Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zwycięży

Real Madryt
7
64%
Liverpool FC
4
36%
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 maja 2018, 23:49

Kamil232 pisze: Wyobrażam sobie Mourinho, który osrany stoi przed własnym polem karnym
Wow, to jak Real dziś przez niemal całą pierwszą połowę. XD

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 maja 2018, 23:51

Wynikło to z fantastycznej postawy Liverpool.

A chyba sobie zdajesz sprawę z tego, że jakby Salah zszedł z kontuzją to Mourinho by dalej stał jak stał, a nie jak Madryt ruszył do przodu.

Przestań go już bronić, bo [k****] kompromituje ten klub tą zachowawczą postawą w meczach ze słabszymi drużynami.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 26 maja 2018, 23:55

Kamil232 pisze: Przestań go już bronić, bo [k****] kompromituje ten klub tą zachowawczą postawą w meczach ze słabszymi drużynami.
To tak jak valverde

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4028

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 26 maja 2018, 23:55

Tak w ogóle gratulacje dla Realu, dzisiejszym meczem potwierdzili swoją wielkość. Zagrali to co mieli zagrać. Spokojnie robić swoje i wykorzystać chwile słabości rywala co opanowali niemalże do perfekcji. Trzy wygrane z rzędu w Lidze Mistrzów, tutaj zostaje tylko bić ukłony. Ciekawe, kto, jak i kiedy zbliży się do sukcesu Królewskich, oczywiście o ile skończy się ich passa (a na to się na razie nie zapowiada).

Liverpool włożył w dzisiejszy mecz sporo wysiłku, szkoda że to wszystko sprowadza się do koszmarnych błędów Kariusa i pecha Salaha (nie uważam tamtego zagrania Ramosa za żadne bandyctwo, bardzo bliski i zdecydowany kontakt, Mohammed miał pecha że źle wylądował). Taki jest jednak futbol, nie liczy się kto ile przebiegł kilometrów, ile potu przelał a to co ląduje w bramce. To spotkanie boleśnie zweryfikowało Lorisa, lecz warto pamiętać o tym, że Mignolet wcale nie musiałby uratować nam meczu. Grał już w finale europejskiego pucharu, może że nie wpuściłby takich klopsów, ale tak jak Niemiec jest tylko piłkarskim śmiertelnikiem. Real przy tym co zaprezentował i tak by dzisiaj wygrał.

Wyłączając finał, to była naprawdę fajna europejska przygoda. Obyśmy w przyszłym sezonie co najmniej nawiązali do niej a przecież nie będzie wcale łatwiej. Nie wiem czy powalczymy o zwycięstwo w LM, znając życie to na pewno ktoś opuści Anfield za gruby hajs i łatanie dziury po nim przyjdzie zarządowi z trudem. Ściany na bramce to my już nie mamy od bardzo długiego czasu, ale wątpię, żeby się to teraz zmieniło. Może pod wpływem impulsu pojawi się nowy bramkarz. Tylko czy spełni pokładane w nim nadzieje?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 maja 2018, 23:56

Fun fiction, 20 lat na przód, moody i jego kilkunastoletni syn:

- tato, skoro Barcelona jest najwybitniejsza w historii i miała najlepszego piłkarza w historii to dlaczego w tym czasie ten słaby Real zdobył 4 LM w 5 lat? Z taką miernotą trenerską jak Zidane na ławce? Kiedy konkurencja była o wiele większa niż w latach 60-ych XXw., a Franco już dawno nie żył? Tato, a dlaczego Messi nie zdobył nawet Copa America z reprezentacją? Tatoo, mówiłeś, że CR to drewno, a ja właśnie zobaczyłem na youtube 3.0 przewrotkę z Juventusem...tatoooo?

Odpowiesz moody?

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 maja 2018, 23:57

Przez ostatnie 15 lat Barcelona wygrała więcej niż Real. Tak piszę, bo może któregoś kibica Barcelony natchnie, że jednak można raz na jakiś czas zdobyć się na obiektywizm i docenić wielkość przeciwnika. :)

Najlepsze, że dla całej reszty poza Realem i Barceloną (która miała do okresu Ronaldinho jedną LM, więc to inny kazus) - jak ktoś wygra raz na dekadę LM to jest wielki sukces, patrz Bayern, United czy Juve. Jak ktoś wygra dwa razy LM przez dekadę (patrz Milan) to jeden z najlepszych okresów w historii klubu. Jak ktoś zrobi finał LM to jest święto.

Real wygrał cztery razy LM przez pięć lat, gdy w podobnym okresie żaden inny klub nie wygrał LM więcej niż 2 razy, i nikt nie obronił tytuł. Ma tyle LM co Barcelona, Bayern i United razem wzięci.

A ja czytam, że w sumie to żadna dominacja, bo wygrali dwa razy La Liga.

Nieźle. :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 maja 2018, 23:59

Madryt jest wielki, ale gdyby ten sukinsyn do którego i tak mam słabość CR7 do was nie spierdolił to my byśmy to zrobili.

Cóż życie.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2415

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 27 maja 2018, 0:06

Bernabeu pisze: Przez ostatnie 15 lat Barcelona wygrała więcej niż Real. Tak piszę, bo może któregoś kibica Barcelony natchnie, że jednak można raz na jakiś czas zdobyć się na obiektywizm i docenić wielkość przeciwnika. :)

Najlepsze, że dla całej reszty poza Realem i Barceloną (która miała do okresu Ronaldinho jedną LM, więc to inny kazus) - jak ktoś wygra raz na dekadę LM to jest wielki sukces, patrz Bayern, United czy Juve. Jak ktoś wygra dwa razy LM przez dekadę (patrz Milan) to jeden z najlepszych okresów w historii klubu. Jak ktoś zrobi finał LM to jest święto.

Real wygrał cztery razy LM przez pięć lat, gdy w podobnym okresie żaden inny klub nie wygrał LM więcej niż 2 razy, i nikt nie obronił tytuł. Ma tyle LM co Barcelona, Bayern i United razem wzięci.

A ja czytam, że w sumie to żadna dominacja, bo wygrali dwa razy La Liga.

Nieźle. :)
ja nie pisze, ze to nie jest zadna dominacja, bo 4 lm w 5 lat to miazga niezaleznie od stylu. ale MazurXIII wyskoczyl z jakas najlepsza druzyna XXI no to tu juz sie szanujmy, to jak sie w tej fazie pucharowej slizgaja i styl pominmy choc tu jest deklasacja na temat tego co prezentowala barcelona guaridoli, ale tak jak mowilem, mamy 6 do 4 w pucharach lm dla realu, 9 do 6 w ligach dla barcelony i 6 do 2 w krajowych pucharach dla barcelony. ostatnia dekada w bezposrednich starciach, czyli ostatnie 20 meczow ligowych to sa...4 zwyciestwa realu i 12 porazek realu, w tym wpierdole 0-3, 0-3, 0-4, 0-5, 2-6...:lol2: to sa wg ciebie wyniki najlepszej druzyny XXI wieku?
MazurXIII pisze: Tatoo, mówiłeś, że CR to drewno, a ja właśnie zobaczyłem na youtube 3.0 przewrotkę z Juventusem...tatoooo?
zajebisty argument. ronaldo jest technicznym przecietniakiem i nawet nie che mi sie tego kolejny raz argumentowac, jakim jest kluczowym pilkarzem pokazal kolejny final lm, w tej edycji rowniez polfinaly, gdzie byl beznadziejny i jakos real na tym specjalnie nie ucierpial. jak ci synek pokaze na yt golazo rasiaka (pare takich strzelil) to tez wg ciebie zamyka dyskusje na temat jego klasy? :badziewie:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 maja 2018, 0:10

Tylko że Barca nawet nie została tak ciągnięta przez sędziów jak real w tej edycji. najlepsza ekipa lol. w 14 na 11 łatwo sie gra.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 maja 2018, 0:14

moody90 pisze: zajebisty argument. ronaldo jest technicznym przecietniakiem i nawet nie che mi sie tego kolejny raz argumentowac, jakim jest kluczowym pilkarzem pokazal kolejny final lm, w tej edycji rowniez polfinaly, gdzie byl beznadziejny i jakos real na tym specjalnie nie ucierpial. jak ci synek pokaze na yt golazo rasiaka (pare takich strzelil) to tez wg ciebie zamyka dyskusje na temat jego klasy?
Żałosne. Moody. Żałosne.

Jak rok temu co faze pucharową ładował. To też coś znalazłeś, żeby się przypierdolić.. Doceń gościa. Tyle. Poza antypatią doceń.

Bo każdy fan piłki Ci powie, że talent od Boga, łatwość dostał większą Messi. Ale co gość swoją pracą katorżniczą zrobił, żeby do tego Messiego dociągnać to chapeu bas.

I tak szczerze Ci powiem, że tego mi u Messiego brakuje. On wygrał to co wygrał na luzaka. Z łatwością. Bo ma ku temu warunki. Dostał to od Boga i rozwinął. A mam wrażenie że jakby miał równie wielką determinacje co Ronaldo, to nie dopuściłby go do ja wiem drugiej złotej piłki. Bo pierwszą w 2008 u nas zdobył jak jeszcze Messi był szczylem. Ale Leo też się już troche nasycił i odpuścił.

[k****] trzy lata odpadania z jakimiś ogórkami? Mógł on i tylko on zatrzymać Real, a mam wrażenie, że zabrakło takiego zacisnięcia zebów jak u ojca z trójką synów i 1000 zł pensji, żeby dorobić i jednak ich utrzymać na dobrym poziomie. I tak jestem wielbiony w Barcie oj tam nie wyszło. Więcej zapierdalania, bo sorry ale CR7 doprowadził do tego, że go przebił w trofeach.

Fakt nie opinia.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 maja 2018, 0:16

Moody - nie unikaj odpowiedzi. Jakim cudem ten słaby Real, ze słabym trenerem, z 11-ką indywidualnie słabszą niż ta Barcelony (w mniemaniu kibiców FCB takich jak ty), robi 4 LM w 5 lat w okresie prime-time najwybitniejszego - według was - piłkarza w historii - grającego oczywiście w FCB. Coś tu się wyraźnie nie zgadza...
Deprecjonowanie CRa w momencie, kiedy osiągnął WIĘCEJ niż Messi w karierze dotychczas pokazuje znakomicie wasz tok myślenia. Jeśli teoria (Barcelona najlepsza, Messi Bóg) nie ma pokrycia w faktach - tym gorzej dla faktów.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 maja 2018, 0:16

Gracias Madrid :!: Gracias :!: Danke Karius :!:

Czułem to od grudnia. Po odpadnięciu z LM Atleti do LE, że Atleti wygra LE, a Real LM. I stało się. Nie jestem gamblerem. I postawiłem na zwycięstwa tych drużyn we finałach za 150(630) i dzisiaj dorzuciłem Real za 600(1260). Po prostu nie wyobrażałem innego rezultatu jak wygranie tych drużyn. Było sporo nerwów dzisiaj, ale wszystko poszło zgodnie z planem. Mam na powrót do Polski 8000 zł więcej.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 27 maja 2018, 0:21

Nie ma współczesnego klubu, który przez 5 lat wygrał więcej, niż Real przez 5 ostatnich sezonów. Fajnie, że wygrali tylko jedną La Ligę, nie ukrywam, trochę mi to przeszkadza, ale jedna LM jest warta z 5 tytułów mistrzowskich mocnej europejskiej ligi, jak nie więcej.

Patrząc z perspektywy całego XXI wieku, Real też ma najlepsze wyniki. Dlaczego? Patrz wyżej. Ja osobiście przez ''najlepszą drużyną XXI wieku'' rozumiem zespół w określonym składzie i jego dominację. Real po odejściu Mourinho, w mniej więcej podobnym do obecnego składzie, wygrał więcej niż ktokolwiek inny mógł pomarzyć w XXI wieku. Jak piszesz o wynikach Barcy od 2004 roku to piszesz tak naprawdę o trzech różnych zespołach.

Jak to nie daje ''najlepszej drużyny XXI wieku'', to co daje? Można przekonywać o wrażeniach artystycznych, ale Bayern Juupa ma dalej tylko jedną LM przez prawie 20 lat. Real ma cztery przez 5 lat.

Czy sportowo są najlepsi? To już niewymierne dyskusje. Skoro Real przepycha niemal wszystkie (poza rewanżem z Juve w 2015) wyrównane mecze na swoją korzyść przez pięć lat, odrzucając jakieś narracje o kupowanych sędziach, przestaje to być przypadkiem.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 maja 2018, 0:22

MazurXIII pisze: t w okresie prime-time najwybitniejszego - według was - piłkarza w historii - grającego oczywiście w FCB. Coś tu się wyraźnie nie zgadza...
Deprecjonowanie CRa w momencie, kiedy osiągnął WIĘCEJ niż Messi w karierze dotychczas pokazuje znakomicie wasz tok myślenia. Jeśli teoria (Barcelona najlepsza, Messi Bóg) nie ma pokrycia w faktach - tym gorzej dla faktów.
Otóż to.

Ja i pewnie nie tylko ja doceniamy talent Messiego. I tego co potrafi. I tym większy szacun dla CR7, że go przebił. I to jak napisałeś w primie-time. Kolejne potwierdzenie, że upór, chęć, zawziętość potrafi przebić możliwości.

Nie wielu zaprzeczy, że Messi ma większe możliwości. Ale to CR7 przebija go w trofeach.

Fakt nie opinia.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 maja 2018, 0:22

League pisze: Tylko że Barca nawet nie została tak ciągnięta przez sędziów jak real w tej edycji. najlepsza ekipa lol. w 14 na 11 łatwo sie gra.
Jak Real został ciągnięty w tej edycji?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”