Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2008, 21:12

Austria duzo wiecej pokazala w meczu z Chorwacja niz my z Niemcami. Dodam jeszcze ze obojetnie w jakim ustawieniu wyjkdziemy to wygrac z Austria bedzie bardzo ciezko.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 10 cze 2008, 21:17

Martinho pisze:Austria duzo wiecej pokazala w meczu z Chorwacja niz my z Niemcami. Dodam jeszcze ze obojetnie w jakim ustawieniu wyjkdziemy to wygrac z Austria bedzie bardzo ciezko.

Niemcy na pewno reprezentują całkiem inna formę niż Chorwacja, której sił starcza na 45 min :D :D Na pewno będzie trudno o zwycięstwo bo w końcu będziemy grać z gospodarzem turnieju, który nie będzie chciał przegrać wszystkich meczów...

ssequ
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ssequ » 10 cze 2008, 21:44

Austria duzo wiecej pokazala w meczu z Chorwacja niz my z Niemcami. Dodam jeszcze ze obojetnie w jakim ustawieniu wyjkdziemy to wygrac z Austria bedzie bardzo ciezko.
Jak zagrają z Niemcami tak samo jak z Chorwacją - przyznam Ci rację :) Na razie wstrzymam się z oceną. Trudno właściwie porównywać oba mecze bo były zupełnie inne, sądzę, że gdyby Chorwacja tak zagrała z nami, gralibyśmy przynajmniej na poziomie Austrii. Ale na taką powtórkę Chorwatów nawet nie liczę. Co do Polaków jeszcze... jeśli zaczną grać swoje piłkarze tacy jak Krzynówek czy Smolarek, Roger będzie grał dalej na swoim poziomie - może być bardzo dobrze. Bo po prostu widzę w naszej grze jakiś "fundament" w rozgrywaniu piłki, brakuje 2 zawodników, którzy pociągną grę (Smolar, Krzynio) i takich którzy zagrają niekonwencjonalnie (Roger lub Garguła). Więcej komunikacji i zdecydowania w obronie, no i wiary w swoje umiejętności i jestem pewien, że wtedy ćwierćfinał, czy nawet półfinał jest w naszym zasięgu, choć do tego potrzeba by było też trochę szczęścia. Ale najpierw poprawmy wyżej wymienione słabości w grze.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 10 cze 2008, 23:27

ssequ pisze:Co do Polaków jeszcze... jeśli zaczną grać swoje piłkarze tacy jak Krzynówek czy Smolarek, Roger będzie grał dalej na swoim poziomie - może być bardzo dobrze. Bo po prostu widzę w naszej grze jakiś "fundament" w rozgrywaniu piłki, brakuje 2 zawodników, którzy pociągną grę (Smolar, Krzynio) i takich którzy zagrają niekonwencjonalnie (Roger lub Garguła). Więcej komunikacji i zdecydowania w obronie, no i wiary w swoje umiejętności i jestem pewien, że wtedy ćwierćfinał, czy nawet półfinał jest w naszym zasięgu, choć do tego potrzeba by było też trochę szczęścia. Ale najpierw poprawmy wyżej wymienione słabości w grze.

Mi tam nie chodzi o żeby od razu do półfinału awansowali, chociaż jak każdy polak byłbym szczęśliwy, ale żeby chłopaki coś ugrali.Żeby nie kończyli fazy grupowej bez punków, bo wtedy można by powiedzieć że to katastrofa. U Rogera już w 1 meczu było widać że chłopak jest w formie i gra fajną piłkę, ale nie można było powiedzieć tego o innych np. Lewandowski jak miał piłke przy nodze to strzelał i nie patrzył czy to jest 20 czy 30 metrów od bramki, albo Krzynówek któremu ani jedna centra nie wyszła i nie stwarzał zagrożenia przez stałe fragmenty gry. Mam nadzieję że z Austrią zagramy tak jak w eliminacjach z Portugalią :D :D :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 cze 2008, 0:32

ssequ pisze:nie mówiąc już o Rumunach, którzy grali długą piłką do nikogo.
ale to jednak oni wywieźli jeden punkt z francją a nie my z niemcami.

ssequ
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ssequ » 11 cze 2008, 7:49

ale to jednak oni wywieźli jeden punkt z francją a nie my z niemcami.
Tylko że to nie trener Francuzów tylko Niemców mówił po meczu, że jego drużyna zagrała swój najlepszy mecz... Powiem więcej, Francja z taką grą nie ma szans wyjść z tej grupy. W pierwszej kolejce Francja grała duuuużo słabiej od Niemiec - więc i o remis było łatwiej :) Ale Rumuni pomimo pierwszego słabszego meczu mogą jeszcze w tej grupie sprawić jakąś niespodziankę - tylko Mutu i Niculae muszą zacząć grać swoje.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 cze 2008, 8:56

A ja mam takie pytanie: co jezeli Chorwacja przegra z Niemcami 0:2 a my wygramy z Austria 1:0 i z Chorwatami zremisujemy? Wtedy decyduje klasyfikacji fair play?

ssequ
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ssequ » 11 cze 2008, 9:38

Wtedy decyduje klasyfikacji fair play?
Pewien nie jestem, ale chyba wtedy do gry wkroczy ten cały ranking i to Chorwacja będzie w ćwierćfinale...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 cze 2008, 9:51

Martinho pisze:Chorwacja przegra z Niemcami 0:2 a my wygramy z Austria 1:0

Sądzę że jesteśmy wstanie wygrać z Austrią więcej niż jedną bramką ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 cze 2008, 10:58

majer13 pisze:Sądzę że jesteśmy wstanie wygrać z Austrią więcej niż jedną bramką
[`] Zamiast szerzyc huraoptymizm ktorego nie powinienes miec powodu glosic, lepiej bys odpowiedzial na temat, czyt. moje pytanie.

ssegu wiec jezeli ranking to nieciekawie by bylo... Najlepiej jak Niemcy wygraja z Chorwatami wieecej niz 2 bramkami, wtedy kazde nasze zwyciestwo bedzie dobre, wowczas remis z Chorwacja i dostajemy baty od Czechow w 1/4 ;)

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 11 cze 2008, 11:21

Martinho pisze:Sądzę że jesteśmy wstanie wygrać z Austrią więcej niż jedną bramką Wink
A ja sądzę że w piątek Polacy zbierają się na Okęciu.Hucznie przywitani przez polskich kibiców :lol:
Martinho pisze:wowczas remis z Chorwacja i dostajemy baty od Czechow w 1/4 Wink
Tak źle i tak niedobrze.Czyli Polacy jeśli wyszli by z grupy to i tak dostają od każdego w dalszej części turnieju.Ciężkie jest życie polskiego piłkarza :wink:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 11 cze 2008, 13:44

Marcin87 pisze:A ja sądzę że w piątek Polacy zbierają się na Okęciu.Hucznie przywitani przez polskich kibiców Laughing

heh zawsze tak kończymy turniej... i chyba się szybko to nie zmieni :( :(
Tak źle i tak niedobrze.Czyli Polacy jeśli wyszli by z grupy to i tak dostają od każdego w dalszej części turnieju.Ciężkie jest życie polskiego piłkarza
Ale lepiej odpaść w ćwierćfinale niż w fazie grupowej
8)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 cze 2008, 20:18

romantyk_emil pisze:Marcin87 napisał:
A ja sądzę że w piątek Polacy zbierają się na Okęciu.Hucznie przywitani przez polskich kibiców Laughing

heh zawsze tak kończymy turniej... i chyba się szybko to nie zmieni Sad Sad
Przynajmniej nie bedziemy musieli się męczyć z Chorwatami w Poniedziałek :o .... :idea: :?: :!:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 cze 2008, 20:37

Zawsze myślałem, że jeśli mamy tyle samo punktów i taką samą różnicę bramek to idzie dogrywka i ewentualnie karne, nieprawdaż?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 cze 2008, 23:38

Martinho pisze:A ja mam takie pytanie: co jezeli Chorwacja przegra z Niemcami 0:2 a my wygramy z Austria 1:0 i z Chorwatami zremisujemy? Wtedy decyduje klasyfikacji fair play?
Chorwacja awansuje poprzez ranking Uefa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”