Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch - Strona 15

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 maja 2006, 17:39

Sero pisze: Szkoda Tavano i musiał doznać kontuzji akurat w meczu z Interem

A widziałeś cały mecz Interu w tej kolejce ? Bo ja dostałem sms w czasie meczu od przyjaciela i napisałe że "Apache" :lol: już w 40 minucie upuścił murawe. Ale jak to sie stało ktoś mu wszedł w nogi. Zanosiło sie że to nic poważnego - zwłaszcza jak zostal powołany trzy dni temu na zgrupowanie - ale jednek pouścił je gość szybko jak Nesta czy Cannavaro.

Na pewne mundial dla niego to tylko plusy. Sam to że by sie zgrywał z kolegami a powoli czas w Azzurich takich napastnikmów jak Pippo czy Del Piero mija. Franscesco Totti zapowiedział ze to jego ostatnia taka impreza. Cena Tavano nawet jak by wzrosła bo chyba nie jest na dzień dzisiajszy taka by szokować. Zwłaszcza Inter - bo ja nie wierze w to że jak Moratti powie mu "Tak" to nie uda mu sie wykupić go z Empoli - Zwłaszcza jeśli prawdą jest projekt "Italizacji" to dla mnie to jest pierwszy zakup Nerazzurich nawet przed dzisiejszymi informacjami o Cassano.

A coś mi mówi ze zrobi kariere jak Luca - i nie to bedzie jednoseznowy Bomber. Potrafi wiele. Pamietam dwie kolejki temu asysta pięta na wole pola jak jakis Canarinhos :] 3 obrońców za nim a ten jednym zagraniem - i chyba młody Milanista Pozzi staje sam na sam z bramkarzem :)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 maja 2006, 17:43

Sero pisze:Byłbym skłonny dać szanse Tavano
powiem...ze raczej go tam nie zobaczymy.. to moze bec gwaizda jednego sezonu...kadra jest waska i nie ma co brac zwodnikow na jakis eksperyment...

Ciekawe jest tez to ze nie uwzglednili tam Cassano.... w koncu chlopak zrobil wszystko zeby NIE pojechac na MS i mu sie udalo... :lol:
*_Zaza_* pisze:Ale ja wiem czy Morgan De Sanctis ma wieksze szanse niż Marco Amelia ?
Ja tez bym postawil ich odwrotnie... To co Amelia robil w pierwsze polowie sezonu... :roll: wiadomo to sa czysto dziennikarskie spekulacje..ale raczej podparte jakimis zalozeniami...:)
Sero pisze:Dzieciol, albo masz stary terminarz, albo ci bukmacherzy są <lol7>
Dokladnie to jest stary terminarz... w koncu z 2004 roku z czasow mistrzostw europy w Portugalii :roll:

POZDRAWIAM!!!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 maja 2006, 19:08

dzieciol31 pisze:Dokladnie to jest stary terminarz... w koncu z 2004 roku z czasow mistrzostw europy w Portugalii

Ano faktycznie :P
Źle spojrzałem i zamiast ME szybko luknąłem MŚ :P
Zwracam honor bukom

dzieciol31 pisze:Ciekawe jest tez to ze nie uwzglednili tam Cassano.... w koncu chlopak zrobil wszystko zeby NIE pojechac na MS i mu sie udalo...

Cassano jeśli jest choć troche mądry to MŚ powinien sobie odpuścić, znaleźć dobry klub w którym będzie grał i szykować się na ME w Szwajcarii i Austrii. No bo Lippi ma conajmniej 8 lepszych na chwilę obecną napastników niż rezerwowy Realu.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 maja 2006, 21:13

Sero pisze:Ano faktycznie
Źle spojrzałem i zamiast ME szybko luknąłem MŚ
Zwracam honor bukom
hehe loooz:)
swoja droga Grecy nie graja w MS ..bo sie nie dostali:P wiec to by bylo juz kompletnie dziwne:)

Sero pisze:Cassano jeśli jest choć troche mądry to MŚ powinien sobie odpuścić, znaleźć dobry klub w którym będzie grał i szykować się na ME w Szwajcarii i Austrii. No bo Lippi ma conajmniej 8 lepszych na chwilę obecną napastników niż rezerwowy Realu.
Zniszczyl sobie kariere tym ze uwazal sie za niewiadomo kogo kiedy byl jeszcze nikim..teraz moglby byc jednym z najlepszych napastnikow na globie...ma do tego predyspozycje napewno..tylko jak ma w nogach a nie w glowie..to juz jego problem...
Na stronie glownej jest news ze Inter sie nim interesuje...hmm ciekawe...czyzby troche zmadrzal i chce wracac w rodzinne strony?! SerieA to jednak kompletnie inna liga...co pokazal naprzyklad Samuela... Mysle ze takze Antonio jest stworzony do SerieA...
Ale jak Peter Pan sie uprze i bedzie chcial grac w Hiszpanii? Mi bedzie szkoda... Moze nie jego osobiscie..ale talentu jaki posiadal...i ktory w tak latwy sposob zmarnowal...Trudno...

Ale Nazionale mowi "NIE" dla Antonio..w koncu jest Wlochem cudzoziemcem :lol:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 04 maja 2006, 21:22

dzieciol31 pisze:Ale Nazionale mowi "NIE" dla Antonio..w koncu jest Wlochem cudzoziemcem

Z tym cudzoziemcem to Francesco dowalil ... skad on to wymyslil ... nie mogl powiedziec ze go poprostu nie lubi :D

Ciekawe czy po przygodzie w Realu przestanie on w koncu bujac w chmurach i wroci do Wloch ... czuje ze juz ogarnal sie na tyle zeby przyznac do bledu i wrocic jak syn marnotrawny wloskiej pilki ... chociaz z drugiej strony kto tam wie co mu po glowie chodzi , moze on nadal liczy ze cos pokaze w Hiszpani :lol:

Jakby wrocil to nie bede mogl sie doczekac meczu jego nowej druzyny na Olimpico w Romie ... przeciez to bedzie rzeź ... chyba go spotkaja wieksze nieprzyjemnosci niz Figo na Camp Nou ... ale mowiac szczerze uwarzam ze sobie zasluzyl ... :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 maja 2006, 8:02

dzieciol31 pisze:Zniszczyl sobie kariere tym ze uwazal sie za niewiadomo kogo kiedy byl jeszcze nikim..teraz moglby byc jednym z najlepszych napastnikow na globie...ma do tego predyspozycje napewno..tylko jak ma w nogach a nie w glowie..to juz jego problem...
Na stronie glownej jest news ze Inter sie nim interesuje...hmm ciekawe...czyzby troche zmadrzal i chce wracac w rodzinne strony?! SerieA to jednak kompletnie inna liga...co pokazal naprzyklad Samuela... Mysle ze takze Antonio jest stworzony do SerieA...
Ale jak Peter Pan sie uprze i bedzie chcial grac w Hiszpanii? Mi bedzie szkoda... Moze nie jego osobiscie..ale talentu jaki posiadal...i ktory w tak latwy sposob zmarnowal...Trudno...

Cassano jest jeszcze młody i może wszystko naprawić. Tylko musi czym prędzej uciekać z Realu. Pochwale się też dobrą kulą :] zresztą wiele osób spodziewało się, że będzie to przypadek Owena i tak się stało, a nawet gorzej bo Anglik coś grał i strzelał.
Więc MŚ ma już z głowy, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby powalczył o EURO i następne MŚ. Być może będzie reprezentował Inter bo ostatnio troche ucichł i już nie jest taką rozkapryszoną gwiazdką jak w Romie :) nabrał pokory i dlatego już prędzej widziałbym go w Interze niż wówczas gdy grał jeszcze w Romie. Bo talentu nie traci się w pół roku :wink:

goofii pisze:chyba go spotkaja wieksze nieprzyjemnosci niz Figo na Camp Nou

To już naprawde musiało by być nieprzyjemnie

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 05 maja 2006, 12:41

Sero
Cassano jest jeszcze młody i może wszystko naprawić. Tylko musi czym prędzej uciekać z Realu

charakter mu sie juz nie zmieni(jestem osoba ktora w cuda nie wierzy) wiec w nim nie pokladalbym zbyt wielkich nadzieji(przynajmniej sie nie zawiode, a jak sie jednak zmieni to bedzie to dla mnie mila niespodzianka).

Forza Milan!!!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 05 maja 2006, 12:48

Sero pisze:Cassano jest jeszcze młody i może wszystko naprawić. Tylko musi czym prędzej uciekać z Realu.

dokladnie nie Antonio...on maj swoj czas w Rzymie..i go nie wykorzystal...czy teraz bedzie lepiej?!...chyba przeciwnie...jest coraz gorzej..i bedzie dorzej...Pamietamy..Bari..Ok zajebisty talent...Roma...mial sie rozwinac...ale z sezonu na sezon gral coraz gorzej..i teraz stoczyl sie zupelnie w Realu...Inter jako deska rantuku dla Peter Pana?! moze...ale szczerze w to watpie...:/

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 maja 2006, 13:24

Mates
Racja, że ot tak charakteru mu nikt nie zmieni. Ale może zmieni go czas, czas jaki spędził w Realu i być może nabrał pokory. Poza pyskowaniem i obrażaniem się nie wiem jakie są jego cechy charakteru, ale każdy może się odmienić. Różne przypadki się w futbolu zdarzały więc nie przekreślajmy Cassano zbyt wcześnie, bo on może jeszcze wszystkim pozamykać mordy :wink:

dzieciol31 pisze:Inter jako deska rantuku dla Peter Pana?! moze...ale szczerze w to watpie...

Dzieciol czemu nie ?
Co prawda masz podstawy żeby tak sądzisz bo jako fan Romy znasz go bardzo dobrze, ale jak mówie nie skreślajmy go za wcześnie.

Pozdro

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 05 maja 2006, 13:28

no jakies szanse sa ale to musiala by byc gruntowna zmiana jego podejscia do sportu i do siebie. ja bym bardzo chcial zeby on zmadrzal i zaczal grac na miare swojego talentu ale coraz mniej w to wierze a straconych lat nikt mu juz nie odda(a szkoda).

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 05 maja 2006, 14:52

Sero mam dla Ciebie ciekawy artykol nie wiem czy go czytales...

Włosi odetchnęli z ulgą. 23-letni Antonio Cassano przeszedł z Romy do Realu Madryt i to hiszpański klub będzie musiał poradzić sobie z jego chamstwem.
Cassano kosztował zaledwie 5 mln euro. Podpisał kontrakt do 2011 roku i będzie zarabiał na początek 4 mln euro rocznie (tylko o 800 tysięcy więcej niż w Rzymie), a potem 4,5 miliona.

W najbliższą niedzielę ma zagrać przeciw Villarreal u boku Zidane'a, Beckhama i Roberto Carlosa. W Romie Cassano wystąpił w tym sezonie zaledwie pięć razy. Musiał odejść, bo od ponad roku rzymski klub, chcąc wymusić przedłużenie kontraktu na własnych warunkach, często sadzał go na ławce albo na trybunach. Szantaż, dotkliwy w obliczu zbliżających się MŚ i coraz częściej stosowany we włoskiej piłce, tym razem okazał się nieskuteczny. Roma chciała odzyskać choć trochę z 30 milionów euro (60 mld lirów), które zapłaciła za Cassano w 2001 roku Bari, i w końcu przystała na skromną ofertę Realu. Za 25 utopionych milionów napastnik odwdzięczył się 52 bramkami (w tym 39 w Serie A) i stwierdzeniem: "Chciałem zostać, ale nie mieli dość pieniędzy".

Cassano musiał też odejść dlatego, że w Rzymie nikt go już nie chciał. A Inter, Juve i Milan bały się go kupić, bo ospowaty, niespełniony gwiazdor jest rozkapryszonym, zepsutym chłopcem. Kibice Romy witali go gwizdami i transparentami: "Idź sobie!". Klub dawał fanom do zrozumienia, że Cassano ma ich i żółto-czerwoną koszulkę w nosie, a zależy mu wyłącznie na pieniądzach.

Antonio Cassano urodził się 12 lipca 1982, w dzień po zdobyciu przez Italię mistrzostwa świata. W slumsach Bari wychowywała go matka, woźna szkolna. Mały Antonio był najlepszym piłkarzem w okolicy. Swojemu przyjacielowi po heinemedinie kazał stać pod bramką przeciwnika. Kiedy już przedryblował wszystkich, podawał mu piłkę i krzyczał: "Nawet taki kaleka strzela wam bramki!". Ale kilka miesięcy temu, kiedy powracający do gry po ciężkiej kontuzji Damiano Tomassi źle podał mu piłkę, Cassano rzucił trenerowi Luciano Spalettiemu: "Na co nam ten paralityk".

Kiedy Cassano, mając 18 lat, przyszedł do Romy, zaopiekował się nim Francesco Totti. Przyjął nawet do własnego domu. Ale Cassano od razu naraził się weteranom drużyny. Najpierw na treningu zaczął przezywać Batistutę starcem, a potem zakładał mu "siatkę". Jeszcze gorzej potraktował Brazylijczyka Aldaira. Też przepuszczał mu piłkę między nogami, a na dodatek krzyczał: "Stale masz rozdziawione nogi, jak twoja matka!". Na własne oczy widziałem, jak w treningowej grze nieco mniej zdolnym kolegom gestem i słowem dawał do zrozumienia, że są po prostu do niczego. A na koniec obraził się na te beztalencia i mimo nawoływań Capello zszedł z boiska i pojechał do domu. Bo Cassano, jak coś mu się nie podobało, szedł do domu. Tak wyjechał ze zgrupowania kadry U-21, którą trenował Claudio Gentile, i robił tak dziesiątki razy w Romie. Zwłaszcza gdy okazywało się, że rozpoczyna mecz na ławce.

Z drugiej strony - potrafi zagrać jak nikt. Maradona namaścił go na swojego następcę. Zidane twierdzi, że jest lepszy od Tottiego. Jako jedyny z Włochów nie zawiódł podczas ostatnich ME. Pomimo to rodacy żegnają Cassano bez żalu, bo są już nim zmęczeni. Gazeta "Corriere dello Sport" napisała: "Koniec nużącej telenoweli". Wszyscy mają nadzieję, że w Realu wreszcie ktoś go okiełzna i oczywiście na to, że po hiszpańskiej kuracji Cassano poprowadzi Italię w Niemczech do tytułu mistrza świata.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 maja 2006, 14:59

No Dzieciol artykół ciekawy i ładnie streszcza jego chamstwo i ignorancję :]
Doskonale wiem na co stać Cassano zarówno "na" jak i "poza" boiskiem, ale trzeba pamiętać, że tak było przed jego wyjazdem do Realu. Teraz nie słychać aby pyskował Raulowi czy olewał trenera i wyjeżdżał z treningów. Być może tam jest za "galaktycznie" dla niego, ale widać poprawe w zachowaniu. Ryzyko sprowadzenia jednak jest (nie mówiąc o wydanych pieniądzach) bo może popsuć atmosfere w szatni. Można jednak wiele zyskać :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2006, 12:23

Dzieciol bardzo fajnie napisane. Wszystko co trzeba. Trudno sie z tym nie zgodzić i jak Sero napisał potrafi wiele i "na" i "poza" boiskiem. Sero też ma racje co do jego zachowanie w Realu ? zmienił sie ? hmm wątpie .. Ale zauważcie że w Real też jest cały czas rezerwowym i mało informacji że psioczy :roll: Nie wiem może ma kontrakt ok. 4 miliony i to mu starcza nie musi grać :wink: Bo przeciesz naprawde mało gra - najcześciej z lawki a jeszcze nie pojawiły sie jego czy kolegów z Real jakieś wypowiedz. Plotki łączace go z Interem to teorie na temat tego że Moratti mu zafuać czy też nieoficjalne informacje na temat planów mercato.

Sero poznajesz tą kobiete :D Wiesz kto to ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 11 maja 2006, 22:19

Bramkarze:
Gianluigi Buffon (Juventus),
Angelo Peruzzi (Lazio),
Marco Amelia (Livorno),
Morgan De Sanctis (Udinese)

Obrońcy:
Andrea Barzagli (Palermo),
Fabio Grosso (Palermo),
Cristian Zaccardo (Palermo),
Daniele Bonera (Parma),
Fabio Cannavaro (Juventus),
Gianluca Zambrotta (Juventus),
Alessandro Gamberini (Fiorentina),
Manuel Pasqual (Fiorentina),
Alessandro Nesta (AC Milan),
Massimo Oddo (Lazio)

Pomocnicy:
Mauro Esposito (Cagliari),
Franco Semioli (Chievo Verona),
Mauro Camoranesi (Juventus),
Fabio Liverani (Lazio),
Gennaro Gattuso (AC Milan),
Andrea Pirlo (AC Milan),
Simone Barone (Palermo),
Marco Marchionni (Parma)

Napastnicy:
Alessandro Del Piero (Juventus),
Alberto Gilardino (AC Milan),
Filippo Inzaghi (AC Milan),
Vincenzo Iaquinta (Udinese),
Christiano Lucarelli (Livorno),
Francesco Tavano (Empoli),
Luca Toni (Fiorentina)

Lippi mnie trosze zaszokował tą kadrą! Brak De Rossiego, Tottiego, Perrotty, Abbiatiego, Diany, Materazziego, Chielliniego, Cassano czy chociażby walczaka Brocchiego mnie dziwi - na serio...szkoda mi ich bo niektórzy na serio w tym sezonie prezentują wysoką klase! Dziwi mnie zać obecność Semioliego, Esposito czy Liveraniego którzy na serio nic ciekawego w tym sezonie nie pokazali!

Buffon
Zaccardo - Cannavaro - Nesta - Zambrotta
Gattuso - Camoranesi - Pirlo - Marchionni
Toni - Inzaghi
rezerwowi: De Sanctis, Amelia, Bonera, Grosso, Oddo, Esposito, Semioli, Liverani, Barone, Del Piero, Gilardino, Lucarelli !

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 11 maja 2006, 22:33

co to za lista? przeciez to sa piłkarze ktorzy byli na zgrupowaniu niedawno a brak piłkarzy Romy wynikało z tego iz graja w finale Coppa Italia dlatego ich nie chciał przemeczac Lippi
Alkoholiko pisze:Lippi mnie trosze zaszokował tą kadrą! Brak De Rossiego, Tottiego, Perrotty, Abbiatiego, Diany, Materazziego, Chielliniego, Cassano czy chociażby walczaka Brocchiego mnie dziwi - na serio...
Cassano kiepsko gra w Realu o ile wogole gra,Diana zatracił forme z poczatku sezonu gra piach, Chiellini :lol: wybacz ale Grosso czy Zambrotta na lewej stronie lepiej sobie radza
Alkoholiko pisze:szkoda mi ich bo niektórzy na serio w tym sezonie prezentują wysoką klase! Dziwi mnie zać obecność Semioliego, Esposito czy Liveraniego którzy na serio nic ciekawego w tym sezonie nie pokazali!
Akurat ja sie nie dziwie Semioli swietnie gra na prawym skrzydle w Chievo on ma najwiecej asyst w tym sezonie, Esposito po zmianie trenera w Cagliary gra coraz lepiej a Liverani rowniez nie gra najgorzej zapewne jednak De Rossi wskoczy w jego miejsce :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”