Eliminacje Mistrzostw Europy 2008 Austria/Szwajcaria - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 lis 2007, 0:21

Toriqy pisze:.francuzi byli lepsi od wlochow i kto wygral????.
Rozumiem, że mówisz tylko o finale a nie o całym Mundialu?

A ten Juventus, którym pomagają tylko sedziowe w ostatnich 15 latach pokazał na arenie międzynarodowej więcej niż Anglia osiągnie... nawet nie mam miary czasu :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 lis 2007, 0:23

kow3l pisze:To Ty mnie nie rosmnieszaj:) Praktycznie na kazdej. Obrona Italii jest sto razy lepsza od angielskiej. Ile bramek traca wlosi to mozna by zauwazyc bylo chcoby na MS
Ale Ty mówisz o całej formacji, a mnie chodzi o każdego z zawodników z osobna. To samo tyczy się reszty Twojego posta ;)

Ale ogólnie wychodzi tutaj fakt, iż na boisku nie grają nazwiska. Liczy się zespół, jedność...
Ostatnio zmieniony 22 lis 2007, 0:24 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Toriqy
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toriqy » 22 lis 2007, 0:24

a....bym zapomnial....Grecja wygrala ME...no fakt - ZA....RABISTA DRUZYNA!!!!!....no bo przeciez odniosla sukces...masz porownanie jarzinho do twoich smiesznych "tez"....a ich taktyka - bronic sie i na koniec meczu pochwalic sie 1-2 akcjami w 100% skutecznymi i wyjsc zwyciesko w pojedynku z portugalia....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lis 2007, 0:26

Jarzinho pisze:Napisz co czyni z reprezentacji taka, ktora mozna zaliczyc do tych najlepszych, jesli nie wyniki. Proste pytanie.

Nie ma sensu powtarzac. Proste pytanie, postawiłes teze daj argumenty, bo narazie wykluczasz wszystko po kolei i na koncu chyba zostanie, że Anglicy sa w czołowce dlatego, ze media tak mowia.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 lis 2007, 0:27

Toriqy pisze:a....bym zapomnial....Grecja wygrala ME...no fakt - ZA....RABISTA DRUZYNA!!!!!....no bo przeciez odniosla sukces...masz porownanie jarzinho do twoich smiesznych "tez"....a ich taktyka - bronic sie i na koniec meczu pochwalic sie 1-2 akcjami w 100% skutecznymi i wyjsc zwyciesko w pojedynku z portugalia....
Żebyś wiedział że podczas EURO 2004 Grecja była zarąbistą DRUŻYNĄ. 2 razy pokonali gospodarzy turnieju, wykopali z turnieju już w grupie Hiszpanię i wyeliminowali Czechy, które grały najlepszą piłkę w tamtym czasie. Nie mieli takich nazwisk jak Anglicy, ale mieli drużynę i przede wszystkim trenera a nie gumkę od majtek :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 lis 2007, 0:30

a....bym zapomnial....Grecja wygrala ME...no fakt - ZA....RABISTA DRUZYNA!!!!!....no bo przeciez odniosla sukces...masz porownanie jarzinho do twoich smiesznych "tez"....a ich taktyka - bronic sie i na koniec meczu pochwalic sie 1-2 akcjami w 100% skutecznymi i wyjsc zwyciesko w pojedynku z portugalia....
A ja uważam, że to faktycznie dobra drużyna jest.
Bo to drużyna z krwi i kości, a nie na marnych fundamentach. Może nie pokazali jakiejś powalającej piłki, ale zespołowość i zgranie bardzo im się opłaciły...

Toriqy
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toriqy » 22 lis 2007, 0:31

odp na to proste pytanie....dla kibica liczy sie piekno gry....nie kibicuje sie za wyniki (tutaj pelno kibicow zdobywal swego czasu real m a pozniej chelsea)....dla mmnie liczy sie to w jaki spobos sie gra , za charakter druzyny i kibicuje m.in. dlatego Angli bo kocham angelska pilke....Manchester gra pieknie i to ze nie wyszedl z fazy grupowej LM to byl pech....WLOCHOW NIE CIERPIE!!!!ICH STYL DOPROWADZA MNIE DO SZALU!!!!...graja nudny wymeczony futboll....mozesz oczywiscie sie przyczepic do Anglii bo gra teraz fatalnie...albo raczej grala - nowy szkoleniowiec nowy podmuch swiezosci...Wlosi wg mnie slizgaja sie na fartach....co do Anglii ich cala mizerna gra zmienia sie na piekna razem z wejsciem na murwae Rooneya i Gerrarda....oni maja charakter.....nei zawsze im wszystko wychodzi ale za to nie lamia sie i graja dalej.....mam nadzieje ze wylapales z tego troche przydlugiego tekstu odpowiedz na twoje pytanie...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 lis 2007, 0:33

Trzeba mieć tupet. Oj McClaren i tak Cie kibice zlinczują...

Kod: Zaznacz cały

he Football Association is to hold a board meeting on Thursday at 0830 GMT to discuss Steve McClaren's future. After his side failed to qualify for Euro 2008, McClaren insisted he would not resign as England coach."I'm not stepping down," McClaren told BBC Sport after England, who needed just a point to qualify from Group E, lost 3-2 to Croatia at Wembley. "I take responsiblity - it was my job to get us qualified and I failed to do it. I'm not discussing my future." BBC chief football correspondent Mike Ingham told BBC Radio 5 Live: "Steve McClaren is scheduled to go to South Africa on Friday for the World Cup draw on Sunday. "Something has to be sorted out before then. "Scott Carson's awful attempt to stop Niko Kranjcar's shot gifted Croatia an early lead and Slaven Bilic's side went in at the break 2-0 up after Ivica Olic capitalised on some ponderous defending. Frank Lampard's penalty and Peter Crouch's superb volley hauled England level, but Mladen Petric's raking shot gave Croatia the win. "We feel exactly the same as the fans, believe you me, we know how they are feeling," said McClaren. "I' m not looking to the future, I'm thinking about this game, what could have been, what wasn't, and really how we get over this." 
Szczerze ja na miejscu McClarena bym się zaraz na konferencji podał do dymisji. Im potrzeba kogoś z jajami. Shearer, Roy Keane. Kogoś jak oni. Kto uderzy pięścią w stół, kto poskłada to w kupę. I niech pewna osoba w tym temacie nie krzyczy i nie rozsiewa swej ideologi bo naprawdę nikt nie jest tu głupi i ślepy. Więc nie napinamy się :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 lis 2007, 0:36

Toriqy - ja także kocham angielską piłkę i oglądam ją od wielu lat, ale nie zmienia to faktu, że angielska reprezentacja gra słabo i prezentuje żenująco niski poziom. To wstyd, że tacy piłkarze, odpadają w eliminacjach z - bądź, co bądź - słabszymi zespołami.

A to gadanie o włoskim stylu gry, to już się na stereotypach opiera. Jasne, słynne catenaccio jeszcze tu i ówdzie się daje zauważyć, ale tak naprawdę eksportowe włoskie kluby prezentują naprawdę ładną piłkę. Poza tym... Teraz z lichą defensywną i bez taktyki obronnej daleko się nie zajedzie...

kow3l
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kow3l » 22 lis 2007, 0:36

futbolowa pisze:
kow3l pisze:To Ty mnie nie rosmnieszaj:) Praktycznie na kazdej. Obrona Italii jest sto razy lepsza od angielskiej. Ile bramek traca wlosi to mozna by zauwazyc bylo chcoby na MS
Ale Ty mówisz o całej formacji, a mnie chodzi o każdego z zawodników z osobna. To samo tyczy się reszty Twojego posta ;)
Po pierwsze napisalem o angielskich pilkarzach w pierwszym poscie jako ogolu. We Wloszech sa lepsi pilkarze ot co. jelsi chodzi o poszczegolnych prosze bardzo:
Bramkarz - kazdy wloski bramkarz w serie a jes lepszy (w serie b zreszta tez;-))
Boczni obroncy - Zambrotta , Grosso (i paru innych) jest o niebo lepsza indywidualnie niz jakis tam Bridge czy kto tam jeszcze wystepuje.
Srodkowi: Mase meczy widzialem serie a i Premier League. Cannavaro (choc nawet w hiszpani tak opluwany przez media byl podpora obrony z dobyl z realem mistrzostwo) z Nesta wyprawiali akie rzeczy w obronie, ze sie w glowie nie miesci. Tutaj bym dal mniejszy plus Italii bo chocby p Terry to tez klasowy obronca. Choc jesli chodzi o dzisiejszy mecz wyspiarzy to pardon - Lescott, Campbell to sa juz sporo gorsi... Przejdzmy do pomocy- Pirlo jest bez dwoch zdan lepszy od swojego "rywala" na tej pozycji. Totti tez. W zasadzie kto nie jest? Tak samo uwazam ze Toni Jets lepszy od Croucha, ale tutak sa ponoc zdania podzielone...

Grosso jest lepszy od Ashley Cole'a ? W kazdym razie, przypominam, że to temat o el. Euro 2008// fieldy

Toriqy
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toriqy » 22 lis 2007, 0:38

co do Grecjii - nie jest sie dobra druzyna przez sezon co najmniej przez dluzszy okres czasu....oni byli dobrzy tylko przez sezon....najlepsi - tego nei powiem, powiem ze najskuteczniejsi....i wlasnie takie druzyny mnie denerwuja: porto - monaco final LM - to sie nadaje co najwyzej na UEFA...Grecja - kazdy ma swoje zdanie...jakby potwerdzili to ze sa naprawde dobrzy to by "zaszpanowali" przez kilka nastepnych lat....co do trenera Grekow - fakt byl kapitalny....Anglia - bramkarzy i trenerow to nigdy nie mieli najlepszych...wspomne chociazby seamana ktory wpuscil wg niektorych piekna bramke ronaldinho a wg mnie TOTALNA SZMATE w meczu z brazylia...pozniej plakal - i slusznie

bez defensywnej taktyki dlaeko sie nie zajedzie?....no to tutaj palnelas glupote....bo Manchester gra ofensywny futboll...barcelona tez grala i gra ofensywny futboll....barcelona wygrala LM a Manchester - licze na to ze siegnie po potrojna korone.....defensywa to nie wszystko i przytocze pewne powiedzenie "najlepsza obrona jest atak"(i nie chodzi mi tu o opieranie calej filozofii meczu na kontrach)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 lis 2007, 0:44

kow3l pisze:ale tutak sa ponoc zdania podzielone...
W większości tych kwestii są i będą zdania podzielone ;)
Co do bramkarza się nie da nie zgodzić, bo chyba nikt nie miewa gorszych od Anglików. Cannavaro też wysoko cenię, ale co do reszty to i tak wyżej cenię Anglików ;)

Toriqy - radzę wyeliminować chaos z Twoich wypowiedzi, bo znacznej części zrozumieć się nie da ;)

Nikt nie mówi, że Grecja to jakaś wielka, wybitna reprezentacja. I pewnie był to jednorazowy 'wyskok', który zakończy się tak, jak historia reprezentacji Danii. Przypadkowy udział w ME'92, przeogromny sukces, a potem już tylko lata posuchy... Na tamtą chwilę zagrali - jak mówisz - najskuteczniej. I to się liczy. Nie nazwiska piłkarzy, nie poziom ligowy i nie inne występy. W danym momencie nikt im nie podskoczył, to i sukces odnieśli.
bez defensywnej taktyki dlaeko sie nie zajedzie?....no to tutaj palnelas glupote....bo Manchester gra ofensywny futboll...barcelona tez grala i gra ofensywny futboll....barcelona wygrala LM a Manchester - licze na to ze siegnie po potrojna korone.....defensywa to nie wszystko i przytocze pewne powiedzenie "najlepsza obrona jest atak"(i nie chodzi mi tu o opieranie calej filozofii meczu na kontrach)
Ale czy ja mówię, że 'defensywa to wszystko'?
Obrona jest podstawą - mimo wszystko. Bo co z tego, że napastnicy natłuką bramek, jak ich dwa razy więcej stracą?
Ostatnio zmieniony 22 lis 2007, 0:46 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

kow3l
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kow3l » 22 lis 2007, 0:45

Toriqy pisze:WLOCHOW NIE CIERPIE!!!!ICH STYL DOPROWADZA MNIE DO SZALU!!!!...graja nudny wymeczony futboll....mozesz oczywiscie sie przyczepic do Anglii bo gra teraz fatalnie...albo raczej grala - nowy szkoleniowiec nowy podmuch swiezosci...Wlosi wg mnie slizgaja sie na fartach....co do Anglii ich cala mizerna gra zmienia sie na piekna razem z wejsciem na murwae Rooneya i Gerrarda....oni maja charakter.....nei zawsze im wszystko wychodzi ale za to nie lamia sie i graja dalej.....mam nadzieje ze wylapales z tego troche przydlugiego tekstu odpowiedz na twoje pytanie...
Nudny wymeczony? Troche na stereotypach jedziesz. Wrocmy do MS - mecz z ghana, czechami, niemcami to trzy bardzo dobre spotkania. Dojdzie jeszcze nienajgorszy mecz z Ukraina, Francuzi ich rywale z finalu nawet tyle nie mieli... (W klubach przypomne ci jak pieknie Milan ogral MU choc to troche na poboczny tor zjechalem. To byly brzydkie mecze?) Wlosi nie slizgaja sie po fartach, graja do konca, konsekwentnie, taktycznie. Fart zdarza sie raz, drugi, trzeci, NIE TRWA seryjnie w duzych ilosciach wiec nie ma tutaj mowy o tym. Im wiecej meczy sie rozgrywa (czyli im dalej awansuje) tym wiecej szczescia. I to sie tyczy kazdego zespolu. Aby zwyciezyc w calym turnieju trzeba miec troche szczescia i w zasadzie zwyciezcom zawsze sie cos wypomina. Tak mozna wymieniac prawie w nieskonczonosc
Ostatnio zmieniony 22 lis 2007, 0:52 przez kow3l, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lis 2007, 0:51

Toriqy, mógłbyś normalnie pisać? :think:

Toriqy
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toriqy » 22 lis 2007, 0:51

mam swoje zdanie....co do taktyki bo wyskoczylo mi ze temat jest skasowany....gadasz glupoty....defensywna taktyka prowadzi?daje zwyciestwa?....napisalas ze bez defensywnie nastawionej taktyk idaleko sie nie zajedzie...a co zrobila Barcelona rok temu ze swoja ofensywna taktyka?i co robi Manchester(tym bardziej ze mu kibicujesz) ze swoja ofensywna taktyka....moze zgarnie nawet potrojna korone.....takze nie mow ze dzisiejszy futbol musi byc defensywny aby wygrywac ....bo wcale tak nie jest....to zalezy od pilkarzy i trenera....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”