AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
1
50%
8
0
Brak głosów
9-12
1
50%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 03 cze 2006, 13:32

Zaza ten ACFFFFF to jest jakis kibic Interu który zacza odwiedzac strone Violi. Cos mu sie niespodobało i podszywa się za niejakiego ACFFFFF. Zaczął pisac głupie komantarze które wyraznie wskazywały brak jakich kolwiek oznak inteligencji i jeszcze do tego w pewnym momancie podszył sie za redaktora Tony`ego i za niego napisał " całkowicie sie zgadzam z ACFFFFF", ale to tyle na ten temat.

Viola jest tez zainteresowana Farfanem z PSV. Był news na stronie.

Jednak bardziej martwi mnie to ze zawiesili Pantaleo Corvinio za zarejestrowanie 3 zawodników mających 14 lat gdy pracował w Lecce. To jest jakas paranoja, za taką błachą sprawe która miała miejsce w sezonie 2002/03 go zawieslili na 6 miechów. :evil: :evil: :evil: Moggiego powinni za swoje wybrtyki i przekrety powiesic.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 cze 2006, 13:53

Spoko Balon przypuszczałem że śledzi temat na informatyce :lol: :wink:

Czytałem dziś o Jeffersonie z PSV - po Kezmanie kolejny ciekawy gracz. Szybki i na ina pozycje bo to był by bardzie "następca" Stefano.

Zawieszenie Corvinio ? wiesz trudno już za wszystko obwiniać Luciano M. :roll: Ale racja jak tu zawiesili Corvinio to Moggiego trzeba zabić :P Z tego co ja wiem to, to zawieszenie wisiało nad nim już dawno i Viola wiedziała o tym gdy go "kupiła" - w Lecce zawsze miał nosa do młokosów. Ilu to młokosów sprowadził stadio Via del Mare. Ale takie ryzyko 14 lat to jeszcze dziecko - i tak nie mógł z nimi nic podpisać wiec ciekawe jak to zrobił :P

Mam pytanie do Ciebie Balon jak może napisz mi jak wyglada sytuacja z Jimenezem - to prawda że Viola ma tylko 50% Chilijczyka ? i znów "cyrk z kopertami ?" - bo czytałem że Pasqual na 99% pozostanie w barwach Violi i nie będzie licytacji a kluby ustalą ze soba wszystko. A jak z młodym skrzydłowym ?

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 03 cze 2006, 14:08

Tzn ja nie obwiniam o to Moggiego ale chodziło mi o to ze to co zrobił Corvinio w porównaniu do Moggiego jest niczym. Ale pewnie Pantaleo bedzie kierował mercato Violi ale przez kogoś innego. 8)

Viola ma 50 % karty Jimeneza ale on zostaje we Florencji. To jest jakby przedłuzone wypozyczenie i po nastepnym sezonie odkupia całą karte. Pierwokup mają do niego napewno, juz takich błedów nie bedą popełniali. Dobrze ze Pasqual zostaje. On obok Toniego miał najwiekszy wkład w sukces Violi. Zanotował 14 asyst. Został powołany do reprezentacji, a to jego pierwszy sezon w Serie A. Dobrze sie rozwinał :D

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 03 cze 2006, 16:54

http://www.acffiorentina.pl/index.php?f ... all&no=132

Tu kolejna ciekawa wiadiomośc. Viola zainteresowana Bonerą. Gdyby go sproawdzili byłoby super. On mógłby grac na prawej a Ujfalusiego dac na srodek. Czechowi partnerował by Dainieli, a na lewej Pasqual i byłby git. Przydałby sie jeszcze jakis partner dla Toniego, najlepiej zeby odpowiadał jego klasie. podobno Viola ma tez chrapke na Ruud`a Van Nistelrooy`a. Ciekawy atak ale predzej Holender byłby brany pod uwage jakby Toni miał odejsc. Bo obaj to nogowsadzacze :D. Do Pomocy oprócz Liveraniecho chciałbym jakąs wielka gwiazde. Tak centralnie na srodek np Aimar albo Riquelme. 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 03 cze 2006, 18:30

Jak dla mnie to wlasnie chyba Liverani ma byc glowny rozgrywajacy Violi w nowym sezonie ... a taki zawodnik jak Aimar ( oczywiscie teoretycznie :D ) sprawdzilby sie tylko jak dalej Viola grala dalej na jednego Toniego w ataku. Tak wiec nalezy sie zdecydowac albo sciagnac AM/FC z prawdziwego zdarzenia albo jakiegos partnera dla Toniego ale o zgola odmiennej charakterystyce. Co do Ruuda to rysuje sie on jako opcja rezerwowa przy odejsciu Toniego ... osobicie jakbym kibicowal Violi to wolalbym zatrzymac Luce bo Ruud to ... Ruud :lol:

Bonere ciezko bedzie wyluskac z Parmy za male pieniadze ... chyba tylko Inter ma powazne szanse na dokonanie tego bo tego sie za 5-6 mln euro nie da zalatwic jak Freya czy Santane ... :wink:

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 03 cze 2006, 19:40

No ja tesh wole Luce od Ruuda. Toni jest o wiele bardziej skuteczny. Prandelli znalazł taktyke któta oparta jest własnie o Toniego i to głównie dlatego Luca strzelił az 31 bramek. Jesli chodzi o partnera to zgadzam sie z Toba w 100% ze musi być całkiem inny niz Toni. Tylko kto to moze byc?

Czy ja wiem że tylko Inter moze go wyciagnąc. Viola tez jest bogara. Mają jeden z wiekszych budżetów w Serie A i do tego są niezadłużeni. Prandelli juz kiedyś pracował w Parmie i prowadził Bonere. Moze to byc plus dla Violi.

Z tym Aimarem i Riquelme to przesadziłem ale ktos młody i zdolny mógłby byc ewentualna alternatywa dla Liveraniego.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 16 cze 2006, 21:03

Pasqual jest juz fioletowy. Chwała za to Pantaleo Corvinio. taraz czekamy na Jimeneza i bedzie good.

Rea i Interl chcą Toniego;/ szczerze mówiac jak chce isc to niech idzie do Raelu bo niechciałbym widziec jak gra i strzela bramki Violi. Barzagli i Blasi sa bardzo blisko. Super Viola sie wzmacnia na LM.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 cze 2006, 13:19

balon pisze:Rea i Interl chcą Toniego;/ szczerze mówiac jak chce isc to niech idzie do Raelu bo niechciałbym widziec jak gra i strzela bramki Violi. Barzagli i Blasi sa bardzo blisko. Super Viola sie wzmacnia na LM.

Włosi poza Italią to same odrzutki :)
Trzeba czym prędzej sfinalizować transfer Luki. Ciekawe tylko na jaką kwotę będzie opiewał transfer ? Póki co 18 mln. Natomiast Viola szuka już następcy i na celownik działaczy trafił Adrian Mutu z Juve. Jednak Rumun z tego co pamiętam deklarował chęc pozostania w SD nawet w przypadku degradacji. Ale wiadomo, że inne gadanie jest po fakcie ;) Jest jeszcze inna alternatywa Toniego, mianowicie Klose z Werderu
Co do Blasiego to niektóre dzienniki piszą, że już przeszedł do fioletowych za 4,5 mln. Natomiast Brocchi o którym troche pisaliśmy prawdopodobnie wróci jednak do Milanu. Przyczyna taka jaka była czyli kasa

balon pisze:Pasqual jest juz fioletowy

:brawo: w poprzednim sezonie jeden z ojców sukcesu :)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 19 cze 2006, 13:37

Ostatnio pisali ze nastepca Toniego ma byc Iaquinta ... ale tu sprawa bedzie mogla sie rozbic o finanse bo Udine chce za Iaquinte niewiele mniej niz to co dostalaby Viola za Luce

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 19 cze 2006, 20:05

goofii pisze:Ostatnio pisali ze nastepca Toniego ma byc Iaquinta ... ale tu sprawa bedzie mogla sie rozbic o finanse bo Udine chce za Iaquinte niewiele mniej niz to co dostalaby Viola za Luce

Po MŚ dojdzie jeszcze z 5 nowych kandydatów :)
Ale Iaquincie chyba najbliżej do załatania dziury po Tonim. W dodaktu Włoch, więc na aklimatyzacje czy inne duperele nie było by miejsca. Zresztą kibice Udine ostatnio mają go coraz bardziej dość (coś jak Violi z Tonim) więc kto wie czy nie będzie takiego przetasowania napadu. A z kasą różnie może być. Wiadomo Bianconeri będą chcieli jak najwięcej za Vincenzo, ale wtedy co to za interes dla Violi ? sprzedają najlepszego strzelca, a ze te samą kase ściągają innego (słabszego) zawodnika. Więc myśle, że prezes Udine spojrzy na to także z perspektywy fioletowych i troche spóści z ceny.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 20 cze 2006, 16:06

Ja nie chce Iaquinty. Jego gra mi sie wcale nie podoba. On tylko umie strzelac karne. Juz wolałbym Tavano albo Bonazzoliego, a najchetniej zeby Toni został jeszcze przynajmniej na sezon.
Póki co 18 mln.
To troche za mało. Jakby Interowi zalezało tak bardzo na Tonim to wyłozyliby 25-30 mln i Viola by sie pewnie zgodziła. Za te pieniadze mozna byłoby spokojnie kupic Barzagliego i jakiegos napastnika. Nie wiem czy Mutu przyjdzie bo on wczesniej juz zdejklarował ze zostanie w Juve.

Dobrym napastnikiem byłby Klose jak Już Sero napisałes. Sczerze mówiąc chciałbym zobaczyć go we Violi, ale nie kosztem Toniego. Mógłby zagrac obok niego :D

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2006, 18:18

Jesli viola nie zostanie zdegradowana, a co jej niestety grozi, to szanse na to aby przyszedł Klose są duże
balon pisze:Ja nie chce Iaquinty. Jego gra mi sie wcale nie podoba
no fakt w tym sezonie nie szło mu już tak dobrze jak w poprzednim i nie strzelił już takiej ilości bramek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 cze 2006, 18:43

Balon Klose jest dobry, ale kto wie czy nie kosztował by Viole więcej niż Toni Interu ? Pozatym teraz się rozkreca na mundialu i jego cena z każdą bramką rośnie, a chętnych przybywa. A to napewno nie wchodzi w rachube. Bardziej prawdopodobny wydaje mi się Mutu bo Iaquinte z Udine także ciężko będzie wyciągnąć. A jak Juve zdegradują to szanse na Rumuna napewno wzrosną, a z deklaracjami niech poczeka do spadku ;)

balon pisze:To troche za mało. Jakby Interowi zalezało tak bardzo na Tonim to wyłozyliby 25-30 mln i Viola by sie pewnie zgodziła.

Troche działacze chcą utargować :] Jednak cena może jeszcze wzrosnąć i zadowoli obie strony

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2006, 19:59

uhuhu Jimenez wraca do Ternany, ale za to Montolivio został całkowicie wykupiony z Atalanty

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 21 cze 2006, 17:29

Akarin pisze:uhuhu Jimenez wraca do Ternany, ale za to Montolivio został całkowicie wykupiony z Atalanty
Szok normalnie szok. Taki piułkarz jak Jimenez został oddany do Ternany. tego posunięcia kompletnie nie rozumiem. Młody Chilijczyk wspaniale rozkrecił się we Violi. Strzeliuł bramke w meczu z Interem która dała Violi 3 ptk, dzieki grze we Florencji został wybrany najlepszym piłkarzem Chile i dostał opaskę kapitana narodowej druzyny. Nie potrafie opisac tego co czułem jak się dowiedziałem ze on odchodzi. Jeszcze wszyscy będą załowali tego posunięcia. On teraz trafi pewnie do jakiegośzagranicznego klubu i wyrośnie na megagwiade. A mógł być nią we Violi. szkoda. :roll: :roll: :roll:

Wykupienie Montolivo to super posunięcie....bardzo przyszłościowy piłkarz. Rozwinie sie na wspaniałego zawodnika.

Dzis oficjanie został potwierdzony transfer Blasiego do Violi. Tylko szkoda ze to znów wypozyczenie tym razem z opcja pierwokupu. Blasi pod okiem Prandelliego odrodzi sie i bedzie super wymiataczem. Zeszły zezon nie był taki udany. Miał dobre mecze ale tez wielkie wpadki. Duzo zółtych kartek miał na swoim koncie...mozna powiedziec ze prawdzowy rzeznik z niego :twisted: :P :P To chyba znaczy ze Brocchi wróci do Milanu. Swoją drogą nie roxzumiem troche zachowania Christiana. Ma przygotoany 2 latni kontrakt i zapewnioną gre w pierwszej 11. jednak on chce 3 letni. Milan pewnue mu taki zaoferuje ale wątpie zeby przegryzł się do piewszego zespołu Rossonerich. Szkoda piłkarza bo to prawdziwy lew. Duzo walczy, jest dobrym duchem druzyny. Szkoda byłby go stracic. Nie jest juz młodym zawodnikiem on to wie napewno a chce 3 letni kontrakt. Jakby przez te 2 lata które oferuje mu Viola grał tak jak w tym sezonie to napewno zarzad chciałby przedłuzyc z nim umowe.

Na stronie Violi jest info ze w czerwcu kontrakty mają podpisac Barzagli i Bonera :D Gdyby tak się stało to obrona byłaby zajebista.

BONERA-----UJFALUSI-----BARZAGLI-----PASQUAL

FORZA VIOLA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”