Lost - Zagubieni [serial] - Strona 15

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 02 lut 2006, 21:45

Gomez pisze:
Skoro wyspa zabiera tylko dobrych, to dziwie sie dlaczego Jacka nie zabrala...z tego co kojarze nie mial na koncie zadnych wystepkow...zony nie zdradzil sama od niego odeszla...w szpitalu robi co moze...cos tu nie gra moim zdaniem.
moim zdaniem każdy na wyspie musi coś zrobić względem własnej osoby wyzbyć się jakiejś złej cechy, przełamac słabość, odnależć coś co stracił itp itp i z tego co zauważyłem już wszystkie, no wlasnie prawie wszystkie postaci jakos sie przelamaly i zrobily coś dobrego wzgledem siebie, swojej ciemnej przeszlsci... a Jack nie zrobil nic, tak jak od samego początku dyryguje innymi, kaze im co maja robic, stara sie na sile kogos uratowac ... wiele razy juz Lock mu mowil, ze powinien zostawić dana sytuację i pozostawic decyzję losowi lub tej osobie, ktora w danej sytuacji sie znalazla, mimo to Jack nadal chce ratować swiat ( wlasnie przez nagminne przebywanie w szpitalu stracil żonę ). Ciekawe kiedy coś w nim pęknie. Już w ostatnim odcinku bylo widac jak byl zly na Kate, ze przebywa tyle czasu z Sawyerem, nie pozwolil jej isc szukac z nimi Majkela.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 lut 2006, 23:07

Obejrzałem 12 odcinek :D był do bani, ale 10 i 11 były niezłe ;) szczególnie 10. Tak mi przyszło na myśl...pamiętacie komu Zecke kazał przyprowadzić Kate :> ? Alex...czy my jej przypadkiem nie kojarzymy :> BTW ciekawe co się dzieje z francuzką, bo od dawna już nie było o niej żadnej wzmianki.

I też takie coś zauważyłem...co do tego konia którego widziała Kate...Sayid i Shannon widzieli Walta...a w pierwszych odcinkach pierwszej serii Jack widział swojego ojca i znalazł pusta trumnę !! (Z tego co pamiętam ;P )

Co do teorii z czyśćcem to nie bardzo mi sie ona podoba i wątpie, żeby była prawdziwa. Mam nadzieję, że kolejne odcinki nie będą takie jak 12, bo ten był zdecydowanie najgorszy z dotychczasowych :roll: No i czekamy do następnego... ;)

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 03 lut 2006, 14:42

Bonso pisze: Tak mi przyszło na myśl...pamiętacie komu Zecke kazał przyprowadzić Kate ? Alex...czy my jej przypadkiem nie kojarzymy BTW ciekawe co się dzieje z francuzką, bo od dawna już nie było o niej żadnej wzmianki.

Bonso wyprzedziłeś mnie... zapomniałem o tym wspomnieć ;) Pewnie to jest i ta Alex od francuzki... :) a Francuzka pewnie sie gdzies zaszyła i pije... ;)

I też takie coś zauważyłem...co do tego konia którego widziała Kate...Sayid i Shannon widzieli Walta...a w pierwszych odcinkach pierwszej serii Jack widział swojego ojca i znalazł pusta trumnę !! (Z tego co pamiętam )
Charlie widział matke i Claire na plaży :D Lock widział samolot, Boona zakrawionego...

wszystko jest z czymś powiązane...
Baqu pisze: a Jack nie zrobil nic, tak jak od samego początku dyryguje innymi, kaze im co maja robic, stara sie na sile kogos uratowac ... wiele razy juz Lock mu mowil, ze powinien zostawić dana sytuację i pozostawic decyzję losowi lub tej osobie, ktora w danej sytuacji sie znalazla, mimo to Jack nadal chce ratować swiat ( wlasnie przez nagminne przebywanie w szpitalu stracil żonę ). Ciekawe kiedy coś w nim pęknie. Już w ostatnim odcinku bylo widac jak byl zly na Kate, ze przebywa tyle czasu z Sawyerem, nie pozwolil jej isc szukac z nimi Majkela.
ale potem ją niby przeprosił, choć na jego miejscu nieźle bym jej wyj... :) Jack ogólnie jest troche za narwany...

hmm musiałbyś to troszke rozwinąć, jak zakładnikiem wyspy, przecież nie można być zakładnikiem rzeczy : ) chyba, że chodziło Ci o bycie zakładnikiem ducha wyspy, ale to też dla mnie nie miałoby sensu.
hmm nie wiem, może ma z czymś lub z kimś na tej wyspie kontakt... :/ pomyślcie sobie dlaczego wtedy Lock jak wciągał go ten dym, powiedział do Jacka żeby go puścił... :/ może dlatego, że wiedział że nic mu nie bedzie... zreszta kto tam wie... może coś w tym jest, a może się myle... ale jest to troche prawdopodobne bo Lock w wielu sytuacjach zaskakuje... jeszcze ta sytuacja z samolotem... znowu można wrócić do tego, że Lock tam nie mógł wejść, bo jest potrzebny "wyspie"... :)

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 03 lut 2006, 15:49

Baqu pisze:a Jack nie zrobil nic, tak jak od samego początku dyryguje innymi, kaze im co maja robic, stara sie na sile kogos uratowac ... wiele razy juz Lock mu mowil, ze powinien zostawić dana sytuację i pozostawic decyzję losowi lub tej osobie, ktora w danej sytuacji sie znalazla, mimo to Jack nadal chce ratować swiat
Mylisz sie, przypomnij sobie odcinek w ktorym umarl Boone, Jack chcial mu amputowac noge na co ten sie nie zgodzil i doktor wtedy odpuscil. Poza tym nie wiem dlaczego robisz z tego az tak negatywna ceche, to ze zalezy mu na tym aby nikomu nic sie nie stalo nie jest zle. Wedlug mnie glowna wada Jacka jest to ze nie umie pogodzic sie z porazka i niekiedy zbyt wiele od siebie wymaga.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 03 lut 2006, 17:22

ostry66 pisze:Wedlug mnie glowna wada Jacka jest to ze nie umie pogodzic sie z porazka i niekiedy zbyt wiele od siebie wymaga.
czy taka wada... on już taki jest... i zawsze bedzie wymagał od siebie więcej..., ale niekiedy faktycznie sytuacja go przerasta... ale on zawsze walczy do końca... sytuacja z Charliem (kiedy Ethan go powiesił...), sytuacja z Boonem (chciał zrobić wsyzstko zeby przezył...) i najważniejsza sytuacja z jego żoną... zmiazdzony kręgosłup !! a jednak :) cud :)

Też ciekawa postać aczkolwiek troche zbyt narwany.. i tak napisał Baqu, za bardzo chce ratować świat :P

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 04 lut 2006, 13:33

Hej..Ja jestem po 6 odcinkach drugiej serii...
No i Shanon umiera :/ :( A ta Ana Lucia mnie potężnie wkurza...Rządzi się i wcale nie jest ładna :x Za to lajtowy jest ten Mr.Eko Ciekawe jak teraz zareagują wszyscy a przybycie nowych członków/rozbitków...Bo przecież wśród nich jest jedna z zabójczyń...
No Jack juz chyba dowiaduje się że Charlie dalej chłapie narkotyki...

Ogólnie to odcinek nudny i denny troszke z głupia końcówką troche...Bo przecież nie tak miało być a siostrzyczka Boon'a rozgrzewała wysepkę swoimi miniówkami...No szkoda :(

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 04 lut 2006, 20:00

jackieboy pisze:Hej..Ja jestem po 6 odcinkach drugiej serii...

no stary goń :) niedługo 13 wychodzi :)

p.s mnie też ona wkurza :D

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 04 lut 2006, 22:36

hehe... Ja nawet do czegos doszedłem :D
Gdzies widziałem artykuł o "Lostmanii" , że ludzie oglądający Zagubionych wyczekują wieczoru czwartkowego by móc na jedynce TVP oglądnąc upragniony serial....
Teraz nastały ciężkie czasy dla nie mających kablówki i internetu (druga seria LOST)... A ci co ściągają i oglądają 10 na raz,mówią że druga seria jest do du****y... I pewnie właśnie ten serial miał to "coś " w sobie że ludzie musieli czekać calutki tydzien by wiedzieć co się znajduje w tym np. bunkrze..I to własnie sprawiało że serial odniósł taki sukces...A teraz gdy wszystko jest tak łatwo dostępne<bo przecież w każdej chwili w pare chwil można sobie ściagnąc dowolną ilośc odcinków z neta>..serial zbrzydł troszke.... Dlatego trzeba podtrzymywać główną esencje serialu i robić sobie przerwy i przeczekania :)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 04 lut 2006, 22:57

jackieboy pisze: Dlatego trzeba podtrzymywać główną esencje serialu i robić sobie przerwy i przeczekania :)
ja nawet jakbym chcial to musze zrobic sobie przerwe...a tak fajnie sie ogladalo po 6 odcinkow dziennie :D

widzialem trailer 13 odc. ciekawe rzczy chyba beda...Japoneczka...Jack want save the world...itp :D

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 04 lut 2006, 23:07

Gomez pisze:a nawet jakbym chcial to musze zrobic sobie przerwe...a tak fajnie sie ogladalo po 6 odcinkow dziennie
ja 12 w 3 dni oglądnołem :) i 2 seria mi sie bardziej podoba...

ale coś w tym jest co piszesz Jackie... :) takie wyczekiwanie wpływa na ludzi...

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 05 lut 2006, 10:15

Kod: Zaznacz cały

http://www.albinoblacksheep.com/flash/lost
"Zagubieni" na wesoło :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 05 lut 2006, 10:34

jackieboy pisze:Dlatego trzeba podtrzymywać główną esencje serialu i robić sobie przerwy i przeczekania

Ja oglądałem seriami :P Na pierwszy raz 4, potem musiałem czekać ze 3 dni, aż mi się od nowa 5 ściągnie i obejrzałem znowu 4, następnego dnia 9 i po kolejnych 3 dniach obejrzałem odcinki 10, 11 i 12 ;) I nie moge powiedzieć o drugim sezonie złego, no oprócz 12 odcinka, bo był żałosny, ale na porównanie do pierwszego sezonu jest za wcześnie. Jak na razie pierwszy jest lepszy, ale oceniać będziemy mogli dopiero po 24 odcinku, więc jeszcze trochę trzeba poczekać ;) Tymaczasem czekam z niecierpliwością na 13 odcinek i mam nadzieję, że nie będzie taki jak 12 ;)

A i taka ciekawostka. Jeden z pierwszych odcinków drugiego sezonu, kiedy Sawyer przepływa na drugą częśc tratwy i pokazany jest rekin. Zwróćcie uwage co ten rekin ma na płetwie ;) Jak ktoś zauważy, niech napisze ;)
EDIT: ok. 34 minuta 2 odcinka ;)

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 05 lut 2006, 11:23

Na Polishtrackerze - czyli www.polishtracker.org zaczely sie pojawiac w koncu odcinki 2 serii w dobrej jakosci - 1 serie ogladalem i mam gdzies na płytkach ale w koncu sie pojawila 2 wiec warto zarabowac - jesli ktos ma tam konto to polecam :)

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 05 lut 2006, 11:26

Bonso pisze: Jak ktoś zauważy, niech napisze
EDIT: ok. 34 minuta 2 odcinka

logo Dharmy :D

P.S a nie wiecie czy może te miśki też miały gdzies logo Dharmy ? to by wiele mówło :D i zgadzało się z teorią na temat stacji badawczych i projektu Dharma... :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 lut 2006, 22:55

http://www.megaupload.com/?d=P7CUV1L0

Świetny filmik :lol: . Jakiś komik znajduje się na wyspie i gada z aktorami. Na końcu odkrywa tajemnicę potwora :twisted: . Polecam! :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”