E-sport - Strona 15

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 837

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 gru 2025, 20:46

FaZe się obudziło delikatnie
A ropz od czasu myszek był kozak. Tego Mezii ni [ch**] nie kojarzę ale miałem długą przerwę od oglądania

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 14 gru 2025, 21:02

Czemu komentatorzy nie są stronniczy i kibicują Faze?

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2489
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 gru 2025, 21:15

Keres pisze:
14 gru 2025, 21:02
Coś tam się da wyczuć w ich głosach, że jednak bardziej podstronie FaZe.

Overpass niewiadoma jak dla mnie, stosunkowo nowa mapa puli po powrocie i oba teamy rzadko ją grały, i Vitality, i FaZe na niej przegrywały, winrate obydwie mają średni.
Ostatni Mirage o ile do niego dojdzie to raczej KO, w ostatnich miesiącach Francuzi tylko raz tam przegrali i to jeszcze po dogrywce (żeby nie było za kolorowo to przegrali właśnie z FaZe :P)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 gru 2025, 21:34

Keres pisze:
14 gru 2025, 21:02
Bo gra tam Polak, a Polska legenda jest trenerem?🤔

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 gru 2025, 22:01

Ale wjeb :pogrzeb:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 gru 2025, 22:29

HMK pisze:
14 gru 2025, 17:45
Jakieś 3:1 dla Vitality IMO dziś.
Brawo ja, wygrywam nic.

Overpass to już gwałt, myślałem, że przebieg meczu będzie inny. Obstawiałem, że Vitality zrobi 2:0, potem jakieś 2:1 i 3:1 na czwartej mapie, ale to FaZe dobrze weszło w to spotkanie.
Dla FaZe i tak super turniej, widać to nawet po reakcji karrigana, który rok temu po przegranym Majorze ryczał jak dzieciak, a dzisiaj czilera po wygranej pierwszej rundzie na 1:11 xD Nie spodziewali się pewnie sami, ale fajnie jakby wrócili do TOPu, bo wolę ich oglądać w najwyższych etapach tych głównych turniejów niż Ruskich i Ukraińców.
A Vitality? No zamknięcie świetnego roku, drugi wygrany Major.
Apex? Król!

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 17 maja 2026, 21:15

Dwóch Polaków (Snax i Hypex) walczą o puchar w Atlancie z faworyzowanym NaVi. 1:0 dla Ukraińców póki co, jak się komuś nudzi to polecam, nic ciekawszego dziś nie znajdziecie

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 cze 2026, 20:41

Trwa Major w Kolonii, na razie średnie ekipy się wybijają w stage'u drugim (Spirit już awansowało do S3), wcześniej bolcowate ekipy wybijały się w parakanterstrajku na stage'u pierwszym (oglądając pojedyncze mecze to dawno czegoś takiego nie widziałem xD)
Z rzeczy istotniejszych z pierwszego etapu, Liquid z dwoma Polakami w składzie się niestety skompromitowało, jakieś randomowe drużyny oczywiście poodpadały, zostałem uraczony chińskimi derbami i jeden wniosek - nigdy więcej chińskich derbów oraz Ruscy i Ukraińcy oczywiście awansowali.
Na aktualnie trwającym stage'u drugim Gamer Legion z dwoma Polakami w składzie się niestety skompromitowało, Australijczycy z FlyQuest już odpadli, tabuny Rosjan i Ukraińców już awansowali.
Na Stage'u trzecim, który stratuje w czwartek zacznie się poważne granie, kończy się 21. czerwca, więc idealnie pod ominięcie części jakże fascynującej fazy grupowej MŚ.
Z zespołów rozstawionych mamy Vitality, NaVi, Aurorę, Falcons, Furię, MOUZ, Mongołów i Paravision.
Nie wiem jak się ułoży faza pucharowa, chciałbym żeby Turki z Aurory w końcu zaszli gdzieś dalej, bo czołowa drużyna, ale nie potrafią się na tych dużych turniejach zameldować się w najważniejszych etapach, kibicuję standardowo Vitality, ale tak patrząc na ten skład to zdziwię się, jeśli w finale nie będzie dwóch z trzech drużyn z grupy Vitality/NaVi/Spirit, no może Falcons jeszcze, ale oni pewnie standardowo dla siebie się zesrają.
Transmisja u Izaka.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 cze 2026, 0:47

Zajebiste:))

Spirit i Furia pierwszymi ćwierćfinalistami, 9z z Ameryki Południowej bilans 2-1 i największe zaskoczenie Stage'a 3, pokonali Vitality, przed chwilą przegrali co prawda 2-1 ze Spirit, ale po dogrywkach na każdej z map. Ciekawe czy meteoryt na jeden turniej czy nowa drużyna w topce, bo DD2 mają dobrze ogranego.
Jutro trzy kolejne ekipy przyklepią awans do 1x4.
BetBoom - Vitality
Aurora - 9z
NaVi - Falcons

O pozostanie w turnieju grają jutro
MOUZ - FUT
Mongolz - Monte
G2 - Legacy

Trochę szkoda, że Vitality o tej samej porze co 9z, no ale francuska organizacja trafiła dosyć łaskawie. Nie ma zbyt dobrej formy póki co na tym turnieju, ropz się troszkę zaczął rozkręcać, więc może na play-offy przyjdzie forma właściwa.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 cze 2026, 2:15

Oglądałem trochę dzisiaj Spirit z 9z i muszę powiedzieć że Spirit jako najlepsza aktualnie ekipa na świecie była wręcz miażdżona przez 9z. I tu trzeba odbić piłeczkę bo w Spirit czuć ten team Spirit i wyszli z takiego bagna że szacun się należy. Oni byli wręcz załamani. A wyciągnęli to :bicz:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 cze 2026, 23:09

BadBoy pisze:
14 cze 2026, 2:15
Spirit jako najlepsza aktualnie ekipa na świecie
No proszę Cię :P wyłącz donka i sh1ro i to są pierwsze lepsze boty ze wschodu, nie trawię ich z racji pochodzenia i zawsze będę źle życzył tym wschodnioeuropejskim organizacjom, nie zdziwię się jak ugrają tego Majora, ale pisanie jako o najlepszych na świecie to IMO trochę przesada w momencie, gdy cały czas Vitality jest w grze :P

Absolutne kino na Anubisie w meczu Falcons - NaVi, PSG, tzn. Falcons melduje się wfazie play-off, obok nich awans wywalczyli dziś Vitality oraz Aurora.

O ostatnie trzy miejsca powalczą
9z vs Mongolz
BetBoom vs FUT
NaVi vs G2

Trochę słabo, że akurat takie mecze, mamy dwa ciekawe spotkania i jedno starcie Rosjan z mieszanką Ukraińców i kij wie czym jeszcze, czyli drużyn, które raczej zdecydowanie odstają poziomem od pozostałej czwórki.
Życzeniowo chciałbym 9z i G2, z ostatniego meczu to ktokolwiek.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 cze 2026, 23:22

Też mnie jakoś Spirit nie powala, ale mówili parokrotnie podczas transmisji że statystycznie od paru turniejów są najlepsi czy coś w ten deseń 😉

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 cze 2026, 16:44

BadBoy pisze:
14 cze 2026, 23:22
ale mówili parokrotnie podczas transmisji że statystycznie od paru turniejów są najlepsi czy coś w ten deseń
Okej, choć powiem szczerze, że dziwne trochę, bo (polecę ze stronki, bo tych turniejów jest tyle, że nie idzie tego zapamiętać wszystkiego, a też nie oglądam wszystkiego)
W tym roku wygrali 1 na 6 turniejów (ostatnio z Falcons w Astanie) z czego z dwóch najważniejszych IEM Rio w ryj od Vitality 3-0 w finale (pula nagród 300k $) i IEM Kraków porażka w półfinale z Furią (pula nagród 1mln$) natomiast Vitality tylko w tym roku 5 na 7 wygranych turniejów z czego raz w Blaście na Malcie porażka w półfinale z Falcons i ostatnio porażka w ćwierćfinale z NaVi w Atlancie na IEMie (z czego IEM w Atlancie był rozgrywany w tym samym czasie co PGL w Astanie, więc Vitality ze Spirit na tym ostatnim zagrać ze sobą nie mogli). Do 2025 mi się nie chcę już lecieć, ale tak na szybko to francuski team odpadał z Eternal Fire (obecną AURORĄ), MOUZ, Mongolz, Falcons, G2, Furią i raz jeszcze z Falcons. Pozostałe 9 turniejów wygrali w tym 2 Majory. A jeśli mnie h2h nie myli (a nie powinno) to Vitality ostatni bezpośredni mecz ze Spirit przegrało w październiku 2024 roku :P więc albo komentatorzy byli pijani lub niespełna rozumu, albo sugerowali się rankingiem Valve :P

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 18 cze 2026, 22:32

Aurora - BetBoom 2-0 całe szczęście szybko i przyjemnie, bo oglądanie Rusków/Ukraińców mnie wykręca, pewne zwycięstwo tureckiej organizacji, Boombl4 mimo padliny na drugiej mapie powinien dostać jeszcze szansę w teamie z wyższego tieru.
9z - Furia 1-2 przedostatni Major Fallena nadal w grze, przyjemny mecz, 9z znów dobrze weszło w mecz, wygrali pierwszą mapę po czym było już tylko gorzej. Całościowo nie wiem jaka będzie ich przyszłość, ale bardziej by, się skłaniał w kierunku jednoturniejowego wystrzału, no na ten moment spalają się przy wyniku i zamiast dokręcać śrubę to się cofają, indywidualnie też szału nie robią, dzisiaj Furia ich w tym aspekcie zjadła.
Aurora - Furia pierwszy półfinał.
Jutro o 15:45 G2 z Ruskami ze Spirit z bogiem seksu na IGLu
Obrazek
Oczywiście kciuki za G2
O 19 hitowe starcie PSG/Falcons z Vitality.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 19 cze 2026, 20:35

Najlepszy mecz tego roku między G2 a Spirit. Niestety Rosjanie wygrali, ale ilość zwrotów akcji na drugiej mapie to było nic przy tym co się działo na trzeciej. Świetny poziom.
Za chwilę Vitality z Falcons.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”