Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 15

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 lut 2006, 16:31

Kolejny wielki mecz.Jak tu nie lubic Serie A?

Na ten pojedynek patrze oczywiscie przez pryzmat Milanu.Niestety Milan zapadl w sen zimowy i sam sobie musi pomoc a nie liczyc na pomoc przyrodniego brata (w tamtym sezonie Inter nam pomogl a my tej pomocy nie wykorzystalismy).
Nie bede ukrywal ze w tym konkretnym spotkaniu bede za Interem.
Licze na wystep Burdisso bo slyszalem ze dobrze sie spisuje jednak byly to opinie fanow Interu a wiec podchodze do nich z dystansem.

Mozna zartowac ze Stara Dama przestraszy sie kibicow i kolejny raz dac jej w ten sposob pstryczka w nos.Kibice to maly handi Interu ale za maly zeby mial znaczacy wplyw na wynik meczu.

W pierwszym meczu Stara Dama zdominowala Inter to nie podlega kwestii.Mecz w zasadzie bez historii a jedyne co dokladnie zapamietalem to strasznie chamski wslizg Materaca w Zlatana.Mam nadzieje ze w niedziele obejdzie sie bez takich incydentow.

I na koniec tego jakze chaotycznego posta pragne wyrazic nadzieje ze sedziowanie bedzie stalo na wysokim poziomie.Od sedziego naprawde duzo tu zalezy.Nie daj boze zeby padla jakas bramka ze spalonego (szczegolnie dla turynczykow) ktora wypaczy wynik meczu.Jesli bedzie inaczej to znowu wybuchnie pieklo i posypia sie oskarzenie pod adresem jednych lub drugich.Podobnie jak to mialo miejsce ostatnio i polozylo sie cieniem na dobrej grze Starej Damy oraz cieniem na umyslach co niektorych userow odbierajac im mozliwosci racjonalnego rozumowania oraz laczenia faktow.

Niech w tym meczu wygral lepszy i oby to byli Niebiesko-Czarni.

Wiecej bedzie mozna powiedziec dzisiaj po godzinie 22.Bedziemy madrzejsi wtedy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lut 2006, 17:07

Chlopaczek pisze:Wiecej bedzie mozna powiedziec dzisiaj po godzinie 22.Bedziemy madrzejsi wtedy.

Nic dodać przeciesz teraz pewnie każdy piłkarz Interu stara sie nie mysleć o meczu z Juve i na odwrót. Ta dzisiejsza kolejka może być poprostu kluczowa.

Teraz Juve ma 8 pkt przewagi na Interem. Juve dziś wygra z Parma na 99% a Inter czego mecz trudny mecz z Viola. w razie nie powodzenie Stara Dama przyjeźdza na Giuseppe Meazza z 11/10 punktowa przewagą :!: Także to co najważniejsze jest dzisiaj :!:

Ewnetualny remis Juve z Parma spododuje że (przy jednoczesmym wygraniu Inter) sytuacje w tabeli będzie taka:

1. Juve 63
2. Inter 57

i mecz na Giuseppe Meazza za 3 pkt. wiec nadal 3 "w zapasie" Ale miec 3 a 11 to róznica.

:arrow: Kuknijcie tu i zobaczycie że dziś Adriano i społka muszą zagrać max mecz by postawić pod sciane Juve w niedziele. A wcale to nie jest takie pewne ....

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lut 2006, 23:39

No chyba wykrakałem troche ... :roll: Co prawda nie jest tak jak napisałem ale jak by nie mówić Viola może być kluczowa ... Viola zagrał mardze i swoja. Strzelając na 1:0 Brocchi pozwolił im grac swoje :] A wogóle Brocchi zagrał ja by to były derby :) Pamiętał o rossonerich :p (grał też w Interze :roll:)

A Juve mogło wygrać [ładny teatr Viery] lub przegrać Blasi (?) w doliczonym ? co podawał Bresciano ...

Wogóle co Blasi zrobił podając do Buffona zabrakło zimnej krwi Corradiemu ...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 lut 2006, 1:58

Obie drużyny przed Derbami słabo. W Interze zawiedli Cambiasso , Adriano , J.Cesar natomiast w Juve słabo zagrali Blasi (normalka :) ) i w zasadzie tyle , można jeszcze dodać poprzeczke DP z karnego.
Być może oba zespoły szykują swoją forme na derby (co w sytuacji Interu było by niezwykle głupią tezą) , albo tylko dziś rywale skutecznie utrudnili gre :roll:
Jedno jest pewne. Żeby do końca była jakaś walka o Scudetto to Inter musi wygrać i zmniejszyć strate do 6 pkt. w przeciwnym razie Juve będzie mogło świętować tytuł.

*_Zaza_* pisze:No chyba wykrakałem troche

Już nie pierwszy raz Zaza :> pamiętasz na tej drugiej stronie mecz ze Sieną :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lut 2006, 2:15

Już nie pierwszy raz ? wiesz ostatnie dwie kolejki stawiałem że Simone Perrotta strali bramki i strzelił :!: co wcześnie nie było czesto robione przez niego :wink:

Ciekawe to wiecej powinień załować tych wyników ? Juve czy Inter :roll: na to pytanie teraz odpowiadz nie poznamy. Ale jak by tak Serek ocenić poszczególnych gracz to do niedzieli mają co robić [szukać formy] Nie wierze w to że któraś z drużyn podeszła do dzisiejszych spotkań z destansem i myśla o niedzieli. Bo to było by samobójstwo. Juventus grał u siebie z słaba ale nie przewidywalna Parma. Choć prawde mówiąc forma Starej Damy nie "spadła" w tym meczu już od dwóch czy trzech kolejek coś się zacieło. Jak w popszednim sezonie Milan miał 9 pkt straty w pewnym momecie :!: w maju na Giuseppe Meazza Juve przyjechało jako vice lider bo bramkami przegrywało :P tylko bramkami jak mnie pamiec nie myli. I mecz zdecydowało scudetto a było 9 pkt ...

Inter nie przegrał tyle spoktań z rzedu aż dziś Viola ich ukąsiła. Zawiodły pewne 'elementy" (i nie trzeba wypisywać) ale chyba mimo wszystko trzeba oddać Violi co jej i przynać że na 13 meczu u siebie wygrała 12 wiec chyba każdy sie spodziwał ? Inter nie mógł jechać tam jak po swoje prosta sprawa.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 09 lut 2006, 10:14

przede wszystkim-Inter strasznie zawiodl..zmarnowal szanse ktora dali nasi grajkowie remisujac 1:1 z zespolem,co by nie mowic-nie najwyzszych lotow..slabe punkty Interu?brak motywacji-widac ze opuszcza ich jakakolwiek nadzieja na dogonienie Nostra Bella Signiora;Adriano-dramat na szosie..tlusty,nieruchawy,bez checi do gry...najmocniejszym punktem NErazurrich byl na pewno Figo-chodzil jak ta lala,pare kiwek wygladalo jakby cofnal sie w czasie o 5 lat co najmniej...
jak dla mnie?Juve sie zacielo-to jak najbardziej sluszna teza..dopadl nas niewielki w sumie(bo jednak wciaz wygrywamy,a jesli nie-to nadal zwieksza sie nasza przewaga nad Interem)ale jednak kryzys...ale mysle ze zadna druzyna nie jest w stanie grac tak jak Juve do tej pory-czyli wygrywac bez przerwy i taki stan rzeczy musial w koncu ulec zmianie na gorsze-takie są prawidła sezonu...rzeczy jednak nie wymykają się spod kontroli,a wrecz przeciwnie-nie moglo byc lepszego momentu na chwilową zniżkę formy:LM dopiero za jakiś czas(choć i tak rywal średnio wymagający),odpadł nam jeden z rywali w wyscigu o scudetto(Ciao Milan),mnie osobiscie boli tylko Coppa-wyeliminowali nas w koncu odwieczni rywale...mysle ze Derby Italii beda przelomem-czas najwyzszy by tak bylo;uczynimy wielki krok do no.29...mocno w to wierze..

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lut 2006, 15:38

Mielismy byc madrzejsi ale przynajmniej ja po wczorajszych meczach nie jestem.Moze tylko o tyle ze jesli Inter straci pierwszy bramke w niedziele to moga miec pozamiatane.Viola nie grala wczoraj wielkich zawodow.Strzelili szybko bramke przyjmowali Inter na swojej polowie a jak byla okazja to wyprowadzali szybkie kontry.
Martwi mnie ze Inter dlugo nie mogl sforsowac defensywy Fiory tym bardziej ze jest ona z pewnoscia slabsza niz obrona Starej Damy.Martwi mnie apatia Adriano ktory sobie dreptal (troche pobyl z Ronaldo i sie mu udzielil taki styl gry) a potem dodatkowo brzydko uderzyl w twarz Brocchiego.Oby Brazylijczyka nie zawiesili bo Martins pewnie troche zmeczony po turnieju bedzie a sama obecnosc Adriano na boisku zawsze daje nadzieje na blysk w jego wykonaniu i bramke.
Martwi mnie tez ostatnia postawa sedziow w meczach turynczykow.Dla mnie nie ulega watpliwosci ze obecne miejsce w tabeli Starej Damy nie jest zasluga sedziowania pod nich mimo wszystko ostatnie zdarzenia budza moje zaniepokojenie.
Martwi mnie to wszystko tym bardziej ze Inter musi ten mecz wygrac.Kibicuje im w tym jeszcze bardziej niz wczoraj.Zakladajac wygrana Milanu i wygrana Interu Czerwono-Czarni beda mieli "tylko" 9 punktow straty do lidera a z tej pozycji juz mozna powoli snuc marzenia o mistrzostwie (kolejny raz).
Podobno nie zagra Zambrotta.Swietny zawodnik a co za tym idzie duze oslabienie Starej Damy jesli go zabraknie.Burdisso chyba nic nie jest prawda?Strasznie chamskie wejscie Fiore - czerwona powinna byc z miejsca.
Cieszy za to obecnosc Buffona w bramce.Z 2 tygodnie temu pokpiwalem z Zaza ze tylko Buffon wrocil do bramki a juz Stara Dama zaczela tracic gole :P Mam nadzieje ze ta zaleznosc zostanie podtrzymana w niedziele.
Absolutnie nie wyobrazam sobie zeby ten mecz zakonczyl sie wynikiem bezbramkowym.Licze na wielki mecz.Licze na wspaniale akcje i zero kalkulowania (ze strony Interu jestem o to spokojny).Mam nadzieje na 90 minut walki zakonczonej porazka lidera.Wierze ze po meczu bedzie sie mowic tylko o zawodnikach i ich swietnej postawie a nie o sedziach (chyba ze bedzie to pochwala ich pracy).

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 lut 2006, 16:27

A teraz tak ciekawostka przyrodnicza przed derbami.

Tabela po 24 kolejkach z poprzedniego sezonu ....

Obrazek

.... I z obecnego:

Obrazek

Jak widać Milan w tym sezonie dużo więcej strzela i dużo więcej traci ale to wszystko się zeruje i w tym sezonie zdobył tyle samo punkcików co w poprzednim.

Juventus poprawił grę w ofensywie – strzelił o 9 bramek więcej niż w tym samym czasie w ostatnim sezonie. W obronie gra mniej więcej tak samo dobrze. Zdobył o 10 więcej punktów więc postęp jest widoczny.

Jednak to nie Juventus dokonał największego postępu tylko właśnie Inter. Z jednej strony wtedy w tym czasie na koncie porażek widniało zero (teraz już 4). Jednak z drugiej to liczby remisów chyba nie trzeba komentować. Inter przede wszystkim poprawił grę w obronie – 29 straconych bramek wtedy i tylko 18 teraz i to przy czterech porażkach to jest znacząca różnica. W ataku nie widać większej różnicy. No i najważniejsze jest to że gdyby Inter wtedy grał tak jak teraz to byłby teraz liderem. :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 lut 2006, 16:57

Ja wynik Derbów znam juz dzisiaj ,nie wiem jak wy :P Remis jak nic (2:2) ,Inter nie przegra drugiego meczu z Juve ,ale i nie wygra w Niedziele - miałem wizje 8) Dla Juve to bedzie bardzo dobry wynik ,nadal utrzyma sie 9 pkt. przewaga. Juventus poważnie osłabiony ,ale nie przegraja ,jest to za ważny mecz :wink: i jeszcze ta atmosfera ,beda chcieli pokazac co nieco Morattiemu czy Mancinniemu :lol:

moszeusz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moszeusz » 09 lut 2006, 17:07

Ibrahimović pisze:Ja wynik Derbów znam juz dzisiaj ,nie wiem jak wy Razz Remis jak nic (2:2)
Ja tylko dodam ze na ostatnie 5 meczow ligowych pomiedzy Interem A Juve na San Siro 3 konczyly sie rezultatem 2-2, wiec Twoj typ calkiem prawdopodobny :P

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 09 lut 2006, 17:13

moszeusz pisze:
Ibrahimović pisze:Ja wynik Derbów znam juz dzisiaj ,nie wiem jak wy Razz Remis jak nic (2:2)
Ja tylko dodam ze na ostatnie 5 meczow ligowych pomiedzy Interem A Juve na San Siro 3 konczyly sie rezultatem 2-2, wiec Twoj typ calkiem prawdopodobny :P
Bluźnicie. Juve wygra jak nic, daje głowe.
Postawiłem na nich w BPM,i wiem że wygram. Szkoda braku Zambrotty. Mam nadzieje że na skrzydłach zagrają Balza i Giorgio a nie jakiś Pessotto czy Blasi. Bo wtedy klapa

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lut 2006, 17:21

Ossy a ile stawiasz kasy ? :roll: jak jestes taki pewny ? zakladzić :] ??

Zico o co dasz rade ?

Panowie chyba nie bawem poznamy decyzje komisji dyscyplinarnej Lega Calcio odnośnie wczorajszej kolejki. Był czerwone kartki ale i "nie widoczne faule" Ja sądzicie zawieszą Adriano ? mi. Adriano mówie to o tym pod kontem mecz. Bo takich zawieszonych na podstawie TV może byc kilku .... Ciekawa jaka dezycje podejmą ....

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 09 lut 2006, 17:27

*_Zaza_* pisze:Ossy a ile stawiasz kasy ? :roll: jak jestes taki pewny ? zakladzić :] ??
Ty zawsze ino o zakładach :P Stawka będzie mała, bo stawiam nie tylko na Juve ale i na inne mecze, wiec wygrana nie taka pewna(oprócz tej Juve :P ).

Panowie chyba nie bawem poznamy decyzje komisji dyscyplinarnej Lega Calcio odnośnie wczorajszej kolejki. Był czerwone kartki ale i "nie widoczne faule" Ja sądzicie zawieszą Adriano ? mi. Adriano mówie to o tym pod kontem mecz. Bo takich zawieszonych na podstawie TV może byc kilku .... Ciekawa jaka dezycje podejmą ....
Myśle że powinni go zawiesić. Choć po jego formie to chyba duża strata nie jest.
A w tym meczu pomocnicy odegrają kluczową rolę, napastnicy będą raczej w cieniu. Taka moja wizja. Gole dla nas: Nedved i ktoś z dwójki: Vieira-Camoranesi. Dla Interu Dejan.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 lut 2006, 18:11

*_Zaza_* pisze:Ja sądzicie zawieszą Adriano ?
No nie wiem ,bo skoro sędzia widział cała sytuacje to zawieszenie na podstawie Nagrania Video nie wchodzi w gre - takie przepisy podobno ,tak było przy okazji kopniecia Tottiego w głowe Nedveda.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 lut 2006, 19:25

ossy pisze:Bluźnicie. Juve wygra jak nic, daje głowe.
Moge być kacikiem :?: :P

Juve ostatnio gra dość niepewnie, Inter wczoraj też się nie popisał ale Fiorentina to wymagający rywal. Obrona Juve ma mocny uszczerbek - Zambrotta nabawił się kontuzji. Chodzą plotki że Inter zagra bez Adriano który ma zostać ukarany - moim zdaniem będzie grał ale on ostatnio ma słaby okres wieć może tylko " chodzić " po boisku. Chyba że na Juve się zmobilizuje na co licze :P

Ciężko wytypować kto wygra, ale osobiście wole żeby Inter wygrał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”