Ekstraklasa w sezonie 2011/2012 - Strona 15

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zdobędzie Mistrzostwo Polski w sezonie 2011/2012?

Wisła Kraków
25
33%
Śląsk Wrocław
8
11%
Legia Warszawa
15
20%
Jagiellonia Białystok
1
1%
Lech Poznań
15
20%
Górnik Zabrze
2
3%
Polonia Warszawa
3
4%
Lechia Gdańsk
0
Brak głosów
Widzew Łódź
4
5%
GKS Bełchatów
3
4%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 sie 2011, 21:22

1:0 od 3. minuty i pilnowanie prowadzenie, które traci się w samej końcówce. To jest właśnie to z czego zapamiętałem Ojrzyńskiego. Już to w Ekstraklasie potwierdził.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sie 2011, 22:37

emdżej pisze:1:0 od 3. minuty i pilnowanie prowadzenie, które traci się w samej końcówce. To jest właśnie to z czego zapamiętałem Ojrzyńskiego. Już to w Ekstraklasie potwierdził.
No dobra, ale jednak punkty zdobywa na razie. Rozumiem, że jesteś do niego zrażony, zresztą w przedmeczowych wypowiedziach i konferencjach prasowych genialnego wrażenia nie robi, ale mimo wszystko na dzisiaj wyniki ma nie najgorsze w porównaniu z przewidywaniami. A może gdyby się nie cofnął to by przegrali a tak mają chociaż remis? :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 sie 2011, 22:53

To prawda, że zdobywa. Nadal jednak nie wiem jak mu się to udaje. Jutro będzie gościem w Lidze+ Extra i ciekawi mnie co będzie tam opowiadał.
Cris7 pisze:Rozumiem, że jesteś do niego zrażony
Przyznaję, że nawet bardzo :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8705
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2011, 22:56

emdżej pisze:Nadal jednak nie wiem jak mu się to udaje
Wiele wskazuje na to, że będzie - co już wielokrotnie pisałem - dobrym trenerem. A u Was niewiele zdziałał, bo w Sosnowcu to nawet cudotwórca by się załamał i wyjechał.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 sie 2011, 23:05

Już nie chodzi tylko o Zagłębie. Z Wisły Płocki Rakowa nie zwalniano go bez powodu (jedynie sprawa Odry wyglądała nieco inaczej). Zdaję sobie sprawę, że miał u nas bardzo kiepski kapitał ludzki i ogólnie w klubie wesoło nie jest. Ale taktyka jaką stosował w Zagłębiu była wielce irytująca, podobnie jak przeprowadzane przez niego zmiany.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sie 2011, 23:16

A mnie się wydaję, że przed bramką dla Jagi sędzia odgwizdał spalonego, którego raczej nie było. Poszła akcja i było wyrównanie, może to taki szczegół ale tak być może Korona miałaby 3 oczka zamiast jednego.
Druga sprawa po co była zmiana w Białymstoku trenera, ta drużyna gra totalne dno, jedyna zmiana to, że Michniewicz będzie trzymał Frankowskiego do końca i być może on coś ustrzeli, bo reszta to pożal się Boże zjazd mają tylko w dół. Kupisz jak wchodził do Ekstraklasy to widziałem go w kadrze i to jako pewniaka, dzisiaj nie nadaje się do gry, bo biega i biega i tyle z niego pożytku. Plizga jest jak podrzędny zawodnik NBA- w ostatnim roku kontraktu wznosi się na wyżyny gra bardzo dobrze, żeby po podpisaniu umowy być Łobodzinskim i to pewnie jeszcze kontuzjowanym. Jaga gdyby nie Franek pewnie wlekła się w dole tabeli.
Korona dobrze punktuje, Jeszcze ten Zieliński. Gościu prawie się zabił o piłkę w poprzedniej kolejce przy zdobyciu bramki, a dzisiaj ma już na koncie kolejną. Fajna walcząca drużyna, która pokazuje, że naszej Ekstraklasie można wywalczyć po prostu walcząc.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 sie 2011, 3:56

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... ji___.html
Jestem pod dużym wrażeniem konsekwencji w grze Borysiuka. Taki dobry i ułożony chłopak.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 sie 2011, 12:59

piwus pisze:http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... ji___.html
Jestem pod dużym wrażeniem konsekwencji w grze Borysiuka. Taki dobry i ułożony chłopak.
Ma momenty brutalnej gry..Należała mu się kartka,cóż sędzia trochę nie ogarniał sytuacji...Kwiek czysto odbiera piłkę a ten widząc to z bliskiej odległości odgwizduje faul,Kwiek się urwia i żółta...Były takie momenty w tym meczu gdzie żółta powinna spokojnie być tymczasem żółte kolekcjonowali piłkarze Górnika :/
Tak samo komentator Mielcarski mówi że gdy zasłania się piłkę-rękami uderza zawodnika nie ma faulu bo On zasłania piłkę(sytuacja Wawrzyniaka z Kwiekiem bodajże) :lol: No cóż bywa :roll: Trzeba zapomnieć o tym meczu i wywalczyć ważne 3 pkt u siebie z Bełchatowem :)

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 14 sie 2011, 13:10

Co do Ojrzyńskiego, to w ogóle w niego nie wierzyłem, ale jego Korona ma swój styl i nawet prezentują się nie najgorzej. Nie ma co ukrywać, że w Kielcach też nie ma wielkiego potencjału ludzkiego, a póki co wygląda to całkiem nieźle.
Najbardziej z Korony bawi mnie klown Sobolewski, który co rusz zamiast na kopaniu piłki, w trakcie akcji skupia się na wykłócaniu i szarpaninie. Rozumiem, jakby to było w defensywie i bezpieczna sytuacja (tak, jak wczoraj Barton) ale w akcjach ofensywnych, kiedy ma okazje coś pokazać, kolejny raz zapomina o bieganiu, dziwny gość...

Co do pozostałych meczów, sędzia Marciniak, to prawdziwy karniarz, 6 karnych w 3 meczach- świetna średnia. Z tego 3 karne bardzo dyskusyjne, coś jest chyba w żarcie Jezierski, że może obstawiać to u buka :P

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 14 sie 2011, 13:27

Polonia Warszawa znów nie zachwyca brakuje im zdecydowanie napastnika typowego lisa pola karnego, gdyby na początku drugiej połowy Mięciel albo Sagan wykorzystali jakąś z sytuacji to zapewne padłby remis i prezesunio miałby nie najlepszy humor na weekend.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 sie 2011, 15:09

jaca911 pisze:sędzia Marciniak, to prawdziwy karniarz
W Sosnowcu wczoraj mecz prowadził sędzia, który też nazywa się Marciniak. Karne podyktował trzy. :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2011, 16:55

No ładnie to wygląda na dzień dobry w Gdańsku. Dosyć dobrze zapełnia się stadion, zobaczymy czy w kolejnych spotkaniach także będzie podobnie.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 14 sie 2011, 21:28

emdżej pisze:W Sosnowcu wczoraj mecz prowadził sędzia, który też nazywa się Marciniak. Karne podyktował trzy. :lol:
Widocznie Marciniaki tak mają :D

PGE arena- wielkie wrażenie, ale chyba już tyle osób jak dzisiaj to tam nie przyjdzie. Można wnosić po gwizdach na koniec spotkania, a szkoda, bo bez kibiców to nie będzie to samo. Lechię dzis zjadła presja, przede wszystkim Traore, który dziś był słabiutki.

Awatar użytkownika
guniek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guniek » 14 sie 2011, 21:47

Trener Ojrzyński już zasługuje na szacunek bo podjął się pracy w klubie z którego 14 zawodników wystawiono na listę transferową. Każdy trener ma coś niepowtarzalnego i tak jak Skorża ma taktykę tak Ojrzyński świetnie motywuje. Sędzia Marciniak z tych czterech karnych podyktowanych w tym tygodniu 3 podyktował słusznie ( tylko ten karny dla Korony po rzekomym faulu Perdjica był nie słuszny) więc nie ma co się roztkliwiać. Paradoksalnie to Cracovia otworzyła gdański stadion. Grali dużo lepiej. Bardzo podobał mi się Radomski w obronie i po kontuzji Żytki świetnie jako drugi stoper grał Szeliga. On w sparingach był testowany na stoperze i spisywał się dobrze. Z Niedzielana można by się nabijać za sytuację sam na sam z bramką lecz spójrzmy jak harował cały mecz. Strzelił prawidłowego gola ( nie uznany) i brał na plecy kogo chciał. Ciekawie będzie w 4 kolejce. Lechia zagra z ŁKS-em a Cracovia pojedzie do Białegostoku.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 sie 2011, 21:55

guniek pisze:Trener Ojrzyński już zasługuje na szacunek bo podjął się pracy w klubie z którego 14 zawodników wystawiono na listę transferową. .
I za co ten szacunek? To i tak lepiej niż cokolwiek co miał wcześniej. Zresztą jakby mi zaproponowali to też bym przyjął :lol: W czym problem?

Zablokowany

Wróć do „Polska”