Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 sie 2006, 17:46

kaczy pisze:Zainteresuj sie smykutroszke Max-Bundesligą a potem pisz takie rzeczy
:lol: :lol: :lol: :lol:
ok :lol: :roll: :roll:
kaczy pisze:przeciez Mattersburg to jest druzyna ktora od kilku sezonow walczy tylko w dolnej tabeli unikajac spadku...
czeher pisze:no nie wiem czy az taki sredniak na tle austriackiej ligi, ten sezon moze byc przelomowy

Aktualnie tamtejsza liga bardzo sie wyrownala nie liczac Salzburga i Altach, stalo sie tak w duzej mierze dzieki Red Bullowi, ktory wykupil wszytskich najlepszych graczy austrackich - niczym Bayern niegdys - Aufhauser, Ivanshitz, Janko, do niedawna Mayrleb, Schopp itp jak i dizeki kanadyjczykowi, ktory w niedlugim czasie prawdopodobnie opusci Austrie - juz widac sprzedali kilku znaczacych graczy Sebo, Linz, Rudsfelt, Sionko, Didulica-

Kazdy moze wygrac z kazdym i niekluczylbym tutaj nawet tego ze Mattersburg z Ratajem w skladzie bedzie na podium

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sie 2006, 17:49

Martinho pisze:Mimo ze Legii nie kibicowalem od dawna i nielubie tego klubu to bede im kibicowal
No to chyba jak większość :wink: , w końcu Legia gra nie tylko dla siebie, ale i dla dobra polskiej piłki. Na wielkie cuda nie liczę, jednak jakiś dobry rezultat przy odrobinie szczęścia możemy wywieść do Doniecka. :roll:

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 09 sie 2006, 18:48

Mam to samo co Martinho- nie kibicuję Legii ale dziś będę ją dopingował, ale przyznajcie się- kto nie kibicował Wiśle, kiedy to tak daleko zachodziła w PUEFA? Każdy polski klub w pucharach gra właśnie jak powiedział duch dla dobra polskiej piłki i zrzesza ludzi przed teleodbiornikami, którzy chcąc/nie chcąc, sami z siebie, ni z tego ni z owego kibicują polskiemu klubowi. Niejeden kibic Legii chciał wtedy sukcesu Wisły, niejeden kibic Wisły dziś będzie trzymał kciuki za Legię. Tak to już jest. Gdybyśmy mieli 4 drużyny w LM mogłoby być inaczej, ale tu- gdy co roku liczymy na jedną, jedyną drużynę mimowolnie stajemy się jej kibicami (Co nie znaczy, że np. bardziej bym dziś chciał zwycięstwa Legii niż Liverpoolu, nie do tego stopnia). Życzę Legii finału z LFC przegranego :) w tej edycji LM :wink: ...

PS Coś mnie dzisiaj bierze na przejmujące wypowiedzi <zastanawiające>

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 09 sie 2006, 19:12

No to po zawodach Sachtar - Legia 1:0 w 40 minucie. Matuzalem strzelil z karnego.Chyba nie ma co marzyc o dobrym wyniku bo teraz legia musi atakowac co dobrze nie wrozy tej druzynie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sie 2006, 19:15

Dżokere pisze:Nie sądze, że wysłannicy Shaktara obserwowali na zywo mecz Legii z Wisłą Płock,
Oczywiście ten mecz widzieli na kasecie. Nie sprecyzowałem :wink:

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 09 sie 2006, 19:15

Mnie rozwala entuzjastyczny głos komentatora. "Tymoszczuk... :( Ucierpiał w tym... starciu "

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 sie 2006, 19:17

Ech.. biednemu wiatr w oczy... Panu de Bleeckere proponuę wizytę w vision express - druga parę gratis dostanie :?
Teraz będzie naprawdę ciężko. Może Wdowiec tak ich w przerwie z**bie w szatni, że zaczną wreszcie coś grać :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 sie 2006, 19:19

No coz bramka wisiala w powietrzu ale nie zmienia to faktu ze karny z kapelusza :!: swoja droga byl to chyba jedyny strzal Szachtara z pola karnego bo tak to caly czas lutowali z daleka

MLSoccer pisze:bo teraz legia musi atakowac co dobrze nie wrozy tej druzynie.
nie zapomnij, ze to jest dwumecz :!: wiec atakowac powinni z umiar bo jak wloza nam jeszcze jedna bramke a my zadnej mozna rzec ze mleko zostalo rozlane - tak wiec jesli tak sie zakonczy nie bedzie zle

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sie 2006, 19:23

:evil: trezba walczyc i tyle. szkoda tej bramki bo wynik przeciwnie to gry byl dobry

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 09 sie 2006, 19:27

gra Legii nastawia raczej pesymistycznie i chociaż wynik 1:0 dla Szachtaru to dzieło przypadku, a raczej ślepoty sędziego, można powiedzieć, że i tak nie można się czuć specjalnie rozczarowanym takim wynikiem. chociaż myślałam, że szczęśliwie Legia dotrze z czystym kontem do przerwy, ale nie udało się- teraz mam nadzieję, że wezmą się do roboty w drugiej połowie.
chociaż akurat teraz chyba wypada powiedzieć, że ''nadzieja matką głupich'', bo jeśli chcemy chociaż zremisować, naprawdę gra musiałaby się zmienić na o wiele lepszą.

jak widać dziś nie przyjęłam od taty niepoprawnego optymizmu, ale to chyba dlatego, że on też nim dziś nie tryska :}

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 09 sie 2006, 19:28

Ja jestem optymistą, chociaż umiarkowanym. I liczę na to że Legia wyrówna. No cóż, Shaktar wcale nie jest taki mocny jak w meczach ligi UKR. Na miejscu Wdowczyka ustawił bym tą drużynę od początku meczu bardziej agresyweniej. Z 1 napastnikiem (Eltonem) i Radoviciem w pomocy(co Włodarczyk gra?? nic). No cóż, skoro już przegrywamy (Po karnym z kosmosu) to już nie mamy nic to stracenia jak tylko zagrać
4-5-1. Może uda nam się przeprowadzić dobry kontratak i strzlić gola.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 09 sie 2006, 19:34

Jezeli sie o cos walczy to sie nie gra na 0:1 tylko po to aby przynajmniej wyrownac :D obojetnie czy jest to jeden czy dwumecz.Wydaje mi sie ze legia wlaczy o LM czyz nie tak?Scenariusz jest prosty Legia teraz musi atakowac a nie bronic wyniku 0:1 :lol: bo sam przeznasz ze to bylby idiotyzm.Mecz rewanzowy nie musi byc i tak pod dyktando Legi bo co powiesz na to jak Szchtar zremisuje lub wygra w Warszawie stac ich na to, wiec proste teraz Legia musi atakowac aby miec sznase wyrownac a to stwaza okaze do kont lub rozluznienia szykow obronnych legionistow proste prawda?
czeher pisze:No coz bramka wisiala w powietrzu ale nie zmienia to faktu ze karny z kapelusza :!: swoja droga byl to chyba jedyny strzal Szachtara z pola karnego bo tak to caly czas lutowali z daleka

MLSoccer pisze:bo teraz legia musi atakowac co dobrze nie wrozy tej druzynie.
nie zapomnij, ze to jest dwumecz :!: wiec atakowac powinni z umiar bo jak wloza nam jeszcze jedna bramke a my zadnej mozna rzec ze mleko zostalo rozlane - tak wiec jesli tak sie zakonczy nie bedzie zle

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 sie 2006, 20:22

Szkoda sytuacji Włodara i Gottwalda, ale po tym co zaprezentowała w drugiej połowie Legia pozostaje jeszcze nadzieja na korzystny wynik w rewanżu przed własną publicznością, tyle że nie będzie można sobie pozwolić na najmniejszy błąd (dotyczy to też sędziego :maruda: ) i stratę bramki. W każdym razie pozostaje nadzieja, a to w końcu jest najważniejsze!

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 09 sie 2006, 20:28

szczerze mówiąc myślałam, że Szachtar będzie się bardziej wyróżniał na naszym tle i po tej drugiej połowie ja też w sumie jestem optymistką :) jasne, że szkoda zmarnowanych sytuacji, ale ze strony klubu z Doniecka też ich trochę było- zazwyczaj wybronionych przez Fabiańskiego- jestem więc generalnie usatysfakcjonowana wynikiem. gdyby nie to, że karny z kapelusza :/ ale nic, po tym co dziś zobaczyłam twierdzę, że rewanż to sprawa otwarta i o ile nie doprowadzimy do stracenia bramki, ale też przyłożymy się do wykończenia akcji ofensywnych- będzie ok.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 sie 2006, 20:34

czeher pisze: Aktualnie tamtejsza liga bardzo sie wyrownala nie liczac Salzburga i Altach, stalo sie tak w duzej mierze dzieki Red Bullowi, ktory wykupil wszytskich najlepszych graczy austrackich - niczym Bayern niegdys - Aufhauser, Ivanshitz, Janko, do niedawna Mayrleb, Schopp itp jak i dizeki kanadyjczykowi, ktory w niedlugim czasie prawdopodobnie opusci Austrie - juz widac sprzedali kilku znaczacych graczy Sebo, Linz, Rudsfelt, Sionko, Didulica-

Pisalem to niedawno w temacie MLS jak byl temat o NY Red Bulls :)

czeher pisze:Kazdy moze wygrac z kazdym i niekluczylbym tutaj nawet tego ze Mattersburg z Ratajem w skladzie bedzie na podium
__

pilka jest okragla a bramki sa dwie ... ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”