Eliminacje do MŚ 2006 - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 maja 2005, 18:30

Piszecie tylko o Polsce. Według mnie nie ma o czym pisać. Jak się Polacy załapią do Weltmeisterschaft to będzie dobrze, a jak nie wejdą to raczej wielkiego dramatu nie będzie.
Ja napiszę trochę o el. do MŚ. w Ameryce Płd:
4 czerwca na Polsacie Sport pokażą mecz Brazylia - Paragwaj. Ja go nie obejże bo wyjeżdżam w góry :cry: :cry: Wolałbym zostać i obejrzeć mecz :x
No dobra już do rzeczy:
Brazylia - Paragwaj. Zdecydowany hit w najbliższej kolejce eliminacji. Dla Paragwajczyków zwycięstwo oznacza to, że jedną nogą będą w MŚ. Brazylijczyków raczej porażka może mieć znaczenie tylko honorowe, bo już nikt nie wierzy, że się nie załapią. Oba zespoły jak się zakwalifikują to raczej w Niemczech nic wielkiego nie osiągną. Chociaż, przed MŚ 2002 o Brazylii też tak mówiony a jadnak wygrali.
Kolumbia - Peru. Dla mnie najciekawszy mecz kolejki, bo mam jeszcze nadzieję na awans Peruwiańczyków, którzy mają skład na MŚ. Solano, Pizarro, Farfan, Rebosio, znakomity Zegarra i oczywiście Palacios. Świetny skład, ale jakoś nic nie może osiągnąć. Peruwiańczycy mają w swojej lidze kupe talentów, wcale nie gorszych od tych z Argentyny i Brazylii. Mecz zapowiada się niezwykle emocjonująco, ponieważ obie reprezentacje mają tyle samo punktów i walczą [chyba już tylko] o miejsce w barażu. Narazie na tym miejscu znajduję się Urugwaj.
Wenezuela - Urugwaj. Wenezuelczycy już nie są chłopcami do bicia. Wbrew pozorom mecz dla Urusów raczej nie będzie przejażdżką. Świadzczy o tym to, że Wenezuela ma jeszcze szanse na awans do MŚ. Widać zrobili olbrzymie postępy w ostatnich latach. Urugwaj chce przgonić Paragwaj i awansować do MŚ bezpośrednio, ale biorąc pod uwagę obecną sytuacje w tabeli piąte miejsce dla nich będzie dobre.
Chile - Boliwia. Praktycznie już tylko Boliwia nie liczy się w walce o awans. Chilijczycy, którzy od awansu do MŚ we Francji nic nie osiągneli teraz chcą przerwać swoją słabą passę. Mam nadzieję, że im się uda. Mają dość łatwy terminarz i nic im nie stoi na przeszkodzie.
Ekwador - Argentyna. Co tu pisać? Oba zespoły są już jedną nogą w MŚ i tylko katastrofa może spowodować, że nie wejdą. Ekwadorczycy stali się jednym z najlepszych zespołółw strefy CONMEBOL i to tyle.

7 czerwca będzie mecz Argentyna - Brazylia. Wielki hit, ale już najprawdopodobniej nie będzie miał większego znaczenia na układ tabeli.
Arcyważny mecz rozegrają Peruwiańczycy, którzy zmierzą się z Urugwajem. Ten mecz moż mieć decydujące znaczenie jeśli chodzi o awans do MŚ.
Chilijczycy zagrają z Weneuelą i zwycięstwo przybliży ich do awansu (jeśli wygrają wcześniej z Boliwią)
Kolumbia zagra z Ekwadorem. Porażka chyba przekreśli ich szanse na awans.
No i jeszcze mało ważny mecz Paragwaj - Boliwia.

Oto tabela strefy CONMEBOL:

1 Argentyna 13 28 8 4 1 24 - 12
2 Brazylia 13 24 6 6 1 21 - 12
3 Ekwador 13 20 6 2 5 19 - 15
4 Paragwaj 13 19 5 4 4 16 - 17

5 Urugwaj 13 16 4 4 5 18 - 25
6 Kolumbia 13 14 3 5 5 12 - 12
7 Peru 13 14 3 5 5 15 - 16
8 Chile 13 14 3 5 5 12 - 14
9 Wenezuela 13 14 4 2 7 14 - 20
10 Boliwia 13 13 4 1 8 15 - 23

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 31 maja 2005, 18:33

Szkoda ze Urugwaj jest tylko na miejscu barażowym... Pewnie i tak wejdzie...Szkoda ze Ekwador który potrafi grać tylko na swoim bosiku znowu zagra w mistrzostwach szkoda Kolumbii

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 cze 2005, 20:34

Czesc wynikow zakonczonych spotkan w Europie :

Armenia 1 : 2 Macedonia
Czech Republic 8 : 1 Andorra
Ukraine 2 : 0 Kazakhstan
Russia 2 : 0 Latvia
Estonia 2 : 0 Liechtenstein
Faroe Islandes 1 : 3 Switzerland
Scotland 2 : 0 Moldova
Azerbaijan 0 : 3 Poland
Bulgaria 1 : 3 Croatia
Sweden 6 : 0 Malta

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 04 cze 2005, 20:35

Z tego co napisal serek408 wygrali wszyscy moi faworyci. :)

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 05 cze 2005, 15:31

Na twoje nieszczęście a na moje szczęście Peru poniosło klęskę z Kolumbią !!! Lubie Kolumbię i jeszcze pamiętam jak trzymałem za nich i Szkotów kciuki na MŚ 98 ( miałem jeszcze 8 lat ) i zachwycałem się fryzurą i grą Valderamy :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 05 cze 2005, 23:06

Brazylia wygrała 4-1 po golach Ronaldinho (2 oba z karnych), Ze Roberto i Robinho :wink:
Mistrzostwa Świata coraz bliżej :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 cze 2005, 23:09

Bonso pisze:Brazylia wygrała 4-1 po golach Ronaldinho (2 oba z karnych), Ze Roberto i Robinho :wink:
Bardzo fajne zgranie pomiędzy Ronaldinhi, a Robinho :) Górne piłki co chwile jakieś tricki. Za każdym razem jak Ronaldinho był przy piłce publiczność szalała 8)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 cze 2005, 23:16

Nie chcę nawet myśleć co będzie na WM 2006 :roll: .Brazylia dzisiaj grała nie na 100 %, zmęczona, jeszcze nie zgrana, ale to co wyprawiali to masakra.Skrzydłowi tacy jak : Ronaldinho i Robinho, środek pomocy : Emerson, Kaka, w ataku Adriano i Ronaldo i Brazylia mistrzem świata.W tym meczu Robinho i Dinho zagrali jako napastnicy, ale raczej tacy fałszywi, bo bardziej byli widoczni w pomocy.:)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 cze 2005, 21:07

No i teraz wiadomo ze Brazylia nie potrzebuje Ronalda. Niedawno gadalem z kumplami ktorzy mowili ze pilkarz realu jet niezbedny w reprezentacji. Tak naprawde to Brazylia ma juz praktycznie zapewniony awans do MS, chociaz ze zostalo jeszcze duzo meczy. Ja chcialbym zeby na mundialu grali Ronaldo, Ronaldinho i Robinio w ataku. Oczywiscie nie mozna zapominac o Adriano na druga polowe meczow. Dida na bramce, w rezerwie Gomez i Brazylia jest juz mistrzem swiata. Moze i jest jeszcze za wczesnie na takie wnioski, ale mundial juz za rok :)

A co do strefy a Oceani to warto przypomniec ze Australia bedzie grala z Wyspami Salomona we wrzesniu mecz i rewanz. Zwyciezca zagra z piata najlepsza druzyna z Ameryki Poludniowej o awans do MS.

Awatar użytkownika
xeneize
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 08 cze 2005, 10:55

Mistrzostwa świata bez Urugwaju? Ja zaczynam powoli się z tą myślą oswajać. Bezbramkowy remis w Limie spowodował, że szanse Urugwajczyków stają się coraz bardziej iluzoryczne, a ich los przestaje zależeć wyłącznie od nich samych. Cień nadziei mogą jedynie przynieść korzystnie dla Urugwaju wyniki ze stadionów w Kolumbii i Chile, ale nawet to w połączeniu z niekorzystnym terminarzem i tak na nie wiele może się zdać. Prasa urugwajska już po zremisowanym meczu z Wenezuelą zastanawiała się czy reprezentacja tego kraju ma jeszcze szanse zagrać w Niemczech, mecz z Peru nazywając przy tym meczem ostatniej szansy. Jak się okazało szansy niewykorzystanej. Peru również musiało ten mecz wygrać aby podtrzymać i tak już płonne nadzieje. Obaj trenerzy wystawili bardzo ofensywne jedenastki, no przynajmniej na papierze, bo każdy z nich do składu desygnował po trzech napastników. W Peru byli to Pizarro, Guerrero i Farfan, a w Urugwaju Forlan, Zalayeta i Chevanton. Mecz więc zapowiadał się bardzo atrakcyjnie, ale nic z tego. Kompletnie zawiodły drugie linie obu zespołów, a gra toczyła się przeważnie z jej pominięciem, gdzie piłkarze obu drużyn lubowali się w dalekich zagraniach do swoich napastników. Efekt był taki, że w pierwszej połowie żaden z zespołów nie stworzył praktycznie ani jednej dogodnej sytuacji strzeleckiej, za to sporo było niecelnych strzałów z dalszej odległości. W drugiej połowie obraz gry nie uległ zmianie. W Peru widoczny był przede wszystkim brak lidera drugiej linii Solano, który po fatalnym występie przeciwko Kolumbii zasiadł na ławce rezerwowych, nie mniej jednak Peru uzyskało nieznaczną przewagę, a cofnięci Urugwajczycy ograniczali się już tylko do gry z kontry. Jedyna chyba godna odnotowania sytuacja miała miejsce pod koniec meczu, kiedy to po jednym z rzutów rożnych Zalayeta trafił piłką w poprzeczkę. Bardzo słabe i bezbarwne spotkanie zakończyło się sprawiedliwym remisem, bo żadna z drużyn nie zasłużyła w tym meczu na zwycięstwo. Dla Peru wynik ten oznacza definitywne pożegnanie się z przyszłorocznymi mistrzostwami, a Urugwaj choć szans na awans jeszcze nie stracił, to na pewno w znacznym stopniu je ograniczył, no ale póki piłka w grze.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 cze 2005, 20:09

Mistrzostwa świata bez Urugwaju?
Ja tez mysle ze MS bez Urugwaju to mistrzostwa w ktorych czegos brakuje, (czyli urugwaju :) ) . Jest to dobra druzyna, ktora jak wiadomo wygrala ten turniej 2 razy. Bylo to dawno ( 1930, 1950), ale to nie ma znaczenia. Ja jestem optymista i mysle ze mimo wszystko zagra na mundialu. Jesli nie, to zagra w nastepnym. :)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 cze 2005, 20:21

Tomusmc pisze:
Bonso pisze:Brazylia wygrała 4-1 po golach Ronaldinho (2 oba z karnych), Ze Roberto i Robinho :wink:
Bardzo fajne zgranie pomiędzy Ronaldinhi, a Robinho :) Górne piłki co chwile jakieś tricki. Za każdym razem jak Ronaldinho był przy piłce publiczność szalała 8)
No wiadomo, w koncu Gaucho powrocil do swojej misjcowosci. Tu sie ychowal i zaczal kopac pilke, publicznosc normalnie z miejsc wyskakiwala jak Dinho czarowal dryblingami ... Jak on gral to Gremio gralo dobrze .. a teraz ?? Sami zobaczcie ... :roll:

POZDRO

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 08 cze 2005, 20:32

Brazylia ma teraz lepszy team niż 2002 i to duzo lepszy
Robinho ma jedne z najszybszych nóg jakie widzialem tylko Cristiano Ronaldo ma szybsze :D
Jedyny problem to jest odpowiednie ustawienie tej konstelacji gwaizd co narazie się udaje.
Kaka, Robinho,Ronaldinho,Adriano to jest sila Brazyli na wiele lat i tak jeszcze w tym roku pojawią sie nowi cudowni chlopcy z ulic Rio, San Paolo,Porta Alegre !

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 cze 2005, 20:34

UWAGA.
Dzsiaj poznalismy nastepny kraj, po Japoni ktory zapewnil sobie awans na Mistrzostwa swiata do Niemiec. Jest nim Iran. Piłkarze Iranu zawdzięczają awans zwycięstwu 1:0 (0:0) z Bahrajnem w środowym meczu grupy B strefy azjatyckiej. :)

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 08 cze 2005, 21:00

A jutro z rana ( bArdzo wczesnego rana) bedzie piekny mecz Brazil - Argebtina :D, jakie są wasze typy po porazce Argentyńczyków z Ekwadorem (nie, nie tej dysce w Poznaniu,ach ci klubowicze:D ) , Brazylia podniesiona na duchu po zwyciestwie z Paragwajem ale czy pokona Argentyne?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”