FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1402

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 31 lip 2011, 19:59

Ten spokój, ułożenie stopy - mistrzostwo świata. W tej sytuacji, nie wiem czy transfer Cesca jest koniecznością ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 sie 2011, 20:14

http://www.blaugrana.pl/news/7561/jeffr ... 3%A7y.html

Tego się spodziewałem a nawet oczekiwałem. Kwota też mnie nie zaskakuje - na więcej nie liczyłem. Do Barcelony już raczej nie wróci. Byłbym bardzo mocno zaskoczony gdyby skończyło się to inaczej.

Grosz do grosza a będzie na Cesca? :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 01 sie 2011, 21:30

Również się tego spodziewałem, z oczekiwaniem może już nie do końca :) Tak czy siak trzeba przyznać, że to dobre posunięcie. Ważne, że zachowujemy tak jak w przypadku Bojana możliwość odkupienia piłkarza w przeciągu dwóch lat. Oczywiście mało kto wierzy, że Jeffren zdoła zapracować na powrót do Barcy, ale ja będę uważnie śledził jego poczynania w Portugalii. To wciąż młody i bardzo utalentowany zawodnik. Może w Sportingu ominą go kontuzje i wreszcie pokaże na co go stać.

Wróci czy nie wróci, ja go zapamiętam na długo przede wszystkim ze względu na bramkę na 5-0.

Transfer Cesca staje się coraz bardziej prawdopodobny. 5 (czy 4) milinów za Jeffrena, 5 baniek dołożyć chce podobno sam zainteresowany i myślę, że resztę już Barca dołoży. Tyle, że ja osobiście nie jestem zwolennikiem kupowania Fabregasa za wszelką cenę. . . Wiem, że Pep zarzeka się, że widzi miejsce w zespole dla każdego, ale nie chciałbym żeby ten transfer przyblokował rozwój Thiago.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 02 sie 2011, 9:04

BarcaQzYN pisze: Transfer Cesca staje się coraz bardziej prawdopodobny. 5 (czy 4) milinów za Jeffrena, 5 baniek dołożyć chce podobno sam zainteresowany i myślę, że resztę już Barca dołoży.
To jak Cesc przyniesie pięc baniek w walizce czy wypisze czek? I komu przeleje Barcelonie czy Arsenalowi i z jakiego tytułu?
A Jeffrena to zarząd nie wiedział, ze sprzedaje, czy tydzień temu na to wpadli?
W y naprawdę jesteście tacy naiwni i łykacie to wszytko jak młode pelikany,serio pytam, bo jest granica bezmyślności?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 sie 2011, 9:31

Wiadomo, że nie przyniesie.
Czesio zgodził się(podobno) na mniejszą o 1 mln pensję na rok, tak więc za 5 letni kontrakt wychodzi 5 mln. Czyli budżet płacowy będzie o te 5 mln lżejszy(w dłuższej perspektywie) I teraz Barca może "przekroczyć" budżet, bo wiadomo(niby), że w perspektywie 5 lat to się zwróci.
Nie wiem czy to możliwie, ale rok temu Mascherano zrobił podobnie, przynajmniej tak mówił Rosell czy jakis inny Faus.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 02 sie 2011, 9:39

tylerdurden pisze:To jak Cesc przyniesie pięc baniek w walizce czy wypisze czek? I komu przeleje Barcelonie czy Arsenalowi i z jakiego tytułu?A Jeffrena to zarząd nie wiedział, ze sprzedaje, czy tydzień temu na to wpadli?
W y naprawdę jesteście tacy naiwni i łykacie to wszytko jak młode pelikany,serio pytam, bo jest granica bezmyślności?
Jeffren jeszcze z miesiąc temu był jednym z zawodników do odstrzału. Wyraził jednak chęć pozostania w klubie i zaznaczył, że nie chce być upychany jako rozliczenie w innych transferach. Teraz trafiła się oferta atrakcyjna sportowo dla samego zawodnika jak i finansowo dla klubu więc podjęto decyzję o jego sprzedaży. Wszyscy są zadowoleni.

Tak jak pisze grzegorzfcb - Ta kasa, którą niby jest w stanie dołożyć Cesc ma być potrącana z jego kontraktu i spłacana w ratach. To i tak jest póki co plotka. Do czasu potwierdzenia ewentualnego transferu się nic nie dowiemy o treści umowy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 sie 2011, 10:13

media dzisiaj szumia ze chcemy 55 mln i Cesc ma doplacic zeby taka kwota wyszla. Chcialbym by to bylo prawdziwe. Juz nawet nie dla faktu tej kasy tylko dla zasady ze klub nie odpuszcza.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 02 sie 2011, 10:21

Nie, no chłopaki bądzmy poważni i szanujmy się, fantastyka Sportu i MD to jedno, a zdrowa logika to drugie:

- Barsa będzie płaciła po milionie raty przez pięc lat Arsenalowi :lol: , no kuffa tyle to się płaci przy transferach po 3-5 milionów, a nie 40
- milion rocznie mniej pensji Cesca to będzie mniej niż 0,25% przychodów rocznych klubu,mniej niz 0,5% rocznego budzetu płacowego (na dzisiej do tego),naprawdę wierzycie, ze o taką kwotę chodzi w tym całym cyrku, na tonerach tyle zaoszczedzicie predzej :lol: :D ?
- Cesc będzie miał milion mniejszą pensję od czego?Barcelona już płaci mu pensję, że zmniejszą się jej koszty? Jak będzie dalej crackiem, to za rok,dwa nie wskoczy z nowym kontraktem na poziom i szczebel mniejszy od Messiego w drabince płacowej Barcelony?

Jakbyście mieli wiecej szacunku do Arsenalu, samego Cesca i samych siebie, to dawno powinno na stole leżeć minimum 40 mln plus jakies zmienne, bo jeśli Arsenal pusci Cesca za mniej niz 40 to okaża się w tym negocjacyjnym "pojedynku" frajerami

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2011, 10:32

Dla mnie najdziwniejsze jest to, ze Cesc niby sam dopłaci do transferu, zgodzi się na niższą pensję a nie może jawnie powiedzieć, że chce tego transferu, bo na razie wygląda to tak, że graczom Barcelony powiedział o chęci powrotu natomiast Wengerowi nie. Boi się trenera czy co?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 sie 2011, 10:42

Tyler raczej propaganda Rosella jeśli już :wink:
Jasne, ze Barca Cesckowi nie płaci, ale zapewne planuje ile zapłaci, bo jest jasne, że menago Fabregasa z Barca ustalił ile Cesc zarobi, chociaż oczywiście nic nie jest podpisane.
I to jest podstawa opisanej przez Mundo czy Sport kombinacji. sami na to nie wpadli, bo w przypadku transferu Masche mówiono dokładnie to samo.
Na mój rozum teoretycznie(bardzo teoretycznie) taka kombinacja jest możliwa, ze Barca teraz płaci 5 mln a potem sobie "odbiera" z budżetu płacowego i "przenosi" na transferowy. Czy to jest bardziej opłacalne niź tonery ? Nie wiem :rotfl:

Zgadzam sie, ze wiecej w tym propagandy, żeby Barca mógł zapłacic więcej, ale dobry PR to podstawa, wiekszość mediow i kibiców takich pytań jak Twoje nie zadaje :wink:

A Arsenal nas szanuje buszując po La Massi i nie chcac płacić odszkodowań ?
Co to za pojęcie szacunek przy transferze ?
Jeśli dojdzie to transferu to Barca na pewno zapłaci tyle, ile oba kluby ustaliły, bez zbędnej zwłoki. Trzeba więcej szacunku ?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 sie 2011, 11:01

Łojezusmaria... większej głupoty jak dopłacenie przez Fabregasa do transferu już dawno nie słyszałem. Cesc nigdy oficjalnie nie przyznał, że chciałby koniecznie odejść z Arsenalu a tu nagle miałby wykładać 5 baniek bo jego ukochany klub nie chce zapłacić za niego tyle ile powinien. Nie wiem ile w tym wszystkim jest prawdy, ale jakoś nie wierzę, że Barcelona naprawdę mogłaby zaproponować Cescowi takie rozwiązanie.

Dopiero początek sierpnia więc jeszcze z miesiąc się pomęczymy i kilka odcinków sagi zobaczymy.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 02 sie 2011, 11:14

Ale oczywiście, że chodzi o propagandę/marketing/PR nic wiecej, te 5 mln to żaden zysk, czy mniejszy koszt, jeżeli zawodnik godzi się na jakieś zarobki, to znaczy, że tyle kosztuje jego zatrudnienie, tyle nic wiecej.

Jak założe, że Cesc będzie zarabiał 6-7 milionów, a on w rzeczywistości zgodzi sie na 4, to mam te (15-20) dokladac jego klubowi, bo tyle mi wyszło, że "zaoszczedze"? to czysta fantastyka i bajka dla ciemnego ludu, nic wiecej.

Tak moża porównywać dwa alternatywne transfery, pamiętny transfer Pepe za 30 mln okazał się tanszy dla Realu, niż wcześniej ustalony transfer Chivu za 18 mln (Roma oficjalnie wydała zgode na rozmowy z piłarzem, ale ten już był dogadany z Interem na wysoki kontrakt) właśnie ze względu na bardzo duża różnicę w zarobkach.

Szacunek przy transferze, to z pewnością nie "negocjowanie" od trzech lat, głównie na potrzeby igrzysk dla socios, przy oferowaniu drugiemu klubowi kwot, ktore mozna skwitowac w jeden sposob: :haha: :rotfl:

Arsenal ma takie samo prawo do "buszowania" jak Barcelona, Real, czy MU, wszyscy robią to samo na tym polu, tylko wy jako jedyni prezentujecie moralnosc Kalego w tym zakresie (zarówno klub jak i kibice), ale nie mam zamiaru tego poruszac, bo jest to tak oczywiste, że nie ma o czym mowic.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 sie 2011, 11:19

Cesc nigdy oficjalnie nie przyznał, że chciałby koniecznie odejść z Arsenalu
kolejny raz wykazujesz brak znajomosci tematu. Oczywscie przyznal ba nawet potwierdzil ze chce grac dla Barcy.

Arsenal ma takie samo prawo do "buszowania" jak Barcelona, Real, czy MU, wszyscy robią to samo na tym polu, tylko wy jako jedyni prezentujecie moralnosc Kalego w tym zakresie (zarówno klub jak i kibice), ale nie mam zamiaru tego poruszac, bo jest to tak oczywiste, że nie ma o czym mowic.
W takim razie chetnie zobacze przyklady takich buszowan pomiedzy wielkimi klubami.
Dodam ze miedzy Barca a Realem jest niepisana umowa o niepodbieraniu sobie wychowankow. Teoretycznie jest przestrzegana jezeli uznamy ze faktycznie ostatni nowy nabytek Realu z Barcy to standardowyy odrzut z La Masii.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 sie 2011, 11:52

Bienias pisze:kolejny raz wykazujesz brak znajomosci tematu. Oczywscie przyznal ba nawet potwierdzil ze chce grac dla Barcy
Potwierdził, że koniecznie chce odejść z Arsenalu? Samodzielnie czy powiedział na ucho komuś z dwójki Xavi-Pique?

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 02 sie 2011, 11:57

Bienias pisze: W takim razie chetnie zobacze przyklady takich buszowan pomiedzy wielkimi klubami.
Jak napiszę, że zasadą jest, że można przechodzić na zielonym świetle, to poprosisz mnie o przykład, kto przeszedł dziś na skrzyżowaniu Jerozolimskich z Marszałkowską o 10:15?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”