FA Cup (Puchar Anglii) - Strona 15

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po Puchar ?

Hull
0
Brak głosów
Arsenal
9
32%
Chelsea
9
32%
Manchester
7
25%
Everton
3
11%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: FA Cup (Puchar Anglii)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 mar 2011, 20:18

Szkoda tego debilnego faulu Rudego o mecz byl czysty i fajny do oglądania.Wygrała ekipa bardziej zdeterminowana ktora posiadała doskonałego dzis VDS.
Chicharito zmarnował wiecej okazji niż przez cały sezon :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 mar 2011, 20:20

Valencia :boje się:

OMG, nie chcę zapeszać, bo różnie to bywa, ale po Tonim nie było widać tej strasznej kontuzji. Dalej imponuje szybkością i rywali potrafi mijać z łatwością.

Ogólnie to jestem mocno zaskoczony naszą postawą, bo spodziewałem się, że dostaniemy po tyłku. Druga linia niezwykle energetyczna, bracia dali z siebie wszystko (mam nadzieję, że obyło się bez kontuzji), do tego O'Shea zagrał na DMie niemal po profesorsku.

Fajnie również po wejściu zaprezentował sie Scholesy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 mar 2011, 20:21

Gratulacje dla Manchesteru. Wenger popełnił masywny błąd. Wystawił środek pola który nie poradzil sobie z Sunderlandem a miał sobie z Manchesterem poradzić. :lol: W sumie to obiektywnie patrząc Van der Saar naprawdę dużo strzałów wyciągnał i było blisko, chociaż wynik 2-0 nie sugeruje ze bylo blisko. Zaczelismy grac za pozno, Denilson i Diaby nigdy nie grali. Ramsey swietnie wrocil, to on powinien grac a nie [k****] Diaby i Denilson. Ale co zrobic.

Aha - kontuzja Djourou oznacza że sezon sie skonczyl. Znaczy sezon i tak sie skonczyl nawet bez kontuzji Djourou. Jesli mamy lige konczyc ze Squillacim i Koscielny na CB to ja się boję o czwarte miejsce. Poważnie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 12 mar 2011, 20:22

Bohaterami zdecydowanie bramkarze, w szczególności VDS ale Almunia też wyciągnął dwie. Tak zresztą jak ''komentator'' powiedział, zapłaczemy po sezonie po Edwinie. Dość ekstremalny skład, ale zagrali dobrze, mam nadzieję że z Marsylią też tak gładko pójdzie. Na plus oczywiście wejście Valencii :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 mar 2011, 20:41

jestem w szoku, że takim składem udało się wygrać. Wyżej już napisano chyba wszystko, ja dodałbym od siebie, że pomijajac te kretyńskie wejścia kapitalna zmiana Scholesa. Te trzy piłeczki co zagrał jedną do Giggsa i dwie do Rooney'a to po prostu mistrzostwo, geniusz :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 mar 2011, 21:04

Po LAV było widać że troszke nie grał ale i tak zrobił kilka świetnych akcji na skrzydle, nasza gra od razu wskakuje na wyższy poziom z takim skrzydłowym.Szybkosciowo wyglądał fenomenalnie jak po takim urazie, ba ja nawet miałem wrażenie że jest jeszcze szybszy. Vidic klasa sama w sobie ale Smaling...facet ma potenciał na bycie nowym Rio.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 mar 2011, 20:38

Kolejny pokaz sędziowania.To co zrobił sędzia w meczu Stoke-WHU zakrawa na kpine, jak uznał gola dla Londynczyków to ja nie wiem.

City bardzo przeciętny mecz, 1 akcja zadecydowała a raczej 1 rzut rożny.Reading bardzo fajny mecz, duzo walki, pare fajnych akcji.Zycze im awansu(do prem) bo mam jakąś sympatie do tej ekipy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 mar 2011, 20:41

MGiggs pisze:Kolejny pokaz sędziowania.To co zrobił sędzia w meczu Stoke-WHU zakrawa na kpine, jak uznał gola dla Londynczyków to ja nie wiem.
Boczny potem chyba udawał, że strasznie mu słońce po oczach świeciło i dlatego tej ręki nie widział. Czapeczkę było założyć :lol: Ten wolny, po którym Stoke zdobyło gola też grubymi nićmi szyty.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 maja 2011, 20:57

Nikt nie oglądał? :P Szacunku może pieniędzmi się nie zdobędzie, ale puchary już tak. :P

Pierwsza połowa dość nudna była, druga zaczęła się energicznie. Żadna drużyna nie zdominowała jakoś przebiegu meczu, bramka Toure oczywiście ustawiła spotkanie. Po 35 latach City zdobywa puchar i kto wie - może to być początek czegoś wielkiego, szczególnie z nieograniczonymi funduszami (przynajmniej póki jest ropa).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 cze 2011, 12:50

Panowie,glupie pytanie mam. W FA Cup jest tylko jeden mecz bez rewanzu tak ? Sciagnalem sobie mecz i chce go zakatalogowac,ale bez tego nie moge :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 cze 2011, 12:54

jak remis bedzie w meczu FA to jest powtorka na boisku przyjezdnego

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 cze 2011, 13:02

Aha,dzieki Czesiek :beer:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 gru 2011, 16:49

W najblizsza niedziele losowanie III Rundy Pucharu Anglii, kiedy to do gry wkraczaja zespoly z Premier League i Championship. Do rozegrania jest jeszcze II Runda ktora odbedzie sie wlasnie w ten weekend.

Lista zespolow do losowania tutaj:
http://www.thefa.com/TheFACup/FACompeti ... round-draw

Jest to tak jakby 1/32 finalu, czyli sa 64 zespoly. 5 meczow do rozegrania po drodze do finalu (nie liczac powtorek).

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 gru 2011, 20:34

Magnum pisze:W najblizsza niedziele losowanie III Rundy Pucharu Anglii, kiedy to do gry wkraczaja zespoly z Premier League i Championship. Do rozegrania jest jeszcze II Runda ktora odbedzie sie wlasnie w ten weekend.

Lista zespolow do losowania tutaj:
http://www.thefa.com/TheFACup/FACompeti ... round-draw

Jest to tak jakby 1/32 finalu, czyli sa 64 zespoly. 5 meczow do rozegrania po drodze do finalu (nie liczac powtorek).
Drużyny z Premier League są rozstawione czy jak Bóg dał?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 gru 2011, 20:57

Jak Bóg dał przez cały turniej. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”