Wszystko o Pro Evolution Soccer - Strona 15

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 sty 2006, 17:07

kulekfcb pisze:wiesz najwiekszy skok jest pomiedzy 3 a 4 gwiazdka, a miedzy 4, 5 a 6 już nie jest taki duży. Fakt gra się ciężje, ale da się oczywiście wygrywac. I ustaw sobie odrazu na 6 gwiazdek i po jakims czasie zobaczysz efekty
Dzięki za rade ale niestety w pesa gram w domu tylko u kumpla dość często bo moja maszyna nie jest w stanie wyciągnąc tyle żeby to wmiare szło :P Mniejsza z grafiką ale strasznie wolno idzie :(

Co do gry przez sieć to Hrabi nawet nie mów :twisted: Nie wiem czy mógł bym grać w fife albo PESA na 2 przy jednym kompie, pamiętam jak grałem po sieci w fife co się działo, rozwalona klawiatura numeryczna chyba z 3 razy - najgorzej jak ktoś nie wyłancza powtórek :evil:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 12 sty 2006, 19:25

granie na 6 czy na 4 to jest roznica... różnica jest jeszcze w tym na czym gramy w PES... ja gram na konsoli i zawsze zaczynam od najwyższego poziomu 5(potem 6)* ale raz jak byłem u kumpla to sobie zagrałem jeden meczyk, to włączyłem sobie 4 gwiazdki i przegrałem 0-1.... jak na pierwsz raz to nie tak źle...(na PC oczywiście)

a np. dziś na 6-ciu gwiazdkach opykałem Chelsea 6-1... mam fotki... :) rzadko tak wygrywam... ostatni wysoki wynik to bodajże 5-1 z Milanem, Violą...

Obecnie gram Tottenhamem... 1 miejsce w lidze... kilka punktów przewagi... :) jest nieźle... Grzesiu się rozegrał po kilkunastu meczach :roll: i teraz ładnie mi pyka brameczki :wink:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 12 sty 2006, 20:12

Łukasz[ACM] pisze:W pesie liczy się przedewszystkim grywalność która jest wspaniała, gra sie bardzo dobrze i można się zapomnieć.
Ja tak myślałem na początku, ale z czasem niektóre ważne detale zaczęły powodować to, że nie za fajnie sie grało. Bardzo dobrze sie gra, ale jak dla mnie nie jest to jeszcze jakaś perfekcjyna gierka.

Gram na sześciu gwiazdkach i w sumie wszystko wygrywam, ale podobno najtrudniejszym przeciwnikiem jest 'prawdziwy' gracz, więc przez neta wypadałoby zagrać ;)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 12 sty 2006, 20:51

hrabi pisze:i tak najwieksza frajda to gra z kumplami ;) szczegolnie jak sie dorwie 3 pady i sie gra 2vs2.
O tak. Fajnie się gra 2 vs 2, dużo śmiesznych sytuacji z tego wynika hehe :D
Wtedy wynik spotkania jest bardzo ciężko wytypować.
Łukasz[ACM] pisze:Premo w PES 5 grasz na 6 gwiazdkach i wmiare Ci to idzie? Jeżeli tak to pewnie dobrze grasz, ja męcze na 4.
To nie zależy w dużym od umiejętności, ale przede wszystkim od taktyki. Aktualnie gram ustawieniem 3-3-1-3. Ale trzeba sobie jeszcze ustawić strzałki ataku, obrony, ustawienia taktyczne i ustawienia strategii.

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 12 sty 2006, 21:12

To nie zależy w dużym od umiejętności, ale przede wszystkim od taktyki. Aktualnie gram ustawieniem 3-3-1-3. Ale trzeba sobie jeszcze ustawić strzałki ataku, obrony, ustawienia taktyczne i ustawienia strategi

Fakt to jest ważne... ja przeważnie gram normalne 4-4-2, do tego ustawianie kierunkow itp...
mlody_10 pisze: Bardzo dobrze sie gra, ale jak dla mnie nie jest to jeszcze jakaś perfekcjyna gierka.

A jaka jest :?:

Perfekcyjna nie jest... ale najlepsza w swoim fachu... :)

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 12 sty 2006, 22:38

Fakt....taktyka i te wszystkie strzalki dużo dają. Dla mnie jedynym minusem [takim poważnym] jest to że save'y są nie kompatybilne.. W PRO4 taktyką ustawioną przez siebie [3-4-3] miałem perfrkcyjnie ustawioną i co do setnej sekundy zawodnik startowal do piłki... A w PRO5 musialem się bawić od nowa z taktykami... :cry: I do dziś nie mam identyko tak jak ta z PRO4....Troche inaczej grają mi skrzydłowi..Ale cóż trzeba grać dalej 8)

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 13 sty 2006, 2:13

Najfajniej sie gra turnieje w gronie kumpli, jest w nich wszystko, emocje, dramaturgia oraz to co kazdy lubi rywalizacja :twisted: moge sie pochwalic ze na 7 turnieji w pes ( 3, 4, 5 ) wygrałem 5. Chciałbym sie zmierzyc z jeszcze silniejszym przeciwniekiem niestety niemam mozliwosci gry przez neta a gra z kompem mnie nie bawi ;) czasami chadzam do kafejek ale tam to juz laiki na maxa 8)

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 27 sty 2006, 12:44

hrabi pisze:to ja mam takie pytanie, czy da sie w PES5 grac przez neta jakos gdy sie nie posiada legalnej kopii gry ??

Z tego co wiem, to chyba nie można, chociaż raz znalazłem cracka 'niby' umożliwiającego gre przez neta, tyle tylko że nie mogłem nawet do gry wejść :wink: Może to moja wina po prostu była? Nie wiem, w każdym razie mam jeszce tego cracka na kompie, wiec w razie czego moge wrzucić :lol:

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 27 sty 2006, 13:17

hrabi pisze:czy da sie w PES5 grac przez neta jakos gdy sie nie posiada legalnej kopii gry ??

Nie tylko jak masz oryginał i na PS2 :lol:

Z tym związane jest moje pytanko...Ja gram przez PS2 w PRO5 rzez neta ale nie moge ustawić swojego składu :angry: . Ja naprzykład zamieniłem paru zawodników którzy byli w "podstawowym składze"[ o cały zespół mi chodzi a nie o 11] I w grze przez neta nie mam tych zawodników.. W Brazylii napszykład zmienilem Gilberto Silve na Marcelinho a jak gram przez neta to już zawodnika z Berlina nie mam wcale :mać: ... Czy moge jakoś "przestokować" ich żeby byli w moim składzie meczowym na necie :?:

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 29 sty 2006, 13:00

Ja mam inne pytanie. Zaczynam 4. sezon w ML i albo po strzeleniu bramki, albo po zakonczeniu połowy lub meczu gre sie 'wywala' i wchodzi do windowsa :cry: Moj kumpel ma podobnie. Wie ktoś może co to jest i jak sie można pozbyć tego ustrojstwa :?:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 sty 2006, 13:01

kapi88 pisze:Wie ktoś może co to jest i jak sie można pozbyć tego ustrojstwa

Chyba najlepszą metodą byłoby kupienie sobie orginalnej wersji 8) :twisted:

archie
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 29 sty 2006, 15:52

kapi88 pisze:Ja mam inne pytanie. Zaczynam 4. sezon w ML i albo po strzeleniu bramki, albo po zakonczeniu połowy lub meczu gre sie 'wywala' i wchodzi do windowsa :cry: Moj kumpel ma podobnie. Wie ktoś może co to jest i jak sie można pozbyć tego ustrojstwa :?:
Może przyczyna tego jest zbyt dużo save'ów w jednym folderze, przenieś kilka save'ów do np. folder 2. Jeśli nie pomoze to może wgrywaleś ostatnio jakieś patche, to tez może być przyczyna. Ja naprzykład nie wgrywam patchów bo mi sie dzieje to samo co tobie. A jeśli to nie pomorze to wykasuj i zainstaluj jescze raz pesa :wink:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 29 sty 2006, 20:53

kapi88 pisze:Ja mam inne pytanie. Zaczynam 4. sezon w ML i albo po strzeleniu bramki, albo po zakonczeniu połowy lub meczu gre sie 'wywala' i wchodzi do windowsa :cry: Moj kumpel ma podobnie. Wie ktoś może co to jest i jak sie można pozbyć tego ustrojstwa :?:
Też tak miałem. Usunąłem option file i wszystkie powtórki. I działa :P
Ale na szczęcie taka sytuacja przytrafiła mi się po rozegraniu kilku meczy w ML.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 29 sty 2006, 21:11

Premo pisze:Usunąłem option file i wszystkie powtórki

Czyli bede musiał zaczynać Master League od nowa, czy tylko tego jednego save'a moge zostawić?
archie pisze:może wgrywaleś ostatnio jakieś patche
Jedyny "patch" to option file dający oryginalne nazwiska i nazwy drużyn :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”