Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 141

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 sie 2008, 22:08

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 sie 2008, 22:19

red85 pisze:To podstawy prawa i dziwi mnie, że ktoś nie potrafi sobie tego przyswoić.
prawo a życie to w wielu przypadkach dwa odrębne światy

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 14 sie 2008, 22:36

hola hola ale jeśli mnie pamięc nie myli, to nie tylko w anglii są takie przepisy, Milan i Inter w czyich rękach się znajdują?! jesli nie prywatnych, i teraz możemy się doszukiwać czy berlusconi swoją fortuną zdobył na lewo czy nie, ale po co ???

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sie 2008, 22:42

po to ze pewne rzeczy trzeba nazywac po imieniu

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 sie 2008, 11:08

vakabayashi pisze:dał najwyższą tygodniówkę na wyspach w zespole graczowi który może wylądować na ławce przez cały rok
Mówisz o Lampardzie ? Ikonie Chelsea ,zawodnik który mimo 30 lat gra wciąż na bardzo wysokim poziomie. Więc nie widzę żadnego powodu żeby siadł na ławce, myślisz że jest za stary ? A co powiesz o R. Giggs ,Scholes Paul, Van Der Saar i Dorgba w tym roku skończył 30 lat.Wszyscy mimo tylu lat grają na znakomitym poziomie każdy z nich przyczynił się w w walce o czołowe cele klubu. Więc albo nie wiesz jakim piłkarzem jest Lampard albo nie wiesz w ogóle o czym mówisz.

Tu mała wzmianka dla kibiców Arsenalu i innych którzy tak bardzo się oburzają że tacy Rosyjscy zbrodniarze jak Abramovich mają udziały w angielskich klubach.

Kod: Zaznacz cały

Rosyjski miliarder Alszir Usmanow stał się największym akcjonariuszem Arsenalu.

Rosyjski miliarder Alszir Usmanow stał się największym akcjonariuszem klubu piłkarskiego Arsenal Londyn. W piątek jego firma Red and White kupiła kolejne akcje, powiększając swój udział w klubie do 24,2 procent.

Ale o kolejne udziały już nie będzie tak łatwo, bo prawie 45 procent kapitału Arsenalu kontrolują przeciwnicy sprzedaży klubu cudzoziemcom, skupieni w radzie administracyjnej, wśród których jest drugi największy udziałowiec Arsenalu - Daniel Fiszman (24,11 procent).

Alszir Usmanow, który dorobił się fortuny na rynku gazowym i hutniczym, posiada majątek szacowany przez magazyn "Forbes" na ponad 5,5 miliarda dolarów. I jest mu o tyle łatwiej pomnażać majątek, gdyż ten 55-letni biznesmen jest blisko związany z Kremlem.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 sie 2008, 12:10

Mieć udziały a przejąć klub to dwie zupełnie inne kwestie. Jak zaczniesz je odróżniać to może zacznę z Tobą dyskutować.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 sie 2008, 12:24

KajoFC
w takim razie powiedz mi po co Deco do Chelsea zawitał? na ławkę?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 sie 2008, 12:40

A to gra Deco wyklucza jednoczesna gre Lamparda?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 sie 2008, 12:46

ja tego nie widze patrząc na tatykę Scolariego jaką grał w portugali i brazylii miejsce jest albo dla Ballacka albo dla Deco/Lamparda

KajoFC
wielu graczy powyżej 30 gra bardzo dobrze. Lampard nie jest tu jakimś wyjątkiem. Wiem że mocna jest potrzeba kibiców Chelsea na jakieś 'ikony' ich klubu ale nazwa 'ikona' średnio pasuje do Lamparda

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 sie 2008, 13:11

A ja widze miejsce dla Deco, Lamparda, Ballacka, Essiena. Rotacja.

Sezon dla takich klubów jak Chelsea jest zajebiscie długi, zdarzaja sie kontzuje, mikrourazy, okresy słabszej gry i nikt nie bedzie przyspawany do pierwszej jedensatki na wieki wieków. Deco wydaje sie kluczowym zawodnikiem i on powinien wnosic najwieksza wartość ofensywna. Lampard i Ballack sa ba tyle wartosciowi i pracowici na boisku, że mozna ich ustawić za Portugalczykiem i też krzywda sie nie stanie. Essien - nominalny DM ma naturalnego zmiennika w postaci Mikela, ale mi nie trudno sobie wyobrazic na tej pozycji Lamparda czy Ballacka. Widac było w finale LM jak obaj pracowali w defensywie i jak swietnie askeurowali Essiena czy z drugiej strony A. Cole. To jest tylko kwestia cofniecia ich kilka metrów tył. A dla mnie Lampard i Ballack nie sa typowymi rozgrywajacymi (w załozeniu, że takim jest Deco)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 17 sie 2008, 14:42

Rozpoczął się mecz z Portsmouth. Skład Chelsea prezentuje się tak:
1. Petr Cech
17. Jose Bosingwa
6. Ricardo Carvalho
26. John Terry (c)
3. Ashley A Cole
13. Michael Ballack
12. John Obi Mikel
8. Frank Lampard
20. Anderson Deco
39. Nicolas Anelka
10. Joe Cole
Także dywagacje kto zasiądzie na ławce chyba można odłożyć na bok. Widać Scolari coś wymyślił. Inna sprawa czy to będzie funkcjonować. Essiena nie ma w kadrze meczowej więc obecność Mikela nie dziwi ^^[/quote]

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 sie 2008, 15:21

Chelsea prowadzi 3-0 po golach J. Cole , Anelki i Lamparda z karnego ;)
Była na razie jedna zmiana Malouda wszedł za Ballack'a. Myśle że w drugiej połowie też będą bramki :D 8)

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 sie 2008, 21:22

Ale bramka Deco :o

Zobaczyłem skrócik w zasadzie tylko, aby zobaczyć jaką bramkę strzelił Portugalczyk, ale to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania i utwierdziłem się w przekonaniu, że Barca dała się ładnie wydymać sprzedając go za taki marny grosz. Ładna gra Chelsea przez całe spotkanie, Anelka standardowo nieskuteczny, ale bramke (z metra) strzelił :P

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 17 sie 2008, 21:27

I jak widać Ballack,Lampard,Deco i Essien( w miejsce Obiego) mogą grać razem w pierwszej jedenastce i to z jakimi skutkami ! brawo

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sie 2008, 21:31

Vianuch pisze:Zobaczyłem skrócik w zasadzie tylko, aby zobaczyć jaką bramkę strzelił Portugalczyk, ale to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania i utwierdziłem się w przekonaniu, że Barca dała się ładnie wydymać sprzedając go za taki marny grosz. Ładna gra Chelsea przez całe spotkanie, Anelka standardowo nieskuteczny, ale bramke (z metra) strzelił

Akurat Deco az tak przezajebiscie nie wygladał, mial kilka strat bijacych w oczy, min. ta po, ktorej Portsmouth mialo swoja ostatnia sytuacje do strzelenia bramki. Barcelona sprzedala go za tyle ile chciala i do klubu jaki go chcial i do jakiego on chcial iść, a ze nie chcieli mu robić problemow to przystali na cene zaproponowana przez Chelsea.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”