Sporty Walki - Strona 15

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Re: Sporty Walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 06 lis 2011, 11:02

Co Wy mówicie? El testosteron nie pokazał wczoraj nic, oprócz tego że nadaje się na stopera do b-klasy bo to nawet nie były kopnięcia. Ale skoro zawodowy bokser nie ma pojęcia o technikach bokserskich to dlaczego ja głupi wymagam od niego w miarę udanych kopnięć :roll:

A takie pytanie z trochę innej beczki...Myślicie że MMA-Attack może w jakiś sposób zagrozić dominacji KSW? Nawet fajnie się oglądało tą galę wczoraj, a w porównaniu wczorajszych zawodów z ostatnią galą Nastuli, która w telewizji wyglądała jak filmowana komórą coś fajnego może z tego wyniknąć. Teraz trzeba poczekać na odpowiedź KSW w listopadzie.

a el testosteron może jeszcze rywalizować w tańcu z gwiazdami, chociaż i tam nie ma żadnych szans na podjęcie rywalizacji..taki typ..looser

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 lis 2011, 11:15

petrdcm pisze:
lukinis131 pisze:Dobra Najman miał pecha , ale dalej uważam że jest z niego kiepski zawodnik ( z Salety zresztą też , jedynie w Kickboxingu mu wyszło ) dlatego całe te dwie walki były kompletnie nie potrzebne i nie wygladały jak powinny wyglądać .
Aha. Ale skoro się odbyły to jak powinny wyglądać? Bo gdyby się nie odbyły to by w ogóle nie wyglądały.
Tak jak normalne walki MMA . Popatrz na walki zawodników UFC , Pride czy nawet Mameda Khalidova . Saleta i Najman nie są zawodnikami MMA czy K-1 i nie powinni walczyć w tych formułach , przynoszą im tylko wstyd.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 lis 2011, 11:22

sci,
El-t przynajmniej próbował powalczyć, trochę pechowo, ale jednak to on wykazywał dużo większą chęć czy też inicjatywę w ringu.
MMA-A a KSW? Sportowo, bardzo fajnych wczoraj kilka walk było. I pod tym względem jest spora szansa na rywalizację o widza. Natomiast organizacyjnie, głównie chodzi mi o prowadzącego, no cóż, bez komentarza.
lukinis131 pisze:Saleta i Najman nie są zawodnikami MMA czy K-1 i nie powinni walczyć w tych formułach , przynoszą im tylko wstyd.
O jakim wstydzie mowa przecież to nie była walka z czysto - hmmm jakby to nazwać - rankingowych uwarunkowań. Poza tym podobnych walk jest dużo więcej w sensie jakościowym niż tylko wypromowanych marketingowi championów pokazywanych w tv. Jeśli myślisz, że te proporcje są odwrotne, że świetnych walk jest przytłaczająca większość a w tv pokazują jej tylko nieznaczną ilość to moim zdaniem jesteś w błędzie.
A poza tym, Nastula był zapaśnikiem a też później walczył w podobnych formułach i nic to, że nie był zawodnikiem MMA czy K1.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 lis 2011, 11:24

sci pisze: A takie pytanie z trochę innej beczki...Myślicie że MMA-Attack może w jakiś sposób zagrozić dominacji KSW? Nawet fajnie się oglądało tą galę wczoraj, a w porównaniu wczorajszych zawodów z ostatnią galą Nastuli, która w telewizji wyglądała jak filmowana komórą coś fajnego może z tego wyniknąć. Teraz trzeba poczekać na odpowiedź KSW w listopadzie.
Myślę , że dopóki żadna telewizja porządnie nie zorganizuje tego , to ciężko będzie przebić KSW. KSW wygląda w miarę profesjonalnie , gala jest robiona z wielką pompą , tutaj brakowało nawet ekspertów ( ciężko za eksperta uznać pogodynkę ) .

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 lis 2011, 11:30

petrdcm pisze:sci,
El-t przynajmniej próbował powalczyć, trochę pechowo, ale jednak to on wykazywał dużo większą chęć czy też inicjatywę w ringu.
MMA-A a KSW? Sportowo, bardzo fajnych wczoraj kilka walk było. I pod tym względem jest spora szansa na rywalizację o widza. Natomiast organizacyjnie, głównie chodzi mi o prowadzącego, no cóż, bez komentarza.
lukinis131 pisze:Saleta i Najman nie są zawodnikami MMA czy K-1 i nie powinni walczyć w tych formułach , przynoszą im tylko wstyd.
O jakim wstydzie mowa przecież to nie była walka z czysto - hmmm jakby to nazwać - rankingowych uwarunkowań. Poza tym podobnych walk jest dużo więcej w sensie jakościowym niż tylko wypromowanych marketingowi championów pokazywanych w tv. Jeśli myślisz, że te proporcje są odwrotne, że świetnych walk jest przytłaczająca większość a w tv pokazują jej tylko nieznaczną ilość to moim zdaniem jesteś w błędzie.
A poza tym, Nastula był zapaśnikiem a też później walczył w podobnych formułach i nic to, że nie był zawodnikiem MMA czy K1.
Jeżeli bierzemy pod uwagę np. KSW , to jednak walka obu panów była ewidentnie gorsza od reszty walk . W zdecydowanej większości walki na KSW są walkami MMA , lub MMA-podobnymi . Najman z Saletą mieli do rozwiązania sprawy osobiste i powinni to zrobić prywatnie , a nie na forum publicznym ( chodź oczywiście ktoś też tą walkę zorganizował i to jest po części też jego wina ) . Wydaje mi się , ze Nastula lepiej załapał o co chodzi w MMA niż bohaterowie wczorajszej gali . Myślę , ze telewizja nie powinna promować obu pajacy , tylko dlatego że chcą sobie urządzić bijatykę w którejś z największych hal w Polsce .

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 lis 2011, 11:40

lukinis131 pisze:Wydaje mi się , ze Nastula lepiej załapał o co chodzi w MMA niż bohaterowie wczorajszej gali.
No tak, tylko gdyby nikt nie walczył tylko dlatego że nie były to ich "nominalne" dyscypliny to przecież by nie było to wiadomo kto co lepiej załapał, i o to w komentarzach wyżej chodziło.
lukinis131 pisze:Myślę , ze telewizja nie powinna promować obu pajacy , tylko dlatego że chcą sobie urządzić bijatykę w którejś z największych hal w Polsce.
Mnie gdy już zasiadam sobie do obejrzenia takiej gali mało obchodzi czy to pajace czy nie. Liczę na dobre zawody i tyle, a wczoraj gdyby nie to, że walka trwała krótko co było największym jej minusem to w sumie ciekawie dla oka się zapowiadała z początkowych fragmentów. A jak ktoś chce rozpatrywać pod kątem zaawansowania to inna sprawa na tym się nie znam.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 lis 2011, 11:56

haha porównywanie Nastuli do tych "zawodników" już jest grzechem a bronienie Najmana i mówienie że chociaż pokazał inicjatywe to już w ogóle śmiech na sali , petrdcm nie wiem jakie masz pojęcie o sztukach walki (widocznie zerowe po tym co piszesz) ale żaden zawodnik nie macha cepami i nie kopie "loł kingów" na pałe jeżeli ma jakiekolwiek pojęcie o SW a Najman wczoraj pokazał technike spod budki z barem (choć nie jeden rzeźnik spod baru by pokazał więcej) więc twoje komentarze o tym jaki to Najman to bohater bo podjął rękawice i tak na prawdę twierdzisz że wygrał obie walki są conajmniej nie na miejscu, lepiej popisz pod filmikami na yt albo zlep z twych dwóch walk tribute dla El-T który jak to powiedział komentator "marzy by być zawodnikiem".

btw co do obaleń to nie wiem gdzie tam widziałeś coś po ciosie ale ty będąc sędzią pewnie byś przerwał walke w 5tej sek i powiedział że Przemek był niezdolny do walki haha bo Najman go przewrócił (zapomniał chyba że to nie jest jego ulubiona dyscyplina - MMA)

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 lis 2011, 12:04

Etus2 pisze:haha porównywanie Nastuli do tych "zawodników" już jest grzechem
za wiki:
Nastula: judoka, mistrz olimpijski (Atlanta 1996), dwukrotny mistrz świata, trzykrotny mistrz Europy
Saleta: mistrz świata w kick-boxingu, a także mistrz Polski, Europy i interkontynentalny w zawodowym boksie
Niby czemu mam nie porównywać?

Najman na tle Salety (biorąc pod uwagę dokonania tego drugiego) w ringu wcale źle nie wypadł, a nawet prezentował się lepiej.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 lis 2011, 12:06

Etus2 pisze:haha porównywanie Nastuli do tych "zawodników" już jest grzechem a bronienie Najmana i mówienie że chociaż pokazał inicjatywe to już w ogóle śmiech na sali , petrdcm nie wiem jakie masz pojęcie o sztukach walki (widocznie zerowe po tym co piszesz) ale żaden zawodnik nie macha cepami i nie kopie "loł kingów" na pałe jeżeli ma jakiekolwiek pojęcie o SW a Najman wczoraj pokazał technike spod budki z barem (choć nie jeden rzeźnik spod baru by pokazał więcej) więc twoje komentarze o tym jaki to Najman to bohater bo podjął rękawice i tak na prawdę twierdzisz że wygrał obie walki są conajmniej nie na miejscu, lepiej popisz pod filmikami na yt albo zlep z twych dwóch walk tribute dla El-T który jak to powiedział komentator "marzy by być zawodnikiem".

btw co do obaleń to nie wiem gdzie tam widziałeś coś po ciosie ale ty będąc sędzią pewnie byś przerwał walke w 5tej sek i powiedział że Przemek był niezdolny do walki haha bo Najman go przewrócił (zapomniał chyba że to nie jest jego ulubiona dyscyplina - MMA)
Obalenie ewidentnie nie były po ciosach . Gdyby były , to Najman nie przewrócił by się na Salete . Poprostu wpadł taranem na Salete i obaj padli na glebe.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 lis 2011, 12:07

Etus2 pisze:btw co do obaleń to nie wiem gdzie tam widziałeś coś po ciosie ale ty będąc sędzią pewnie byś przerwał walke w 5tej sek i powiedział że Przemek był niezdolny do walki haha bo Najman go przewrócił (zapomniał chyba że to nie jest jego ulubiona dyscyplina - MMA)
Gdybyś czytał wcześniej ze zrozumieniem tekstu to byś wiedział że pisałem ze zdziwieniem że walka została w ogóle przerwana a nie żeby ją przerwać wcześniej.
lukinis131 pisze:Obalenie ewidentnie nie były po ciosach.
To jeszcze lepiej. Niby wielki mistrz a dał się obalić nawet nie ciosami.
:haha:

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 lis 2011, 12:15

petrdcm pisze:
Etus2 pisze:btw co do obaleń to nie wiem gdzie tam widziałeś coś po ciosie ale ty będąc sędzią pewnie byś przerwał walke w 5tej sek i powiedział że Przemek był niezdolny do walki haha bo Najman go przewrócił (zapomniał chyba że to nie jest jego ulubiona dyscyplina - MMA)
Gdybyś czytał wcześniej ze zrozumieniem tekstu to byś wiedział że pisałem ze zdziwieniem że walka została w ogóle przerwana a nie żeby ją przerwać wcześniej. No ale wolałeś zrobić z siebie pajaca to ci się udało.
lukinis131 pisze:Obalenie ewidentnie nie były po ciosach.
To jeszcze lepiej. Niby wielki mistrz a dał się obalić nawet nie ciosami.
:haha:
Kto mówi że to wielki mistrz ? Na pewno nie ja . Saleta kiedyś coś tam potrawił , ale teraz widać po nim ze walka na ringu nie jest dla niego .

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 lis 2011, 12:18

lukinis131 pisze:Kto mówi że to wielki mistrz ? Na pewno nie ja . Saleta kiedyś coś tam potrawił , ale teraz widać po nim ze walka na ringu nie jest dla niego.
Teoretycznie za tym że to mistrz przemawiają jego wcześniejsze osiągnięcia. A skoro teraz ring nie dla niego to Najman miał racje że wcale gorszy boksersko nie jest. Może kiedyś tak, ale walki odbywają się w teraźniejszości a nie w jakiejś podróży w czasie.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 lis 2011, 12:23

petrdcm pisze:
lukinis131 pisze:Kto mówi że to wielki mistrz ? Na pewno nie ja . Saleta kiedyś coś tam potrawił , ale teraz widać po nim ze walka na ringu nie jest dla niego.
Teoretycznie za tym że to mistrz przemawiają jego wcześniejsze osiągnięcia. A skoro teraz ring nie dla niego to Najman miał racje że wcale gorszy boksersko nie jest. Może kiedyś tak, ale walki odbywają się w teraźniejszości a nie w jakiejś podróży w czasie.
Czy boksersko to nie wiemy , bo w tej dyscyplinie jeszcze nie walczyli :lol:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 06 lis 2011, 12:25

Ale walczyli w dyscyplinie która jest mieszanką innych, i optycznie wykorzystanie umiejętności bokserskich nie było po stronie Salety bo ani ciosów nie było dobrych ani trzymania szczelnej gardy też nie widziałem. Za to widziałem że Najman coś tam próbował mniej lub bardziej skutecznie/celnie.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 06 lis 2011, 12:31

petrdcm pisze:Ale walczyli w dyscyplinie która jest mieszanką innych, i optycznie wykorzystanie umiejętności bokserskich nie było po stronie Salety bo ani ciosów nie było dobrych ani trzymania szczelnej gardy też nie widziałem. Za to widziałem że Najman coś tam próbował mniej lub bardziej skutecznie/celnie.
Z tym się zgodzę :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”