FC Barcelona - Arsenal Londyn 17.05.2006 (CHAMPIONS LEAGUE) - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 maja 2006, 14:53

Jeżeli Szewa odejdzie to myśle że Milan nie odpuści Barcelonie i będzie walczył o podpis Francuza :twisted: Kasa będzie napewno, zobaczymy co z tego będzie ale mam nadzieje że Szewa zostanie.

Wracając do wczorajszego meczu to sędzia gwizdał źle ale po obu stronach. Dobrze że się do tego przyznał :]

Arsenal naprawde znalazł wczoraj sposób na zatrzymanie Barcy, naprawde byli taktycznie przygotowani perfekcyjnie. Roni zagrał wczoraj średni mecz, chciał go sam wygrać i za dużo grał sam - może to było tym spowodowane.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 maja 2006, 14:56

Xiuhcoatl pisze:Ronaldinho już się wypala.

:angry:

*_Zaza_* pisze:Jak do tego dodamy bramki i mecze w tym sezonie to - Mistrz i nie ma gadania Krzywy Bagg chyba sie ze mną zgodzisz ?

Nie mozna sie nie zgodzic. Nie ma drugiego takiego. Tyle lat na takim poziomie, Kanonier, prawdziwy Kanonier. Zawodnik, ktory zostalby przywitany z otwartymi rekoma w kazdym klubie na swiecie. Gesty, wlasnie takie jak w meczu ze Spurs i pozegnalnym na Highbury tylko potwierdzaja jego wielkosc. Takich pilkarzy ze swieczka szukac.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 14:59

Łukasz[ACM] pisze:Kasa będzie napewno, zobaczymy co z tego będzie ale mam nadzieje że Szewa zostanie.

Ciekawe czy tez tak bedziesz mowil jak Arsenal zaspiewa za niego 50 baniek...
Łukasz[ACM] pisze:Arsenal naprawde znalazł wczoraj sposób na zatrzymanie Barcy, naprawde byli taktycznie przygotowani perfekcyjnie.

Gdyby nie czerwona kartka to mogloby roznie byc... W koncowce bylo juz widac ze zawodnicy sa zmeczeni co mialo zwiazek z brakiem jednego zawodnika...

Łukasz[ACM] pisze:Roni zagrał wczoraj średni mecz, chciał go sam wygrać i za dużo grał sam - może to było tym spowodowane.

Niby tak ale chcial wziac gre na swoje barki i dlatego tak to wygladalo... Co nie zmienia faktu ze nie wychodzilo mu niemal nic wczoraj...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 maja 2006, 14:59

Łukasz[ACM] pisze:Kasa będzie napewno, zobaczymy co z tego będzie ale mam nadzieje że Szewa zostanie.
.
Wydaje mi sie ze dla Henryego kasa nie jest wazna a sukces sportowy ktory moze osiagnac w wiekszym stopniu z FCB.
Martinho pisze:
Ciekawe czy tez tak bedziesz mowil jak Arsenal zaspiewa za niego 50 baniek...
.
Nie wiecej niz 15

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 maja 2006, 15:05

No to maestro też znajdzie chwilę, aby pogratulować Barcy :P

Mecz ciekawy, ale dopiero w 2. połowie :P Oczywiście fani Arsenalu czy Barcy powiedzą inaczej ;) ale ja bezpośrednio tego tak nie przeżywałem... Szczerze, nie zależało mi jakoś specjalnie na zwyciestwie którejś drużyny. Może troszke byłem za Arsenalem, bo wyeliminowali Juve :P

Arsenal grał bardzo konsekwentnie, ale do czasu... Można było czekać, aż pęknie ta 'cieniutka nitka' i wszystko zacznie się sypać. Tak się stało... po wyrównującej bramce było wiadomo, która ekipa wygra ten finał, zwłaszcza, że kilka chwil wcześniej Wenger zdjął z boiska Fabregasa :roll: Almunia bronił całkiem przyzwoicie, ale IMHO 2 bramki jego. Worki i krótki róg... Ale tu już chyba należy bardziej rozliczyć sędziego, który wyprawiał cuda niewidy :roll: :P Arsenal już się nie otrząsnął, ale w końcu to tylko ludzie... niemal cały mecz w 10. Arsenal pokazał kawał dobrej piłki w tych rozgrywkach i troche mi go szkoda, ale taka jest piłka.

Gratuluje Barcy zwycięstwa i mimo wszystko charakteru ;)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 18 maja 2006, 15:21

fieldy pisze:dał titiemu kartkę za faul którego nie było
Dał Oleguerowi kartkę za faul którego nie było :roll: Nie wyrzucił Eboue za drugą żółtą kiedy wjechał na sankach w nogi bodajże Deco - dwie wyprostowane nogi, brak trafienia w piłkę i bez kartki LOL. IMHO mylił się jednak trochę więcej na korzyść Arsenalu - po prostu słabiak z niego i szybko w ważnym meczu nie posędziuje :?

Co do Dinho to oczywiste jest, że nie zagrał zawodów na poziomie do jakiego przyzwyczaił fanów i teraz każdy mecz w którym będzie "tylko" solidny będzie traktowany jako słaby w jego wykonaniu. Takie życie wielkich wirtuozów piłki. Z Milanem też nic prawie nie grał - ale podanie do Giuly'ego załatwiło awans (oczywiście połowa zasługi to wykończenie Ludo - nie zapominam o tym :wink: ). Podobnie teraz - prostopadła piła do Eto'o w tempo i przy pierwszej dogodnej ku temu okazji, a każdy kto oglądał wie, że takich okazji (gdy było więcej miejsca) za wiele nie można było uświadczyć, obrona Arsenalu zagęszczała jak mogła. No więc to jedno podanie i kluczowy moment meczu na korzyść Barcy! To mało?? W dodatku powtórzę po raz kolejny (Niggaz też już o tym pisał nie raz), że sama obecność Dinho na boisku, nawet jak tylko stoi i drapie się w tyłek sprawia, że robi się dla innych jugadores więcej miejsca bo ZAWSZE filuje przy Ronim minimum dwóch, a najczęściej trzech rywali!

Jeśli chodzi o pierwszego gola i rzekomy spalony Eto'o to ja nie byłbym w ogóle pewien czy Henka trącił tę piłkę - jeżeli tak to musiał ją dosłownie musnąć - inaczej na pewno odskoczyła by mocniej i wyrzuciła Eto'o z akcją na lewo co równałoby się utracie szansy bo kąt byłby zbyt ostry i obrońcy zdążyliby zaasekurować. Ale obejrzę jeszcze kamerę z góry :wink:

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 18 maja 2006, 15:47

to ze henry jest w reeboku ma jakies znaczenie. wcale nie takie male, teraz wszedzie rzadzi pieniadz.
jest do wyciagniecia za max 15 baniek, na takie pieniadze MUSI sie zgodzic arsenal. to, ze barca bedzie dawala 15, a milan 100 nic nie zmienia. oba kluby otrzymaja od arsenalu prawo do negocjacji z zawodnikiem. a jaka oferte wybierze, to jego sprawa. takze to ze ktos tam da 10 razy wiecej nie robi dokladnie nic.

gol giulyego powinien byc, faulu puyola nie bylo, spalonego eto'o tez nie. sedziowie sprzyjaja... wlasnie... komu sprzyjaja, bo na pewno nie futbolowi

jak przyjdzie titi, to bedziemy grac 4 napastnikami. niech ktos przetestuje 4-2-4 na FMie, peesie i fifce i powie jak bylo...

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 18 maja 2006, 16:16

bagg pisze:Gesty, wlasnie takie jak w meczu ze Spurs i pozegnalnym na Highbury tylko potwierdzaja jego wielkosc. Takich pilkarzy ze swieczka szukac.
Wczoraj przed meczem był wywiad z jakimś
młodym zawodnikiem który gra w pierwszym klubie Henryego (zapomniałem nazwy :P ) i co sie okazuje że na swojej rodzinnej ulicy henry nie jest zbytnio lubiany. Ten koleś mówił cos o tym ze nigdy nie widział na swojej ulicy Henryego i że Titi nigdy nie pomógł swojemu byłemu klubowi. (a powinien).

Wenger i Henry uważają że czerwieni nie powinno byc bo był spalony :?
oczywiscie wiadome co mówią o golu Eto'O . Ciekawe czy wypowiedzą sie na temat faulu PUYOLA na Ebue :lol: w końcu każdy wypowiadac sie może :P
wygrała Barcelona i .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 maja 2006, 16:34

*_Zaza_* pisze:Niggaz masz racje - o.k ale ustalmy jedno - Henry jest do wiciągnięcie za stosunkowe małe pieniadze jak na jego klase i umiejętnośc ale w momencie gdy jeden klub będzie o niego walczył [no dwa bo trzeba liczyć nowa propozycje Kanonierów] A jest inaczej i dobrze o tym wiesz. Ja sądze że teraz przepis Fifa może wsadzić między bajki. To już nie jest tego typu interes... Nie mam racji ?
Zaza, ale jest też kolejna strona medalu :P Titi otwarcie mówi, że albo zostanie, albo pójdzie do Barcy,
powtórzę to co już pisali inni przede mną, Titi nie pójdzie tam gdzie dostanie więcej, tylko tam gdzie bedzie miał szanse zrealizować swoje ostatnie marzenie, a którego nieudało mu się zrealizować wczoraj - wygranie klubowego pucharu. Barca ma olbrzymi potencjał i myślę, że mają szanse zdomninować europejskie rozgrywki na kilka lat, przed tym sezonem mówiło się o tym, ze Barca jest faworytem - i wygrali. Jak faworyt wygrywa rozgrywki, tzn. że jest na prwdę mocny. I przed nowym sezonem tez bedą stawiani w roli faworytów [prawdopodobnie razem z Chelsea, patrząc na ich nowe zakupy] bez względu na to, czy Titi przejdzie do Barcy, czy nie. Z drugiej strony - Arsenal, klub któremu Titi wiele zawdzięcza i odwrotnie. Nie trzeba pisac chyba, jak wazny jest to klub dla Francua.
Nie poleci na kase, ma inne priorytety.
maestro pisze: Arsenal grał bardzo konsekwentnie, ale do czasu... Można było czekać, aż pęknie ta 'cieniutka nitka' i wszystko zacznie się sypać. Tak się stało...
tak sie stało, bo za dużo sił ich kosztowała walka ze stratą 1 zawodnika.
maestro pisze:Mecz ciekawy, ale dopiero w 2. połowie
w pierwszej tez był bardzo ciekawy i nie dlatego, że grał Arsenal, Kanonierzy kapitalnie się bronili, Barca próbowała i w końcu straciła gola.
Mecz był bardzo interesujący pod wzgledem taktycznym.
Janio pisze:Dał Oleguerowi kartkę za faul którego nie było Rolling Eyes Nie wyrzucił Eboue za drugą żółtą kiedy wjechał na sankach w nogi bodajże Deco - dwie wyprostowane nogi, brak trafienia w piłkę i bez kartki LOL. IMHO mylił się jednak trochę więcej na korzyść Arsenalu - po prostu słabiak z niego i szybko w ważnym meczu nie posędziuje
ale mi nie chodziło o to, że dokłądnie tyle samo razy się pomylił dla nas i dla was, tylko, że zarówno dla jednych i dla drugich. Nie mozna powiedzieć, ze sprzyjał zdecydowanie jednym, był po prostu słaby.

LAtifa_19 pisze:wygrała Barcelona i .
no wygrała, juz nie musisz pisać

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 18 maja 2006, 16:48

fieldy pisze:I przed nowym sezonem tez bedą stawiani w roli faworytów [prawdopodobnie razem z Chelsea, patrząc na ich nowe zakupy] bez względu na to, czy Titi przejdzie do Barcy, czy nie.
Jak się tak zastanowić to, w związku z naprawdę sporymi wzmocnieniami w Chelsea, właśnie z Barceloną może Henry w przyszłym roku poważnie myśleć o wygraniu LM. Na początku brałem pod uwagę Milan, ale kiedy Fieldy przypomniał o zakupach Chelsea IMHO wymagający przebudowy (i będący w przebudowie) Milan daje dużo mniejszą gwarancję tryumfu w Champions League. Barca natomiast jest zespołem niemal kompletnym, wiadomo, że oprócz Henki i Gabriego nikt raczej nie opuści Dumy Katalonii latem (a na pewno nikt stanowiący o jej sile) - co więcej wydaje się wręcz, że zespół będzie sukcesywnie wzmacniany (DANI ALVES - oby!). Wybór wydaje się prosty :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 16:50

Fieldy zawsze są dwie strony medalu :wink: Napisałem już 1 % daje szans na transfer i nie tylko do Milanu ale wogóle. Bo w tym wyścigu cały czas prowadzą Kanonierzy.

Mówi otwarcie ? wiesz to równie dobrze można powiedzieć wczoraj zmienił ton :roll: Albo Vieira też mówił otwarcie :? takie czas. Nie sądze że któryś kieruje sie kasa ale motto tego mercato dla mnie to słowa prezydent Udinese :] "W czasie mercato - od słów to czynów jest przepaść"

A jeszcze jeden wontek - nadal spekulując - Henry zmienia "stajnie" na Reeboka - czyli firme podwładną Adidasowi. Będzie ich okretem flagowym. Milan podpisze [podpisał ?] nowa umowe z Adidasem na kolejce lata wspłópracy. A co Ty na to jeśli nie ugadali nic jeszcze i okaże się że bedzie to jednak Reeboka. :) Nie będzie co ciekawy temat ? Na pewno będą nowe koszulki bo zniknie Opel a będzie Bet and Win. Teraz światem rządzi kasa - tak samo jak rynkiem. Nie sądze że Henry kierował się kasą ale sponsorzy pewnie tak ...Zreszta i tak nic to nie zmieni jest Wielki i mowa :] I jak Bagg napisał takich piłkarz szukać ze świeca ... nie tylko podwzględem pikarskim :!:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 maja 2006, 16:57

Terje Hauge lubi dawac czerwone kartki przecinikom Barcy. Del Horno dostal troszke z kapelusza, teraz co prawda zasluzona dla Lehmanna, no ale fakt faktem, ze Hauge Barcy nie krzywdzil w tej edycji LM.
A sedzia jest z niego sredni. Taka Benfika Lizbona - niby nie leszcz ale do klasy swiatowej sporo brakuje. O ile sie nie myle to on dal czerwona kartke rosyjskiemu bramkarzowi (Ovczinnikowowi?? chyba tak) na ME w meczu bodajze z Portugalia. Kartke za dotkniecie reka pilki poza polem karnym. Jak pokazaly powtorki - dotkniecia reka oczywiscie nie bylo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2006, 17:21

*_Zaza_* pisze:Niggaz masz racje - o.k ale ustalmy jedno - Henry jest do wiciągnięcie za stosunkowe małe pieniadze jak na jego klase i umiejętnośc ale w momencie gdy jeden klub będzie o niego walczył [no dwa bo trzeba liczyć nowa propozycje Kanonierów] A jest inaczej i dobrze o tym wiesz. Ja sądze że teraz przepis Fifa może wsadzić między bajki. To już nie jest tego typu interes... Nie mam racji ?
Ja rozumiem o co Ci chodzi i wiem, że sztuczne podbijanie ceny to normalka, ale co z tego, że dajmy na to Real czy Chelsea zaproponują 50 mln a Barca 15 kiedy Thierry nie będzie zainteresowany grą w Londynie ani Madrycie. Ja tak to widzę. Rozumiem, że Henry będzie kierował się także dobrem Arsenalu , ale przede wszystkim wybierze dobrze dla siebie.
Martinho pisze:Ciekawe czy tez tak bedziesz mowil jak Arsenal zaspiewa za niego 50 baniek...
Arsenal gówno może kiedy Titiemu kończy się kontrakt i nie podpisuje nowego.
Krzysztof Jarzyna pisze:Del Horno dostal troszke z kapelusza
:?

Kolejne co mi się przypomniało (teraz nieco bardziej na spokojnie) to gra Faregasa. Nie pokazał za wiele. Iniesta kiedy wszedł pokazał, że jest świetnym zawodnikiem. Cesc albo miał słabszy dzień, albo nie mógł się za bardzo pokazać ze względu na bardzo defensywną grę Kanonierów, ale to raczej odpada. Zresztą Iniesta i tak jest lepszy obecnie :P

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 maja 2006, 17:25

Krzysztof Jarzyna pisze:Jak pokazaly powtorki - dotkniecia reka oczywiscie nie bylo.

Puyol też nie faulował Eboue ;]

Odnośnie Henry'ego to wybierze ten klub który mu będzie pasował pod względem piłkarskim, pieniądze już raczej dla niego ważnej roli nei odegrają. JEżeli np. Barca da za niego 15 mln i będzie chciał do nas przejśc to nie ważne ile mu dadzą na łape to i tak pójdzie do stolicy Katalonii.

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 18 maja 2006, 17:33

kulekfcb pisze:
Krzysztof Jarzyna pisze:Jak pokazaly powtorki - dotkniecia reka oczywiscie nie bylo.

Puyol też nie faulował Eboue ;]
To tak samo jak Henry dostał żółtą za faul na Vam Bommelu (?) a jak pokazały powtórki...faulu nie było :x

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”