Seriale - Strona 15

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 gru 2009, 16:28

Kiedyś zajrzałem tu i naczytałem się wiele ciepłych słów na temat serialu The Wire. Ściągnąłem pierwszy sezon i tak co jakiś czas sobie odcinek obejrzałem. Wczoraj przed snem, o pierwszej w nocy zarzuciłem sobie siódmy odcinek pierwszej serii. Wciągnął mnie strasznie, więc nie bacząc na godzinę przeszedłem do ósmego. Miałem ochotę na dziewiąty, ale było po 3 w nocy :!: I tak dziś zaspałem...

Racja. Początek nie wciąga, ale potem zaczyna się zabawa. Żarty nie są bezczelne, one są chamskie :D do tego prostota słownictwa, nie jak w serialach a`la ITI, gdzie młodzież jedzie Mickiewiczem. Serial dobry, choć z utęsknieniem czekam na kolejny sezon Ekipy. No i wczoraj Californication się skończyło :( Moody musi się jakoś wykaraskać z tego bagna...

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1517
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 gru 2009, 17:18

Skończyłem właśnie oglądać Dextera, scenarzyści zgotowali niesamowitą końcówkę, chyba nie znajdzie się nikt kto by się jej spodziewał. 8 miesięcy czekania na kolejną serię ehh...
Mentor pisze:Cała seria jak dla mnie była świetna, ale finał to po prostu kosmos.
Amen.

Bodajże w styczniu nowa seria Lost, więc to czekanie szybciej zleci

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 15 gru 2009, 18:34

a kiedy nowy sezon Californication?

Son's of Anarchy oglądacie? Jeśli ktoś nie widział ten serial gwarantuje przyjemne czekanie na następne sezony innych seriali.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 gru 2009, 19:13

Zakończenie Dextera miażdzące, chociaż faktycznie dziwne mi sie wydawało, żeby tak sielankowo skończyła się jego konfrontacja z Trójkowym. Uśmiercenie Rity zostało chyba wymuszone negatywnymi opiniami widzów na jej temat, również zgodze się z tym, że ta postać była lekko wkurwiająca. Ciekawe kto zajmie się całym stadkiem Tatusia Dexa? Ciocia Deb? 8)

Zakończenie Californication mi się nie podobało, wygrzebanie przez scenarzystów Mii na ostatni odcinek sezonu tylko po to, żeby mogła rozwalić związek Hanka i Karen - idiotyzm. A postać nr 1 tego sezonu to imo Sue Collini, ta babka z każdą sceną i tekstem co raz bardziej rozkładała mnie na łopatki. Mam nadzieje, że będzie również wiodącą postacią 4 sezonu :beer:

Jeżeli chodzi o seriale, które mógłbym polecić to jest to niewątpliwie Weeds, chociaż wątpie, żeby ktoś jeszcze tego nie widział :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 gru 2009, 19:24

Jak dla mnie 3 sezon Californication był słaby. Pierwszy sezon zajebisty, drugi dobry, a ten ostatni raczej nudny. Nie wiem, czy jest sens czekać na kolejny.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 15 gru 2009, 20:26

A ja mam taką prośbę.
Ostatnio spodobał mi się serial ' U nas w filadelfii' i mógłby ktoś podrzucić jakiegoś linka do któregokolkwiek sezou, bo jestem totalnym laikiem w wyszukiwaniu takich rzeczy.
Z góry wielkie dzięki.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 15 gru 2009, 21:34

Co prawda nie znalazłem żadnych linków do jakiejkolwiek serii, ale mam torrenta jeśli Cię interesuje [sezon 1-3]:
http://torrents.thepiratebay.org/432232 ... PB.torrent

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 15 gru 2009, 21:53

Swego czasu byłem wielkim fanem Prison Breaka, zawsze po wyjściu odcinka od razu zasysałem z torrentów. Cóż, denerwowało mnie tylko to częste zwlekanie z wypuszczaniem kolejnych odcinków w Ameryce, wieczne przerwy bądź jakieś strajki. Uehh. Co do samego serialu, pierwszy i ostatni sezon zdecydowanie najciekawsze :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 gru 2009, 19:25

Odnosnie ostatniego odcinka Dextera - uwaga beda spoilery wiec jak ktos nie ogladal niech nie czyta.

Odcinek duzo ponizej moich oczekiwan. Niewiele ciekawego sie dzialo i koncowka tego nie wynagradza. Notabene jak dla mnie wcale nie byla taka fantastyczna - koncowka ostatniego Californication mocniejsza - niemniej bardzo ciesze sie ze Rita w koncu padla bo psula klimat i nie pozwalala czerpac pelnej radosci z ogladania co chwile pojawiajac sie ze swoimi klopotami rodzinnymi. Niestety podobno aktorka ktora ja gra ma pojawic sie w nastepnej serii. Pewnie na podobnej zasadzie jak pojawia sie ojciec Dexa.
Nastepna rzecz ktora mi zepsula zabawe to pewne niejasnosci. Policja sciga Artura a ten sobie jezdzi wypasionym samochodem nagle psuje mu sie silnik i ni z tego ni z owego pojawia sie Dexter i go lapie. Dla mnie bylo to bardzo naciaganie i nie kupuje tej sceny. Podobnie jak akcji z odcinka 11 kiedy to Artur wchodzi sobie na pietro gdzie pracuje Dexter i przez nikogo nie zatrzymywany (bo zwinal plakietke z napisem "Visitor") chadza sobie swobodnie zagladajac miedzy innymi do pokoju gdzie sa przerozne informacje o Trojkowym. Dziennikareczka - jego corka - dawala przez pol sezonu dupy Quinnowi zeby pozyskac jakiekolwiek dane do gazety a ten sobie wchodzi z ulicy i ma je jak na tacy.
No ale niewazne jedyna korzysc z tego moze byc taka ze Batista widzial Artura razem z Dexterem i jezeli jest naprawde takim dobrym detektywem powinien to skojarzyc i byc moze bedzie cos ciekawego z tego tytulu w kolejnym sezonie.

Troche sie czepiam atoli jak dla mnie to wciaz jeden z najlepszych seriali jakie dane mi bylo ogladac i z niecierpliwoscia czekam na kolejne odcinki.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 gru 2009, 19:48

Nastepna rzecz ktora mi zepsula zabawe to pewne niejasnosci. Policja sciga Artura a ten sobie jezdzi wypasionym samochodem nagle psuje mu sie silnik i ni z tego ni z owego pojawia sie Dexter i go lapie. Dla mnie bylo to bardzo naciaganie i nie kupuje tej sceny.
A Dex do leżącego Czwórkowego nie podchodzi czasem z jakąś częścią od tego silnika?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 gru 2009, 19:51

Nie wiem tak czy siak zeby mu cos tam zepsuc najpierw musial go znalezc czyli na jedno wychodzi.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 gru 2009, 19:52

Dex wiedział, gdzie miał oddanego tego mustanga do naprawy

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 gru 2009, 20:03

To i tak sie kupy nie trzyma. Artur odebral ten samochod za dnia. Zepsul mu sie w nocy. Gdyby nawet Dexter cos mu uszkodzil w tym warsztacie to zeby wiedziec kiedy samochod sie zepsuje caly dzien musialby za nim jezdzic.
Tak jak mowie mocno naciagane ale niewazne.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 16 gru 2009, 20:23

FCB keres dzięki twój link na pewno się przyda.
A propos gdzie w tv można tego Dextera zobaczyć, bo widzę że na forum każdy się w samych superlatywach o tej produkcji wypowiada.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 gru 2009, 20:41

Wcześniej na tvnie puszczali Dexa we wtorki o 23.30 Teraz chyba zdjęli, bo nie znalazłem w programie. Tutaj masz wszystkie odcinki do oglądania online: http://www.serialeonline.pl/index.php?p=seasons&id=139.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”