FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1400

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2011, 22:59

Finał poszedł zaskakująco gładko. Spodziewałem się, że Bayern postawi ciężkie warunki a my przy takiej kadrze, na takim etapie przygotowań możemy być spuchnięci. Bawarczycy jednakże również nie grali optymalnym zestawieniem i tak na dobrą sprawę niespecjalnie nam zagrozili.

Gdzie grał Jonathan? :lol: Prawa obrona? :lol: Poradził sobie w każdym bądź razie, ale miałem nadzieję pooglądać go raczej w pomocy :P

Fontas bardzo pewnie. Takiej gry od niego oczekuję.

Pedro i Villa póki co padaka okrutna. Oczywiście ogarną się po kilkunastu treningach + kilku spotkaniach, ale aż dziwnie to wygląda jak bardzo odstają od młodzików i rezerwowych.

Thiago :] Przekot, wiadomo :] Ma patent na bramki, potężny pierwiastek magii i ja generalnie siadam do oglądania sparingów głównie dla niego. Jestem pewien, że w sezonie też sobie pogra bez względu na to czy przyjdzie Cesc czy też nie. Kiedyś będzie absolutnym crackiem - oby u nas.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 lip 2011, 23:19

Barcelony nie oglądam ale dawajcie znać kiedy Thiago będzie w składzie to wtedy włączę. Kapitalny zawodnik, czapki z głów.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lip 2011, 23:23

No Thiago ogląda się bardzo przyjemnie, ładnie kręci piłką, w dodatku ma gość taki balans, że głowa mała. Normalnie jak pantera, albo jakiś gibon :lol: będziecie mieli z niego wiele pożytku i wydaje mi się, że w tym sezonie Pep postawi na Thiago troszkę pewniej, a ten na pewno nie zawiedzie. Bo oglądając kadrę u-21 i dzisiejszy mecz śmiem twierdzić, że to gracz, który może dać coś Barcelonie już teraz. Dziś prezentował się najlepiej, wczoraj podobno też. To właśnie Thiago jest chyba główna przeszkodą w transferze Ceska...

Thiago to gracz kozacki, moim zdaniem Bosque powoli powinien się niem interesować.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 28 lip 2011, 0:10

Mentor pisze:Gdzie grał Jonathan? :lol: Prawa obrona?
dokladanie
caly mecz tam zagral i wypadl wg mnie bardzo dobrze -7 odbiorow i zaledwie 1 strata http://www.as.com/futbol/partido/Bayern ... _0146_0003 to potwierdzaja-raz tylko dal sie ograc w pierwszej polowie temu japonczykowi na boku pola karnego

pep ostro sprawdza warianty na prawej obronie (alves na wakacjach)-w poprzednim meczu cuenca dzis jonathan
mam do niego tylko 1 zastrzezenie-brak mu (i raczej nie nadrobi bo z tym trzeba sie urodzic) przyspieszenia
mimo tego dzis fajnie wygladal
Mentor pisze:Pedro i Villa póki co padaka okrutna
kompletnie sie nie zgodze co do villi
fatalny mial tylko wczorajszy mecz z internnacionalem-dzis juz mi sie podobal
aktywny ,ruchliwy,wygrywajacy pojedynki 1x1,

co do pedro pelna zgoda-gosciu jest w katastrofalnej formie-jakis przygaszony,schowany za innych,grajacy na alibi
zadnych prob indywidualnych akcji
jednak on taki jest-nigdy nie bedzie ciagnal druzyny-najgrozniejszy jest gdy sie go "dokarmi" dobrym podaniem
Toudinho pisze:Thiago jest chyba główna przeszkodą w transferze Ceska
nic z tych rzeczy
sam guardiola o ty mowil,ze ma miejsce dla nich obu
jedyna przeszkoda w transferze cesca jest wenger

co do zawodnikow to w fatalnej formie jest (narazie) abidal-wczoraj miedzy 48-49 min mial 3 tak glupie zagrania,ze milito takich robil
jakis niedozywiony taki-odbija sie strasznie do rywali a i przegrywa pojedynki 1x1,zle sie ustawia

podoba mi sie maxwell-prezentuje sie zdecydowanie lepiej niz w zeszlym sezonie

keita drugi mecz z rzedu zagral jako def pomocnik-spisal sie dobrze-dominowal fizycznie,udzielal pomocy obroncom
strasznie wolno jednak regulowal tempo gry,czesto wrecz zamulal

w swietnej formie jest i iniesta i valdes

http://www.sport.es/es/noticias/barca/2 ... 6073.shtml
niestety soriano :cry: zerwal wiazadla i wypadl na 2 miesiace z gry
ogromna szkoda,bo ani sie go nie sprzeda,ani nie dokonczy przygotowan do sezonu jak trzeba

na koniec swietna lektura na nocke :
http://www.fcb24.com/news/tito-vilanova ... ot--cz--i/

http://www.fcb24.com/news/tito-vilanova ... ot-cz--ii/

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 lip 2011, 8:27

ja generalnie siadam do oglądania sparingów głównie dla niego
Ja tam wlasnie dla takich zawodnikow ogladam mecze towarzyszkie. Jednak nie da sie ukryc ze Thiago zawsze byl duzym magnesem przyciagajacym oko. Zawsze powtarzam ze ja na wlasnego wychowanka nie wydalbym wiecej niz 20 baniek a tym bardziej jak ma sie zawodnika mlodego majacego wiekszy talent.

Pedro i Villa póki co padaka okrutna
Tak jak jordan uwazam ze Villa zagral przyzwoite a moze i nawet dobre zawody. Natomiast Pedro strasznie slabo. W kazdym elemencie mozna bylo mu cos zarzucic. Mnie irytowaly jego zle przyjecia pilki. Cos zbyt dlugie mial wakacje:P

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 lip 2011, 9:34

Zgadzam się z przedmówcami, Villi i Pedro nie można do jednego wora wrzucać.
Pedrito bardzo słabo, najgorszy zawodnik z titulares, którzy wystąpili w Audi Cap(aż tak wielu ich nie było :lol: )
Natomiast Villa może nie grał na miarę oczekiwań, ale był aktywny, pracował w defensywie i przynajmniej stwarzał zagrożenie z wolnych. jak na początek przygotowań to było przywoicie.
Najlepiej wyglądali gracze z szeroko rozumianej defensywny, obywało się z reguły bez większych błędów, choć z Internacionalem można się było czepić Pinto :rotfl: i Fontasa(za bramkę na 2:2)
Z młodych podobali mi się Cuesca i młodszy dos Santos, Fontas przywoicie, ale chyba za dwa kilo mógłby zrzucić.
Pep nie zabrał do Monachium prawego obrońcy, Riverola i dos Santos dali radę, ale jakiś wniosków był na razie z tego faktu nie wyciągał.
I Internacionalem dobrze grał Ibi

No i Thiago :)
Jedne z najlepszych z Hajdukiem a na Audi Cup to już był popis :mike:
On ma wszystko, podanie, drybling, balans ciała strzał, opanowanie. Wygląda jak hybryda Xaviego i Iniesty plus skuteczność Fabregasa

Soriano rzeczywiście szkoda. Już go nie sprzedamy, i nie wiem czy w takim układzie jest sens go przesuwać do pierwszego zespołu bo dużo straci a w we wrześniu może by pograł. W Audi Cup grał nieźle, bez fajerwerków, ale nie przeszkadzał.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2011, 14:38

grzegorzfcb pisze:Wygląda jak hybryda Xaviego i Iniesty plus skuteczność Fabregasa
A pierwiastek Ronaldinho to co :>

Thiago z wczoraj --->

Urgi
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 29 lip 2011, 10:16

Dokładnie ja bym powiedział, że jest to hybryda Ronaldinho i Iniesty. Sposób poruszania, drybling, operowanie w podobnych sektorach boiska itp.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 lip 2011, 12:30

nie, to po prostu jest Thiago ;)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 29 lip 2011, 14:09

Dokładnie Magnum. Thiago prezentuje unikalny, nowy sposób poruszania się, prowadzenia piłki, dryblingu. Wygląda to zupełnie inaczej niż w przypadku Ronaldinho czy Iniesty. Thiago gra po swojemu i jestem przekonany, że za 2-3 lata to on będzie punktem odniesienia, absolutnym crackiem, którego zagrania będą próbowali kopiować młodzi adepci footbolu, z którym będą utożsamiały się dzieci na całym świecie. Ma papiery na bycie najlepszym. I będzie.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 29 lip 2011, 14:53

Tak jeszcze odnośnie akcji Thiago z Internacionalem:

:whistle:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lip 2011, 15:37

BarcaQzYN pisze: Thiago prezentuje unikalny, nowy sposób poruszania się, prowadzenia piłki, dryblingu
nie przesadzasz trochę ? Thiago ma wielki talent i pewnie będzie wielkim piłkarzem, ale pisać o nowym, unikalnym sposobie poruszania się ? :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 lip 2011, 17:19

Może od razu napiszcie że jest nad człowiekiem :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lip 2011, 17:21

To jakiś wybraniec, mesjasz?

Połączenie Xaviego, Inisety Cesca i Ronaldinho który unikalnie prowadzi piłkę?

Jezus?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 lip 2011, 17:31

Młodziki Barcelony dostają zastrzyki zrobione z DNA Iniesty, Xavi'ego, Messi'ego i Ronaldinho :D
Kiedyś to tam każdy dostawał takie na prawo i lewo, ale po tym jak Project "Cesc" uciekł musieli zmienić strategie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”