Zlatan Ibrahimovic - Strona 15

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 kwie 2006, 16:39

Snipp_ pisze:
Zaglebie Sosnowiec pisze:Strzelac w bramkarzy,a pozniej do pustej bramki bo bramkarz lezy x 16,to faktycznie malo osob umie.
Albo jesteś debilem, albo nie oglądasz meczy Juventusu. Bo trzeba być debilem, żeby po obejrzeniu choć kilku spotkań Starej Damy z zeszłego sezonu stwierdzić, że Zlatan jedynie strzelał w bramkarzy bądź do pustej bramki.
Nie ma co się cieszyć poprzednim sezonem, w którym Zlatan jako tako grał. W tym sezonie jest beznadziejny i jak już wiele razy mówiłem sprzedać go póki są chętni. Jest multum napastników z lepszą skutecznością. Nie ma co żyć przeszłością, bo po tym co Zlatan pokazuje w tym sezonie to ciężko jest mi myśleć że on jeszcze kiedyś zacznie grać na światowym poziomie.
Jednak jak byśmy go sprzedali to może się zdarzyć to samo co z Henrym i tego się najbardziej obawiam.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 kwie 2006, 16:44

Marq pisze:Nie ma co się cieszyć poprzednim sezonem, w którym Zlatan jako tako grał.
'Jako tako' zapewnił nam scudetto.
Marq pisze:Jest multum napastników z lepszą skutecznością.
Za to jest niewielu napastników od niego lepszych.
Marq pisze:Nie ma co żyć przeszłością, bo po tym co Zlatan pokazuje w tym sezonie to ciężko jest mi myśleć że on jeszcze kiedyś zacznie grać na światowym poziomie.
Na światowym poziomie grał w Ajaxie i pierwszym sezonie w Juve. Co prawda teraz jest w słabszej formie, ale skreślając go popełniasz błąd.
Marq pisze:Jednak jak byśmy go sprzedali to może się zdarzyć to samo co z Henrym i tego się najbardziej obawiam.
Henry został sprzedany bo nie pasował do koncepcji Ancelottiego. Poza tym grał słabo. Zaś Zlatan jest kluczowym zawodnikiem u Capello i też gra słabo. Sprzedany nie zostanie, tylko dlatego, że TY widzisz w jego miejscu Del Piero.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 kwie 2006, 16:46

j1mmy pisze:Ehehehe Dobre wypozyczac kolesia za którego dali 20 baniek

Cyba więcej. Coś mi się wydaje, że ta suma przekroczyła 30 Mln $.
Faktycznie Zlatan nie gra najlepiej, ale takich piłkarzy jest więcej. Adriano gra chyba podobnie (jeśli nie gorzej), Van Nisterlooy tez nie ma najlepszego sezonu, podobnie Forlan. Robinho miał strzelać bramki w Realu, ale za bardzo mu to nie wychodzi, podobnie jego partner z ataku Ronaldo. Chelsea ma najwięcej bramek w Premiership, ale Drogba i Crespo wcale nie są w czubie najlepszych strzelców ligi. Postawa napastników w tym sezonie jest generalnie nienajciekawsza. Zaraz kibice FCB powiedzą, że E2 gra wspaniale, ale nie przejmujcie się - to jest normalne, słowa pisanie dla większości z nich są tematem tabu. Jeden uśmiech Ronaldinho mówi więcej nić Pan Tadeusz. Jak już mówiłem najwięksi napastnicy mają problemy ze zdobywaniem bramek. To pozwoliło na wypromowanie się coniektórych nowych jak Toni we Fiorentinie czy Milito w Saragossie. Nie wiem czym to jest spowodowane. Mistrzostwami? Nie sądzę. Jak sięgam pamięcią 4 lata wstecz to nie przypominam sobie takiej sytuacji. Mam nadzieję, że taka sytuacja zmieni się w czerwcu i zobaczymy mistrzostwa jakich jeszcze nie było (Polska mistrzem świata? :lol:). To tyle.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 20 kwie 2006, 16:48

yba więcej. Coś mi się wydaje, że ta suma przekroczyła 30 Mln $
Nie będę bawił się w waluty, ale za Ibrahimovica Ajax wziął 16-18 mln euro (któraś z tych kwot) :)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 kwie 2006, 16:51

yazid^ pisze:za Ibrahimovica Ajax wziął 16-18 mln euro (któraś z tych kwot)
19 milionów euro. 5 od razu i 16 pięknie rozłożone na raty. Ave Moggi.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 kwie 2006, 16:55

'Jako tako' zapewnił nam scudetto.
Tego bym nie powiedział. Bo gdyby Zlatana nie było a grał by Del Piero to jestem pewny że Scudetto i tak by było nasze. Alex w każdym sezonie strzela ponad 10 bramek i do tego świetnie rozgrywa.
Za to jest niewielu napastników od niego lepszych.
Lepszych to jeszcze zależy co przez to rozumiesz. Bo jeżeli chodzi o skuteczność to jest wielu..wielu lepszych.
Na światowym poziomie grał w Ajaxie i pierwszym sezonie w Juve. Co prawda teraz jest w słabszej formie, ale skreślając go popełniasz błąd.
W Ajaxie nie grał na swiatowym poziomie. Grał dobrze, ale światowy poziom to jest Henry, Eto'o, a Zlatan jak dobrze pamiętam w Ajaxie strzelał w sezonie koło 12 goli. A w Juve grał w pierwszym sezonie świetnie i sam sobie wmawiałem że mamy najlepszego piłkarza świata, ale teraz zdanie zmieniłem..
Henry został sprzedany bo nie pasował do koncepcji Ancelottiego. Poza tym grał słabo.
Trenerem był wówczas Ancelotti i się nie dziwie że taki słaby(według mnie) trener nie potrafił dostrzec potencjału jaki w nim drzemie. Gdyby trenerem był wtedy Lippi może by się wszystko troche inaczej potoczyło i mieli byśmy dziś francuski atak.
Zaś Zlatan jest kluczowym zawodnikiem u Capello i też gra słabo. Sprzedany nie zostanie, tylko dlatego, że TY widzisz w jego miejscu Del Piero.
Zlatan może i jest kluczowym zawodnikiem ale z tej roli nie wywiązuje się nawet w 10%. A Del Piero się już starzeje i wątpie żeby za kadencji Capello wrócił do pierwszej 11. Są tacy napastnicy jak: Suazo, Tavano czy też fenomenalny w tym sezonie Huntelaar z Ajaxu i są oni według mnie lepsi od Zlatana i z chęcią bym któregoś z nich widział zamiast szweda w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 kwie 2006, 17:00

Pewnym wytłumaczeniem tych graczy o których napisałeś Martin Pellegrino jest właśnie ... Mundial :] Oczywiscie jesli chodzi o ich gre teraz bo na poczatku sezonu to nie miało znaczenia. Ale wiekszośc z tych "snajperów" strzelała na początku seryjnie np. Ruud ma 21 trafien na koncie - ale ile strzelał na początku sezonu Premiership. Podobnie z Drogba choc tam linia pomocy ma wieksze obowiazki [Frank najlepszy strzelec zespołu] bo Drogba to czołg ma zgrać i ewentualnie przepchnać :wink: Podobnie z Adriano który jak by nie patrzeć ma 15 ? trafień na koncie. Zlatan to inna sprawa bo chyba rozczarował każdego - nawet na początku nie strzelał ma chyba 6 bramek na koncie. To Barzagli z Palermo ma chyba 7 :wink: [obrońca] Zreszta Gila czy Trezeguet też zawiesili sie. Choć w tym wypadku mówili o "złych seriach"

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 kwie 2006, 17:04

Marq pisze:Tego bym nie powiedział. Bo gdyby Zlatana nie było a grał by Del Piero to jestem pewny że Scudetto i tak by było nasze.
To przypomnił sobie jak grał Del Piero. Do wiosny grał gorzej niz Zlatan obecnie.
Marq pisze:Alex w każdym sezonie strzela ponad 10 bramek i do tego świetnie rozgrywa.
Ibra także świetnie rozgrywa. Poza tym jest szybszy, wytrzymalszy i kreatywny. Prześcigamy się dalej?
Marq pisze:Lepszych to jeszcze zależy co przez to rozumiesz.
Bardziej wartościowych dla drużyny, wiecej wprowadzających do gry. Niewielu pod tym względem lepszych od Ibrahimovica.
W Ajaxie nie grał na swiatowym poziomie.
Grał. Inaczej nie trafiłby do Juventusu.
Marq pisze:Grał dobrze, ale światowy poziom to jest Henry, Eto'o, a Zlatan jak dobrze pamiętam w Ajaxie strzelał w sezonie koło 12 goli.
Ciekaw jestem jakiej miary używasz mierząc poziomy, aczkolwiek Gra Zlatana w Ajaxie była zachwycająca i z całą pewnością grał na szeroko rozumiwanym światowym poziomie.
Marq pisze:Gdyby trenerem był wtedy Lippi może by się wszystko troche inaczej potoczyło i mieli byśmy dziś francuski atak.
Lippi także trenował Juve, kiedy grał Henry, dziecko. I za Lippiego Thierry nie grał prawie wcale.
Marq pisze:Są tacy napastnicy jak: Suazo, Tavano czy też fenomenalny w tym sezonie Huntelaar z Ajaxu i są oni według mnie lepsi od Zlatana
Ten fragment pozostaje mi skwitować emotką: :lol:.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 kwie 2006, 17:13

Lippi także trenował Juve, kiedy grał Henry
No i co z tego. Lippi na młodzież w Juve nigdy nie stawiał ale pod wodzą Lippiego z Henrego może by w Turynie coś było..
..dziecko..
hmmm...ciekawe
Ten fragment pozostaje mi skwitować emotką: Laughing.
Dla przykładu Huntelaar zdobył w Eredivisie 33 gole, nie wiem czy tyle Zlatan zdobył w czasie całej swojej gry w Amsterdamie.
A Suazo w akcji nie widziałeś więc jak możesz wiedzieć co to za piłkarz i jak gra? Tavano także bardzo dobry do tego włoch - interesuje się nim wiele czołowcyh klubów Europy.
To przypomnił sobie jak grał Del Piero.
Del Piero bez formy i tak zdobywa bramki i ma przebłyski, z Zlatan...sam wiesz.. :x Poza tym Del Piero to symbol i jest on duchem zespołu, nie obraża innych graczy, nie kłóci się z trenerem i jest po prostu prawdziwym profesjonalista.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 kwie 2006, 17:34

Marq pisze:No i co z tego. Lippi na młodzież w Juve nigdy nie stawiał ale pod wodzą Lippiego z Henrego może by w Turynie coś było..
Coś by było? Kiedy nie dawał mu za wielu szans, a kiedy juz je dostał to raczył marnować? Pff.
Marq pisze: Dla przykładu Huntelaar zdobył w Eredivisie 33 gole, nie wiem czy tyle Zlatan zdobył w czasie całej swojej gry w Amsterdamie.
Dla przykładu Zlatan świetnie asystuje. Nie wiem czy Huntelaar miał choć połowę ilości asyst Zlatana w całej swojej karierze.
Marq pisze:A Suazo w akcji nie widziałeś więc jak możesz wiedzieć co to za piłkarz i jak gra?
Widziałem i widuję. Za rzadka, ale wystarczy by stwierdzić, że to nie te progi.
Marq pisze:Tavano także bardzo dobry do tego włoch - interesuje się nim wiele czołowcyh klubów Europy.
Zlatan nie wzbudza żadnego zainteresowania :lol:.
Marq pisze:Del Piero bez formy i tak zdobywa bramki i ma przebłyski, z Zlatan...
Też?
Marq pisze:Poza tym Del Piero to symbol
Dla mnie może być nawet Conanem.
Marq pisze:jest on duchem zespołu
Który dyryguje zespołem z ławki.
Marq pisze:nie obraża innych graczy, nie kłóci się z trenerem i jest po prostu prawdziwym profesjonalista.
Bo Ty wiesz co on mówi w prywatnych rozmowach z trenerem i kolegami z drużyny.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 20 kwie 2006, 17:56

Dla przykładu Zlatan świetnie asystuje.
Od asystowania są pomocnicy. A jeżeli Zlatan nie umie strzelać bramek to niech gra na pomocy. Dla przykładu Henry albo Sheva strzelają ponad 20 goli na sezon i maja przy tym mnóstwo asyst.
Widziałem i widuję. Za rzadka, ale wystarczy by stwierdzić, że to nie te progi.
Suazo w tym sezonie bije na głowe Zlatana i chyba temu nie zaprzeczysz.
Zlatan nie wzbudza żadnego zainteresowania Laughing.
Skąd to wiesz jeśli można spytać? Bo jeśli połowa stron sportowych wspomina o zainteresowaniu Zlatanem takich klubów jak Chelsea i Real to coś w tym chyba jest nie?
Dla mnie może być nawet Conanem.
Który dyryguje zespołem z ławki.
Widze że nie lubisz za bardzo Del Piero. :? Zlatan do pięt nie dorasta Alexowi i zarówno mi jak i wielu fanom Juve jest bardzo przykro że symbol Juve musi tak spędzać ostatnie sezony w Juve. Nie nawidze Capello za to co robi z Alexem i za to co robi ze Zlatanem. Camor jest karany za wszystkie wykroczenia a Ibra jest nietykalny - i to jest beznadziejne. Jeśli by mu Moggi wlepił kilka razy grzywne to może by się utemperował jego charakter.
Bo Ty wiesz co on mówi w prywatnych rozmowach z trenerem i kolegami z drużyny.
Nie musze tego wiedzieć każdy wie jaki jest Del Piero i sam o tym wiesz.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 kwie 2006, 18:23

Marq pisze:Od asystowania są pomocnicy.
Nie tylko oni. Zlatan idealnie wkomponował się w Juventus już w pierwszym sezonie, stanowił o sile zespołu. Niestety teraz przechodzi wyraźny spadek formy, ale Ty jeszcze wyrażniej tego nie rozumiesz. Zastanawiam się czy Ty kibicujesz Juve czy Juve 'Del Piero', bo chcąc sprzedać Szweda a w jego miejsce kupić gwiazdy jednego sezonu po prostu się ośmieszasz.
Marq pisze:Dla przykładu Henry albo Sheva strzelają ponad 20 goli na sezon i maja przy tym mnóstwo asyst.
Dla przykładu Crouch nie strzelał w ogóle bramek, a mimo to tak świetny szkoleniowiec jak Benitez na niego stawiał. Nowoczesna piłka.
Marq pisze:Suazo w tym sezonie bije na głowe Zlatana i chyba temu nie zaprzeczysz.
Suazo gra w Cagliari, Zlatan gra w Juve. W Cagliari gra się pod Suazo, w Juventusie to Ibra gra pod Treze. Wystarczy.
Marq pisze:Skąd to wiesz jeśli można spytać? Bo jeśli połowa stron sportowych wspomina o zainteresowaniu Zlatanem takich klubów jak Chelsea i Real to coś w tym chyba jest nie?
Tak myślałem. Nawet zgrabna, acz wymowna emotka ':lol:' nie potrafi Ci uświadomić ironicznego podtekstu cytowanego fragmentu.
Marq pisze:Widze że nie lubisz za bardzo Del Piero.
Lubię Juventus i wszystkich jego graczy.
Marq pisze:Zlatan do pięt nie dorasta Alexowi i zarówno mi jak i wielu fanom Juve jest bardzo przykro że symbol Juve musi tak spędzać ostatnie sezony w Juve.
Zlatan do pięt niedorasta Alexowi? Jesli piszesz to w kontekście całych karier obu panów masz rację. Druga sprawa, że takie porównanie nie ma żadnego sensu, gdyż przed Ibrą jeszcze wiele, zapewne obfitych w sukcesy lat kopania piłki. Jeśli zaś chodzi Ci o aktualną dyspozycję obu graczy to przedzwnoń może do Bettegi. Ty widzisz, Capello nie :lol:.
Marq pisze:Nie nawidze Capello za to co robi z Alexem i za to co robi ze Zlatanem.
Ahc, zły, niedobry Capello! Alex na ławce, tragedia. To potwierdza moje przypuszczenia. Kolejny szczeniak kibicujący DP, a nie Juventusowi.
Marq pisze:Camor jest karany za wszystkie wykroczenia a Ibra jest nietykalny - i to jest beznadziejne.
O ile mi wiadomo Zlatan nie popełnia wykroczeń podobnych do tych Camora. A nawet jeśli to nie media swoje ubarwią.
Nie musze tego wiedzieć każdy wie jaki jest Del Piero i sam o tym wiesz.
Wiem jedynie, że Del Piero jest jednym z jokerów Capello. Póki w tej roli spisuje się świetnie nie mam w kwestii Capello i jego podejścia do Alexa żadnych zastrzeżeń.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 kwie 2006, 18:35

Widze ze temat podziałów wrze :wink: Snipp_ a jeśli okaże sie że Szwed odejdzie to co będziesz płakał ? Bo masz dużo racji w tym co piszesz ale chyba sam wiesz że przysłowie mówi o drugim sezonie :wink:

Napisz kogo byś widział ewentualnie za Zlatana ? i nie mówie o graczach typu Suazo, Lucarelli czy Tavano :wink:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 kwie 2006, 18:50

*_Zaza_* pisze:Snipp_ a jeśli okaże sie że Szwed odejdzie to co będziesz płakał ?
Nie, o ile Juventus dostanie sowitą kwotę. Zresztą nie chodzi mi już o to, że jest jakimś Bogiem, ale nie przesadzajmy - porównywanie go do Tavano czy Suazo zakrawa na kpinę.
*_Zaza_* pisze:Napisz kogo byś widział ewentualnie za Zlatana ?
Nikogo. Na dzień dzisiejszy Juventus nie interesujęsię graczami podobnymi do Ibrahimovica, aczkolwiek ucieszyłbym się gdyby Cassano zawitał na Delle Alpi. Dla mnie nie jest jeszcze stracony.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 kwie 2006, 19:11

Rozumiem oburzenie Twoje co do porównań :wink: Kasa kasą ale zastępca chyba nie może być wychaczony z jakiegoś średniaka ligowego - który ma jeden dobry sezon. :wink: To takie "zamienił stryjek..." Bo co z tego że pierwszy sezon miał cool jak teraz już do rywale znają, Ja nie twierdze że juz jest stracony ale on od jakiegoś czasu podchodzi do gry jak mu mu latało to około :wink: Co ciekawe taki raptowny kryzys nadszedł gdy było głośno o ... nowej umowie. Tak tak tu niby negocjacje, kwota za sezon bajeczna a nagle piach. Tu Ferrari kupił :P miał slub wziąść z ta starczą pania że tak ja nazwe ...:wink:

Cassano ? hmmm ja też go nie skresliłem :wink: I także licze że wróci w bramy Calcio :] Niektóre news mówią że Antek zrobi to co wczesniej Wlosi a wiec szybciej wróci niż wyjechał :wink: Real zrobi z nim jak z Owenem, a wiec przechowa i zarobi [a niby sie nie sprawdził :roll:...]

Zreszta jak pewnie wiesz Nasze klubu mogą w czasie mercato stoczyć "wojne" o obronców :wink: Az 4 nazwiska łącza jednocześnie z Milanem i Juve - jeden gracz mi starczy z tego grona - mowa :P

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”