż te na ten sezon.

Hernanes :?: Dlaczego :?: Dlaczego teraz :?: Przynajmniej 2 lata za późno. Traore :?: Transfer Nocerino też krytykowałem, ale wyszedł na +. Traore nie będę oceniał na razie, ale nie przekonywuje Mnie ten transfer. Tak jak to całe okno transferowe nie przemawia za Mną, a szczególnie plan odbudowy klubu. Nie za Berlu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 maja 2012, 15:02

Mirek15 pisze:Muntari zostaje. Nie wierzę, że odejdzie.
JA bym się cieszył jeśli by go nas jednak nie przyszedł.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 maja 2012, 15:07

Moim zdaniem Muntariego mogą ratować tylko gole.W rundę, po PNA strzelił ich pięć jak się nie mylę i to chyba jego największy atut podczas gry w Milanie bo z pożyteczną grą jest ciężko - non stop strzela, nie ważne z jakiej pozycji to ładuje, taki jest niepewny, w tym sensie, że może głupio wyłapać czerwoną.Najlepszy tego przykład mecz z Genoa gdzie po zejściu Van Bommela został przesunięty na jego pozycję i o mało co nie skończył ze składakiem.Jako, że nie ma lepszej alternatywy to chyba zostanie w klubie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 09 maja 2012, 16:19

po geście, jaki pokazał w derbach w interze go na bank już nie będą chcieli :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 maja 2012, 9:40

Wg LGdS aby zatrzymać Ibrę Milan nie sprzeda ani Silvy ani Boatenga i kupi jakieś wielkie nazwisko. Najwięcej mówi się o Tevezie. Jak bardzo cenie Carlitosa, bo jest genialnym piłkarzem co pokazał po powrocie do City to wolałbym pomocnika. Bez nowego, kreatywnego pomocnika nie mamy szans. A taki Hernanes jest do wyciągnięcia za naprawdę dobre pieniądze w stosunku do jakości.

Mamy już Acerbiego, Montolivo i Traore. Sporo mówi się o Ogbonnie. Dodać do tego defensywnego pomocnika (ostatnio sporo mówi się o Veloso, który rozegrał dobry sezon w Genoi a stać go na znacznie więcej), Teveza i sprzedać Robinho/Pato a na ich miejsce kupić Hernanesa i powinno być świetnie. Oprócz tego jakieś drobne wymiany w kadrze.

Tak jak pisałem w tej chwili mamy jednego kreatywnego pomocnika w środku pola (Seedorf, Merkel i Aquilani odchodzą) w postaci Montolivo, który jest solidnym graczem, ale nic więcej. To musi się zmienić. To może się okazać przełomowe mercato na kilka lat - albo się wzmocnimy i będzie dobrze albo znów będziemy oglądać plecy w Serie A, ale tym razem Juventusu.

Nesta prawdopodobnie dziś ogłosi przejście do New York Red Bull. Cholerna szkoda, bo chciałem, żeby rok był mentorem dla Acerbiego i być może dla Ogbonny. Dodatkowo meczami z Barceloną pokazał, że jest jeszcze w stanie zagrać na najwyższym poziomie. Coraz bardziej niepewna jest również sytuacja Gattuso. Natomiast Flamini dostał propozycję kontraktu, ale prawdopodobnie ją odrzucił. van Bommel chyba już w poniedziałek będzie w PSV a Seedorf ma iść do Botofogo. Inzaghi kończy chyba karierę a Zambrotta idzie do USA. Roma do sztabu szkoleniowego. Yepes prawdopodobnie zostaje.

W meczu z Novarą ma się pojawić komplet widzów by pożegnać nasze legendy w postaci Seedorfa, Nesty i Inzghiego. Mam przeczucie, że długo nie dostaniemy pomocnika z takimi umiejętnościami jak Seedorf. Genialny gracz, ale ostatnimi momentami zniekształcić swój obraz, ale wolę zapamiętać te lepsze momenty choćby postawę w fazie pucharowej LM 2007 i wiele lat świetnej gry. Nesta odchodzi nadal na topie. Długo nie będziemy mieć drugiego takiego stopera. Jeden z największych ostatniej dekady i teraz już młodzi obrońcy nie są tak dobrzy jak za najlepszych lat Nesta, Ferdinand czy Cannavaro. Łezka w oku się zakręci. Inzaghi to samo jak w przypadku Seedorfa. Dzięki za wiele bramek a zwłaszcza za dwie w Atenach.

EDIT

Podobno Gattuso sam odrzucił ofertę Milanu, bo nie chce ciążyć klubowi i sam ostatnio mówił, że skład jest za stary i wymagane są zmiany. Mam nadzieję, że od razu trafi do sztabu szkoleniowego a jak nie to pogra gdzieś za granicami (USA, Dubai lub Szkocja) i wróci do nas. Potrzebujemy go w szatni.
Nesta reportedly decided to leave Milan after telling Adriano Galliani “Messi is too quick for me.”
Osobiście uważam, że Nesta jeszcze dałby radę grać na najwyższym poziomie, ale widać, że chce odejść w odpowiednim momencie. Szkoda, że nie wszyscy w Milanie to potrafią.
Obrazek

Ibra ponoć bardzo naciska na Berluconiego, który obiecał mu silny zespół. Zlatan miał powiedzieć, że nie oczekuje Ronaldo, ale dobrych graczy. Kto by się spodziewał. Kilka lat temu Ibra by po prostu zrobił dym i spakował walizki a tu na prawdę wygląda na to, że zależy mu na pozostaniu i na wygrywaniu.

Na dniach się pewnie wyjaśni wiele, bo ma się odbyć spotkanie pomiędzy Łysym i Silvio na temat budżetu i strategii na mercato.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 maja 2012, 12:22

mete pisze:Podobno Gattuso sam odrzucił ofertę Milanu, bo nie chce ciążyć klubowi i sam ostatnio mówił, że skład jest za stary i wymagane są zmiany.
Jeśli tak naprawdę powiedział to człowiek dla Mnie jest GENIALNY.

Co do Mercato. Poszukałbym kogoś innego niż Tevez. Lata swoje ma, a przy okazji nie wiadomo co mu odbije. Z pewnością nie tani(kontrakt i transfer). Z Hernanesa byłbym w miarę zadowolony. Piłkarz dobry, lecz przyszedłby do nas o 2 lata za późno. Bardzo szkoda mi Aquy. Na jakiej pozycji gra Moura :?: Może na niego zarzucić sieci :?: Jak dla Mnie jest lepszy od reszty brazylijskich gwiazd(Neymar, Damiao, Ganso i Oscar).

Inzaghiego warto godnie poczekać. Mimo iż od kilku był zawodnikiem mało "używanym". To jednak ma swój wkład w drużynę.
mete pisze:Kto by się spodziewał. Kilka lat temu Ibra by po prostu zrobił dym i spakował walizki a tu na prawdę wygląda na to, że zależy mu na pozostaniu i na wygrywaniu.
Po prostu już wie ile lat ma na karku. 3 lata temu od razu chciałby odejść, jak odszedł z Interu. Wcale mnie to nie dziwi.

Osobiście skład na Novarę widziałbym następujący. Primavera + piłkarze którzy odchodzą. Dla jednych szansa, dla drugich pożegnanie.

Awatar użytkownika
serjtankian
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: serjtankian » 10 maja 2012, 12:25

Skoro macie już Acerbiego, Montolivo to czy są jakieś oficjalne potwierdzenia tych transferów ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2012, 12:43

Nie ma żadnych - jeśli dobrze pamiętam, to Acerbi coś mówił, że jego przyszłością jest Milan, co do Montolivo prasa jest zgodna, że on przyjdzie do Milanu, ale to oczywiście nic nie znaczy. Jakby Riccardo był dogadany, to padłby podobny komunikat jak ten dotyczący Traore. Na razie jedynym wzmocnieniem na przyszły sezon jest właśnie Malijczyk.
Trzeba zaznaczyć, że wszystkie informacje (odejście Merkela, Aquilaniego, przyjście Acerbiego, Ogbonny, Veloso czy Montolivo) to tylko plotki, Traore również nie został przez Milan potwierdzony.
Spodziewam się w lecie kolejnego podejścia pod jednego z napastników City, co zakończy się ściągnięciem jakiegoś mocnego napastnika, w obecnej sytuacji zbędnego, przy jednoczesnym ściągnięciu do Juventusu brakującego im elementu układanki - mocnego snajpera w typie Damiao. Dla Berlusconiego wielki transfer = wielki napastnik, więc do przyszłego sezonu znów podejdziemy z co najmniej czwórką świetnych napastników. Szkoda trochę, że wszystko wskazuje na transfery środkowych obrońców lub napastników, a więc na najmocniej obsadzone pozycje.
Coś ucichło z transferem bramkarza, a tyle było w zimie plotek na ten temat.
Hernanes to byłby strzał w dziesiątkę, on i Montolivo w jednym okienku pozwoliliby mi zapomnieć o Aquilanim. Szkoda, że temat Brazylijczyka wraca po paru latach od momentu, w którym on do nas miał już trafić, ale lepiej późno, niż wcale, ma 27 lat, więc to ostatni dzwonek na jego sprowadzenie do Milanu jako potencjalnego lidera. Warto pamiętać, że Allegri widzi Boatenga w pomocy, nie na ofensywnym pomocniku, a Hernanes ze swoją wszechstronnością mógłby załatać luki i na półlewym pomocniku i na trequartiście.
Podobno Gattuso sam odrzucił ofertę Milanu, bo nie chce ciążyć klubowi i sam ostatnio mówił, że skład jest za stary i wymagane są zmiany.
To by była wspaniała decyzja, on chyba sam widzi, że problemy ze wzrokiem go ostatecznie jako piłkarza zniszczyły, nie nadaje się sportowo dla Milanu, choć jako człowiek jest bezcenny. Zarabia krocie, więc niech odejdzie. Zupełnie inaczej podchodzę do tematu Flaminiego - jeśli on przyjmie proponowaną przez klub ofertę, to będzie naprawdę dobrze, on zeszłej wiosny pokazał, że u Allegriego potrafi grać super. Tyle że jeśli prawdą są jego oczekiwania co do liczby minut, to lepiej, by odszedł, bo na razie nie ma szans na wygryzienie Nocerino.
Nocerino, Muntari, Traore, Flamini, ktoś nowy na defensywnego pomocnika i Ambrosini lub Strasser - to byłoby bardzo mocne zabezpieczenie dla środka pola. 6 na dwie pozycje, ale pewnie w trakcie sezonu Montolivo będzie wypadać i trzeba będzie znów grać bezwartościowym ustawieniem z trójką defensywnych graczy w pomocy.

Jeśli Nesta odejdzie, to transfer Acerbiego jest moim zdaniem pewny, podobnie jak zatrzymanie Yepesa. Ogbonny nie widzę w klubie w razie pozostania Yepesa, a tym bardziej transferu Acerbiego - mamy genialnego Silvę, świetnego Mexesa, dwóch najbardziej obok Ranocchi utalentowanych młodych defensorów na pozycjach 3 i 4? Przy okazji - Ogbonna to rozwiązanie na lewą obronę takie, jak Bonera, szkoda go tam marnować.
Osobiście skład na Novarę widziałbym następujący. Primavera + piłkarze którzy odchodzą. Dla jednych szansa, dla drugich pożegnanie.
Dokładnie. Tak samo żegnano w swoim czasie Costacurtę, to najlepszy scenariusz, tyle że nie wiem, jak wygląda plan przygotowań primavery do final eight.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 maja 2012, 12:48

Wilmore pisze:Dokładnie. Tak samo żegnano w swoim czasie Costacurtę, to najlepszy scenariusz, tyle że nie wiem, jak wygląda plan przygotowań primavery do final eight.
Myślę, że jakby się wzięło ok. 5 piłkarzy nie byłoby problemu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 maja 2012, 14:34

Nesta również odchodzi, a więc też zagra z Novarą w pierwszym składzie. Szkoda, bo Milan traci wielką osobowość, a Włochy najlepszego obrońcę świata ostatniej dekady, a nawet dłuższego okresu, szkoda, że gorszy od niego Cannavaro za kilka spotkań turniejowych otrzymał złotą piłkę, która Neście (czy Maldiniemu) w innych okresach się bardziej należała. Sandro zostanie przeze mnie zapamiętany za niesamowity wynik i trzecie miejsce w tym plebiscycie, co dla obrońcy jest czymś niezwykłym, to pokazuje, jakiej klasy był piłkarzem, nie potrzebował do tego międzynarodowych laurów.
To jest jednak bardzo dobry moment na to, by odszedł, bo już nawet w lidze przestawał dawać sobie radę. Odrzucił ofertę rocznego kontraktu i mam nadzieję, że wszyscy pozostali senatorowie z wygasającymi umowami, poza Ambrosinim i może Yepesem, też podejmą takie decyzje - jeśli Galliani popełnił rok temu błąd proponując im umowy, to niech gracze będą mądrzejsi i je odrzucą. Skoro Berlusconiego nie było stać na ewolucję, to trzeba będzie wykonać bolesną rewolucję.
Przy okazji nie będzie jednak tak źle - kadra jest bardzo szeroka, zatrzymując graczy przed 30 (plus Ambrosini) będziemy mieć na dwie defensywne pozycje w pomocy 5 graczy, na pozycję rozgrywającego Emanuelsona z Montolivo (i ewentualnie Boatenga), na ofensywnym pomocniku dojdzie ktoś nowy, a i tak mamy tam Robinho (mam nadzieję, że zostanie kosztem Pato) i Boatenga - nie jest tak źle.
Na kontraktach zaoszczędzimy małą fortunę, 6 z 10 i 10 z 20 najwyższych umów zostanie renegocjowanych lub zakończonych, a odejdą i tak piłkarze, którzy w tym sezonie byli dalecy od decydowania o jakości zespołu. Ciekawe, czy uda się zejść we wrześniu do 120 milionów euro brutto budżetu płacowego.
Jeśli Milan B walczył z sędziami i Juventusem do 37 kolejki, to co będzie w stanie zrobić Milan A wzmocniony jeszcze jakimś prezentem dla Ibry? Jestem dużym optymistą, nawet jeśli nie przyjdą jakieś "cracki" do zespołu - jak życie pokazało na przykładzie Antoniniego i Zambrotty - można zarabiać 3 razy mniej i nie zbliżyć się do jakości senatora, by być od niego znacznie przydatniejszym graczem. Dodajmy, że umowy paru senatorów to koło 8 milionów euro brutto - to koszt niezłego, utalentowanego piłkarza. Tyle kiedyś kosztował Kaka, a mniej Jovetić, Witsel czy Hernanes.

Swoją drogą skład złożony z odchodzących graczy na Novarę może wyglądać tak:
Roma - Abate*, Nesta, Yepes*, Zambrotta - Van Bommel*, Gattuso, Aquilani* - Seedorf - Inzaghi, Robinho*
A i tak nie pożegnałoby się wszystkich, bo nieznany jest los paru innych zawodników.

*Poza Abate ich odejście nie jest przesądzone, ale bardzo prawdopodobne.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2012, 14:40 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”