Mercato Rossonerich - Strona 141

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2006, 11:51

RealFan naprawde to już nie chodzi o jakieś moje czy kogos upodobanie czy antypatie w kierunku Ronaldo - na zdrowy rozum jest nam nie potrzebny - nie taki napastnik musi przyjśc - bo jeśli Milan wczoraj prowadzi w dwumeczu 2:0 gra na stadionie wyala [3 mecz po wakacjach] i gra pressinegiem na całym boisku by odbebrać piłke już pod ich pole to wyobraż sobie Ronaldo w presingu ? Jak by sie bujną to by nie wychamował przez banerami reklamowymi. :roll:

To juz jest doprawy żenujące :? w sumie może to róznie odbierać zauważyłem że sa tacy którzy są zadowoleni ze Gallini powiedział w prost o Ronaldo :roll: ale nie dla tego że przyjdzie tylko ze daje im to pewnośc że go nie bedzie a to jest rodzaj gry. Teraz wszyscy patrza w strone Ronaldo a Milan ma czyste pole... I oby właście Ci mieli racje. Bo to się coraz bardzie robi zakręcona - a słowa Gallianiego na temat zainteresowanie Ronaldo są jak nic pod teorie o zasłonie dymnej. Na szczeście. Bo kiedy on ostatnio mówił o jakims piłkarzu ? wprost ? jak jest kontakt z Real ? mam nadzieje ze caldron nie zrezygnował z Kaki [tak tak dobrze widzisz] bo to pozwoli mu w razie czego stawiać warunki które już całkiem zamkną temat. Jest też Moratti i Adriano - którego wielkim fanem jest Capello i sądze że jak coś odda R9 tak szybko jak to możliwe. Oby !: oby nie do Milanu ...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 12:07

Ronaldo faktycznie nigdy się nie nadawał do pressingu :lol: Zwłaszcza w ostatnich latach.

Jak tak na niego patrzyłem to miałem przed oczami dwóch graczy i strasznie mieszane co do niego uczucia :roll: Z jednej strony ten człowiek strzela wiele bramek, z drugiej jednak staje się coraz bardziej kontuzjogenny i w zasadzie przestał biegać :roll: Czasmi ma tylko zrywy w stronę bramki rywala, jak dostanie prostopadłe podanie i t na tyle. Kiedy rywal atakuje, to on stoi na środku boiska i się patrzy :? Jego relacje z publicznością na Santiago Bernabeu też są dalekie od idealnych i to właśnie przez wspomniane wady, które pojawiły się w jego grze. Pierwszy sezon w Realu miał wyborny, a potem...z roku na rok gorzej :roll: Dlatego właśnie jeśli miałby odejść, to płakać nie będę. Na dostawienie nogi bądź głowy jest Ruud :wink:

Calderon jest otwarty na propozycje kupna tego gracza. Jego wymagania jednak są dość wygórowane...Kaka...wiadomo chce walczyć do końca o swoją obietnicę przedwyborczą, a nadażyła się swego rodzaju okazja. Jak Milanowi nie pójdzie z Sobisem, Tevezem, czy Torresem to pozostaną z graczami, którym trzeba podać na piąty metr. Jak kupią Ronaldo będą mieć takiego o jednego więcej :P :lol: Dla mnie Inter ma tu lepsze karty przetargowe, biorąc pod uwagę to, co jest gotów ewentualnie zaoferować.

Zostanie w Realu OK, odejdzie też OK. Dlatego jak chcą go kupić, to dla mnie drzwi otwarte, jak zrezygnują przez oczekiwania Calderona to w porządku. Ktoś do walki z Ruud'em o miejsce w składzie się przyda :wink:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 23 sie 2006, 12:13

Wracajac jeszcze tylko do zablokowania tego tematu przez modow to dobrze wiadomo czemu tak naprawde to zrobili, ale nie bede rozszerzal tego watku...

Co do Ronaldo to zgadzam sie z Realfan i Zaza, ze pomijajac juz jego umiejetnosci i aspekty pozasportowe to rzeczywiscie jest on typem napastnika niezwykle podobnym do Superpippo i Gilardino, wiec na co on w Milanie. To nabiera jeszcze wiekszego znaczenia po tym, jak Galliani wczesniej odrzucal kandydatury napastnikow o podobnej charakterystyce do Milanu, a byl to m. in. Van Nistelrooy, a wiec nie byle kto i w dodatku duzo tanszy. To moze byc jednak powazny argument za tym, ze Ronaldo ma posluzyc za jak to ladnie ostatnio okreslamy - "zaslone dymna". Pan Galliani to wielki gracz i potrafi przygotowac sobie swietnie przedpole do glownego uderzenia. Mysle rowniez, iz nawet gdyby pan Berlusconi widzial Ronaldo w druzynie to pan Galliani i pan Ancelotti maja jeszcze na tyle autorytetu, aby wyperswadowac mu ten pomysl z glowy.

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 12:23

nerwowy - na Ancelottiego może być trudno liczyć, bo miał powiedzieć coś takiego

"Ronaldo był najlepszym napastnikiem na świecie. Jesteśmy przekonani, że znowu może nim być."- powiedział Włoch.

"Czy trafi do Milanu? Za szybko, by o tym mówić, ale jeśli tu przybędzie może ponownie stać się numerem jeden."

Zatem Carlo widzi Ronaldo w swojej ekipie. Może te słowa są mu tylko przypisywane, a tego nie powiedział :?: Ale to już daje do zastanowienia... :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2006, 12:26

RealFan ale nie ma tematu Ronaldo - Kaka wiec jak Calderon tu upartuje szanse to mnie to cieszy. Jak nie zawita nikt z Cie opisanych graczy to ja był nie patrzył w strone Ronaldo ale nie wiem może Ligue 1 ?

Odemwingie [tak sie pisze chyba] Lille
Diallo [Nantes]
Chamakh [Bordeaux] [choć też na dostaw noge]
Akala czy nawet Luyindilua [Auxerre] [bardzie flanka]
Utaka [Rennes]
Kone [Nice]

Młodzi pikarze "bez nazwiska" maksymanie 10 milionów albo taki Mirko Vucinić - dla tego kompletnie nie bede mógł tego pojąć jak coś. Chevanton odszedł do Sevilli :? a ten tez ma co pokazać.

RealFan jak podobanie jak Kaka wczoraj ba pzred wczoraj :roll: wiesz jeśli oni się pytaja o konkretną osobe to co ma powiedzieć ? jechac mu ? a jeśli to gra to tym bardzie :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 12:41

Zaza - Podałeś tu nazwiska dosyć ciekawych w sumie zawodników. Wielkiej ilości bramek nie gwarantują, ale na pewno mogliby być rozważeni. Jak można się jednak ostatnimi czasy domyśleć Milan poszukuje zawodnika z wyrobionym nazwiskiem. Sobis co prawda nie jest znany jakiemuś tam "szaremu" kibicowi, ale ma za sobą występy w reprezentacji.

Załóżmy może (jesteśmy tylko kibicami i staramy się we wszystkim połapać, to można przyjąć różne teorie :wink: ), że Calderon rezygnuje z warunku Kaka - Ronaldo. Czyli działacze Milanu zdołają go przekonać do zapłaty gotówką. I co wtedy :?: Wówczas to rozmowy przyjęłyby inny obrót spraw i mogłoby dojść do porozumienia. Na obecnych warunkach szanse są znacznie mniejsze niż 1% :roll: Zatem jeśli to ma wyglądać tak jak obecnie, to tu jest tylko strata czasu na negocjacje.

Myślę, że Ancelotti mógł to powiedzieć trochę inaczej. Np. coś w stylu:

"Ronaldo to świetny gracz i przydałby się każdej drużynie, jednak obecnie nie leży on w kręgu naszych zainteresowań."

Tyle by wystarczyło i przy tym nikomu by nie pojechał. Mało to już było takich tekstów :?:
Ostatnio zmieniony 23 sie 2006, 12:54 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2006, 12:52

RealFan właśnie w tym rzecz że oni nie mają tylko bramek gwarantować ... ale kreatywnosci - rozgrywanie - asysty - coś czego Ronadlo juz nigdy nie zagwarantuje. Bo bramki on strzela ba najlepszy strzelce Realu ? ale nie o to chodzi.
RealFan pisze:że Calderon rezygnuje z warunku Kaka - Ronaldo. Czyli działacze Milanu zdołają go przekonać do zapłaty gotówką. I co wtedy

Real podaje kwote opierają się na dokonaniach gracza - statystykach - kwocie jaką za niego zapłacił - a Galliani dzwoni ... na lotnisko i wraca do Mediolanu :P I tyle - bo chyba 10 milionów to jest maksymalna kwota [jak juz nie dać Boże :?] a Real chyba na tyle szaunje Ronaldo ze nie zgodzi sie ?

RealFan pisze:Myślę, że Ancelotti mógł to powiedzieć trochę inaczej. Np. coś w stylu: [...]
Ale jeśli to ma tak wyglądac ? :roll: Napisałe Ci wyżej - zasłona ? po takich wypowiedziech 90% dzienników itd. bedzie pisało o Ronaldo - może tu jest pies pogrzebany :] Nie mam już dosc tego tematu - na wymioty mi sie zbiera wiec prosze Cie nie dołuj mnie - nawet mega ploty o Buffonie mnie nie rozweselą :P :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 13:09

Zaza pisze:właśnie w tym rzecz że oni nie mają tylko bramek gwarantować ... ale kreatywnosci - rozgrywanie - asysty - coś czego Ronadlo juz nigdy nie zagwarantuje.
Mowa :smoke: Ronaldo już w zeszłym sezonie miał niewiele asyst :wink:

Ronaldo był w ostatnich latach najlepszym strzelcem Realu, jednak w ostatnim sezonie się trochę przejechał. Przed startem rozgrywek chciał strzelić w sezonie sporo ponad 30 bramek, a to mu się nie udało. Przez dość liczne kontuzje w lidze nie dojechał nawet do 20, nie mówiąc już o innych rozgrywkach, bo tam tego nie nadrobił :roll: Ambitne plany nie zawsze idą w parze z rzeczywistością :P Niech on już lepiej mówi, że strzeli najwięcej bramek ile tylko będzie w stanie, a nie podaje konkretne liczby :roll:

Za 10 mln to na bank nawet nie ma mowy o transferze. Biorąc jednak pod uwagę te bardziej prawdopodobne informacje mediów czyt. 15 mln to mogą się dogadać... :roll: I Zaza będzie zły :lol: Wyrzuci komputer przez okno, by tego więcej nie czytać :lol:

Może jest zasłona dymna, a może nie. Tego właśnie nie wiemy i to mnie trochę boli, bo bądź co bądź ten temat mnie interesuje :]
Zaza pisze:na wymioty mi sie zbiera wiec prosze Cie nie dołuj mnie - nawet mega ploty o Buffonie mnie nie rozweselą
Potrzebujesz miski :?:

A tak na poważnie to być może za bardzo się tym stresujesz. Niby ciągle powtarzasz, że nie ma tematu, a potem czytasz inną gazetę i Cię strzela :lol: W sumie to Cię rozumiem bo też nie zawsze jestem zadowolony z zainteresowań Realu. Emersona w sumie nie chciałem, ale powoli mnie do siebie przekonuje. W końcu gra solidnie :] Acha i moje posty na pewno nie mają na celu dołowania twojej osoby :lol: Bo po co :?: Mimo wszystko mam nadzieję, że z serduchem wszystko w porządeczku :?: :wink: Nie chcemy żeby Zaza dostał zawału przez plotki :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2006, 13:29

Dokonanie Ronaldo to inny temat - Berthez to jeden z najlepszych bramkarz świata ...

10 na bank nie ? hmm a ile sądzisz ? a taki razie co Real chciał osiągną proponując za Kake 35 ? czy 40 ? gdy oferta Chelsea opiewała na 100 ? Jest taki przysłowie "Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz" i takie że "Każdy piłkarz jest wart tyle ile za niego zapłacono" tylko on sie bija w tym momencie :roll:

Miska ? mam woreczek :p w podobny ale troche większy moge Ronaldo włożyć :] długi zielony :wink:

RealFan wiesz czemu czytam gazety czy portale - bo mam nadzieje ze [patrz mój ostatnio post w temacie knajpa] może i Ronaldo się zdecyduje ? Kasa duża a i wyszkola go odpowiednio. :roll: A tak na poważnie to jak to w mercato - Ronaldo jest chyba 44 napastnikiem przypisywany Mianowi ale dzieki Bogu nadal nie było oficjalnej infoacji o transfer - już w to mercato Milan przegrał dwie walki :? Z Chelsea i Barceloną i tylko tego może załować - nikogo wiecej - już wole by tak się skończyło niż mam żalowac wiecej...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 13:40

10 nie, ale 15 - 18 może spokojnie załatwić sprawę, jeśli Calderon przestanie się upierać na Kakę.

Ta oferta Chelsea nie wiem czy nie była właśnie tylko po to, by całkowicie zamknąć temat tego transferu. Bo wtedy Milan ma kolejny argument, że odrzucił ofertę dwukrotnie wyższą. Wiemy przecież, że Rossoneri z Romkiem atomkiem świetnie się dogadują i być może wspólnie to ukartowali. W końcu Real i jednym i drugim zawracał tyłki :roll:
Zaza pisze:już w to mercato Milan przegrał dwie walki Z Chelsea i Barceloną i tylko tego może załować - nikogo wiecej - już wole by tak się skończyło niż mam żalowac wiecej...
To teraz może przegracie z Interem, a może nie zadowolicie oczekiwań Realu i Ronaldo pozostanie gdzie jest. Tylko, że teraz nie będziesz z tego powodu zrozpaczony, tylko dumny :]

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 sie 2006, 13:44

Tak z innej półki Ferdinando Copolla został wypozyczony do Piacenzy na rok z mozliwoscią pierwokupu zawodnika.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2006, 15:32 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2006, 14:02

Myhalek kuźwa :evil: chyba cos ustalilismy ? Kala ? na wylocie ? a umowa podpisał po co ? by mieć darmowe bilety do kina ? chłopie przeciesz teraz przed nim sie otwiera najwieksza szanse - zagrał kapitalny sezon na środku obrony wiec jak ploty ? Chelsea już rok temu miała plan - teraz pewnie zaoferuje Gallasa :roll: ale jak by sie nie zgodził na to :!:

A odnoście Kaladze już wszystko dobrze - nie długo bedzie gotów do gry podobnie jak Nesta. Trenują na luzaku.

Natomiast to mnie zdziwiło ze Coppola oddany - miał być rezerwowym :>? coś tu nie gra - A pozatym co to znów PCK ? Rozumiem kłopot Piacenzy ale jeszcze się tak naucza - uraz bramkarza - Milan wypożyczy :P Watpie by Kalac był nr. 2 bo to strach :roll: Jeszcze się zrobi ciekawie na pozycji która już kreślilismy.

Co ciekawe ponoć coraz dalej na Giuseppe Meazza ma inny "niechciany" Jan Kwinta [ :lol: ] Udiese chce za niego kase i Borriello a Ancelotti miał wczroaj powiezieć ze chce Marco w skłądzie na ten sezon - swoja droga Borriello wygląda jak "samuraj" troche mu cm przybyło i mięśni :P Szkoda ze w Sampdori nie pokazał za wiele zreszta coś Novellino nie umnie "rozmawiać" z naszymi piłkarzami na Ferrarisa...

RealFan gwarantuje Ci ze jak Ronaldo zasili inne to bedzie to żadna porażka z naszej strony nawet wypije za zdrowie Morattiego :P Oby działał pan prezydent :!:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 14:14

Zaza pisze:gwarantuje Ci ze jak Ronaldo zasili inne to bedzie to żadna porażka z naszej strony nawet wypije za zdrowie Morattiego

To pij chłopie, pij...albo na razie nalej tylko kielicha z piciem się wstrzymaj do 31 sierpnia :P

Kaladze miałby odejść :?: Ależ skąd. Zbyt ważnym ogniwem się zrobił dla Milanu. Idealny partner w środku bloku defensywnego dla Nesty. Raczej odpada ta opcja :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 sie 2006, 14:36

RealFan pisze:To pij chłopie, pij...albo na razie nalej tylko kielicha z piciem się wstrzymaj do 31 sierpnia :P
Ja proponuje nie nalewac, do 31 sierpnia moze wyparowac :lol:
Jesli chodzi o Ronaldo, to IMO zarowno Ty Zaza, jak i ja bedziemy zadowoleni 31 sierpnia - Ronaldo zostanie w Madrycie (taka przynajmniej mam nadzieje :wink: ). O wymianie za Kake juz pisaliscie, a watpie, zeby Milan dal za niego duza kase, wiec temat pewnie upadnie. Czytalem przed chwila, ze Calderon zaprosil delegacje z Milanu na dzisiejszy mecz z Anderlechtem :shock: Moim zdaniem zadnych przelomowych rozmow nie bedzie. Naprawde zdziwie sie, jesli Ronaldo wroci do Wloch.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 23 sie 2006, 15:14

Troche denerwujaca powoli robi sie sytuacja, ze dzialacze najpierw obiecuja, iz toz po meczu z Crvena Zvezda przyjda nowi zawodnicy, a tu nadal nic nie wiadomo. Zejde troche z tematu Ronaldo i wroce do Rafaela Sobisa. Jesli by wierzyc zapewnieniom dzialaczy to wlasnie ten zawodnik dzisiaj powinien trafic na San Siro. W jego sprawie wlasciwie ten dzien jest roztrzygajacy, bo jesli nie bedzie zadnej konkretnej informacji na jego temat juz dzisiaj to raczej mozna sie pozegnac z tym graczem, ktory najpewniej wybierze jakis klub w Hiszpanii. Szkoda by bylo go stracic, gdyz to mlody i bardzo utalentowany pilkarz, ktory w niedalekiej przyszlosci moze wiele osiagnac. Tym bardziej to zaboli jesli pomysli sie o jego wyraznym podobienstwie z Kaka, gdyz jego cena jest rowniez niezbyt wygorowana, a wejscie do druzyny mogl miec podobne. No coz wszystko w rekach dzialaczy. Pocieszeniem jest, iz rownolegle z ta cala zadyma wokol Ronaldo, toczy sie tez podobna wokol Teveza i Sobisa. Jednak problemem przy tych 2 ostatnich zawodnikach jest to, ze tak naprawde nie wiadomo kto najbardziej o nich zabiega. Wracajac zas do Ronaldo to ciekawi mnie jakby wygladaly wyniki sondazu wsrod kibicow Milanu we Wloszech na temat - czy jestes za przejsciem Ronaldo do Milanu ? Wedlug mnie bylyby raczej bardzo niekorzystne dla grubasa. W kazdym razie ta cala sprawa z tym Ronaldo smierdzi mi na kilometr, choc sam nie wiem do konca o co tam tak naprawde chodzi.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”